Ei ollutkaan mikään yhden illan urakka laatia ensi vuodelle mukaan lukien nyt loppuvuoden treeniohjelma. Tämä on nyt kolmas vuosi kun laadin koko vuoden viikko-ohjelman, mutta nyt mennään vielä astetta enemmän suunnitellusti.
Olen tässä lujeskellut valmennustietoa, sen metodologiaa sekä katsellut erilaisia periodisoituihin valmennus/treenausmalleihin liittyviä harkkaohjelmia, niin juoksijoilta kuin suunnistajiltakin. Alun infoähkyn ja kaaoksen jälkeen alkaa olla excelissä pohjatietoa jo mukavasti ja nyt pitää alkaa leipomaan niistä oma kausi/kuukausi ja sitten viikko/päivätasoinen harjoittelumalli. Jonkinasteinen kokonaismalli on jo hahmottunut päähän + tavoitteet ja näiden linkitys, jotta tavoitteisiin myös pääsee, eikä homma jää pelkäksi puheeksi ja huulten heilutukseksi. Jaan vuoden viiteen eri osaan, jotka ovat osin limittäin ja siitä sitten alkaa jyvitys eri treeneistä eri jaksoille.
Mikä mukavinta, homma on mielenkiintoista ja kiitos inttternetin, tietoa ja hyviä esimerkkejä on valtavasti. Päärunko tulee vanhan kunnon suomijuoksijoiden mallin mukaan, tosin kilsamäärät ovat viidesosa niistä, mutta päätyöni työttömyys on niin aikaa vievää, etten ehdi millään juosta 10 000 kilsaa vuodessa. Nyt mennään tämä vuosi reilun 15% korotuksella eli 2000 km/v tavoitteella.
Kun valmista, vilautan tuotosta myös Anzalle kommentointia varten.
Miten tämä liittyy kuntoilun riemuun? No, motivaation ylläpitohan tässä on kyseessä, jotta homman ilo ja riemu säilyy jatkossakin, kun systeemit ei jymähdä vanhoihin uriin. Ja omaan makuun ei juuri nyt sovi treenaus ilman jonkinlaista "isoa suunnitelmaa". Ja kuten ennenkin, ohjelma on ohjeellinen, ei raamatun sanaa.