Hankaluutta tuo lähinnä se että jotkut pässit kuvittelevat, että olisi jotenkin erityisen "loogista" että "A on kaksi kertaa enemmän kuin B" tarkoittaa "A:n määrä saadaan B:n määrästä lisäämällä siihen kaksi B:n määrää", mahdollisesti vertaamalla vastaavaan "sataseitsemän prosenttia enemmän" -ilmaisuun.
Yhtä "loogisesti" vaikka verrata vastaavaan "kaksi metriä enemmän" -ilmaisuun ja päätyä miettimään mikä ihme on "kerta" ja mitä Runski mahdollisesti pystyy ostamaan niillä kahdella "kerralla" joita sillä on Moen huntin päälle.
Siispä, "kaksi kertaa enemmän kuin" on joka tapauksessa jonkin sortin kieleen vakiintunut ilmaus, jonka merkitystä ei voi johtaa siinä esiintyvät sanat tuntemalla. Mitä ilmeisimmin kyseinen ilmaus on vakiintunut tarkoittamaan "kaksi kertaa B:n määrä eli enemmän kuin B" eikä "B:n määrään lisättynä kaksi kertaa B:n määrä".
http://www.cs.helsinki.fi/u/kohonen/suomi/kaksikertaa.html, kannattaa lukea ainakin kohta "6. harhaluulo: 'Multiplikatiivinen tulkinta on matemaattisesti ja loogisesti väärä!'"