Trumppi, Puuttini ja meijän Sipilä

Örfil

Guest
Liitetään potilaan epikriisiin seuraava artikkeli:

”Kuulin, että huonot katsojaluvut saanut @Morning_Joe puhuu minusta ikävästi”, Trump kirjoitti.

”Miksi sitten alhaisen äo:n Hullu Mika ja Psyko-Joe tulivat Mar-a-Lagoon kolmena iltana peräkkäin viime uudenvuoden kieppeillä ja vaativat saada liittyä seuraani. Mika vuoti pahasti kasvojenkohotusleikkauksen jäljiltä. Sanoin ei!”
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005273172.html

Potilasta kehotetaan noudattamaan annettua lääkitystä, ettei nämä kohtaukset toistu. Uusi kontrolliaika huomenna aamulla.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Tätähän se oli, kun Kokoomuksen virkamiehet ja Sotea vääntäneet siirtyivät lääkäritalojen palveluksiin. Onneksi Kokoomuksen suuri puhallus, jos ei nyt ihan estetty, niin ainakin vähän saatiin kapuloita rattaisiin. Verovarat valunevat tulevaisuudessa kuitenkin ulkomaille veroparatiiseihin.

Perustuslakiasiantuntijat: Historian suurin yksityistämishanke piilotettiin sote-valinnanvapauden kaapuun

Valtiosääntöoppineet eivät hallituksen sote-esityksestä sanojaan säästele: "Johtaisi 2019 keväällä palvelujen kriisiin", ”Politiikan teko on muuttunut lobbareiden ja viestintätoimistojen temmellyskentäksi".

Perustuslakivaliokunnan lausunto hallituksen sote-hankkeen valinnanvapaudesta on tyly, perusteellinen ja yksimielinen.

Valiokunnassa kuultavina käyneet valtiosääntöoikeuden asiantuntijat pysyvät tiukassa linjassaan. Pitkän linjan perustuslakiasiantuntija, yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuori pitää perustuslakivaliokunnan sote-kritiikkiä oikeana ja osuvana.

Tuorin mukaan Sipilän hallituksen suurin sote-tavoite on ollut julkisten perustason sotepalvelujen yksityistäminen.

– Yhtiöittämisvelvollisuuden kohdalla esitettiin jopa harhaanjohtavaa tietoa
.

Yhtiöittämispakon professori Kaarlo Tuori arvelee olleen paljon keskeisempi asia kuin nyt julkisuuteen on kerrottu. Takit ovat kääntyneet nopeasti.

– Kyllähän tää on ihan uusi slogan: "Valinnavapaus on mahdollinen ilman yhtiöittämisvelvollisuutta." Hyvin pitkään juttu kulki näin päin: "Valinnavapautta ei voi tulla ilman yhtiöittämisvelvollisuutta". Uudet sloganit ovat viime päivien ja viikkojen keksintöjä.

Professori Tuori hämmästelee soten toistuvaa perustuslakikompastelua.

Pidän melko dramaattisena sitä, että soten keskeisissä kysymyksissä törmätään taas perustuslakiongelmiin ja hallituksen lainvalmistelu saa moitteita. Kritiikki, jota perustuslakivaliokunta hallitukselle esittää ei tule yllätyksenä. Arvostelua toistettiin kaikissa keskusteluissa – myös niissä joihin itsekin osallistuin, mutta ei silllä ei ollut vaikutusta.

Lobbaamista ja pyöröovia

Professori Tuori on murheissaan Suomen poliittisen kulttuurin muuttumisesta. Vallan käytäville ovat ilmestyneet lobbarit.

Meille on rantautunut joustava siirtyminen julkiselta puolelta yksityiselle puolelle. Viestintätoimistoihin on siirtynyt vaikkapa ministerien poliittisia sihteereitä. Muualla maailmassa tätä käsitellään potentiaalisena poliittisena korruptiona. Poliittinen pyöröovi käy tiuhaan.

Eikä sanojaan säästele Turun yliopiston valtiosääntöoikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanenkaan. Hallituksen hankkeen tulipalokiire johtaa sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdenvertaisen saatavuuden heikentymiseen. Perustuslakivaliokuntakin varoittaa, että pika-aikataulu ajaisi palvelut kriisiin vuoden 2019 keväällä.

Myös professori Veli-Pekka Viljasen mukaan sotessa yhtiöittämissuunnitelmineen on kyse laajasta julkisten toimintojen yksityistämisestä.

– Periaatteessa kuntien tuottamat ensivaiheen sosiaali- ja terveyspalvelut siirrettäisiin kokonaan pois julkiseltä vallalta. Joko maakuntien yhtiöille tai yksityisille yhtiöille. Aikaisemmin tällaista julkisten tehtävien yksityistämistä on isoimmillaan ollut yksityisten vartiointiliikkeiden toimivaltuuksien venyttämien.

Sote-keskustelussa on puitu erityisesti perustuslain 124 pykälän sisältöä ja sen asettamia rajoja hallintotehtävien yksityistämiselle.

– Ensimmäisen kertaa käsiteltiin näin laajaa yksityistämishanketta. Aiemmin kyse on ollut julkista valtaa tukevasta toiminnasta, ei julkisen vallan syrjäyttämisestä, pohtii professori Veli-Pekka Viljanen.

Kosmetiikka ei riitä valinnanvapauden paikkailuun

Professori Viljanen sanoo, että hallituksen on nyt kirjoitettava esityksensä valinnanvapaus-osuus uudelleen. Suuria pulmia ei voi ratkoa kosmetiikalla.

– Luupin alla ovat erityisesti yhtiöittäminen ja maakuntiin kohdistuva kielto tuottaa itse sosiaali- ja terveyspalveluja. Lisäksi vaikkapa asiakasseteli- ja alihankintasääntelyt eivät ole riittävän yksityiskohtaisia.

Turun yliopiston oikeustieteen professori Juha Lavapuro lisää vielä löylyä. Valinnanvapaus, yhtiöittäminen ja aikataulu kylvävät ongelmia.

– Riittäviä sosiaali- ja terveyspalveluja ei pystytä ainakaan ehdotetun uuden mallin käyttöönottovaiheessa takaamaan. Valiokunta viittaa jopa siihen, että sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä voisi kriisiytyä. Lisäksi osa ongelmista liittyy kokonaan puuttuviin tietojärjestelmiin. Esitys myös pikemminkin lisää eriarvoisuutta kuin vähentää sitä.

Pääministeri Juha Sipilä arveli taannoin, että ongelmat voivat olla nopeastikin korjattavissa. Eivät ole, sanoo professori Juha Lavapuro.

– On selvää, ettei kyse ole muutamien päivien tai viikkojen korjauksista. Valinnanvapauslaki on lähetettävä hallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. Valmistelussa on noudatettava hyvää lainvalmistelutapaa lausuntokierroksineen. Myös ne osat, joita valmistellaan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, on palautettava uudestaan perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi.

Professori Lavapuro toivoo, että sote voitasiin viedä eteenpäin parlamentaarisella valmistelulla. Ja että asiantuntijoita kuunneltaisiin ihan oikeasti.

Uudistuksen on määrä turvata jokaiselle yhdenvertaiset ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut. Kyse on perusoikeuksista. Tämä keskeinen tavoite on nyt valitettavasti jäänyt poliittisten tahtotilojen jalkoihin.
Villi veikkaus, Petteri Orpo tulee kaatumaan Soten myötä.
 

Örfil

Guest
Kumpiko on tärkeämpi asia: lakitekniset kikkailut vai että saadaan asiat kuntoon?

Se ettei tehdä mitään, ei ole vaihtoehto, vaikka sitä toistuvasti tarjotaan "mukavaihtoehdoksi". Nyt nysvätään ja hihkutaan lakipykälien kanssa kompastelusta sekä pelataan seuraavien vaalien puoluepoliittisia pelejä (taitaa olla muuten isoimmalla prioriteetillä) ja itse asia eli sote-uudistus - ihmisten sairaudenhoito - jää toissijaiseksi.

Nyt katse siihen itse kohteeseen, eikä taivaalla lentäviin lintuihin.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kumpiko on tärkeämpi asia: lakitekniset kikkailut vai että saadaan asiat kuntoon?

Se ettei tehdä mitään, ei ole vaihtoehto, vaikka sitä toistuvasti tarjotaan "mukavaihtoehdoksi". Nyt nysvätään ja hihkutaan lakipykälien kanssa kompastelusta sekä pelataan seuraavien vaalien puoluepoliittisia pelejä (taitaa olla muuten isoimmalla prioriteetillä) ja itse asia eli sote-uudistus - ihmisten sairaudenhoito - jää toissijaiseksi.

Nyt katse siihen itse kohteeseen, eikä taivaalla lentäviin lintuihin.
Sulleko korruptio jota Kokoomus harrastaa on Ok, vaikka meidän verovarat karkaisi ulkomailleko? Sitähän nuo ajavat valinnanvapauden nimissä.
 
Viimeksi muokattu:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Missään sivistysvaltiossa lakia valmistelleet virkamiehet ja poliitikot ei pystyisi siirtymään muutoksesta hyötyvään firmaan.
 

Örfil

Guest
Kannattaa ottaa nitrot ennen lukemista :thumbup:

Julkisuudessa näkemyksensä kertomassa tästä tohtorijoukosta ovat olleet lähinnä ne, joiden poliittinen viiteryhmä löytyy, ainakin nuoruuden ajalta, äärimmäisestä vasemmistosta. Pakko on kysyä, kykeneekö sellainen ihminen erottamaan tieteen ja oman vakaumuksensa, silloin kun kyse on markkinatalouden arvioinnista, Häkämies pohtii.

Hän pitää ongelmallisena myös sitä, että terveydenhuolloin asiantuntijoista eniten ääntä ovat pitäneet "erittäin varttuneeseen ikään ehtineet, sinänsä hyvin kunnioitetun uran tehneet, lääkärit"
– Kaikki kunnia kokemukselle, mutta maailma vain muuttuu. Olisi suonut, että nuorempi lääkärikunta olisi ollut nykyistä aktiivisempi. Nyt digiloikkasukupolvi on ollut lähinnä hiljaa. Seurauksena on ollut, että kuva kovan luokan ammattilaisten näkemyksestä on vähintään yksipuolinen, Kari Häkämies kirjoittaa.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/khakamies_pevaliokunta-67318
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26889
– Kaikki kunnia kokemukselle, mutta maailma vain muuttuu.
Niin, näinä aikoina pitäis saada särvintä terveydenhuoltoalan yrityksen omistajan pöytäänkin.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Heh. Tuolta juopolta pahoinpitelely rikoksista tuomitulta "dekkarikirjailijalta" oli ihan odotettavaa, että jos ei mulle kaikki, niin vittu "vasemmiston" vika..

Kuulostaa vähän siis siltä, että jos asiantuntija/tohtori on sitä mieltä, että kansallista omaisuutta ei saa/voi/kuulu yhtiöittää, ehkä jopa ulkomaiseen omistukseen, niin on kommunisti :D:D

Ja että "dikiloikkatohtorit" olis ollu viisaampia. :D. Kuulostaa siltä, että Häkämieshän myis vaikka Suomen puolustustuksen Venäläisille, jos siinä vaan on hyvä bisneksen mahdollisuus. Ja miksei olisi
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Pitäis varmaan quotata tänne Häkämiehen sanomia EK:n päällikkönä ja mihin jamaan oli osallisena ajamassa tätä maata. Eihän EK nähnyt kuin ahneen duunarin vaikka työnantajien velvoitteita siirrettiin miljarditolkulla palkanmksajien maksettaviksi. Vai joko tuokin on unohtunut?
 

Örfil

Guest
Jos postaisin tänne vastakommenttina Arhinmäen sanomisiin vaikka tyyliin " se pöytiin sammuva ylioppilas-ministeri", ...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jos postaisin tänne vastakommenttina Arhinmäen sanomisiin vaikka tyyliin " se pöytiin sammuva ylioppilas-ministeri",.
Haluatko keskustella aiheesta vai moderoinnista?

Ylläpito jälkimmäiselle. Moderointikeskustely asiatoikeissa poistetaan kuten tiedät hyvin.

Mutta anna palaa Arhiksesta! :thumbup:
 

Örfil

Guest
Poliittinen korruptio ei ole. Korruptiota se siitä huolimatta on. Ja hyvin epäisänmaallista.
Mitä se sellainen poliittinen korruptio tässä tapauksessa on?

Yleinen mielipidehän tällä forumilla on yksiselitteisesti tämä: kaikki mikä liittyy kokoomukseen, on pahaa, rikollista ja korruptoitunutta. Se on luvallista sanoa ja siitä ei tule sanktioita, koska yleisen konseksuksen nimissä on päätetty että se on myös virallinen totuus.

Pystyn elämään asian kanssa, koska sillä ei ole käytännön kannalta mitään merkitystä.

Antsalle johdatteleva kysymys: mitä kuuluu isänmaallisuuteen?
 
Ylös