Valurautaparila olis kyllä kova. No kyllä niitä hyviä valurautapannuja saa paljon halvemmallakin. Itsellä on ihan perusvehje ilman mitään irrotettavia puukahvoja yms juttuja mitkä maksaa. Kestää eliniän jos toisenkin toisin kuin noi nönstickit. Sit on lisäks ruostumattomasta teräksestä tehty paistinpannu. Sekin kestää vaikka mitä. Sit on vielä valurautanen blinipannu ja yks keraaminen pikkupannu on lähinnä kananmunaruokia varten. Lähes kaikki ruoat tulee tehtyä valurauta ja teräspannuilla. Paistorasvana tietysti luomukirnuvoi, eikä mikään kuumapuristettu rypsäri.
Vituttaa kun kaikki päällystetään nykyään jollain turhanpäiväsellä pinnotteella. Esim. en ole vielä mistään löytänyt kunnon teräksistä paistokasaria ilman mitään pinnoitetta. Siis on paljon teräksisiä paistokasareita, mutta niihin on jostain syystä laitettu pinnoite. On muuten hemmetin suuri kusetus toi Swiss Diamond. Se on teflonia johon on laitettu jotain timantteja ja pyydetään aika suurta hintaa siitä hyvästä.
Vittu mitä kusetusta tollaset timanttipinnat.
Eipä noi valurautapannu 40-50 euroo enämpiä näytä maksavan erikoismyymälöissäkään. Se on taas tätä uusavuttomuutta ja pelotteluun perustuvaa markkinointia nää pinnoitepannut. Nanopinta seuraava isompi markkinahype. Varma tieto.
Mullon muuten
Uffe Ravnskovin Kolesrerolimyytin luku puolivälissä. Sua varmaan kiinnostaa jos et oo jo lukenut? Aika vakuuttavaa. Parit viitteet jo tsekkasin maalla. Piti kutinsa.
Mullon luomuvoita ja kylmäpuristettua luomurypsiöljyä jääkaapissa. Niillä pärjää. Voissa paistan ja rypsiä salaattiin. Ja kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, jossa on vahva ja raikas maku. Lihan ostan rasvoineen ja mitään kevytjukurtteja tai -välipaloja ei tähän taloon tuoda.
Sama juttu kaikenmaailman pesuaineissa joita markettien hyllyt notkollaan. Vittu vaikka mitä myrkkyjä vaikka kodinsiivouksessa ei tarvi kun tolua ja kloriittia.