Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2016

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Mitä helkettiä. On mennyt edustajatkin ihan vellihousuiksi kun ei kuppi maistu.:nope:

Näissä ammateissa on suurin riski alkoholisoitua – naisten ja miesten lista
Suurimman riskin ammatit miehillä
1. Rakennustyöntekijät sekä kodinhoitajat, henkilökohtaiset avustajat ym. (3,5)

2. Rahdinkäsittelijät ja varastotyöntekijät ym sekä turkisten ja nahkojen muokkaajat sekä suutarit (3,3)

3. Laborantit ym. (3,1)

4. Tarjoilijat ja baarimestarit sekä kaivos- ja rakennusalan ym. alojen avustavat työntekijät (3,0)

5. Maatalouslomittajat (2,7)

6. Sairaala-, hoito- ja keittiöapulaiset, siivoojat ym. (2,6)

7. Kansi- ja konemiehistö ym. vesiliikenteen työntekijät sekä lastenhoitotyöntekijät (2,5)


Suurimman riskin ammatit naisilla
1. Optisten ja elektronisten laitteiden käyttäjät (5,0)

2. Hienomekaanikot (3,7)

3. Maatalouslomittajat (3,4)

4. Elektroniikka- ja tietoliikenneasentajat ja -korjaajat (3,1)

5. Taidealan asiantuntijat, viihdetaiteilijat, urheilijat ym. sekä kemiallisten tuotteiden teolliset valmistajat (2,9)

6. Puutavaran käsittelijät, puusepät ym. (2,5)

7. Työnvälittäjät (2,3)

8. Tekstinkäsittelijät (2,2)

9. Sairaala-, hoito- ja keittiöapulaiset sekä siivoojat ja raideliikenteen ohjaajat ja muut kuljetuksen toimistotyöntekijät (2,0)
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Aika pieniä työntekijämääriä noissa ammateissa kun on vielä sukupuolijaoteltu.
No, maatalouslomittajat on kaikki juoppoja.
 

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
Aika pieniä työntekijämääriä noissa ammateissa kun on vielä sukupuolijaoteltu.
No, maatalouslomittajat on kaikki juoppoja.
Näyttäisi siltä, että naisten ammateissa työskentelevillä miehillä ja miesten ammateissa työskentelevillä naisilla on kohonnut riski.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Mahtaa Rainier nyt pyöriä poterossaan.

Suomalaisdosentti samaa mieltä venäläiskirjailijan Kannas-väitteestä: "Väärää logiikaa ja suomalainen myytti"

Poliittisen historian dosentti Ilkka Seppinen on venäläiskirjailija Bair Irincheevin tulkinnan kanssa samoilla linjoilla.

Ilkka Seppisen mukaan Neuvostoliiton puna-armeija ei pyrkinyt ensisijaisesti valtaamaan Suomea.
Hänen mukaansa Neuvostoliitto kokeili onneaan: jos menee helposti läpi, niin mennään.
Seppinen sanoo, että Neuvostoliiton piti keskittyä Suomen sijaan lyömään Saksa.

HS: Venäläiskirjailijan yllättävä väite: Kannaksen torjuntavoitto vuonna 1944 on myytti

Poliittisen historian dosentti Ilkka Seppinen sanoo, että venäläiskirjailija Bair Irincheev on "suuressa määrin oikeassa" tulkinnassaan Neuvostoliiton suurhyökkäyksestä Karjalankannaksella kesällä 1944.

- Suomalaista mytologiaa on se, että Stalin halusi vallata koko Suomen vuonna 1944 ja että vaikka Suomi menetti Viipurin, niin torjuntavoiton jälkeen hän ei saanut koko Suomea, Irincheev sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

- On väärää logiikkaa ja suomalainen myytti, että Neuvostoliitto olisi solminut erillisrauhan Suomen kanssa siksi, että Neuvostoliitto oli kärsinyt niin pahoja tappioita, Irincheev väitti lehdelle.

Suomen Sotahistorian Komission entinen puheenjohtaja Seppinen kertoo tavanneensa Irincheevin.

- Hän on kyllä ihan järkimiehiä. Hän olisi ehkä voinut korostaa sitä, että jos Suomen puolustus olisi romahtanut, puna-armeija olisi edennyt niin pitkälle kuin olisi päässyt. Siinä mielessä se oli torjuntavoitto Suomen puolustukselle, Seppinen sanoo Iltalehdelle.

"Pois Saksan kelkasta"

- Olen tällä hetkellä sillä kannalla, että Neuvostoliitto ajatteli, että Suomen puolustus voisi murtua pienestäkin. Suomessakin pelättiin tällaista mahdollisuutta. Epäiltiin, onko joukoista enää sotimaan, sillä hermonsa menettäneitä ja pakoon juosseita oli paljon.

Säikähdys Suomessa oli tuolloin valtaisa.

- Neuvostoliiton lähtökohtana oli, että jos päästään läpi, sitten mennään. Irincheevin näkemyksessä on sekin peruste, että puna-armeijan joukolla ei ollut reserviä. Erityisellä innolla puna-armeija ei siis lähtenyt liikkeelle Suomen hyökkäykseensä. Suomea ei pyritty ensisijaisesti valtaamaan, vaan se jätettiin ehdolliseksi rintamatilanteen mukaan.

Kesällä 1944 Saksa oli Suomea kuumempi kysymys Neuvostoliitolle.

- Neuvostoliiton johdolla oli paljon paineita siitä, että Suomi piti saada pois sodasta. Mutta se, että Suomi poliittisesti potkaistiin pois Saksan kelkasta, riitti. Saksan lyömisen pakko alkoi korostua kesän aikana.

Kun Suomen vastarinta kesti, Neuvostoliitto alkoi vetää joukkojaan takaisin päin. Seppinen analysoi, että Neuvostoliitto oli laskelmoinut.

- Jos menee helposti läpi, siitä vain. Jos ei, voimat keskitetään Saksaa vastaan.

TIINA SAARI
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Lieksassa kannattaa varoa innokkaita jänestäjiä.

Jahti sai traagisen päätöksen - labradorinnoutaja ammuttiin jäniksenä

Itä-Suomen poliisi selvittää tapahtumien täsmällistä kulkua.

Jänisjahti sai erittäin ikävän päätöksen Lieksan Puumalanvaarassa keskiviikkona 26. lokakuuta, kun luoti tappoi jäniksen sijaan koiran. Kuollut koira on rodultaan labradorinnoutaja.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että tutkinta on vielä hyvin alkuvaiheessa. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että kyseessä on ollut laillinen jänisjahti, jonka tielle koira on joutunut.

Ilmeisesti lenkillä ollut koira on karannut ja lähtenyt jäniksen perään ja pian sen jälkeen koira on ammuttu metsään. Tapahtumien täsmällinen kulku on kuitenkin vielä selvittämättä.

Tapauksesta on tehty poliisille rikosilmoitus. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi nimikkeellä metsästysrikkomus.

- Tunnusmerkistöltään tahallaan tai huolimattomuutta metsästämisen aiheuttaman vaaran tai vahingon aiheuttaminen ihmiselle tai omaisuudelle, tilannekeskuksesta selvennetään.

Nimike voi muuttua tapahtumien kulun ja tahattomuuden tai tahallisuuden selvitessä tarkemmin. Poliisin mukaan vastaavanlaiset tapaukset ovat harvinaisia.
Aamusella ajelin hirvenmetästys porukan ohi, ja tuli mieleen että tuonne kannattaisi lähteä hiippailemaan metsään.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
UPM teki topakan tulosparannuksen – Suomen tehtaita "kilpailukykytarkasteluun"

Metsäyhtiön liikevoitto kasvoi melkein kolmanneksen 314 miljoonaan euroon. UPM aikoo lähiaikoina ilmoittaa rakennejärjestelyistä Euroopassa.


Metsäyhtiö UPM:n vuosi on jatkunut kovassa vireessä. Osavuosikatsauksessa on kuitenkin maininta toiminnan tehostamisesta Euroopassa.

UPM on tiistain pörssikiitäjä. Tulosjulkistus on antanut yhtiön osakkeen arvolle aamupäivällä pontta noin 6,5 prosenttia.

Vertailukelpoinen liikevoitto parani peräti 31 prosenttia 314 miljoonaan euroon. Liikevaihto heikkeni hieman ja oli 2,4 miljardia euroa. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen ylistää varsinkin paperiyksikköään.

– Arvoa voidaan luoda myös haastavassa liiketoimintaympäristössä, Pesonen sanoo tulostiedotteessa.

UPM on eri toimilla painanut kustannuksia alas tilanteessa, jossa graafisten papereiden kysyntä laskee. Rakenteelliselle laskulle ei näy Euroopassa loppua.

– Siksi olemme käynnistäneet graafisia papereita Euroopassa tuottavien tehtaidemme kilpailukykytarkastelun. Rakennejärjestelyjä koskevista mahdollisista suunnitelmista ilmoitetaan lähiaikoina, kertoo Pesonen.

UPM tekee graafista paperia mainoksiin, lehtiin ja toimistokäyttöön 14 eurooppalaistehtaalla. Toisin sanoen UPM selvittää, miten järkevää tuotanto näillä tehtailla on. Muut metsäjätit kertoivat viime kuussa tuotantolinjojen sulkemisesta kilpailukykyä parantaessaan – Stora Enso aikeesta lakkauttaa Heinolan aaltopahvitehdas ja Metsä Board päätöksestä sulkea Hämeenkyrön pohjapaperikone.

Neljä UPM:n Suomen-tehtaista tuottaa graafista paperia Jämsässä, Kymissä, Kaukaalla ja Raumalla. UPM:n viimevuotinen päätös sulkea Kaukaalla ja Jämsänkoskella kaksi paperikonetta maksoi satoja työpaikkoja.

Samalla kun työnteko paperikoneilla käy epävarmemmaksi, UPM panostaa selluun.
Yhtiö laajentaa paraikaa Kaukaan ja Kymin sellutehtailla.
http://yle.fi/uutiset/3-9250129

On hienoa suunnitella asunnon hankkimista paikkakunnalta, jonka koko tulevaisuus on jatkuvasti vaa'an kielellä. Lähes kaikki on rakentunut paperiteollisuuden varaan.

Esim. viimeisen parin vuoden aikana kunnan autoliikkeistä on lopettamassa/lopettanut puolet. Rosso lopettaa viikonloppuna, jäljelle jää vain turkkilaisten pitsapaikat, kiinalainen ja pari grillikioskia. Kertoo kasvun ja kehityssuunnan tilasta kaiken oleellisen.


Pitäisi hankkia työpaikka jostain missä on enemmän mahdollisuuksia ja näkymiä. Puolison ala on sellainen, että töitä löytyisi varmasti muualtakin. Itsellä on hieman haastavampi tilanne ilman ainakin osittaista uudelleenkouluttautumista.
 

Örfil

Guest
Pitäisi hankkia työpaikka jostain missä on enemmän mahdollisuuksia ja näkymiä. Puolison ala on sellainen, että töitä löytyisi varmasti muualtakin. Itsellä on hieman haastavampi tilanne ilman ainakin osittaista uudelleenkouluttautumista.
Olin tismalleen samassa tilanteessa 5-6 vuotta sitten. Tietäisin nytkyllä mitä olisi pitänyt tehdä silloin, etenkin kun työnantaja olisi ehkä maksanut osan kouluttautumisesta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Olin tismalleen samassa tilanteessa 5-6 vuotta sitten. Tietäisin nytkyllä mitä olisi pitänyt tehdä silloin, etenkin kun työnantaja olisi ehkä maksanut osan kouluttautumisesta.
Sehän tässä on eniten perseestä, että kaikki häviää ympäriltä, mutta oma palli on toistaiseksi molemmilla tukevahkolla jalustalla.

Mikäli kirves sitten käy myöhemmässä vaiheessa jomman kumman kohdalla, paikkakunnan vaihto lienee silloin viimeistään pakollinen. Tuolloin nykyisen kortteerin myynti edes jossain määrin siedettävään hintaan lienee mahdotonta. Uudelleentyöllistyminenkin on aina vaikeampaa mitä enemmän ikää.


Oltaisiin ikäänkuin ratkaisun hetkien vaiheilla. Kummallakaan ei ole pakottavaa hinkua jäädä paikkakunnalle. Taloudessa vielä asuvan junnun lukio-opinnot päättynevät keväällä. Sen jälkeen siteet paikkakunnalle ovat hyvin löyhät.
 

Örfil

Guest
En tiedä tarkalleen sun tilannetta, mutta omalla kohdalla paluu sille alalle, jolta IT-hommiin aikanaa pomppasin, olisi onnistunut huomattavasti nykyistä paremmin (=ei ole onnistunut), jos olisin päivittänyt sen alan osaamisen 2010 luvulle. Nyt ne ovat vain merkintöjä CV:ssä -90 luvulta ja ne tittelit ja meriitit ei paljoa enää paina.

Kannattaa miettiä tässä vaiheessa tilannetta viiden vuoden päähän. Sulla on helvetin pitkä matka siitäkin silloin vielä eläkkeelle.

Ajattelin kanssa katsoa että kuinka käy tukevan ja hyväpalkkaisen jakkarani ja niinhän se kävi, että jakkarasta läks jalat alta, melkoisen nopeasti vieläpä. Olihan siinä semmoisia jubatsuja edesauttamassa, mutta ne olivat täysin ennakoimattomia asioita. Niihin ei voi varautua mitenkään.

Itse näkisin suurimman riskin siinä, että jää odottamaan ja katsomaan kuinka käy. Kannattaa temmata aloite omiin käsiin. Itse mokasin tuossa.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
En tiedä tarkalleen sun tilannetta, mutta omalla kohdalla paluu sille alalle, jolta IT-hommiin aikanaa pomppasin, olisi onnistunut huomattavasti nykyistä paremmin (=ei ole onnistunut), jos olisin päivittänyt sen alan osaamisen 2010 luvulle. Nyt ne ovat vain merkintöjä CV:ssä -90 luvulta ja ne tittelit ja meriitit ei paljoa enää paina.

Kannattaa miettiä tässä vaiheessa tilannetta viiden vuoden päähän. Sulla on helvetin pitkä matka siitäkin silloin vielä eläkkeelle.

Ajattelin kanssa katsoa että kuinka käy tukevan ja hyväpalkkaisen jakkarani ja niinhän se kävi, että jakkarasta läks jalat alta, melkoisen nopeasti vieläpä. Olihan siinä semmoisia jubatsuja edesauttamassa, mutta ne olivat täysin ennakoimattomia asioita. Niihin ei voi varautua mitenkään.

Itse näkisin suurimman riskin siinä, että jää odottamaan ja katsomaan kuinka käy. Kannattaa temmata aloite omiin käsiin. Itse mokasin tuossa.
Kun ennakoitavissa oleva tulevaisuus päättyy, viralliseen eläkeikään on yli 20 vuotta matkaa. Tuossa pisteessä ihan kaikki on avoimena. Voi olla, että työt jatkuisivat mutta paikkakunta voi vaihtua.

Siinä tilanteessa on huono omistaa velkainen kalliimpi asunto syrjässä sijaistevasta autiokaupungista. Vielä kun mahdollisesti joutuisi vuosiksi koulunpenkille toiselle paikkakunnalle.


En haluaisi todellakaan jäädä odottamaan ja katsomaan. Edes sen selkänojan hankkiminen koulutuksesta olisi suotavaa.
 

Örfil

Guest
Miten olisi työn ohessa opiskelu etänä? Muutama päivä silloin tällöin lähipäiviä jne? Nykyään on vaikka mitä monimuoto-opiskeluja.

Ymmärrän että täyspäiväiseksi opiskelijaksi siirtyminen olisi (sinullekin) todella vaikeasti toteutettavissa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Nykyään on vaikka mitä monimuoto-opiskeluja.
Juu, työkaverinikin opiskeli sähköasentajaksi muutama vuosi sitten. Teki koko ajan ihan normaaleja työviikkoja, opiskelu kesti vain 1,5 lukuvuotta. Muistaakseni kolme iltaa viikossa ja pitkä kesätauko. Yllättävän lyhyitä aikuiskoulutukset normaaliin koulutukseen verrattuna.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös