Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIKAUSI 2014 -2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ekonomisti: Kreikan euroero olisi "Lehman Brothers potenssiin kaksi"

Kreikan mahdollinen eroaminen eurosta synnyttäisi rahoitusmarkkinoilla hirmuisen myrskyn. Vaikutuksiltaan myrsky voisi olla pahempi kuin Lehman Brothersin kaatuminen vuonna 2008.

Näin synkästi tilannetta arvioi Kalifornian yliopiston taloustieteen historian professori Barry Eichengreen talouslehti MarketWatchin mukaan. Eichengreen käsitteli aihetta viikonloppuna pidetyssä taloustieteellisessä paneelikeskustelussa.

Professorin mukaan Kreikan euroero synnyttäisi luultavasti talletuspaon kreikkalaisista pankeista, romauttaisi paikalliset osakemarkkinat ja pakottaisi maan rajoittamaan lopulta pääomien vapaata liikkumista.

Eropaniikki leviäisi pian myös muihin euromaihin, kun sijoittajat alkaisivat veikata, mikä jäsenmaa olisi jättämässä yhteisvaluutan seuraavaksi, Eichengreen arvioi.

– Lyhyellä aikavälillä kyseessä olisi Lehman Brothers potenssiin kaksi, professori varoitti.

American Economic Association -yhdistyksen tilaisuudessa puhunut Eichengreen ennusti, että Euroopan unionin (EU) päättäjät joutuvat jälleen kerran tekemään myönnytyksiä pitääkseen Kreikan euroalueessa.

– Vaikka euroalueen koossapitäminen on vaikeaa ja käy kalliiksi, sen särkeminen on vielä vaikeampaa ja kävisi vieläkin kalliimmaksi.

MarketWatchin mukaan tunnetuista yhdysvaltalaisista ekonomisteista koostunut paneeli suhtautui yleisesti ottaen pessimistisesti euroalueen näkymiin.

Kansainvälisen valuuttarahaston entinen pääekonomisti, Harvardin yliopiston taloustieteen professori Kenneth Rogoff luonnehti euroa "historialliseksi onnettomuudeksi". Samaan hengenvetoon Rogoff kuitenkin huomautti, ettei tämä tarkoita yhteisvaluutan olevan helposti murrettavissa.
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/01/05/ekonomisti-kreikan-euroero-olisi-lehman-brothers-potenssiin-kaksi/2015124/170

Kannattaako kataistrofia enää tekohengittää? Antaa paskan palaa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Sytytin räjähti kädessä Vekaranjärvellä, poliisi tutkii tapahtunutta

Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä tapahtui tänäaamuna räjähdeonnettomuus, jonka seurauksena henkilökuntaan kuuluva mieshenkilö sai käsivamman. Hänet kuljetettiin hoidettavaksi ensin Pohjois-Kymen sairaalaan ja sieltä eteenpäin Töölön sairaalaan.

[url="http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/01/05/Sytytin%20r%C3%A4j%C3%A4hti%20k%C3%A4dess%C3%A4%20Vekaranj%C3%A4rvell%C3%A4%2C%20poliisi%20tutkii%20tapahtunutta/201538/4]KS[/url]
Täten tälle yhteisölle tiedoksi annettakoon, että sivullekirjoittaneen nyrkkikyllikki on vahingoittumaton eikä muutenkaan ollut kyseinen hahmo tapahtumassa osallinen. Että ei tartte tivata.

Tuttu kaveri kyllä tämä, tsemppiä ja paranemista.
 

McRäkä

Banned
Liittynyt
14.12.2001
Viestit
2070
Joo antas mennä nurin vaan. Täähän on ihan sosialismia jos tekohengitetään jotain yhteisvaluuttaa joka on tuomittu epäonnistumaan.

Kun kaikki keinot tulee kalliiksi niin tulee eittämättä mieleen et mihin se raha menee ja kuka tällä hommalla nettoaa missäkin tapauksessa?
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kirjoitin Ilta-Sanomien Inttinimigeneraattoriin nimeni ja vastaus ei ollutkaan mikään Sinko-Simo, Tykäri-Tauno, Miina-Masi, tms.... vaan SALMINEN.

Vähän persuuksiin hoonatun olo nyt.:frown:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Myymälä avattiin joulukuun 18. päivä. Nyt paikalliset viranomaiset uhkaavat sulkea myymälän, ellei Ikea keksi ongelmaan ratkaisua keskiviikkoon mennessä.
Lähde

On meinaan sähäkkää touhua Korean virkakyösteillä! Siinä ei vuotta vatvota ja pähkäillä anomusten ja valitusten kanssa, vaan sanotaan että kuulkaas nyt saatana ylihuomenna on homma jiirissä tai Sultan Tjömmet laivakontissa takas Ruotsiin.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Lähde

On meinaan sähäkkää touhua Korean virkakyösteillä! Siinä ei vuotta vatvota ja pähkäillä anomusten ja valitusten kanssa, vaan sanotaan että kuulkaas nyt saatana ylihuomenna on homma jiirissä tai Sultan Tjömmet laivakontissa takas Ruotsiin.
Onko tuo joku ruotsalainen mamu-öljysheikki?
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Ikea voisi ehdottaa kaikkien tuohon Etelä-Koreassa olevaan Ikeaan johtavien teiden leventämistä kahdeksankaistaisiksi teiksi ja johan ruuhkat vähenevät radikaalisti.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Kaikenlaista sitä syötetäänkin.

Taloussanomien jutun ingressi:
Ruoka ei ole sitä miltä näyttää, vaan elintarviketeollisuus vedättää kuluttajia pahemman kerran. Esimerkiksi lihapullien ostaja voi saada broilerinlihaa ja -nahkaa ja hunajan ostaja vain puoliksi hunajaa. Pian ilmestyvä kirja paljastaa, mitä suomalainen ruoka todella sisältää. Katso 19 tuotteen lista – mitä oikeasti syöt.
 

McRäkä

Banned
Liittynyt
14.12.2001
Viestit
2070
Eipä tuo liene ihme ettei ainekset ole ihan priimaa jos valmiit eineslihapullat saa paljon halvemmalla kuin tarjousjauhelihan. Ja kanannahka on hyvää. :p
 
Ylös