Punaviinikin kannattaa valita hinnan mukaan.
No ok, kipuraja 15€, kidutuskipuraja 20€. Ravintelissa sekin tosin nelinkertaistuu.
Saiskohan nuo ruokaravintolat yhtään enemmän asiakkaita, jos tuota viinien hinnan varsin topakkaa katteenkeräämistä hieman laskettaisiin?
Vaikka vain tuplaan Alkon ja muiden tuojien hintoihin.
Reissussa huomasin, että paikalliset ihan kohtuulliset viinit ( ja tuontiviinitkin ) oli luokkaa 14 -16-26 e e ravintolassa. Taisi neljänä iltana pullo mennä. Liekö ollut sitten 26 euron Caravaggio paikallisen mittapuun mukaan jo sen verran tyyristä, että hovikin tuli kyselemään, onko ruoka ja juoma hyvää??
Osta joskus joku 4-6 kympin pullo ja dekantoi vaikka tunti- kaksi, ja kokeilkaa, maistuuko hintaero! Ja kunnon siemaus ilman kanssa ja / tai "pureskelu".
Ja eukko tai itse tekemään sopivan mausteiset pihvit! :ahem:
Hmm... Vaikka tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen
http://www.alko.fi/tuotteet/497677/?fromsearch=true
Ranska, Bordeaux
Pauillacin kylä vai kunta. Samoja lähiseutuja, mistä tulee
Mouton-Rothschild Saman vuoden Moutonit onkin sitten luokkaa 300e. Eli nimi ja historia maksaa!
Kuopiossa on Sokoksen alakerrassan! Hmmm... taidankin hakea itse huomenna!
Tässähän alkaa pystyä neuvomaan "tyhmempiä" kuin parempikin tietäjä. Viime kerran testingissä oli saman alueen 30 v vanha punkku.
EDIT!Arvio: Bordeaux'n klassisen ja monivivahteisen tuoksun takaavat muun muassa seetripuun ja tupakan aromit, samoin soraiset ja maanläheiset piirteet. Keskitäyteläinen maku on suuntuntumaltaan täyteläinen ja varsin pehmeä. Aromeiltaan maku seuraa tummasävytteistä tuoksua. Viini on vielä nuorukainen, mutta jo nyt monivivahteinen ja antavan avoin. Pehmeät parkkihapot tuovat ryhtiä ja hedelmähapot nostavat veden kielelle. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän savuisen jälkivaikutelman, joka lämmittää nielua. Laatu vastaa hintaa.
Ruokasuositus:
Yksinkertaiset tummat liharuoat Ei tarvitse olla huippukokkikaan!
EDIT 2 2011 ei kuitenkaan erityisen hyvä vuosikerta....:thumbfh: