Valtteri Bottas - Voittava Suomen Ikioma 'Lill-Lövis' vai Mestaruudeton Siipimies?

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9291
Bottas on nyt sarjassa tosiaan sijalla 23. Mistähän vielä keksittäis kuski tai kaksi, jotka voisivat päästä edelle. :unsure:
Rangaistuspisteissä kärjessä on Alonso kahdeksalla pisteellä. Eli neljä pistettä lisää pitäisi kerätä Las Vegasin kisaan mennessä, jotta kilpailukielto napsahtaisi.

Magnum2300

Well-known member
Liittynyt
28.10.2009
Viestit
725
Ei toi 23. sija nyt niin kovin huono ole. JJ oli vuonna 1994 sijalla 24 kerättyään yhden pisteen kauden aikana.
1994 oli 46 kuskia kauden aikana. Ja autoja oli 28, joista kisaan pääsi 26.

Bottaksen 23/23 on kyllä JJ:n 24/46:a heikompi sijoitus minun subjektiivisella näkemyksellä, vaikka 23 onkin absoluuttisesti parempi sijoitus kuin 24.

JJ osallistui puoleen kauden kisoista (8/16). 6/8 kilpailuista hän ajoi kärkiautolla (Benetton) ja 2/8 kilpailuista sellaisella autolla, millä olisi pitänyt olla pistetaistelussa (Sauber).

1994 luotettavuus oli aivan eri tasolla kuin nykyään eli tuolloin kehnommallakin autolla oli mahdollisuus päästä pisteille. JJ keskeytti tekniseen vikaan 2/8 kilpailuistaan (Espanja ja Japani).

comm

Liittynyt
25.3.2012
Viestit
3994
Hyvinhän Vale ajeli esim Cotassa. Piti Russelliakin pitkään takana, mutta sitten taas munattiin ja otettiin ihan liian aikaisin varikolle. Kisa meni sitten taas renkaan säästämiseksi, eikä edes onnistunutkaan, kun loppuivat jo hyvissä ajoin ennen maalia

ouzei

Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2717
Valen ja Sauberin kisavauhti näytti alussa cotassa jopa ihan hyvältä, mutta saattaa tietysti olla että renkaista vaan otettiin irto paljon enemmän kun käytännössä melkeen kaikki muut taisi olla yhdellä stopilla liikenteessä ja säästelivät varmasti alusta asti.

Vantaa
Cotassa Bottaksen kisavauhti oli jopa Zhoutakin huonompaa. Toki Zhou teki virheen ja hävisi Bottaksellekin.
Stoppien jälkeen ero oli luokkaa 5s, joka kasvoi 20s ennen Zhoun toista pysähdystä. Zhoulla oli mediumit ensimmäisen stopin jälkeen Bottaksen kovia vastaan ja siltikin jäi tuon puoli sekkas per kierros.