Joulukinkku, -laatikot ja rosolli pitävät pintansa suomalaisessa joulupöydässä. Joulupöytien tarjoiluissa on kuitenkin selkeitä alueellisia eroja.
Lidlin teettämästä jouluruokatutkimuksesta selviää, että mätiä ja äyriäisiä kuluu Etelä-Suomessa ja Uudellamaalla muuta maata enemmän, kun taas Pohjois-Suomessa joulupöydästä löytyy riistakäristystä ja Länsi-Suomessa lipeäkalaa. Itä-Suomessa jouluna nautitaan karjalanpaistia.
- Etelä-Suomessa keskimääräistä suositumpia jouluruokia ovat kylmä- ja lämminsavustettu lohi, silli, rosolli, peruna- ja bataattilaatikot, pähkinät sekä suklaakakku. 18-28-vuotiaista jopa lähes 60 prosenttia syö jouluna kylmäsavustettua lohta. Uudellamaalla maistuvat näiden ohella muuta maata yleisemmin erityisesti graavikala, mäti, kalkkuna, äyriäiset sekä ankka, Lidlin Helsingin seudun myyntipäällikkö Timo Tervo kertoo.
Länsi-Suomessa muita alueita suositummat jouluruoat ovat muun muassa perunalaatikko, joululimppu ja luumukiisseli. Itä-Suomessa suosikkeja ovat joulukinkku, riisipuuro ja karjalanpiirakat.
Pohjois-Suomessa graavikala, joulutortut ja piparit ovat ostetuimpien listalla. Etelä-Suomessa suosituimpia jouluruokia ovat rosolli ja perunalaatikko, Uudellamaalla niin ikään perunalaatikko ja graavikala.