Pienestä asti kevaria vetänyt, mummolassa yrittivät täysmaitia eli täyskäriä ja terniä eli terskaa tyrkyttää muttei maistunut.
Ala-asteella sitten oli myös rasvatonta eli rasvista tarjolla, jota aloin sekoitella kevariin ja lopulta joinkin sitten pelkästään rasvista. Maistui kevyemmältä kuin hieman rasvaisempi kevari.
Aika pitkään tuli lipiteltyä sitten rasvista, siis ruokajuomana. Kahviin käytin edelleen kevaria, koska tuotti paremman makuiset maitikaffet. Jossain vaiheessa sitten kun aloin taas haapuilla takaisin kevarin piiriin, koska kahden eri maitilaadun ylläpitäminen jääkaapissa sinkkuna aiheutti välillä ylimääräisiä pilaantumiskertoja. Kevari maistui ruokajuomana edelleen vähän raskaalta, mutta siihen tottui kun en sitä rasvista enää ostanut. Valintaan vaikutti myös rasvattomuusbuumin poismeno.
Siispä minusta tuli jälleen kevarimies.
Nyttemmin sitten duunipaikalle talousjeppinen hakee aina täyskäriä, joten töissä juon kahvin kanssa täyskäriä, joka on taas minusta liian raskasta ja kevarilla olisi asiat paremmin. Joskus kun jeppinen ei ole ehtinyt maiteja ostaa, käyn ostamassa purkin tai pari kevaria ja hekumoin tyytyväisenä makuelämyksieni kanssa.
Ykkösmaiti eli yksäri käy sekä kahviin että janojuomaksi.