KeSää 2014

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Näillä sääasioilla liikkeelle nyt lähdemmä toukokuun puolenvälin kulmain tukahdushelteen ja sitä seuranneen vilpoisemman jakson jälkeen kesää kohti:

Sää on tavanomaista lämpimämpää ensimmäisellä viikolla koko maassa ja toisellakin viikolla vielä Lappia lukuunottamatta. Kahdella viimeisellä viikolla on jo Lapissa tavanomaista kylmempää, mutta maan etelä- ja keskiosassa ei ole selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Sade-ennusteen mukaan ensimmäisellä viikolla on maan lounaisosassa tavanomaista sateisempaa ja Pohjois-Lapissa tavanomaista vähäsateisempi, mutta muuten viikkokohtaiset poikkeamat ovat pieniä.

Ilmanpaine-ennusteen mukaan ensimmäisellä viikolla on maamme itä- ja pohjoispuolella korkeapaineen alue, mikä selittää hyvin lämpimän sään. Seuraavilla viikoilla korkeapaine heikkenee siirtyy Skandinavian länsipuolelle. Tämä voi antaa viitteitä siitä, että kylmempää ilmaa pääsee leviämään pohjoisesta maahamme juhannusviikolla. Mitään yksityiskohtaista juhannussääennustetta tämän ennusteen ei voi kuitenkaan tehdä.

Lämpötilaennusteesta pistää silmään tavanomaisesta lämpimämpi... Ei kiitos!

Sade-ennusteesta taasen maan lounaisosan normaalia runsaampi sateisuus... Kyllä kiitos. Tulee haja-asutusalueillakin asuville vettä kaivoon. Ja mansikat saavat vettä maukkaiksi kypsyen.

Ilmapaineet ennusteessa lienevät kohdillaan... Korkeapaineet voi lähettää vaikka Venäjälle. Ukon Juhlana saisi olla maltillista pilvipoutaa. Kiitos.

SE O SUVI NY!

Jatkakaa. >>>
 
Viimeksi muokattu:

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Kiitos kiitos. Kesää vaan teillekin!
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Näyttää ihan kohtalaisen hyvällä pyöräilysää pitkänmatkan polkijoille. Tai oikeastaan aika loistavakin. Mitenhän tuo tuuli? Jaahas, kuuklasin ja 4 ms Länsirannantiellä selästä puhaltelee Vehmeristä Jännevirralle sitten sama sivuvastaisena.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Länsirannalla vaan aika tiheässä iippojen tarkastuspisteitä, ettei varmaan mitään huippuaikoja nähdä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mitä vit.... Ilpis? Otsikossa hassuttelua ellei jopa HULLUTTELUA.

Pull My finger and release Force from the Dark side.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Nyt on ainakin tännepäin luvattuja helteitä jo alettu perumaan. Ilmatieteenlaitos sentään veikkaa vielä just helteen puolella olevia lämpötiloja kahdelle päivälle, foreca enää yhdelle. Ihan lämmintä sentään kuitenkin. Toisin kuin nyt, 13 astetta. Vaikka melkein OK säältä tämäkin vaikuttaa kun muistelee aiemmin viikolla vallinnutta säätä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
Sisälämpötila on onneks vielä helteen puolella. Hyvin varaa lämpöä tuo betoniseinä.
 

Örfil

Guest
Koirien iltapäivän lenkin aikana sää muuttuikin aika mukavaksi. Aurinko lämpsytti mukavasti ja koko ilta menikin yllättäen nurmikkoa ajellessa koneella (vaimo) ja trimmerillä (minä) ja lakaistua siitepölyjä sieltä sun täältä.
Sitä siittistä meinaan riittää vieläkin...

Itse asiassa tuollainen n. 15-18 astetta on mitä mainioin keli ihmiselle. Sopivan lämmin olla sortseissa & t-paidassa ulkona ja pihahommissakaan puuhatessa ei tule tukalan kuuma.

Jos pitäisi päättää minkalainen sää asetettaisiin maapallolle loppuiäksi, niin sellainen kun oli tänään klo 16-21 Pirkkalassa, olisi juuri se mitä haluan.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Huomenta!

Tuorein säähavainto: 2.6.2014 5:50 Suomen aikaa
Lämpötila 7,6 °C
Kosteus 81 %
Kastepiste 4,5 °C
Koillistuulta 1 m/s
Puuska 2 m/s
Paine 1026,3 hPa
Tunnin sadekertymä 0,0 mm (5:00)
Pilvistä (8/8)
Näkyvyys yli 20 km
Raikasta kesää. Ei huono.
 
Ylös