Toisin sanoen, tiedossa lienee ainakin "yksijalkatreeniä". On tunne, että se on hyvä juttu.
Pyöräily & triathlon-lehdessä on hyvä juttu pyöräilijän voimatreenistä talvikaudella.Toisin sanoen, tiedossa lienee ainakin "yksijalkatreeniä". On tunne, että se on hyvä juttu.
http://teemulemmettyla.blogspot.fi/2016/08/norseman-2016.htmlSää tunturissa oli aika rapsakka. Lämpö oli +5 paikkeilla, lisäksi vesisade, sumu ja kova tuuli toivat omat mausteensa. Pyörä kulki tavoitteen mukaan. Ajoin nousut 330 watin paikkeilla ja muuten miten pystyin. Viimeiseen nousuun tosin jouduin hieman tinkimään, mutta sijoitus pyörällä vaihteli 7. ja 10. välillä mikä oli edelliseen vuoteen hyvä parannus.
390262 askelta laskettu
287.49 km askeleina mitattuna
91574 kilokaloria poltettu
Ihan mielenkiintoinen raportti. Nuo wattimäärät eivät tosin kerro kovin paljon, ellei tiedä urheilijan painoa, ja sillä tietyllä teholla ajetun suorituksen kestoa.Pyöräily & triathlon-lehdessä on hyvä juttu pyöräilijän voimatreenistä talvikaudella.
Lemmettylä pistänyt Norsemanissa ihan hyvillä tehoilla ylämäkeen.
http://teemulemmettyla.blogspot.fi/2016/08/norseman-2016.html
Kyse on siis pääosin ollut lihasten katoamisesta, eikä rasvan häviämisestä? Vähän vaikea uskoa, ellet sitten ollut täysin kuiva lihaskimppu huhtikuussa.Tunnin tuulettelin kainaloita salilla.
Neljä kiloa on paino pudonnut huhtikuusta, kun aloin hölläämään salihommia silloin käsikipujen yms. pappavaivojen ja juoksuhomman takia. Lihakset ovat katoavaista
Ja oleellinen asia:Kirjassa Lihavuus (Duodecim, 2014) Pietiläinen on päätynyt määrittelemään normaalin rasvaprosentin ylärajaksi miehille 21 ja naisille 33. Raja-arvot perustuvat siihen, että naisilla, joiden painoindeksi on 25, rasvaprosentti on keskimäärin 33 ja miehillä vastaavasti 21.
Pietiläisen mielestä normaali rasvaprosentti voi kuitenkin joissain tapauksissa olla naisilla vielä jopa 35 ja miehillä 25. Naisilla normaalin rasvaprosentin alarajana voidaan Pietiläisen mukaan pitää 25 prosenttia ja miehillä 13 prosenttia.
Mitä iäkkäämpi ihminen on, sitä korkeampi hänen rasvaprosenttinsa on. Pietiläisen antamia raja-arvoja ei siis voi soveltaa vanhempiin ihmisiin.
Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian professorin Antti Meron näkemys on tiukempi. Hänen mukaansa aikuisen miehen normaali rasvaprosentti on 15 ja naisen 25–27.
– Niistä lähdetään, plus miinus jotain. Jokainen voi itse siitä miettiä ja arvioida, Mero sanoo.
Hänen mukaansa laajempaa vaihteluväliä ei ole mahdollista antaa, koska siitä ei ole olemassa konsensusta.
Meron mukaan miesurheilijoilla rasvaprosentti saattaa olla niinkin alhainen kuin 3–5 prosenttia ja naisurheilijoilla 7–10 prosenttia.
Edit: pikalaskulla 3% vastaa n. 2 kiloa raswaa maallisen tomumajani silloisesta lähtöpainosta.Hyvän rasvaprosentin määrittely ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista.
– Virallisia arvoja ei ole pystytty antamaan. Toisin kuin painoindeksissä on tehty selvät kansainväliset sopimukset, rasvaprosentissa ei vastaavia ole, selittää Helsingin yliopistolla lihavuustutkijana toimiva apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen.
Onkohan tuo ensi vuonna? Siinä olisi käppäilyhaastetta.100/24 Pyhäjärvi 3.-4.9.2016
100 kilometriä matkaa, 24 tuntia aikaa ja 9 tuntia pimeää
Onni onnettomuudessa oli se, että uusintayritys tuotti 6 sekuntia (siis 36 sekuntia) paramman tuloksen.It looks like you crossed through or entered the segment allowable start point and then remained within this allowable range without going far enough outside of it to re-trigger the segment timer. Our matching process has to be a little loose to account for GPS issues, which is why this extra bit was included. Unfortunately I'm unable to adjust your segment effort time. My apologies for the trouble! In the future, we recommend turning around well past the start point for the segment so the turnaround time isn't included in your segment effort.
Vastaan ensin vain nopeasti (myöhemmin lisää). Oletko tutustunut Stravan valikkoon: Explore/Segment explore? Sen avulla löydät lähimpänä sinua olevat segmentit (valinnan voi tehdä niin pyöräily- kuin juoksusegmenttienkin suhteen). Toinen juttu, mihin kannattaa tutustua, on http://labs.strava.com/heatmap/#10/10.76854/59.93661/blue/bikeJoukis: Strava on nyt mulla linkattuna Polar Flowhun. Kerroppa lyhyenä referaattina mihin käytät Stravaa ja kuinka meikäläinen voisi hyödyntää sitä juoksuhommissa?
Oma ennakkokäsitys:
- muita ei juokse näillä kulmilla samoja lenkkejä, joten en voi juosta "kisoja" ketään vastaan
- kisailen siis itseäni vastaan tallennetuilla reiteilläni
- voin seurata kehitystäni näillä reiteillä ja analysoida sitä
Onko muuta?
Sama paitsi syke 122bpm.Kevyt lenkki vajaa 7km 6.50/km 126bpm 150spm.
Ota joku lyhyt ja vedät sen 'all in'-periaatteella. Startista maaliin ihan täysiä.Sama paitsi syke 122bpm.
:edit:
Jos tää kevyt treeni saa olon tuntumaan niin hyvältä kuin nyt seuraavat pari viikkoa, voisi koittaa syksyllä ehkä vielä lyhyellä valmistautumisella kisameininkiä. Mielessä pyörii 5km tai puolimaraton.
Täysiä nyt ei jaksaisi kuin pari kolme askelta, jos edes nivelet sitä kestäisiOta joku lyhyt ja vedät sen 'all in'-periaatteella. Startista maaliin ihan täysiä.