Örfil
Guest
Olen hakemassa samaan paikkaan Orvokkien Kerääjän OK-ylemmän yliopistoasteen tutkintoon.
12 vuotta opiskelen ja valmistun juuri eläkeiän kynnyksellä.
12 vuotta opiskelen ja valmistun juuri eläkeiän kynnyksellä.
Mitä hittoa ? Toihan kuulostaa ihan järkevältä systeemiltä! Kuka on kaapannut McRäkän nimimerkin?Olisko kenties syytä miettiä koko koulutusjärjestelmä ihan uusiksi? Perinteinen oppipoika-systeemi sovellettuna nykypäivään ei välttämättä olis huono juttu. Yritykset ja koulutuslaitos kouluttaisivat työntekijänsä yhteistyössä ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyisivät suoraan ko. yrityksen palvelukseen. Luulis että toi tulis hieman halvemmaksi kuin tämä nykyinen tyyli kouluttaa summamutikassa porukkaa alalle x ja sitten ihmiset kuitenkin valmistuvat työttömäksi tai työllistyvät koulutusta vastaamattomaan työhön.
Yksi entinen pienyrittäjä kertoi yrittäjäkavereiltaan kuulleensa, että oppisopimuskoulutettaville pitää lakien ja pykälien mukaan maksaa lähes ammattimiehen palkkaa, eli ihan liikaa kun kyseessä on heppu joka vasta hommia opettelee. Mikä on totuus, en tiedä.Onhan tuota jonkun kerran tullut ihmeteltyä miksi oppisopimuskoulutusta on niin vähän. Siinä kun on kylällä kalliit laitokset valmistamassa toistaitoisia työttömiä vuosikurssi toisensa perään, niin kait sitä voisi muunkinlaista systeemiä olla.
edit: TES:n palkkaa näemmä saavat, mutta sitä ei työnantaja maksa kokonaan itse.Yksi entinen pienyrittäjä kertoi yrittäjäkavereiltaan kuulleensa, että oppisopimuskoulutettaville pitää lakien ja pykälien mukaan maksaa lähes ammattimiehen palkkaa, eli ihan liikaa kun kyseessä on heppu joka vasta hommia opettelee. Mikä on totuus, en tiedä.
Onkohan rakennusfirmoissa ylipäätään muu kuin konttoriporukka vakkarina.Yksi toveri tuossa tuuletteli että hänellä on oppisopimushommat jiirissä sitä myöten kun vielä löytyy raksafirma joka sitoutuu häneen kolmeksi vuodeksi.
Tuohan se suurin ongelma on. Harva työpaikka nykyään uskaltaa moneksi vuodeksi luvata aloittelijalle töitä.Lisäksi oppisopimuskoulutukseen tietysti pitää sitoutua niin pitkäksi aikaa puolin ja toisin että se on lähes mahdotonta.
Yksi toveri tuossa tuuletteli että hänellä on oppisopimushommat jiirissä sitä myöten kun vielä löytyy raksafirma joka sitoutuu häneen kolmeksi vuodeksi.
Jaa-a. Enpä tiedä. Voisin kuvitella kyllä että katoava luonnonvara ovat vakisopparit niissä hommissa.Onkohan rakennusfirmoissa ylipäätään muu kuin konttoriporukka vakkarina.
Tekijäpuolella saavat parhaimmillaan usean lopputilin joka vuosi, eli aina kun kohde valmistuu.
Näytä liitetiedosto 20772Hursti leipäjonoista: Nälkä todellisuutta kymmenille tuhansille Suomessa
Varmaan jotain venäläisten propagandaa.
Samaa mieltä. Törmäsin tällaiseen opinnäytetyöhön (RUOANILMAISJAKELIJOIDEN YHTEISTYÖMUOTOJEN JA -TARPEEN KARTOITTAMINEN PÄÄKAUPUNKISEUDULLA), jonka sivuille 30-33 on kerätty ruokapankkeihin kohdistettua kritiikkiä. Esitetty kritiikki vaikuttaa mielestäni monessa suhteessa perustellulta.En ole Raaseri.
Myös minusta tuntuu kurjalta, että ihmisten täytyy jonottaa leipäjonossa, viimesijaisena turvanaan. Vielä 20 v sitten ei jonotettu, ainakaan nykyisessä määrin. Mitä on tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta? Jonot olivat pitkiä myös talouden huippuvuosina.
Se mitä yritin kysellä, on syvällisempi tietämys ilmiöstä. Kuinka paljon siellä porukkaa on, miksi, mikä on mennyt pieleen, miksi yhteiskunnan turvaverkko ei pelaa?
Tahdon enemmän kuin hurskastelevan kauhistelevia otsikoita ja tekopyhää paheksuntaa 'päättäjiä' kohtaan. Hurstin arvio ja yksi gradu (?) eivät vielä riitä asiaa avaamaan. Haluaisin perinpohjaisempaa analyysiä.