Örfil
Guest
Eli ns. vitosen kurssi. Pilaileeko Albert taas kustannuksellamme?
Tuo homma kestää 7 kk.
Tuo homma kestää 7 kk.
Nuo näkemäsi kaiffarit olivat Alppu ja Jjusban.Näin kerran erään pirkanmaalaisen siltarummun kupeessa kaksi laitapuolen kaiffaria jotka myös puhuivat toisilleen tuolla tavalla.
Kiitoksia!Raikku:
Mä voin sitten sparrata ja antaa ylimääräisiä harjoitustehtäviä. Esim. vaadin olisi hyvä opetella, vaikkei olisi kursseilla...onko vai onko mukana joku jsf tai fx? Mongodb on kanssa tosi mielenkiintoinen tuttavuus kaikkien sql-pohjaisten kantojen jälkeen tietokantana.
Ihan yleinen vinkki ja melkein ilmaiseksi.Kiitoksia!
Näin tosiaan on kuten vihjaat eli asioita myös kurssin ympäriltä on hyvä omaksua. Palataan asiaan tarvittaessa! Perusteiden verran on aikomus jo aloitella ominpäin ennen kurssin alkua, niin ei tule täysin uutta asiaa heti alkuun ja pystyy seuraamaan luentoja hieman rennommin. Puuttuvan järjen voi onneksi korvata aina raa'lla voimalla
Alppu on tosiaan luokan Olio instanssi. Metodeja ovat mm. juoSinol() ja riisuHousut() Luokka Olio perii luokan Ornari metodit ja luokka-attribuutit esim. meneLokaatio("Bouvet") tai meneLokaatio("Homomielisairaala").Onhan tuo Alppu jo melkoinen olio & ilmestys ja sen ymmärtäminen on auttanut asiassa, jo vuosien ajan :ahem:
Mainio käytännön esimerkki - ihan oikeasti!Alppu on tosiaan luokan Olio instanssi. Metodeja ovat mm. juoSinol() ja riisuHousut() Luokka Olio perii luokan Ornari metodit ja luokka-attribuutit esim. meneLokaatio("Bouvet") tai meneLokaatio("Homomielisairaala").
Meinasin aloittaa tuon Scalan opiskelun, mutten sitten viitsinyt kun en ole varma tarvitsenko.Meillä (Aalto, informaatioverkostot) ohjelmointia lähdettiin opettelemaan Javalla ja hyvin vahvasti olio-näkökulmalla. Ehkä kuitenkin vähän eri tavalla kuin yleensä: kirjoteltiin esseitä tai piirrettiin käsitekarttoja, mietittiin vertauksia Platonin idea-oppiin. Toki myös koodattiin.
Nykyään Aallossa opetetaan ohjelmoinnin perusteet Scalalla, jolla on paljon samaa Javan kanssa.
Huvikseni tein edellissyksynä kurssin kaikille avointa verkkoversiota. Pidin todella paljon siitä, kuinka 1) tuolla kurssin materiaalissa selitetään asioita ja 2) kuinka kurssi on teknisesti toteutettu. Välissä on pieniä tekstin sisäistämiseen liittyviä nopeita tehtäviä isompien koodaustehtävien lisäksi. Ehkä vähän normaalimpi (ja muille kuin hippi-humanisti-infolaisille helpommin lähestyttävä ) kokonaisuus kuin omat ensimmäiset ohjelmointikurssini aikanaan. Voin suositella, jos tekee mieli vähän kokeilla. Englanniksi varmasti löytyy paljon hyviä sivuja, joku muu voinee niitä suositella.
Joo itse olen koodanut myös VB:llä (joka tuki tosiaan jo aikanaan luokka-ajattelua...jonkin verran ainakin) ja etenkin Cobolilla. Joka oli perinteistä proseduraalista koodausta ja ihan siis vain sitä. Sen takia pitkään ja yhä edelleen on usein vaarana se, että alan koodata "javalla cobolia". Siis käytännössä tarkoittaa juuri sitä, että olioparadigma unohtuu...jostain luokasta saattaa tulla puolivahingossa kaikkien luokkien äiti jne.Koodailin aikanaan VB:llä paljonkin, mutta aina lipsahti pääkoppa perinteiseen proseduraaliseen maailmaan. Ja sitähän se käytännössä olikin siinä työssä, mutta asian "ongelmallisuus" on tiedossa.
Aloitin tosiaan koodauksen Basic:illa vuonna -85 ja se kummittelee aina taustalla
Joo itse olen koodanut myös VB:llä (joka tuki tosiaan jo aikanaan luokka-ajattelua...jonkin verran ainakin) ja etenkin Cobolilla. Joka oli perinteistä proseduraalista koodausta ja ihan siis vain sitä. Sen takia pitkään ja yhä edelleen on usein vaarana se, että alan koodata "javalla cobolia". Siis käytännössä tarkoittaa juuri sitä, että olioparadigma unohtuu...jostain luokasta saattaa tulla puolivahingossa kaikkien luokkien äiti jne.