Tänne kaikki merkityksettömät ilmoitukset

Lugera

Well-known member
Liittynyt
21.12.2007
Viestit
1592
Huomasko kukaan että tällä tojkcilla on menossa 1600:uhannesuudesadas sivu. Saavutus on se! :eek:
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Olga sanoi:
Eikös se näy tilitiedoissa jo... Ainakin minulla se taitaa näkyä 'tulevana' jo edellisenä päivänä tai iltana.
Mullakin näkyi iltapäivällä/illalla noin vuosi sitten vielä (ja napsahti tilille klo 00:00), mutta nykyään näkyy samalla kun napsahtaa joskus aamuyön tunteina.
Näkyy näkyvän huomenna tilille tuleva summa nyt jo. Ilmeisesti on näkynyt jo eilen, koska tapahtumassa on kaksi päiväystä. 13.4 ja 15.4.

Jaajuu, tiistaina YsiVitosesta tankattu polttoainekulunki oli mennyt tililtä vasta tänään.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Ilmoitusluontoisesti kysellen että. Mistä viestistä nämä kaikki lyhennykset ovat nyt lähteneet? Haluaisin ostaa kesärenkaat nimittäin Volvo 700:satasen sarjalaiseen. Häh?
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Osuipa tuossa surffaillessa silmiin akanpitomääräys 800-luvulta. :rolleyes:
Keskiaikaista parisuhdeneuvontaa 800-luvulta piispa Pliniuksen mukaan:
"Olkoonpa kuinka hedelmätön, muotopuoli, vanha akka, haiseva, säikky, vihainen, pahatapainen, tuhlari, tyhmä, suursyömäri, riidanhaluinen tai pahasuinen, hänet on pidettävä, tahdoitpa tai et."
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Mitsä jos mies on hedelmätön, muotopuoli, vanha ukko, haiseva, säikky, vihainen, pahatapainen, tuhlari, tyhmä, suursyömäri, riidanhaluinen tai pahasuinen kuten minä? Mitäs sitten?
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Juridiikkativan innoittamana piti alkaa kaivella menneitä. Kylläpä näkyy lait olleen paljon konkreettisempia 1400 -luvulla.
Kuningas Kristofferin maanlaki 1442, törkeittein asiain kaari

Jos tapahtuu niin pahasti, että joku ihminen surmaa itsensä, miten se tapahtuneekin, hänet on vietävä metsään ja poltettava roviolla; mutta jos on yleisesti tunnettua, että hän oli ensin tullut niin mielipuoleksi, ettei hän osannut varoa mitään vaaraa, kaivettakoon hänet maahan kirkkomaan ulkopuolelle.

Jos mies poistuu laillisesti naimansa vaimon luota ja laillisesti kihlaa itselleen toisen naisen ja makaa tämän, ja hänen aikaisemmin lain mukaan saamansa vaimo on elossa, ja tämä näytetään toteen selvien todistusten ja kirkon lain perusteella, menettäköön henkensä. Samoin nainen, jos hän näin tekee. Mies on mestattava ja nainen pantava elävältä maahan.

Jos mies noituu miehen tai naisen, tai nainen naisen tai miehen, niin että nainen tai mies siitä kuolee, menettäköön sellaisesta teosta henkensä. Mies on teilattava ja nainen poltettava.

Kuningas Kristofferin maanlaki 1442, tahallisen haavoittamisen kaari

Koska jumala on antanut vaimon miehelle avuksi ja alamaiseksi, mutta ei kuitenkaan orjaksi ja jalkajakkaraksi, tulee kummankin rakastaa toistaan: vaimon miestä päänään ja miehen vaimoa jäsenenään. Ja sen tähden jos mies vihasta tai pahuudesta, juovuksissa tai toisen naisen vuoksi, jota hän rakastaa, lyö vaimonsa siniseksi tai veriseksi, rammaksi tai raajarikoksi, on näistä kaikista maksettava kaksinkertaiset sakot, ja vaimon lähimmät sukulaiset olkoot siinä asianomistajana. Jos mies kohtuullisesti kurittaa häntä hänen rikkomuksensa vuoksi, miehen ei tarvitse maksaa sakkoa. Tutkikoot kihlakunnanlautakunta ja naapurit, mikä siinä on totuus.
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Toi Kristofferi on ollut kyllä yhtä äkkiväärä mies kuin Soinin Timppa!
Persuilla onkin pitempi historia kuin luulisi :D
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Vatsaan sattuu edelleen ja paska on niin löysää ettei sitä haarukalla ja veitsellä söis.

Halukkaiden kannattaa siis varata lusikka mukaan.
 
Ylös