Antsa Rieppo
Well-known member
Ja eilen vein miesystävälle Napue putelin lahjaksi.
Forssalaisissa on Suomen tulevaisuus!*on FORSSA:n ylpeä jäsen*
Oliskohan postilla jouluruuhkaa, koska se lähettämäsi Pågens Pipari -lähetyskin on tulematta?Mutta missä laminoitu klubikorttini viipyy?
Tälle peukku.Minultahan ei kysytty, mutta:
1) Itse olisin pitänyt prosenttirajan ennallaan,
2) paitsi pienpanimoiden myyntiin samat rajat mitä viinitiloilla.
3) Kieltänyt kiljulonkerot lailla ja korvannut näillä oikeilla lonkeroilla.
Ongelmakäyttäjät ovat aina hommaneet röpöteltävät tuotteet hinnasta, laadusta ja vuorokauden ajankohdasta riippumatta. Tähän lainmuutos tuskin tuo mitään uutta. Nykyisin noin kolmasosa Suomessa juotavasta alkoholista on matkustajatuontia, sitä voinee heikomminkin laskutaitoinen pitää suurena osuutena. Kun joku menee hakemaan pakettiautollisen juomaa Virosta tai muualta, niin uuden ongelmakäyttäjän aikaansaanti on mielestäni hiukka todennäköisempää kuin hakemalla muutaman töttörön A-olutta tai lonkeroa lähikaupasta.Vähän yliampuvaa sarkasmia tuo, eikös olekin? Eihän tämä muutos normikäyttäjälle mitään ongelmia tuo. Kylmä fakta on kuitenkin se, että alkoholikuolemat + muut alkoholin kansanterveydelle aiheutuvat haitat tulevat tuon takia lisääntymään. Siinä ei ole edes mitään jarnattavaa, koska jok'ikinen muutos tähän suuntaan aiemminkin on sen tehnyt.
Mutta tehty mikä tehty, palataan vaikka asiaan 2-3 vuoden päästä ja katsotaan paljonko niitä haittoja tuli. Sitten on ihan lukuja analysoitavaksi.
Minusta ne ovat pahoja. En nyt siis silleensä pidä enämpi tai vähempi pahoina kansanterveyden kannalta...no juokoot joku jatkossakin kiljulonkeroa, vaikka eiköhän tuo valikoima aikalailla katoa historiaan.Miksi kiljulonkero on pahempi asia kuin oikea lonkero?
Muistatkos ajan, kun marketeissa sai myydä enintään 4,7 %:sentin vahvuisia etanolisekoituksia? Etiketeissä esiintyivät ainakin Matti Nykänen ja Linda Lampenius. Juomaa kutsuttiin muistaakseni nimellä spriideri. Valmistajaa en jaksa muistaa.Siinä en näe tolkkua, että valmistusmenetelmä on se mikä tekee 4,7% juomasta niin vaarallisen, että sitä saa myydä vain vastuullisissa Alkoissa/baareissa.
Ei tämä ongelmakäyttäjiäkään koske. Nuoret tässä on eniten liipaisimella. Tässä nyt raahataan puliukkoja ja kerran kuussa saunakaljan juojia todisteeksi sille, että mitä helpommin alkoholia saa ja mitä vähemmän se maksaa, sitä vähemmän sitä sitten muka kulutetaan. Katinkontit, jokainen muutos tähän suuntaan on lisännyt alkoholikuolemia suoraan ja välillisesti ja kokonaiskulutus on kasvanut.Ongelmakäyttäjät ovat aina hommaneet röpöteltävät tuotteet hinnasta, laadusta ja vuorokauden ajankohdasta riippumatta. Tähän lainmuutos tuskin tuo mitään uutta. Nykyisin noin kolmasosa Suomessa juotavasta alkoholista on matkustajatuontia, sitä voinee heikomminkin laskutaitoinen pitää suurena osuutena. Kun joku menee hakemaan pakettiautollisen juomaa Virosta tai muualta, niin uuden ongelmakäyttäjän aikaansaanti on mielestäni hiukka todennäköisempää kuin hakemalla muutaman töttörön A-olutta tai lonkeroa lähikaupasta.
Jos autotallissa on Viron tuomisia vaikkapa 1o laatikkoa olutta ja jokunen kymmenen pulloa viinaa, niin vaikutus alkoholin käyttömääriin on varmasti suurempi kuin lähikaupasta saatavalla 5,5 %'lla juomalla. Kun A-oluet ja lonkerot saa lähikaupasta, niin todennäköisesti Alkon hintoihin verrattuna hintaero Viroon kutistuu huomattavasti, tuon seurauksena sita ei sitten raijata laatikkotolkulla rajan yli. Kokonaiskulutus voi hyvinkin lonkeroissa ja A-oluessa pysyä suurin piirtein ennallaan, ostomaa vaihtuu Suomeen.