Katsokaa...

Aisla

högt över molnen
Liittynyt
20.9.2011
Viestit
787
Sijainti
play//repeat
Mitä ihmettä tapahtui Suomi-TV:n Conan-lähetyksille? Uusia jaksoja ei oo tullut kolmeen viikkoon. Tänäänkin tulossa joku uusinta lokakuulta.
Taitaa johtua siitä, että ovat ottaneet Amerikan jaksot kiinni? Siellähän se ei taida tulla kuin maanantaista torstaihin (?) ja meillä esitetään joka päivä, niin ei riitä uutta näytettävää.

Eikä noita uusia jaksoja näytä olevan marraskuun alusta lähtien kovinkaan montaa.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
TV1:llä nyt

Hehkulamppuhuijaus

Tavarat voisivat kestää moninkertaisesti sen ajan mitä ne nyt kestävät. 1920-luvulla syntyi kartelli, joka päätti kuinka pitkään lamppu saa toimia. Näin lisättiin kysyntää ja käytäntö levisi muihin tuotteisiin.
Näinhän se menee!
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Leevi katsoi juuri kiltisti sohvalla koko leffan läpi:
Seikkailu etelänavalla
Nelonen Ti 06.12.2011 klo: 11.00

Seikkailu etelänavalla
(Eight Below/USA 2006). Maailman kylmimpään paikkaan Etelämantereelle sijoittuva Disneyn huima erämaaseikkailu on tositarinan innoittama. Juonen keskipisteessä on eräkoirien kouluttaja Jerry (Paul Walker), joka joutuu jättämään koiravaljakkonsa taakseen paetessaan hirmumyrskyn tieltä. Miehen uskomaton rokeus saa hänet yrittämään vielä eläinystäviensä pelastamista. Pääosissa: Paul Walker, Bruce Greenwood, Moon Bloodgood, Wendy Crewson, Gerard Plunkett, Jason Biggs. Ohjaus: Frank Marshall. (115')
Lopputekstien kohdalla nousi sohvalta ylös ja pyysi ulos pissalle. On se! ON SE KYLLÄ, on se semmonen!
 

Nurtsi

Registered Loser
Liittynyt
9.8.2011
Viestit
5615
Yle Teemalla tulee maanantaisin klo 21.00 Rock-Suomi niminen dokumenttisarja uusintana. Jos ei viimeks tullu katottua niin nyt viimeistään on katsottava! Suosittelen lämpimästi. Se on tosi kiintoisa.
 
Viimeksi muokattu:

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Jos toi on se, missä on Toni Wirtanen, niin antaapi olla. Ei pysty kuuntelemaan sitä tekotaiteellista ja pätijän narinaa. "No, ööö... sanotaanko nyt näin että..."
 

Nurtsi

Registered Loser
Liittynyt
9.8.2011
Viestit
5615
Jos toi on se, missä on Toni Wirtanen, niin antaapi olla. Ei pysty kuuntelemaan sitä tekotaiteellista ja pätijän narinaa. "No, ööö... sanotaanko nyt näin että..."
Taitaa olla sama, mutta niitä on kymmenen jaksoa joten jokaisessa tuskin on Toni Wirtasta.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Isien sota jatkuu taas klo 20 TV1.

Isien sota

Hannu Nurmio. Isä joutui suorittamaan tehtävän, joka oli liian raskas kantaa. Pitkän linjan rockmuusikko tutkii isänsä sotatietä ja löytää uusia vastauksia.
 

Örfil

Guest
Toivottavasti kyseessä ei ole joku itseruoskintadokumentti.

Katson.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Toivottavasti kyseessä ei ole joku itseruoskintadokumentti.
Entä jos on? Onko sun mielestä sodan traumoista ja niiden siirtymisestä puhuminen on itseruoskintaa? Ja pitäisikö siitä vaieta? Minkä vuoksi?

En vaan jaksa tajuta tätä joidenkin hinkua katella sotaa tämän niin kapean putken läpi. Ikävät, henkiset sairaudet ja ei niin sankarillisetkin asiat on kyettävä läpikäymään.

Niiden kieltämisestä ei muuta kasva kuin vammauttava valhe eikä se ole millään tavoin isänmaallista vaikka moni putkinäkönsä tässä asiassa niin kokeekin.
 

Örfil

Guest
Olen edelleen sitä mieltä että vääryydellä aloitetun hyökkäyssodan traumat ei ole pelkästään valkosuomalaisten kannettavana. Naapurissa vaan edelleen hoetaan "Suuren Isänmaallisen Sodan" nimessä johon kuului piskuisen Suomen valloittaminen ja koko kansakunnan lähettäminen Siperiaan.

Mun isoisän menetys talvisodassa ja isän isättömyys siitä seuranneine lieveilmiöineen on mulle liki jokapäiväinen asia. Faija elää vielä 71 vuotiaana ilman isää ja minä kannan siitä osaltani huolen.

Suomalaiset teki sen mitä piti -39-44 ja siksi meillä on nykyään hieno maa missä elää ja olla. Viro/Latvia/Liettua on hyvä esimerkki missä oltaisiin ilman taistelua.

Jos sitä pitää edelleen jotenkin hävetä tai olla kyykyssä niin se loukkaa niiden ihmisten arvoa, jotka antoivat henkensä tämän maan edestä. Veteraaneja dissattiin koko -60 ja -70 luvun ja nyt kun ne alkaa olla suurin osa manan majoilla, alkaa vasta arvostusta tulla. Se on niin väärin.

Suomi teki täysin oikeat ratkaisut aikanaan ja sen sijaan että edelleen möyhitään vanhassa kakassa, annetaan viimeinkin vanhoille miehille ja naisille se kunnia mikä heille kuuluu. Siitä heille tulee hyvä mieli, ei siitä että syyllistetään sodista jota ei edes aloitettu.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Eli Racer X:n mielestä sodan traumoista ja kääntöpuolista pitäisi siis tosiaankin vaieta? Onko noista asioista puhuminen sinun mielestä syyllistämistä?

Itsellä sotaveteraanien ja yleensäkin kaikkien sodan kokeneiden kunnioitus lähtee juurikin siitä, että he on joutuneet käymään läpi semmoisen helvetin mitä ei kenenkään ihmisen pitäisi tarvita kokea. Semmonen ei voi olla vaikuttamatta ihmismieleen, fyysisten vammojen lisäksi. Asian toteaminen ei mun mielestä millään muotoa tarkoita, että sodankäyneet olisivat tehneet jotain väärää tai häpeällistä. Tekivät vaan sen, mikä oli pakko.

Samat ihmiset sitten sodan jälkeen vielä lähti rakentamaan elämää uusiksi henkisistä ja fyysistä vammoista huolimatta. Helppoo ei oo ollu ja varmasti nuo traumat näkyy jossain määrin vielä tänäkin päivänä, mutta niin on vain sieltä noustu. Se on mun mielestä todellista sotasankaruutta ja kunnioitettavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
En käsitä Racerin kantaa, että sodan henkisistä vammoista pitäisi vaieta. En mitenkään. Ei sodan fyysisiäkään vammoja peitelty, puuttuvia raajoja, menetettyä näköä tai kuuloa. Osoittaa erittäin vanhakantaista ja kapeaa ihmisnäkemystä nähdä sodan aiheuttamat postraumaattiset kokemukset heikkoutena ja hävettävinä ilmiöinä. Vaiettavina tabuina. Vielä pahempaa on jos niitä paetaan sodan aloittamisen, sodan syyn tai muun ison maailmanpoliittisen kuvan taakse. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä sodan aiheuttamien henkisten vammojen tunnustamisessa, tunnistamisessa ja hoitamisessa. Tosiasia on, että sodasta tuli sekä fyysisesti että henkisesti vammautuneita miehiä, nuoria poikia ja lottia. Henkisesti vammautuneita vieläpä paljon lukuisampi joukko kuin fyysisesti haavoittuneita. Ja toisin kuin sodan fyysiset haavat henkiset haavat periytyvät. Kolmanteen polveen, sanovat mikä sekin kuulostaa optimistiselta arviolta. Suurinta rehellisyyttä ja aitoa isänmaallisuutta on, että näistäkin asioista vihdoin puhutaan. Mahdollisimman pian kun sodissa mukana olleita on vielä keskuudessamme. He jos ketkä ansaitsevat rehellisen ja kokonaisvaltaisen suhtautumisen sotaan ja sodan periytyvään uhriin. Näin tämä ketju saadaan poikki. Ja tästä iso kiitos äskeiselle Tuomari Nurmiollekin. Rohkea ja arvostettaa teko oli äskeinen esiintyminen.
 
Ylös