Tai sitten kuullut EK:n trollitehtaalta.Eiku oldez on kuullu vähän juttuu yheltä naapuriosaston Peralta.
Oikea tulkinta.Lindström: Kirjausta syytä tarkastella
Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) on
valmis arvioimaan uudestaan
hallitusohjelman kohtaa työsuhteen
purkamisen paikallisesta sopimisesta.
Muutoksia on luvassa, jos kirjaus on
ristiriidassa perustuslain kanssa,
lupaa Lindström.
- Ei hallitus ryhdy missään nimessä
perustuslain kanssa riitelemään.
Useat asiantuntijat ovat pitäneet
kohtaa perustuslain vastaisena.
Lakiasiantuntijan mukaan työsuhteen
irtisanomisen ja purkamisen perusteet
voidaan määritellä vain laissa.
Oldez nähnyt yhden hyvän työntekijän. Peilistä.Eiku oldez on kuullu vähän juttuu yheltä naapuriosaston Peralta.
Ehkäpä varsin odotettu tulos. "Kyllä kansa tietää", että jotain tarvitsisi tehdä. Kaveri vaan lisätöihin. Ehkä jopa itsekin.Iltalehden Taloustutkimuksella teettämä kysely paljastaa, että suomalaisesta ovat valmiita tekemään 40-tuntista työviikkoa tai luopumaan pekkaspäivistä, jos hallitus sitoutuu veronalennuksiin ja pidättäytyy lisäleikkauksista.
Kansasta 53 % on itse valmis työajan pidentämiseen ja 32 % vastustaa ajatusta. Miehet suhtautuvat lisätyöhön naisia positiivisemmin, sillä miehistä 56 % suhtautuu asiaan myöntyvästi, kun naisista työviikon pidentämiseen on valmis 50 %.
- Se on vähän yllättävää, että oltaisiin valmiita pidentämään viikkotyöaikaa. Mielestä tämä kertoo siitä, että asiaa on markkinoitu hyvin ja se on ollut paljon julkisessa keskustelussa, arvioi Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen.
Kaikki myöntyväisimmin pidempään työviikkoon suhtautuvat kyselyn perusteella maanviljelijät (100 %), yrittäjät (95 %) ja johtavassa asemassa olevat (87 %). Tulosta voi selittää se, että näissä ryhmissä tehdään usein muutenkin pitkää työviikkoa.
Eniten vastustusta pidemmälle työajalle on kyselyn mukaan työntekijöiden (50 %) ja toimihenkilöiden (41 %) keskuudessa.
Demarit vastustavat
Puolueiden kannattajista pidempää työviikkoa ovat valmiita tekemään keskustan (73 %), kokoomuksen (72 %) ja RKP:n (72 %) äänestäjät. Sen sijaan eniten ajatusta vastustetaan SDP:n (61 %), vasemmistoliiton (54 %) ja perussuomalaisten (40 %) äänestäjien keskuudessa.
Rahkosen mukaan tulos kertoo siitä, että keskusta ja kokoomus ovat löytäneet hyvin toisensa.
- Keskustan ja kokoomuksen kannattajilla on paljon enemmän yhteistä keskenään kuin perussuomalaisten kannattajilla. Keskusta ja kokoomus ovat yhdessä vahva porvariblokki, niillä on selvä suunta ja linja, Rahkonen analysoi.
Hän arvioi, että iso kysymys on siinä, kuinka hallituksen kolmas pyörä eli perussuomalaiset saadaan uudistusten taakse.
- Perussuomalaisten kannattajista monet ovat suorittavassa työssä, niin sanotusti kellokortti kaulassa. On eri asia olla johtavassa asemassa tai yrittäjä, jolloin voi olla muutenkin joustavammat työajat.
Rahkonen uskoo, etteivät perussuomalaiset, vasemmisto tai ay-liike purematta niele mahdollista työajan pidennystä.
Helsinkiläisille kelpaa
Maantieteellisesti työaikaa ollaan valmiita pidentämään pääkaupunkiseudulla (60 %) ja Etelä-Suomessa (57 %). Kriittisimmin pidempään työviikkoon suhtaudutaan kyselyn mukaan Länsi-Suomessa, jossa kannattajia on 45 prosenttia ja vastustajia 40 prosenttia vastaajista.
Ikäryhmittäin valmiimpia pidempään työviikkoon ovat 50-64-vuotiaat (60 %) ja 65-79-vuotiaat (59 %) sekä kaikkein nuorimmat, 18-24-vuotiaat (52 %). Sen sijaan vähiten kannatusta ajatus 40-tuntisesta viikosta herättää parhaassa työiässä olevissa 25-34-vuotiaissa (41 %).
Kyllä sopimukselle
Suurin osa suomalaisista (54 %) kannattaa kyselyn mukaan Sipilän hallituksen ehdottamaa yhteiskuntasopimusta. Miehistä selvästi yli puolet (63 %) kannattaa sopimusta, kun naisissa kannattajia on vain 45 prosenttia. Vastustajia on miehissä ja naisissa suunnilleen yhtä paljon (25 % ja 24 %). Naiset ovat asiassa merkittävästi miehiä epävarmempia, sillä lähes kolmannes (29 %) ei osaa sanoa mielipidettään, kun miehissä heitä on vain 14 prosenttia.
- Sanalla yhteiskuntasopimus on hyvä kaiku, se sopii suomalaiseen perinteeseen. Suomalainenhan on valmis talvisodan henkisiin uhrauksiin, kunhan on varma, että kaikki saavat kärsiä suurin piirtein yhtä paljon, rasitukset ja huononnukset jakautuvat tasaisesti, Rahkonen pohtii.
Miksi kannataisi? Tuolloinhan ihmiset tekis 2,5 viikkoa enemmän töitä (ja kesäloma olisi enää 1,5 viikkoa )"Tuntien lisäys parantaisi taloutta"
Talouskasvu kiihtyisi, Suomen
kilpailukyky paranisi ja vienti
voimistuisi, jos työaikaa
pidennettäisiin, kertoo Suomen pankin
muistio.
Muistiossa kuvaillaan tilannetta, jossa
kaikkien työntekijöiden työaika
pitenisi 37,5 viikkotunnista n. 40
tuntiin, mutta palkka ei muuttuisi.
Näin keskimääräinen tuntipalkka
alenisi. Siitä seuraisi
työnkustannusten lasku. Suomen pankki
perustelee, että yritysten kannattaisi
siten palkata aiempaa enemmän
työntekijöitä.
Mikäli yrityksen tuotteilla tai palveluilla on riittävästi kysyntää kilpailukyvyn parannuttua, niin siksi kannattaisi. Jos yritys tuottaa jotain millä ei ole markkinoita, niin ihan muut keinot pitää olla käytössä.Miksi kannataisi? Tuolloinhan ihmiset tekis 2,5 viikkoa enemmän töitä (ja kesäloma olisi enää 1,5 viikkoa )
Mikä olisi ollut tilanne mikäli kela-maksuja ei olisi poistettu? Todennäköisin skenaario on, että olisimme nähneet vieläkin enemmän YT-neuvotteluja ja lopettavia yrityksiä.Yhtälailla yritysten kannatti investoida ja palkata lisää väkeä kun Kela-maksut poistettiin. Nekin rahat livahti kyllä omistajien taskuun.
Päästään muutamasta kymmenestä tuhannesta työläisestä eroon. Kivempi haukkua heitä kun työttä sitten ovat.Galluppia työajan pidennyksestä:
Ehkäpä varsin odotettu tulos. "Kyllä kansa tietää", että jotain tarvitsisi tehdä. Kaveri vaan lisätöihin. Ehkä jopa itsekin.
Kannatti ja kannatti. Vaan jollei ole markkinoita ei tarvita lisää väkeä. Kun nyt päästään työläisistä eroon taas, entistä vähemmän on markkinoita. Talous on kokonaisuus. Toki vientiyrityksiä on joihin kotimaan markkinat ei vaikuta, vaan heillä sitten taitaa olla sitä kehnompaa ainesta se johto. Ei ole osattu lahjoa kuin kotimaassa.Miksi kannataisi? Tuolloinhan ihmiset tekis 2,5 viikkoa enemmän töitä (ja kesäloma olisi enää 1,5 viikkoa )
Yhtälailla yritysten kannatti investoida ja palkata lisää väkeä kun Kela-maksut poistettiin. Nekin rahat livahti kyllä omistajien taskuun.
Kannattaa aina jos on on enemmän kysyntää kuin itsellä on tarjottavaa. Oletkohan sä käynnyt mitään kaupallista koulutusta, koska sulla on ihan perusasiatkin ihan hakusessa?Mikäli yrityksen tuotteilla tai palveluilla on riittävästi kysyntää kilpailukyvyn parannuttua, niin siksi kannattaisi. Jos yritys tuottaa jotain millä ei ole markkinoita, niin ihan muut keinot pitää olla käytössä. .
Miksi sitten voittoa tekevät yritykset irtisanoo?Mikä olisi ollut tilanne mikäli kela-maksuja ei olisi poistettu? Todennäköisin skenaario on, että olisimme nähneet vieläkin enemmän YT-neuvotteluja ja lopettavia yrityksiä
Ei. Sitä kun tarpeeksi pitkään firmassa jossa on paljon työntekijöitä ja suuri vaihtuvuus pääsee näkemään kaikenlaista porukkaa. Oikeasti luku voi olla lähemänpä 600-700. Tämän lisäksi olen henkilökohtaisesti kouluttanut ja perehdyttänyt arviolta toista sataa työntekijää.Itselle tuli ajatus vuokratyöfirman välittäjästä, jotka ovat varsin mulkkua sakkia ne.
Saattaa se olla noillekin vaikeammat ajat edessä, jos työnantajan asemaa helpotetaan merkittävästi, niin miksi käyttää vuokratyötä?
Tai siksi että tulevaisuuden näkymät ovat huonot ja joutuvat tekemään kulusopeutuksia jottei paska lävähädä käsille siinä vaiheessa kun on mennyt huonosti jo pidemmän aikaan.Miksi sitten voittoa tekevät yritykset irtisanoo?
Tiedät itsekin, osakekurssia parantaakseen tai voittoa.
Ei siä ny hirveesti voi mitään jääriä olla joista ei eroon pääse, jos on suuri vaihtuvuus.Ei. Sitä kun tarpeeksi pitkään firmassa jossa on paljon työntekijöitä ja suuri vaihtuvuus pääsee näkemään kaikenlaista porukkaa. Oikeasti luku voi olla lähemänpä 600-700. Tämän lisäksi olen henkilökohtaisesti kouluttanut ja perehdyttänyt arviolta toista sataa työntekijää.
Ehkä sun kannattaisi aloittaa ns. luetun-ymmärtämis-kurssilta. Katso viestissä kohta "kilpailukyvyn parannuttua" ja puntaroi sen vaikutusta kokonaisuuteen.Kannattaa aina jos on on enemmän kysyntää kuin itsellä on tarjottavaa. Oletkohan sä käynnyt mitään kaupallista koulutusta, koska sulla on ihan perusasiatkin ihan hakusessa?
Tämä onkin mysteeri monelle. Syynä on yksinkertaisesti, että yritysten täytyy uudistua menestyäkseen ja pysyäkseen markkinoilla.Miksi sitten voittoa tekevät yritykset irtisanoo?
Voiton tekeminen yrittämisen yksi keskeisimpiä ajureita. Sen mekanisimin ansiosta länsimaat ovat ponkaisseet ryysyistä rikkauksiin. Ne jotka ovat tulleet siihen tulokseen, että voiton tekeminen on perseestä.. ovat hävinneet kartalta ja opettelevat nyt markkinataloutta.Tiedät itsekin, osakekurssia parantaakseen tai voittoa.
Mä oon perehdyttänyt yhden. Ko. eukko on nykyään boss-tason hommissa, kun itse kaivelen napaani ja revin mahdollisen leipäni pieninä palasina maailmalta.Tämän lisäksi olen henkilökohtaisesti kouluttanut ja perehdyttänyt arviolta toista sataa työntekijää.
Tai siksi että tulevaisuuden näkymät ovat huonot ja joutuvat tekemään kulusopeutuksia jottei paska lävähädä käsille siinä vaiheessa kun on mennyt huonosti jo pidemmän aikaan.