Pitänee myös käydä tukemaan harmaata ja mustaa taloutta tiukemmin.Ei kait siinä sitten.
Perseet penkkiin ja viinat Tallinnasta.
Pitänee myös käydä tukemaan harmaata ja mustaa taloutta tiukemmin.Ei kait siinä sitten.
Perseet penkkiin ja viinat Tallinnasta.
Vaikka näiltä korkeatuloisilta, esim. 100 000 eur/v ansaitsevilta vietäisiin tuhkatkin pesästä, niin sillä ei olisi mitään käytännön merkitystä valtiontalouden kannalta. Ensinnäkin ko. porukkaa on niin vähän. Toiseksi he maksavat jo nyt 50% tuloistaan veroja.Kyllä pitää olla aika typerä jos pitää korkeatuloisten vapaaehtoista palkka-alea samana kuin korkeatuloisten verojen kiristys. Valtiontalouteen ensimmäisellä keinolla on vain negatiivinen vaikutus.
Lisäksi kannattaa huomioida uusien yritysten perustamisen vaativan osaamisen ja ammattitaidon lisäksi rahaa. Mikäli verotuksella viedään suuri osa mahdollisuuksista hankkia rahaa yritysten perustamiseen ja toisaalta lasketaan mahdollisen menestymisen tuottamaa nettotulon lisäystä, on vaikea keksiä miten niitä uusia työpaikkoja syntyy Suomeen. Varsin usein uuden yrityksen perustaja joutuu panttaamaan asuntonsa ja muun omaisuutensa yrityksen velkojen takeeksi, jos ryssii niin koko aiemmin säästetty omaisuus voi mennä.Vaikka näiltä korkeatuloisilta, esim. 100 000 eur/v ansaitsevilta vietäisiin tuhkatkin pesästä, niin sillä ei olisi mitään käytännön merkitystä valtiontalouden kannalta. Ensinnäkin ko. porukkaa on niin vähän. Toiseksi he maksavat jo nyt 50% tuloistaan veroja.
Nojaa. Vuodesta toiseen jaksetaan Suomessa jauhaa samasta asiasta että rikkaita pitäisi verottaa lisää ja lisää ja lisää, eikä ymmärretä sitä että vaikka Suomen rikkaimpien omaisuus pakkolunastettaisiin valtiolle ja myytäisiin niin silti tarvitsisi tehdä jotain. Julkista velkaa on 121 miljardia ja tällä hetkellä otetaan reilu 5 miljardia lisää velkaa joka vuosi. Vuodesta 2008 valtion menot ovat kasvaneet 10 miljardia 43,5 miljardista 54,3 miljardiin (bud 2015).Alkaa nyt mennä yli tää äärikonservatiivi gimmick jota jotkut täällä harrastaa.
Kokkarivetoinen julkisen sektorin tehostaminen yksityistämällä näyttää selkeästi toimivan. :ahem:Vuodesta 2008 valtion menot ovat kasvaneet 10 miljardia 43,5 miljardista 54,3 miljardiin (bud 2015).
Vähän samaa ajattelin, että kalliiksi on tullut Kokoomuksen hallitustaipaleet.Kokkarivetoinen julkisen sektorin tehostaminen yksityistämällä näyttää selkeästi toimivan. :ahem:
Lähteenä EVA:n raportti joten paskaahan se puhuu. :ahem:Tässä vähän pohdintaa. Tai varmaan paskaahan se puhuu. Parempi olis kun kaikki sais vaan tulonsiirtoja toiselta toiselle. Kenenkään ei tartteis tehdä töitäkään.
http://matias.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196326-faktoja-kitisijoille
Henkilökultteja rakentelevat. Ei koske ainoostaan kepuleita.tai ainakin Taloustutkimuksen tutkimustulosten mukaan.
Näissä sellanenkin että isommilla yrityksillä luvut on kovin piilossa, nämä valtiolle ilmoitettuja ovat.Liikevaihdot kasvoivat vain 2,2 prosenttia.
Mikä pahinta, sijoitetun pääoman tuotto oli vain 6,2 prosenttia.
Timo Soinista on tullut ylimielinen koulukiusaaja, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on ministeriksi päästyään keskittynyt nälvimään pienempiä oppositiopuolueita.
Olin viikonlopun Oulussa, vihreiden puoluekokouksessa.
Siellä ei tapahtunut mitään uutisoimisen arvoista.
Ville Niinistö jatkaa ilman haastajaa puolueen johdossa, eduskunnan ulkopuolelle kevään vaaleissa täpärästi jäänyt Maria Ohisalo valittiin huikealla äänivyöryllä varapuheenjohtajaksi ja Fennovoiman ydinvoimahanke on tietysti kauhean inhottava.
Blaa, blaa ja myös blaa.
Mutta Oulussa puhuttiin paljon perussuomalaisista ja sen puheenjohtajasta Timo Soinista - Soinin kommentit lauantain Helsingin Sanomien haastattelussa ja tuoreet blogikirjoitukset saivat puoluekokousväeltä ansaitsemansa huomion. Ne pantiin merkille myös 243 kilometriä etelämmässä Pedersöressä, missä toinen oppositiopuolue RKP piti oman puoluekokouksensa.
Sekä kirjoituksissaan että haastattelussa Soini mollasi juuri vihreitä ja RKP:tä, ja ylpeili, että nimen omaan hän sai estettyä näiden takiaispuolueiden pääsyn hallitukseen.
Tosin vihreät ei sinne oikeasti halunnutkaan, mutta sen Soini luonnollisesti jättää kertomatta kannattajilleen.
Soini myös tunnusti suoraan, että valitsi ulkoministerin salkun siksi, että sillä paikalla hän voi nostaa perussuomalaisten kannatusta paremmin kuin valtiovarainministerinä. Kansalaisten edusta ja Suomen hyvinvoinnin nostamisesta hän ei maininnut mitään.
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmetteli ja kyselikin ihan aiheellisesti Oulussa, kumpi on Soinille tärkeämpää; Suomen ja suomalaisten hyvinvointi vai pienille oppositiopuolueille vinoilu.
lll
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmetteli viikonloppuna Oulun puoluekokouksessa Timo Soinin arvomaailmaa ja arvojärjestystä.
Olen aina arvostanut Timo Soinia rehellisenä, älykkäänä ja ennen kaikkea reiluna poliitikkona. Nykyinen Timo Soini ei kuitenkaan, valitettavasti, mahdu tuohon määritelmäkehykseen.
Soinista on lyhyessä ajassa, eduskuntavaalien jälkeen, tullut ylimielinen koulukiusaaja, joka närkkii pienempiään ja heikompiaan. Soinin poliittinen viesti on tällä hetkellä "nännännää" - henkinen kielennäyttö ja keskisormen nosto opposition vihreille ja RKP:lle, ja tietysti myös SDP:lle ja vasemmistoliitolle, joita Soini kutsuu ytimekkäästi häviäjiksi. Eli luusereiksi, kuten Espoon Iivisniemessä todetaan.
Soinin blogikirjoitusten kieliasu ja poliittinen sisältö on tähän saakka sopinut oppositiopuolueen puheenjohtajalle, rehvakkaalle kansanmiehelle, mutta Suomen ulkoministeriltä odotettavaan arvokkuuteen ja diplomatiaan ne eivät sovi.
Eikä sekään näytä hyvältä, että viimeinkin ministeriaitioon päästyään Soini naureskelee opposition puheenvuoroille, keskittyy naputtelemaan kännykkäänsä ja puheenvuoroissaan lähinnä kehuu omia ulkomaanmatkojaan.
Soini muuten totesi lauantaisessa blogikirjoituksessaan, että hallitus on kansan tahdon mukainen ja "vaikerrus" pitää lopettaa: "Tosiasia on, että hallituksessa on kolme Suomen suurinta puoluetta kansan vaalitahdon mukaisesti".
Edellisessä hallituksessa sen sijaan ei ollut vuoden 2011 eduskuntavaalien kolmea suurinta puoluetta, koska perussuomalaiset ja Timo Soini jättäytyivät siitä pois. Poliittiset faktat ja argumentaatiot ovat hyvin nopeasti, näppärästi ja helposti vaihtuvia. Varsinkin Soinilla.
Täytyy toivoa, että Soinin nykyinen pullistelu ja omahyväisyys on vain hetkellistä, ohimenevää vaalimenestys- ja ministerisalkkuhuumaa - sinällään varsin ansaittua palkkiota pitkästä ja rankasta puurtamisesta.
lll
Monissa medioissa on jo vuoden 2011 vaalijytkystä lähtien pohdittu ja ennustettu perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista.
Niin ei tapahdu.
Yksittäisistä irtiotoista ja muutamista ajattelemattomista lausunnoista huolimatta perussuomalaiset ja sen eduskuntaryhmä on hyvinkin yhtenäinen. Vaikka jotkut kansanedustajat haukkuvat Soinin ja muun puoluejohdon "hallituskiimassaan" unohtaneen perussuomalaisten periaatteet ja arvot, niin kukaan ei oikeasti ole lähtemässä ovet paukkuen puolueesta tai haastamassa puheenjohtaja Soinia.
Mutta Soinilla ja perussuomalaisilla on edessään muita isoja haasteita, tosin ei ihan niin mediaseksikkäitä.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri lähti viestintätoimiston kovapalkkaiseksi lobbariksi, ryhmän tiedottaja siirtyi puolustusministeri Jussi Niinistön avustajaksi, kansainvälisten asioiden vastaava lähtee ulkoministeri Soinin valtiosihteeriksi, talouspoliittinen asiantuntija siirtyy työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin erityisavustajaksi ja Soinin soinismien käsikirjoittaja Jukka Jusula lähti eduskuntaryhmästä puhemies Maria Lohelan avustajaksi.
Ja eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja on kansanedustajana kokematon Sampo Terho.
Perussuomalaisilla on melkoinen kokemus- ja ammattitaitovaje eduskuntaryhmän tärkeimmillä paikoilla. Soinin kannattaisikin muiden mollaamisen ja kiusaamisen sijaan keskittyä oman puolueensa johtamiseen.
Ja toki myös ulkoministerin hommiin.
tommi.parkkonen@ilmedia.fi
Jos oli sellanen tuntemus ettei valtiovarainministeriksi ole hästä, miksei kysellyt kestä oisi ja valinnut sellasta.Lyhyt on näköjään ihmisen muisti ja ihanaa valta.
Curling-legenda Markku Uusipaavalniemi menestysvuosista: "Ravintoloissa naiset hyppivät kaulaan, ja niitä sai työnnellä pois"
Juuri ennen haastattelua on selvinnyt, että uusi valtiovarainministeri onkin yllättäen kokoomuksen Alexander Stubb. "On se uskomatonta, että sama linja jatkuu. Huono menestys lyhyessä matematiikassa on näköjään pääsyvaatimus valtiovarainministeriksi."
Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen tavoin Stubb luki lukiossa matematiikasta vain lyhyen oppimäärän – ja kehnolla menestyksellä. (Yo-kirjoituksissa Stubb sai matematiikasta heikoimman hyväksyttävän arvosanan.)
Ex-puoluesihteeri esittää: Aloitetaan työajan pidennys eduskunnasta!
Sunnuntai 7.6.2015 klo 19.17
Entinen keskustan puoluesihteeri, tietokirjailija Jarmo Korhonen esittää, että hallituksen ajama tuottavuushyppy pitäisi aloittaa eduskunnasta.
Kansanedustajilla on istuntoja neljänä päivänä viikossa.
Jarmo Korhonen kehottaa Juha Sipilää aloittamaan työajan pidentämisen eduskunnasta.
Keskustan Juha Sipilän johtama hallitus haluaa viiden prosentin tuottavuushypyn Suomen talouden kuntoonsaattamiseksi. Keinoista, joilla tämä toteutettaisiin, on julkisuudessa ollut esillä muun muassa 100 tunnin lisätyön tekeminen vuodessa.
Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kehottaa Sipilää aloittamaan työajan pidentämisen eduskunnasta.
Korhonen muistuttaa, että kansanedustajan kesäloma on juhannusviikolta syyskuun ensimmäiselle viikolle, eli 11 - 12 viikkoa. Syksyllä on viikko lomaa, joululoma on 5 - 6 viikkoa, pääsiäisloma viikon.
- Lomaa on 18 - 20 viikkoa eli 4 - 5 kuukautta vuodessa. Kansanedustaja tienaa yli 30 000 euroa ajalta, jolloin ei ole mitään istuntoja, Korhonen laskeskelee.
- Samalla he tekevät nelipäiväistä työviikkoa. Istunnot alkavat tiistaina ja päättyvät perjantaina kello 15.
- Kuinkahan Sipilä voisi suorittaa eduskunnan työajan pidennyksen 100 tunnilla vuodessa, Korhonen kysyy ja vastaa:
- Kansanedustajat voisivat lyhentää kesäloman 5 viikkoon ja joululoman 2 viikkoon.
Korhosen mukaan esimerkiksi Euroopan parlamentissa on vain 5 viikon kesäloma, 2 viikon joululoma ja sitten on 5 - 6 viikkoa, jolloin on aikaa toimia parlamentin ulkopuolella.
Korhonen muistuttaa, että pitkien lomien lisäksi kansanedustajat ovat eduiltaan huippuluokkaa: He voivat tienata muista tehtävistä 40 000 - 70 000 euroa vuodessa. Sivutoimilupaa he eivät tarvitse.
- Kulukorvauksista jää asunnon jälkeen vähintään tuhat euroa kuukaudessa omaan käteen, Korhonen sanoo.
JUHA RISTAMÄKI
juha.ristamaki@ilmedia.fi
Tuskin.Tämä tuskin sopii kampaviineri-kermaperseille:
Minusta olisi hyvä sellainen mielenosoitus jossa vaaditaan taloutta kuntoon ja säästöjä.Kahden lukiolaisen viesteistä kansanliike: Mielenosoitukseen tulossa tuhansia
Amispojatko kertoivat?Tuskin.
Opettavat jo yliopistoissa laiskotteluun, osa sitten jatkaa töissä ollessaankin samaista.
Onko joku väittänyt sellasessa liiaksikin olleen tekemistä?Amispojatko kertoivat?