Örfil
Guest
Minulla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa.
Alpert sit?Minulla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa.
Ranskan vallankumouksesta, joskin taisi kyse olla ensin vallanpitäjien harrastamasta "joukkojen hallinnasta" väkivallan keinoin.Onhan tuo Turkin terrori-tyylinen isku taas täydellinen painajainen.
Kuolleita ja haavoittuneita on järkyttävä määrä. Liian paljon. Mistä muuten terrorismi on saanut alkunsa? Joku esim. Örfil voisi kertoa, kertoa, kertoa, koska mä en tiedä.
Mies sohi laservalolla ambulanssihelikopteria Rovaniemellä - lentäjälle silmävaurio
Helikopteria osoitellutta miestä epäillään ilmaliikenteen häirinnästä ja pahoinpitelystä.
Yle-uutisten mukaan sairaskohtaus.Tuiterissa?
Poliisi:Mahdollisesti sairauskohtaus
Helsingin poliisin mukaan kaikki alus-
tavissa selvityksissä esiin tulleet
seikat tukevat, että Helsingissä jalan-
kulkijoiden yli ajanut mies sai
sairauskohtauksen.
Neljä jalankulkijaa ja onnettomuusauton
kuljettaja kuljetettiin
tapahtumapaikalta sairaalaan.
Poliisin alustavissa tutkimuksissa ei
ole todettu viitteitä tahallisuudesta
tai päihteistä.
Päivystävä palomestari Tommi Sivula
kertoo, että auto oli kulkenut
luultavasti ainakin kymmenien metrien
matkan korotettua jalkakäytävää. >>106
Tampereella ei välillä muusta puhutakaan. Tuntuu täällä olevan hämmentävän iso juttu vieläkin.Jotenkin turhan vähän itsenäisyysuutisoinnissa huomiota saa Suomen sisällissota.
Eikös oltu linjattu, ettei mennä armeija ja sotiminen edellä Suomi100-juhlissa?Jotenkin turhan vähän itsenäisyysuutisoinnissa huomiota saa Suomen sisällissota.
Toivottavasti niin onkin. Tuntuu vaan että iltapäivälehdissä on koko ajan joku talvisota-juttu.Eikös oltu linjattu, ettei mennä armeija ja sotiminen edellä Suomi100-juhlissa?
Mikä kummallisinta, tietyn tahon puheissa on kuin revanssihenki päällä ja aivan kuin kapinan aloittajat olisivat ainoita kärsijöitä koko inhottavassa tapahtumassa.Jotenkin turhan vähän itsenäisyysuutisoinnissa huomiota saa Suomen sisällissota.
Toisaalta pitää muistaa se, mitä varten meillä on puolustusvoimat ja miksi kannattaa tehdä kaikkensa sen eteen, että kellään ei tule houkutusta aloittaa vuoden -39 tyyppisiä kahinoita muodossa tahi toisessa koskaan uudelleen.Toivottavasti niin onkin. Tuntuu vaan että iltapäivälehdissä on koko ajan joku talvisota-juttu.
Oikeaoppisen älymystön klikki sallisi siitä vain yhdenlaisen keskustelun eli sen, jossa Suomeen tuleviin turvapaikanhakijoihin ei liity mitään ongelmia. Päinvastoin: ongelmat liittyvät pelkästään turvapaikanhakijoiden karkotuksiin Suomesta pois. Jos tältä klikiltä kysyy, suomalaiset ovat suurelta osin rasisteja.
Tähän ryhmään itsensä identifioivat ihmiset hahmottavat maailman mustavalkoisesti: on vain me ja ne. On rasistit ja on oikeaoppisten kaltaiset hyvät ihmiset. Käsitystä enemmistöstä kahden ääripään välissä ei hyväksytä. Joko olet ehdoitta tämän älymystöryhmän puolella tai sitten olet heitä vastaan.
Oikeaoppiseen älymystöön itsensä laskevat julistavat usein olevansa rasistien vihollisia. Rasismin tuomitseminen on tietenkin aivan oikein, mutta tämä klikki toimii itse asiassa hämmentävän usein samoin kuin rasistit: pelottelee ja suurentelee jonkun ihmisryhmän uhkaa. Alkuvuodesta näkyi esimerkiksi tuhoa maalailevia puheenvuoroja, joiden mukaan Suomessa on alkanut valtava vihatekojen joukkoilmiö, joka vain kasvaa.
Todellisuudessa vuonna 2016 kävi päinvastoin. Uusia polttopulloiskujen yrityksiä turvapaikkakeskuksiin ei ole näkynyt aikoihin ja kohuttu katupartiotoimintakin lässähti: poliisin mukaan se on lähes kokonaan lakannut. Hyviä uutisia, eikö totta? Mutta miten ovat reagoineet asialla aiemmin pelotelleet? Olleet hiljaa. He eivät riemuitse katupartioiden katoamisesta, koska he tarvitsisivat katupartioita oman asemansa pönkittämiseen.
Mitä merkitystä tällä kaikella sitten on? Sitä, että monen ihmisen voi nyky-Suomessa olla vaikeaa olla julkisesti eri mieltä, jos sosiaalisessa mediassa on vastassa verbaalisesti lahjakas ja keskusteluilmapiiriä hallitsemaan pyrkivä oikeamielisten armeija. Armeija, jolla on halu murskata jokainen paretskoi, joka katsoo asioita rauhallisen enemmistön näkökulmasta.
Tällä on merkitystä myös siinä, miten vihapuhe yhteiskunnassamme määritellään. On helppo taluttaa poliisin puheille kansalainen, joka lähettää raiskausuhkauksen vaikkapa kansanedustajalle. Aivan kuten koulussakin: on helppoa huomata se välitunnilla nyrkkiä puiva ja tunnilla nurkasta huoraa huutava kaveri ja vaatia sitä kuriin. Mutta mikä vaikuttaa koululuokan ilmapiiriin lopulta eniten? Se yksittäinen (kenties omien ongelmiensa kanssa kipuileva) häirikkö – vai se klikki, joka pyrkii näkymättömästi pitämään lankoja käsissään? Se joukko, joka katsoo, että sillä on valta päättää, mitä saa sanoa ja mitä saa tehdä – ja jonka oma käsitys asioista on erittäin usein negatiivinen?
Kun me puhumme vihapuheesta, mistä me lopulta puhumme? Keitä me syytämme – ja keiden toimintaa emme koskaan edes huomaa?
Jos me haluamme päästä vihapuheesta eroon, silloin siihen pitäisi kaikkien pyrkiä.
Noi Ulla Appelsinin kirjoitukset on sellaisia, että niitä kannattaa lukea ja ajatella hiukan pidempäänkin. Oli kanssaan samaa tai eri mieltä. Tai päinvastoin.Millaista on se vihapuhe, jota ei huomata?
Turhan pitkän alustuksen jälkeen toimittaja kirjoittaa varsin hyvin auki todennäköisesti kansalaisten suuren enemmistön mielipidettä.
Molempien ääripäiden kannalta viime vuosi menikin harmillisen hyvin.
... sikäli, että sehän oli Kiemunki itse, joka veti ässän hihasta ja keksi pyytää poliisia tutkimaan omia kirjoitteluitaan. Ei kai viranomainen siinä vaiheessa voi kuin tutkia kun sanomista tulisi siitä(kin) jos vaan kommentoisivat jotain tyyliin: "Ei noita perussuomalaisia tartte niin tosissaan ottaa kun ne on vähän tommosia, vaikka olisikin kuntapoliitikko ja kansanedustajan avustaja. Menetkös siitä häiritsemästä, me syödään nyt donitseja!"Yhteiskunta on pyrkinyt asettamaan oikeudessa asti rajoja vihapuheelle, kuten esimerkiksi sakkotuomion asiattomasta kirjoittelustaan saaneen poliitikko Terhi Kiemungin (ps) tapauksessa on tehty.
Se voi vaikuttaa oikeiden tiedotusvälineiden uutisointiin, että niillä on vastaava päätoimittaja, joka vissiin nimensä mukaisesti on vastuussa päätoimittamansa julkaisun sisällöstä. Eikä siitä vastuusta pääse irti väittämällä, että ne on vaan mielipiteitä tai että mitä vaan saa julkaista, koska sananvapaus.Hyvä esimerkki tästä vaikenemisesta on asema-aukion tapaus. Oikeudessa selvisi että ei se toinen osapuolikaan ihan puhdas pulmunen ollutkaan: vetää subutexia sairaalassa ja lähtee sieltä pämppäämään siinä tilassa missä oli. Paskin homma tässä oli se, että roskajulkaisu MV veti tuon asian paljastamisesta jo aiemmin nyt pisteet kotiin. Se ei ole hyvä se.
On kyllä naurettavan lyhyitä tuomioita väkivaltarikoksissa suomessa. Otetaan esimerkkinä Michael Penttilä. Mies kuristi äitinsä vuonna 85 ja seuraavana vuonna 12 vuotiaan tytön. Tuli tuomio ja mies pääsi ehdonalaiseen vuonna 92 ja taas seuraavana vuonna kuristi kuoliaaksi naisen. Taas tuomio ja kun pääsi vapaaksi, niin yritti taas tappaa, mutta ei onneksi onnistunut. Linnaan pahoinpitelyistä ja kun pääsi vapaaksi? Kuristamista taas. Toi pääs muuten taas vapaaksi viikko sitten. Missä vaiheessa se avain heitetään pois?2 vuoden tuomio pahoinpitelystä -> uhri nyt joutikin kuolla ja pisteitä natsia puolustaneille tahoille.