Syön parhaillaan...

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Eiks tossa riisinkeitto teoriassa pitäisi sitten miettiä, että miltä ihminen maistuu sen jälkeen kun se on syönyt koko elämänsä joko kusessa tai lähdevedessä keitettyä riisiä?
ÄLÄKÄ REVI SIITÄ!!
:D:D

Joo. Toi oli vähän huono vertaus. Eikä muutenkaan ollu tarkoituksena kritisoida ja kiistää tuota Jr-rän postaamaa artikkelia.

Noinhan se varmasti pääasiallisesti menee. Paitsi että toi pienet "luomu" hypetykset otti silmään, niillä kun ei ole mitään tieteellistä, eikä edes ns "maistelu" pohjaa.
 

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
:D:D

Joo. Toi oli vähän huono vertaus. Eikä muutenkaan ollu tarkoituksena kritisoida ja kiistää tuota Jr-rän postaamaa artikkelia.

Noinhan se varmasti pääasiallisesti menee. Paitsi että toi pienet "luomu" hypetykset otti silmään, niillä kun ei ole mitään tieteellistä, eikä edes ns "maistelu" pohjaa.
Mä en kulje kaupassa hakien pelkkiä luomu tuotteita, mutta pyrin valikoimaan mahdollisimman paljon kotimaista ja mahdollisimma luontoystävällisiä tuotteita. Otan vapaankanan munia siksi, että minulle tulee hyvä mieli ajatuksesta että ne kuukkelit on saaneet tilaa juosta ennenkö ne lahdataan.
Uskon myös että kaiken mahdollisen vähä rasvaisen ja vähä sokerisen ja vähä suolaisen ja alempi kolesterolisen ruoan syöminen tulee kostautumaan jossain vaiheessa.
Tuntuu kuin että pian saisi kaupoissa ja ravintoloissa jostain automaatista painaa "Härän sisäfile punaviinikastikkeella ja lohkoperunoilla" -makuista mössöä, joka on muodostettu esansseilla ja ihmisille välttämättömillä vitamiineilla ja keinotekoisella proteiinilla, hiilihydraatilla ym.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Mä en kulje kaupassa hakien pelkkiä luomu tuotteita, mutta pyrin valikoimaan mahdollisimman paljon kotimaista ja mahdollisimma luontoystävällisiä tuotteita. Otan vapaankanan munia siksi, että minulle tulee hyvä mieli ajatuksesta että ne kuukkelit on saaneet tilaa juosta ennenkö ne lahdataan.
En miekään, yleensä huristelen kärryn kanssa kauppaa ympäri ja otan ne tarvittavat tavarat ja omia tuttuja kauppoja niin ei tartte jäädä miettii missä on mitäkin tuotteita.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Lukeeks tos kakun päällä Sarvitar 2001?
Ja ooksä ton leiponu nytte? Ja jos oot niin mistä vuosiluku?
Ei lue Sarvitar, en ole leiponut ja vuosiluku tarkoittaa jotain mutta en paljasta mitä.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Joo ei oo lätyt oikein maistunut.
Kun jätin kaikki "vähä rasvaiset" tuotteet pois kesän jälkeen on paino pudonnut 3 kiloa vaikka en oo liikkunu sitäkään vähää kun alkuvuonna.
On ne oikeat rasvat varmaan hyödyllisiä elimistölle. Itselle maistunut rasvainen ruoka turhankin hyvin. Pitäis vissiin niitä kaloreitakin punnita, kun paino ei ole enää lisää laskenu, vaikka hiilihydraatit onkin melko vähissä verrattuna siihen mitä oli joskus. Mut nyt kokeilussa lihaton ruokavalio. Munat, kalat, maidot ym. menee kyllä eikä lihakaan totaalisulussa ole ettei mistään kasvisruoan puputtamisesta ole kyse.
 
Viimeksi muokattu:

Joe Tanto

Well-known member
Liittynyt
30.3.2009
Viestit
383
Sijainti
Katalanian laiva
Luomuruoassa on vähemmän myrkkyjä ja haitallisia aineita ja enemmän ravinteita kuin tavanomaisessa.

No, eivät ne kasvien itse tuottamat torjunta-aineetkaan aivan niin haitattomia ole kuin usein annetaan ymmärtää. Jos on paha tuholaisvuosi, niin luonnollisten torjunta-aineiden pitoisuudet voivat nousta vaarallisen korkeiksi. Esimerkkinä tapaus Uudessa-Seelannissa 2000-luvun alussa, jolloin luomuviljelty kesäkurpitsa vei sairaalaan yli kymmenen ihmistä. Muutenkin nämä kasvien omat torjunta-aineet ovat myös mm. karsinogeenisia, ja niitä kyllä saa ihan reippaasti, jos keskittyy pelkkää luomua syömään.

Saa luomussakin käyttää torjunta-aineita, kunhan ne eivät ole niitä "pahoja" vaihtoehtoja. Luomuviljelyssä voidaan käyttää esimerkiksi kuparisulfaattiliuosta. Jokainen voi itse ajatella, onko se sitten kovinkin paljon haitattomampaa kuin ne kielletyt torjunta-aineet. Esimerkiksi luomuviinitiloilla sen aineen parissa enemmän töitä tehneillä ihmisillä on havaittu mm. maksavaurioita. Eikä se ympäristöllekään kovin hyvä juttu ole. Nykyaikaiset torjunta-aineet hajoavat ympäristössä suhteellisen siististi ja nopeasti. Samaa ei oikein voi sanoa luomutuotannon sallimista aineista.

Esimerkiksi tässä on ihan kiinnostava juttu luomuviljelyssä käytettävistä torjunta-aineista. Tiedä sitten, miten järkevää on maksaa moninkertaista hintaa, jotta saa tällaista "puhtaampaa" ruokaa. Mielikuvilla kai suurimmaksi osaksi mennään, eikä siinä mitään. Olisi vain mukavaa, että luomun ympäristöä rasittavista ja epäterveellisistä puolista tiedotettaisiin tasapuolisesti, eikä tyydyttäisi demonisoimaan tehoviljelyä ja samaan aikaan ylistämään toista taivaisiin.
 

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
Tänään vuorossa lohilaatikko ja suklaamuffinit. Kun nyt vaan pääsis täältä töistä veks..
 

Joe Tanto

Well-known member
Liittynyt
30.3.2009
Viestit
383
Sijainti
Katalanian laiva
Suosi näitä:

– siemenet ja pähkinät
Viljoissa on monenlaisia aineita, jotka aiheuttavat osalle porukasta terveysongelmia: gluteiini, viljakuitu, lektiinit, fytiinit, jne.
Myös palkokasveissa, kuten maapähkinä, pavut ja soija, on samankaltaisia haitta-aineita kuin viljoissa ja jopa enemmän.
Heh heh. Monissa siemenissä ja pähkinöissä on jopa enemmän haitta-aineita ja anti-ravinteita kuin viljoissa ja palkokasveissa. Miksi ne kuitenkin kuuluvat suosittavien joukkoon? Koska kivikaudenihminen? Jos tuota perustetta käyttää koko ruokavalion pohjana, niin eikö olisi samalla loogista alkaa syömään käsittämättömiä määriä hyönteisiä ja toukkiakin? Tietääkseni ne olivat kovinkin suosittuja silloin... Jos käytetään haitta-aineita ja antiravinteita perusteina tiettyjen ruoka-aineryhmien rajoittamiselle, niin tulisi niitä mielestäni sitten soveltaa loogisesti muihinkin ryhmiin.

Monet ihmiset kuitenkin liottavat, keittävät tai jopa idättävät palkokasvinsa ennen käyttöä, ja tämä prosessi pienentää haitta-aineiden määrän melko pieneksi. Pähkinöitä syödään taas tietääkseni enemmän käsittelemättöminä, joten menevätköhän nämä suositukset ihan järkevästi? Jokainen tavallaan, mutta ei tuollaista hirveästi osaa arvostaa.

Soija, tuo Saatanallisin kasvi maan päällä... Yksi syy siihen, miksi soijasta on löydetty niin paljon kyseenalaisia ominaisuuksia on jo se, että kyseinen kasvi on laitettu sellaisen tarkkailun alle, mihin kovinkaan moni muu ruoka-aine ei ole ikinä joutunut. Voi vain kuvitella, mitä löytyisi muiden kohdalta, jos niitä tutkittaisiin samalla hartaudella. Joissakin paikoin soijan demonisointi on lähtenyt täysin käsistä. Naurettavilla tutkimuksilla yritetään todistaa soijan kasvattavan miestissit, pudottavan kivekset tai milloin mitäkin mukavaa. Unohdetaan tosin mainita, että usein kyseessä on tutkimus, jossa rotille on syötetty sellaisia määriä soijaa, että ihmisen on lähes mahdotonta saada suhteessa samaa annosta päivittäin ruoasta.

Esimerkiksi tässä artikkelissa on suhteellisen täyspäistä juttua kyseisestä kasvista. Tuossa on juuri tuotu esille tämän yhden kohua aiheuttaneen tutkimuksen menetelmiä. Kyseessä ei ole mikään pro-soija artikkeli, vaan kirjoittajat suosittelevat lähinnä maltillista käyttöä.

Edit: kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

Asko S.

Tonttu
Liittynyt
1.3.2002
Viestit
4146
Sijainti
Tampere
Muusia ja lihapullia vetäsin pikkasen, loput jätin huomiselle. Vaati kyllä hieman mielenlujuutta olla syömättä koko settiä kerralla.
 
Ylös