Knoukka
Well-known member
- Liittynyt
- 25.5.2000
- Viestit
- 27426
Pääasiassa palviryyniä ja joskus sorrun kylmään kabanossiin. Ja makkarakastikkeen teen hk-blöödiin ja nyrkilliseen voita.Nii-in. Samanlaista makkaraahan se Knoukkarikin syö kuitenkin.
Pääasiassa palviryyniä ja joskus sorrun kylmään kabanossiin. Ja makkarakastikkeen teen hk-blöödiin ja nyrkilliseen voita.Nii-in. Samanlaista makkaraahan se Knoukkarikin syö kuitenkin.
Tuleeko hyvää?Pääasiassa palviryyniä ja joskus sorrun kylmään kabanossiin. Ja makkarakastikkeen teen hk-blöödiin ja nyrkilliseen voita.
Joo ei ne sen kallimpia ole, eikä niiden hinta nouse hypellä. Ne on mitä on eli parhaita paistamiseen soveltuvia pannuja. Nano on aivan varmasti se seuraava juttu tai oikeastaan se seuraava hiton vaarallinen juttu.Eipä noi valurautapannu 40-50 euroo enämpiä näytä maksavan erikoismyymälöissäkään. Se on taas tätä uusavuttomuutta ja pelotteluun perustuvaa markkinointia nää pinnoitepannut. Nanopinta seuraava isompi markkinahype. Varma tieto.
En ole lukenut, mutta osaan kuvitella mitä siinä sanotaan."Kolesteroliteroia ei pidä millään tavalla paikkansa ja että staniit sairastuttavat ihmiset" jne. Odotan vaan että lääkärikuntakin tajuaisi sen vielä tämän vuosituhannen aikana.Mullon muuten Uffe Ravnskovin Kolesrerolimyytin luku puolivälissä. Sua varmaan kiinnostaa jos et oo jo lukenut? Aika vakuuttavaa. Parit viitteet jo tsekkasin maalla. Piti kutinsa.
Muuten tiedoksi että pellavansiemenöljy härskiintyy suunnilleen sillä sekunnilla kun se puristetaan. Jos se jollain tavalla on saatu pulloon härskiintymättä niin valo pilaa sen. Jos se on saatu härskiintymättömänä tummaan pulloon niin se menee pilalle huoneenlämmössä. Jos se on saatu härskiintymättä tummaan pulloon ja kylmäketju ei katkea kun saat se kotiin jääkaappiin niin se härskiintyy kun avaat korkin. Jenkeissä tehtiin tutkimus niin 40/42 kaupassa myydyistä pellavansiemenöljymerkeistä oli härskiintyneitä. Se on erittäin herkkä oksidaatiolle. Toisin sanoen jos haluaa hyödyn niin kannattaa rouhia siemeniä.Mullon luomuvoita ja kylmäpuristettua luomurypsiöljyä jääkaapissa. Niillä pärjää. Voissa paistan ja rypsiä salaattiin. Ja kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, jossa on vahva ja raikas maku. Lihan ostan rasvoineen ja mitään kevytjukurtteja tai -välipaloja ei tähän taloon tuoda.
No kloriitti on kyllä aikamoista myrkkyä sekin. Kuhan välttelee rasvoissa, saippuoissa ja shampoossa kaikkia parabeenejä. Muoviastioissa ja muissa kannattaa vältellä ftalaatteja ja bisphenol-a:ta.Sama juttu kaikenmaailman pesuaineissa joita markettien hyllyt notkollaan. Vittu vaikka mitä myrkkyjä vaikka kodinsiivouksessa ei tarvi kun tolua ja kloriittia.
Tuon kun näkis. Meillä lääkärikunta tunkee päänsä Puskaan. Kirjaimellisesti. Muutamia poikkeuksia toki on. Mutta tuo kirja on erittäin hyvin jäsennelty ja selitetty sekä kattavasti viitattu kirja. Mm. tuon "hyvän ja pahan" kolesteroli -väitteen historia. Ihan vois hankkia alelaarista käsikirjastoon, nyt maakuntakirjaston lainatavarana.En ole lukenut, mutta osaan kuvitella mitä siinä sanotaan."Kolesteroliteroia ei pidä millään tavalla paikkansa ja että staniit sairastuttavat ihmiset" jne. Odotan vaan että lääkärikuntakin tajuaisi sen vielä tämän vuosituhannen aikana.
Tuo oli uutta tietoa. Onko sulla linkkiä noihin tutkimuksiin? Söin kyllä vuosia pellavasiemeniä, mutta oisko ollu viime talvi kun vaihdoin öljyyn kadmiumia välttääkseni, mutta joutuuko tuohon menemään takaisin. Onneksi on koko ajan ruokavaliossa marjoja ja muita luontaisia antioksedantteja. Oon vaan huomannu että oli kumpi tahansa niin sopii mulle ja mun vatsalleni. Tietysti vain sopivassa määrin.Muuten tiedoksi että pellavansiemenöljy härskiintyy suunnilleen sillä sekunnilla kun se puristetaan. Jos se jollain tavalla on saatu pulloon härskiintymättä niin valo pilaa sen. Jos se on saatu härskiintymättömänä tummaan pulloon niin se menee pilalle huoneenlämmössä. Jos se on saatu härskiintymättä tummaan pulloon ja kylmäketju ei katkea kun saat se kotiin jääkaappiin niin se härskiintyy kun avaat korkin. Jenkeissä tehtiin tutkimus niin 40/42 kaupassa myydyistä pellavansiemenöljymerkeistä oli härskiintyneitä. Se on erittäin herkkä oksidaatiolle. Toisin sanoen jos haluaa hyödyn niin kannattaa rouhia siemeniä.
Joo se on kun lääketehtaat sanelee kaiken. Raha määrää. Niin kauan kun Puska tekee päätökset niin tuskin muutoksia nähdään. Pohjois-Karjala projektin jäljet näkyy vielä pitkään. Kansa on aivopesty syömään kevyttuotteita ja margariinia.Tuon kun näkis. Meillä lääkärikunta tunkee päänsä Puskaan. Kirjaimellisesti. Muutamia poikkeuksia toki on. Mutta tuo kirja on erittäin hyvin jäsennelty ja selitetty sekä kattavasti viitattu kirja. Mm. tuon "hyvän ja pahan" kolesteroli -väitteen historia. Ihan vois hankkia alelaarista käsikirjastoon, nyt maakuntakirjaston lainatavarana.
Ei ole nyt tähän väliin heittää, enkä googlettamalla löytänyt varsinaista tutkimusta. Netissä on paljon tietoa tosta. Wikipediassakin aika kattavasti.Tuo oli uutta tietoa. Onko sulla linkkiä noihin tutkimuksiin? Söin kyllä vuosia pellavasiemeniä, mutta oisko ollu viime talvi kun vaihdoin öljyyn kadmiumia välttääkseni, mutta joutuuko tuohon menemään takaisin.
Ja kuten tiedät niin ettei se härskiintyminen tapahdu yhdessä yössä kun se kaksi viikkoa tulee täyteen, vaan se öljy alkaa härskiintyä heti. Kannattaa vaan rouhia niitä siemeniä. Niitä kuitenkin saa kotimaisena luomutuotantona.Although flax seeds contain lignans, a class of phytoestrogens considered to have antioxidant and cancer-preventing properties,[6][7][8] the extracted linseed oil does not contain the lignans found in flax seed,[6] and therefore does not have the same antioxidant properties. Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks
Haluanko tietää mikä tuolta pussin alta pilkottaa?
Kurkisen sormi.Haluanko tietää mikä tuolta pussin alta pilkottaa?
Siinä on semmonen laatikko sydemi.Haluanko tietää mikä tuolta pussin alta pilkottaa?
Vähän petyin kyllä miten pieneksi tauko jäi.Fetajuustosalaattia ja oikeita jauhelihapihvejä (viimeset mutsin tekemät ja mukaan laittamat).
Onpas... jännän näkönen!