E. coli kärsii hieman huonosta maineesta. Kyseessä kuitenkin ihan luonnollinen baktis. Meissä kaikissa asuu pieni E. coli.Kyllä se on kuulkaas taikinan syöminen.
Taikinan syöminen on vaarallista, varoitetaan Yhdysvalloissa – Evira: Sairastuminen teoriassa mahdollista Suomessakin
Juu, ei ne lämpimikseen niitä kiinnikkeitä sinne laita.Minulla on myös ko. Lipasto. Hämmästelin juuri eilen miten tämä voi kaatua. Ehkä ne kaatuneet ovat olleet kapeampaa mallia kuin omani jossa on kahdet laatikot rinnakkain?
Kiinni se ei ole ollut missään, mutta tulee kyllä kiinnittymään ennen kuin sen lähelle mukulat seuraavan kerran päästän.
Bull Mentula tyrmää Touko Aallon rajun väitteen 30 kilon lihasmassan lisäyksestä: ”Jokainen ymmärtää, että se on paskapuhetta”
Touko Aalto, Vihreiden puheenjohtaja, puhuu Me Naiset -lehdessä avoimesti lapsuutensa ja nuoruutensa traumoista. Hän kertoo joutuneensa kiusatuksi muun muassa peruskoulussa mutta myös armeijassa.
Hän löysi armeija-aikanaan "suojautumiskeinoksi" painonnoston.
Näin Aalto kertoo jutussa: "Käytin kaiken vapaa-aikani punttisalilla ja syömällä valtavasti. Kerrytin alle vuoden aikana kehooni yli 30 kiloa lihasta. Olin 193-senttinen ja painoin alle 70 kiloa. Kävin todella miehisen sotilaspoliisikoulutuksen. Punkkaani käännettiin ympäri ja tavaroitani piiloteltiin. Uuden ulkomuotoni avulla sain porukan hiljaisen hyväksynnän. Punttiharrastus jatkui monta vuotta. Parhaimmillani painoin yli 120 kiloa ja nostin penkistä 150 kiloa. Olin ulkoisesti kuin jääkaappi-pakastin."
Hissittömään kerrostaloon rullatuolilla asumaan. Kuulostaa voittoisalta ratkaisulta.Veteraanin syntymäpäiväjuhla vaihtui hautajaisiksi: Kotiutettiin hoivaosastolta - kuoli rappukäytävään
- Isän naapuri oli lähdössä töihin ja löysi hänet kamalan kolinan jälkeen rappukäytävästä. Mitään ei ollut enää tehtävissä, kertoo yksi Olavi Tiaisen, 89, pojista.
Hän ei voi ymmärtää, miksi lähes 90-vuotias muistisairas sotaveteraani kotiutettiin Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hoivapalvelukeskuksen Nummelan osastolta. Tiaisen pojat olisivat halunneet pyörätuolia käyttäneelle isälleen paikan palvelutalossa, mutta osaston lääkärin päätöksellä isä ehdittiin kotiuttaa.
- Lääkäri oli sitä mieltä, että pitää kokeilla kotona asumista, Tiaisen poika sanoo.
Iltalehti ei tavoittanut päätöksen tehnyttä lääkäriä tiistaina.
Menossa Karjalaan?
Olavi Tiainen kotiutui kerrostalokotiinsa Nummela keskustassa viime viikon torstaina. Hänen luonaan kävi omaisten lisäksi kotipalvelu. Yksi vanhuksen kolmesta pojasta oli soittanut isälleen vain vähän ennen onnettomuutta ja kysynyt, mitä tuo isälleen kaupasta.
- Kun veli oli tulossa kaupasta, hän näki poliisit ja ambulanssin isän pihalla.
Vanhus oli lähtenyt asunnostaan pyörätuolilla rappukäytävään. Vanha mies joutui syystä tai toisesta portaisiin pyörätuolillaan, joka vyöryi kovalla metelillä seuraavalle tasanteelle. Vanhus paiskautui rapun betoniseinään ja kuoli ilmeisesti välittömästi.
- Kukaan ei tiedä, mihin isä oli menossa. Ehkä Karjalaan, viime ajat hän puhui jatkuvasti siitä. Siitä tuli kunnon surmanajo, yksi veljeksistä sanoo.
Hän ei voi ymmärtää, miksi vanhus kotiutettiin hissittömään taloon, vaikka omaiset eivät sitä halunneet. Heidän mielestään oli selvää, että vanhus olisi tarvinnut jatkuvaa hoivaa eikä voinut asua yksin.
Onnettomuuspaikalle saapunut ambulanssi ei voinut auttaa onnettomuuden uhria, vaan paikalle kutsuttiin ruumisauto.
- Oli muuten surkea näky, kun kaksi mukavaa poliisia vahti rappukäytävää pari tuntia ennen kun hautaustoimiston miehet korjasivat talteen vainajan ja veivät oikeuslääketieteelliseen.
Syntymäpäivästä hautajaiset
Olavi Tiainen olisi täyttänyt 90 vuotta 16. joulukuuta. Juhlapäivää varten oli jo varattu juhlahuoneisto.
- Tällainen tapaturma vaikuttaa siihen, että vainaja viedään automaattisesti oikeuslääketieteelliseen ruumiinavausta varten. Jos ruumis luovutetaan ajoissa, juhlapaikka pysyy samana ja syntymäpäivästä tulee hautajaispäivä, Tiaisen poika kertoo traagisesti muuttuneista juhlasuunnitelmista.
Hän halusi kertoa isänsä kuolemasta, jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan jollekin toiselle veteraanille.
- Isä oli miinoja raivaamassa merivoimissa, hän kertoo isänsä nuorena tekemästä palveluksesta isänmaalle.
Poika ei voi hyväksyä isän kotiuttamispäätöstä, ja pitää sitä väkisin toteutettuna.
- Joku vastuu täytyy olla näilläkin, jotka näitä päätöksiä tekevät, hän sanoo.
Olavi Tiainen ehti olla Nummelassa osastolla reilun kuukauden. Sitä ennen hän oli hoidettavana Lohjan sairaalassa. Aiemmin hän pärjäsi hyvin kotonaan, mutta sairaalajakson aikana muisti ja toiminnallisuus heikkenivät selvästi.
- Isä ei pystynyt turvaranneketta painamaan. Puhelinta hän osasi käyttää väillä, välillä ei, ja hänet piti auttaa vessaan, poika kuvailee isänsä tilannetta kotiuttamisen aikaan.
Kotona asumista pyrittiin tukemaan sillä, että kotipalvelu alkoi käydä aiempaa useammin vanhuksen luona.
- Mutta ei se auta, jos käyntejä on viiden tai kuuden tunnin välein. Eikä kukaan ajatellut, että isä voi lähteä pyöräilemään (pyörätuolilla) rappuun.
Selvityspyyntö Valviralle
Karviaisen nettisivuilla kerrotaan, että hoivapalvelukeskuksen Nummelan osastolla on 39 potilaspaikkaa. Osastolle tullaan lääkärin lähetteellä tai siirtona toisesta sairaalasta eli Husista tai Lohjan päivystysosastolta. Osaston toiminta keskittyy akuuttiin, kuntouttavaan ja muuhun lyhytaikaiseen osastohoitoon sekä intervalli- ja pitkäaikaishoitoon. Päätöksen osastolle otosta ja kotiutuksesta tekee osastonlääkäri.
Ylilääkäri Mikko Purhonen ei voi puhua yksittäisen potilaan asioista, mutta toteaa yleisellä tasolla, että kun potilaan kotiuttamista suunnitellaan, siitä keskustellaan moniammatillisesti.
- Lisäksi katsotaan, mitä tukia voidaan antaa kotiin.
Olavi Tiaisen omaisten mielestä vanhus kotiutettiin pakolla. Ylilääkäri Purhonen korostaa, että kotiuttamiseen ei liity mitään sääntöjä, joita kotiuttamispäätöksen tekevän lääkärin olisi pakko noudattaa.
- Ei tietenkään ole eikä saa olla mitään sääntöjä, vaan mennään tilanteen mukaan.
Olavi Tiaisen pojat tekevät isänsä kotiuttamisesta selvityspyynnön Valviraan. Ylilääkäri Purhonen kannustaa selvityksen tekoon.
- Meidänkin toive on, että jos vaikeita tapauksia, selvityksen tekee ulkopuolinen taho
.Surullinen loppu. Vois kysyä lääkäriltä, miten omasta mielestä meni?
Hissittömään kerrostaloon rullatuolilla asumaan. Kuulostaa voittoisalta ratkaisulta.
Rauhaisaa matkaa ja kiitos palveluksesta Suomen hyväksi.:frown:
Mulle se on rullatuoli hamaan loppuun asti.:ahem:.
Ja se on muuten pyörätuoli, mutta sen varmaan jo tiesitkin :frank:
Hattu kauniisti käteen, ja nöyrästi eteenpäin, suosittelen.Hanna Kärpänen menetti korttinsa rattijuopumuksen takia: ”En ollut kännisen oloinen” - aikoo valittaa hoviin
Kun Iltalehti tavoitti Hanna Kärpäsen, selvisi, että hän oli jo saanut tuomion.
Hanna on erittäin harmistunut saamastaan rattijuopumustuomiosta.
- Olin mennyt kymmeneltä nukkumaan. Aamulla noin kahdeksan aikaan puhalsin kaverini mittariin. Se näytti 0,4. Sen jälkeen odotin vielä tunnin ennen kuin menin autonrattiin, Hanna kertoo.
Hanna oli itse siinä uskossa, että hän olisi täysin ajokuntoinen.
- Takana oli hyvin nukuttu yö, olin energinen, enkä ollut kännisen oloinen. Lisäksi kaverin mittari näytti hyväksyttäviä lukemia, Hanna kertaa tapahtumien kulkua.
Yllätys oli suuri, kun hän joutui poliisin ratsiaan, ja nyt mittari värähtikin näyttäen kielletyt lukemat.
- Vasta tuolloin selvisi, ettei kaverini mittari sitten ollutkaan promillemittari, Hanna noituu.
- Paska tsägä.
Valittaa hoviin
Hanna korostaa sitä, että hän itse on aina halveksinut rattijuoppoja.
- Olen suhtautunut heihin tyyliin tukka pois ja linnaan, Hanna jatkaa.
Siksi hän oli erityisesti järkyttyi siitä, että syyttäjän ajama vaatimus meni läpi.
- Olen sen verran istunut Heikin (Lampela) kanssa käräjillä, että tiedän, etteivät syyttäjän vaatimukset koskaan mene sellaisenaan läpi vaan ne tuomiossa aina alenee. No, nyt meni kaikki vaatimukset läpi.
Hanna sai 50 päiväsakkoa ja neljän kuukauden ajokiellon.
Hän aikoo valittaa hovioikeuteen.
- Ihan jokaiseen oikeusasteeseen mihin vain voin, hän puuskahtaa.
Hanna on katkera etenkin siitä, että hänen bisneksensä kärsivät ajokiellon takia.
- Yritystoimintani vuoksi olisin ehdottomasti tarvinnut autoa. Teen muun muassa siivouspalveluja, ja näin joulun lähestyessä minulla on paljon toimeksiantoja. Autoa tarvitsen kaluston, kuten höyrypesulaitteiden kuljettamiseen.
Hanna ei voi mitään sille tunteelle, että hän epäilee vahvasti Suomen oikeuslaitoksen toimintaa.
- Tuli sellainen tunne, että nytpä saadaan Hannaa näpäytettyä. Olen kuitenkin ajanut 18-vuotiaasta asti ja vuosittain tulee 80 000 kilometriä täyteen. Tänä aikana olen saanut vain yhdet ylinopeussakot.
- Ammattiautoilijatkin saavat kortin nopeasti takaisin, vaikka olisivat uusineita rattijuoppoja. Nyt kyllä lyötyä lyödään, yritä tässä nyt sitten hoitaa yritystoimintaa.
Hanna Kärpänen on tullut tunnetuksi juristi Heikki Lampelan kihlattuna. Räiskyvän pariskunnan on-off -suhdetta on puitu myös käräjillä. Viime aikoina heistä ei ole ollut kohuotsikoita.
- Olemme olleet matalammalla profiililla. Tällä hetkellä meillä on ihan hyvät ja asialliset välit, Hanna kertoo.
- Vasta tuolloin selvisi, ettei kaverini mittari sitten ollutkaan promillemittari, Hanna noituu.
Lämpömittari. Siinähän on nykyisin tuollaisia 0,4 tason lukemia.
Olis voinut ottaa hieman tasoittavaa.
Mitähän olisi tuumannut negatiivisesta tuloksesta?
Samaa mietin. Mä ajan paljon ja se 65-70k napsuu mittariin ”vain”.Säälittävää kun ihminen ei myönnän virheitään.
Syy löytyy kaverin kinkkumittarista ja oikeuslaitoksesta, vaikka itse on lähtenyt ryyppyillan jälkeen rattiin. Vitun urpo.
Kova on kyllä likka autoilemaan kun tulee vähintään 220km ajaneeksi joka päivä. Ei siinä ehdi darrapäiviä viettää.