Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26844
Sain urakoitua läpi kaikki Höljesin videoidut lähdöt. Olipa käänteitä, sääolosuhteet sekoitti alkueriä, mut upea kisa Sebastian Erikssonilta. Grönholm onnistui jotenkin sössimään loistavan starttinsa finaalin ekoissa mutkissa. Semifinaalissa Hansenin veljekset kisaili kerrankin kunnolla toisiaan vastaan. Kalliokoskikin hienosti semeihin. Kevin johtaa sarjaa. Ikonen jäi ERX:ssä semifinaaliin, Larssonin ajolinjat oli silmäkarkkia. Kallio kolmas, Trogen neljäs RX2:ssa.

Ite olin sunnuntaina kolmatta kertaa autocrossin EM-kisassa Tshekin Nova Pakassa. Säpinää riitti sielläkin. Tuli ekan kerran katsottua kierrosaikojakin, laskin että 2,3 sekuntia kilometrillä tuollainen 600 heppainen nelivetobuggy oli Fabiaa nopeampi. Muutama kuva:

26844
Autocross tarkoittaa eri maissa vähän eri asiaa mut tuossa Keski-Euroopan versiossa yleisölle näkyvimmät erot on ettei radoilla ole asfalttia (paitsi tuolla on lähtöalue päällystetty), lisälenkkiä ei ole, autoja on lähdössä 10 siinä missä rallicrossin maksimi yleensä 6, kierroksia tuolla ajettiin yhdessä lähdössä 7 mikä sekin hiukan rallicrossia enemmän. Niin ja noita buggyjä oli yli 100 (kolmessa eri luokassa), koppiautoja vain 10. Radan nettisivulta ymmärsin että Nova Pakassa ois vuodesta 1978 ajettu joka vuosi EM-kisa. Alhaalta on rataa hiukan pidennetty mut mäen päälle ovat ilmeisesti ajaneet alusta asti mitä vanhoista videoista näkee:

Salo
Sekin vielä, että autocrossia ei tule sellaisenaan sekoitaa kotimaiseen autokrossi-luokkaan, jossa käytännössä ajetaan alle kaksilitraisilla autoilla, jotka eivät sovi FIA-luokituksiin. Kilpailusäännöt kuitenkin rallicrossin mukaisesti.

Raikku

Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Ja olikos niin että jenkeissä autocross ihan sellaista vanhan-ajan tarkkuusajon tapaista(?)
Pyöritään parkkipaikoilla, pakitellaan yms ja otetaan aikaa/virhepisteitä.

ARX:lla tuplakisaviikonloppu Gatewayn radalla ja lauantain finaalit menossa:
Tuntuu Speed olevan nopein Subarullakin.

edit: Mukavasti oli draamaa finaaleissa. Pikkuluokassa kaato ja pääluokan voittaja vielä tuomariston päätettävänä. Hiukan oli kyseenalainen ohitus Atkinsonilta.

26844
Latviassa ajetaan tänä viikonloppuna RallyX Nordic -sarjaa. Semifinaalit ja finaalit näkyy suorana alkaen 16.00.

99 Ricardo Bortkevitš EST Lepp Motorsport
e: Larsson voitti, Kalliokoski toinen. Ainakin viisi kuljettajaa kaatoi autonsa sisämutkan rengasesteistä.

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26844
TitansRX jatkuu Lydden Hillissä. Lauantaina semifinaalit viideltä ja sunnuntaina neljältä.

90 – Ronny C. Rock

RallyX Nordicissa vuorossa Finnskogbanen, Norja. Suoraa lähetystä sunnuntaina klo 16-18.

9 Christer Dalmans SWE Hedströms Motorsport
12 Fredrik Magnussen NOR Fredrik Magnussen
50 Svein Roger Andersen NOR Andersen Motorsport
95 Philip Gehrman SWE Gehrman Motorsport AB
e: Eriksson voitti Norjassa, Kalliokoski kolmas.

Lydden Hillin kilpailuista on nyt koosteet ladattu tuubiin:

Jos ensimmäisenä viikonloppuna oli lähetysten taso heikko niin nyt on jo tosi retroa. Onkohan tollasta paskaa oikeesti Eurosportin televisiokanavalla näytetty, katsoiko joku?

Hyvää kilvanajoa kuitenkin ja varmaan jäi monta taistelua kuvaamatta. Etenkin Timmyllä ja Topilla vääntöä useammassa lähdössä, Heikkisellä oli melko ronskit otteet. Heikkinen voitti lauantaina, Kevin Hansen sunnuntaina.

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18363
Onkohan tollasta paskaa oikeesti Eurosportin televisiokanavalla näytetty, katsoiko joku?
Avauksen jälkeen en ole lähetyksiä katsonut, mutta täytyypä vilkaista, huomasin että television puolella koosteena näyttävät eurolla ainakin nuita.

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26844
Nyt on Grönholmilla vauhtia, johtaa ekan päivän jälkeen. Oli ylivoimaisesti toisen alkuerän nopein vaikkei juuri päässyt tyhjällä radalla ajamaan. Audit oli nopeimpia Q1:ssä. Hansenit sijoilla 11 ja 12.

edit: Q4:n viimeinen lähtö oli melkoista kaaosta ja Timmy putosi semifinaaleista. Grönholm putosi harmillisesti finaalista, heikko startti ja jokeritaktikointi pieleen. Bakkerud voitti vihdoin ja nousi pisteissä toiseksi. K.Hansen johtaa viidellä pisteellä.