Syön parhaillaan...

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Eipä noi valurautapannu 40-50 euroo enämpiä näytä maksavan erikoismyymälöissäkään. Se on taas tätä uusavuttomuutta ja pelotteluun perustuvaa markkinointia nää pinnoitepannut. Nanopinta seuraava isompi markkinahype. Varma tieto.
Joo ei ne sen kallimpia ole, eikä niiden hinta nouse hypellä. Ne on mitä on eli parhaita paistamiseen soveltuvia pannuja. Nano on aivan varmasti se seuraava juttu tai oikeastaan se seuraava hiton vaarallinen juttu.

Mullon muuten Uffe Ravnskovin Kolesrerolimyytin luku puolivälissä. Sua varmaan kiinnostaa jos et oo jo lukenut? Aika vakuuttavaa. Parit viitteet jo tsekkasin maalla. Piti kutinsa.
En ole lukenut, mutta osaan kuvitella mitä siinä sanotaan."Kolesteroliteroia ei pidä millään tavalla paikkansa ja että staniit sairastuttavat ihmiset" jne. Odotan vaan että lääkärikuntakin tajuaisi sen vielä tämän vuosituhannen aikana.

Ongelma on monenlainen. Nyt väitetään että on hyvää ja huonoa kolesterolia. HDL on hyvä ja LDL on huono. Oikeasti tärkeintä on partikkelikoko. Isot HDL ja LDL-kolesterolit ovat vaarattomia ja pienet HDL ja LDL-kolesterolit ovat niitä vaarallisia. Kokonaiskolesteroli ei merkkaa mitään. Tällä hetkellä Suomessa verenkolesterolista analysoidaan HDL ja triglyseridit. Tämän jälkeen kaavalla lasketaan LDL-kolesterolin määrä, joka sekin antaa virheellisiä tuloksia jos on alhaiset triglyseridit. Se antaa meinaan liian suuret LDL-määrät. Suomessa ei ole edes yhtään labraa joka tekisi partikkelikokoanalyysejä.

Kannattaa katsoa tämä video:
http://www.youtube.com/watch?v=Zt74JsdLQPE

Mullon luomuvoita ja kylmäpuristettua luomurypsiöljyä jääkaapissa. Niillä pärjää. Voissa paistan ja rypsiä salaattiin. Ja kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, jossa on vahva ja raikas maku. Lihan ostan rasvoineen ja mitään kevytjukurtteja tai -välipaloja ei tähän taloon tuoda.
Muuten tiedoksi että pellavansiemenöljy härskiintyy suunnilleen sillä sekunnilla kun se puristetaan. Jos se jollain tavalla on saatu pulloon härskiintymättä niin valo pilaa sen. Jos se on saatu härskiintymättömänä tummaan pulloon niin se menee pilalle huoneenlämmössä. Jos se on saatu härskiintymättä tummaan pulloon ja kylmäketju ei katkea kun saat se kotiin jääkaappiin niin se härskiintyy kun avaat korkin. Jenkeissä tehtiin tutkimus niin 40/42 kaupassa myydyistä pellavansiemenöljymerkeistä oli härskiintyneitä. Se on erittäin herkkä oksidaatiolle. Toisin sanoen jos haluaa hyödyn niin kannattaa rouhia siemeniä.

Sama juttu kaikenmaailman pesuaineissa joita markettien hyllyt notkollaan. Vittu vaikka mitä myrkkyjä vaikka kodinsiivouksessa ei tarvi kun tolua ja kloriittia.
No kloriitti on kyllä aikamoista myrkkyä sekin. Kuhan välttelee rasvoissa, saippuoissa ja shampoossa kaikkia parabeenejä. Muoviastioissa ja muissa kannattaa vältellä ftalaatteja ja bisphenol-a:ta.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
En ole lukenut, mutta osaan kuvitella mitä siinä sanotaan."Kolesteroliteroia ei pidä millään tavalla paikkansa ja että staniit sairastuttavat ihmiset" jne. Odotan vaan että lääkärikuntakin tajuaisi sen vielä tämän vuosituhannen aikana.
Tuon kun näkis. Meillä lääkärikunta tunkee päänsä Puskaan. Kirjaimellisesti. Muutamia poikkeuksia toki on. Mutta tuo kirja on erittäin hyvin jäsennelty ja selitetty sekä kattavasti viitattu kirja. Mm. tuon "hyvän ja pahan" kolesteroli -väitteen historia. Ihan vois hankkia alelaarista käsikirjastoon, nyt maakuntakirjaston lainatavarana.

Muuten tiedoksi että pellavansiemenöljy härskiintyy suunnilleen sillä sekunnilla kun se puristetaan. Jos se jollain tavalla on saatu pulloon härskiintymättä niin valo pilaa sen. Jos se on saatu härskiintymättömänä tummaan pulloon niin se menee pilalle huoneenlämmössä. Jos se on saatu härskiintymättä tummaan pulloon ja kylmäketju ei katkea kun saat se kotiin jääkaappiin niin se härskiintyy kun avaat korkin. Jenkeissä tehtiin tutkimus niin 40/42 kaupassa myydyistä pellavansiemenöljymerkeistä oli härskiintyneitä. Se on erittäin herkkä oksidaatiolle. Toisin sanoen jos haluaa hyödyn niin kannattaa rouhia siemeniä.
Tuo oli uutta tietoa. Onko sulla linkkiä noihin tutkimuksiin? Söin kyllä vuosia pellavasiemeniä, mutta oisko ollu viime talvi kun vaihdoin öljyyn kadmiumia välttääkseni, mutta joutuuko tuohon menemään takaisin. Onneksi on koko ajan ruokavaliossa marjoja ja muita luontaisia antioksedantteja. Oon vaan huomannu että oli kumpi tahansa niin sopii mulle ja mun vatsalleni. Tietysti vain sopivassa määrin.

Kookosöljypurkki on mutta se on unohtunu kylpyhuoneeseen. Oivallinen kasvojen, vartalon ja käsien pesuaine.

Anyway. Rasvoista on ihan vitusti väärää tietoa, mutta seassa oikeetakin. Kritiikki taas on toiselta äärilaidalta ja senkin kans pitää olla tarkkana. Maalaisjärjellä, omalla tuntemuksella ja nautiskellen pärjää pitkälle. Ja kun välttää kevytkotkotukset ja muotituotteet.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Tuon kun näkis. Meillä lääkärikunta tunkee päänsä Puskaan. Kirjaimellisesti. Muutamia poikkeuksia toki on. Mutta tuo kirja on erittäin hyvin jäsennelty ja selitetty sekä kattavasti viitattu kirja. Mm. tuon "hyvän ja pahan" kolesteroli -väitteen historia. Ihan vois hankkia alelaarista käsikirjastoon, nyt maakuntakirjaston lainatavarana.
Joo se on kun lääketehtaat sanelee kaiken. Raha määrää. Niin kauan kun Puska tekee päätökset niin tuskin muutoksia nähdään. Pohjois-Karjala projektin jäljet näkyy vielä pitkään. Kansa on aivopesty syömään kevyttuotteita ja margariinia.

Tuo oli uutta tietoa. Onko sulla linkkiä noihin tutkimuksiin? Söin kyllä vuosia pellavasiemeniä, mutta oisko ollu viime talvi kun vaihdoin öljyyn kadmiumia välttääkseni, mutta joutuuko tuohon menemään takaisin.
Ei ole nyt tähän väliin heittää, enkä googlettamalla löytänyt varsinaista tutkimusta. Netissä on paljon tietoa tosta. Wikipediassakin aika kattavasti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linseed_oil

Although flax seeds contain lignans, a class of phytoestrogens considered to have antioxidant and cancer-preventing properties,[6][7][8] the extracted linseed oil does not contain the lignans found in flax seed,[6] and therefore does not have the same antioxidant properties. Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks
Ja kuten tiedät niin ettei se härskiintyminen tapahdu yhdessä yössä kun se kaksi viikkoa tulee täyteen, vaan se öljy alkaa härskiintyä heti. Kannattaa vaan rouhia niitä siemeniä. Niitä kuitenkin saa kotimaisena luomutuotantona.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No nyt on tullut kolmena päivänä täytettyä ruokaympyrän lihaosuus ravuilla. Onneksi loppuivat, mitä nyt pakastimessa olisi lisää ämpärillinen.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11219
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Tammiston Cittarin löytöjä:
Ullan Pakarin ruissämpylää, päällä Valion jenkkivientiin valmistamaa Muenster-juustoa - joka sinänsä on törkeä rikos aitoa Munsteria kohtaan.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Fetajuustosalaattia ja oikeita jauhelihapihvejä (viimeset mutsin tekemät ja mukaan laittamat).
 
Ylös