Katsokaa...

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Tuosta Lamminpartaan kaappauksesta on tehty elokuva ja yhtä hyvät elokuvan ainekset olisi vuoden 1986 lentokonekaappauksella/-kaappausyrityksellä, josta murha.infossa kerrotaan näin:

Markku Järvenpää & Kai Aalto. Oulaiskaksikko. Parikymmiset kaverit suunnittelivat 1986 lentokonekaappauksen Oulunsuun sairaalassa, missä olivat hoidossa yhtä aikaa. Kaappauksen tarkoitus oli hankkia rahaa Aallon perustamalle fasistijärjestölle Suomen Kansallishumanistinen Puolue.

He harjoittelivat "hypnoottis-magneettisia katseita", joilla piti olla ihmisiä lamauttava vaikutus. Aalto toimi tuolloin myös Pekka Siitoimen propagandapäällikkönä.

Järvenpää yritti sitten lentokonekaappausta yksinään kun Aalto kerkesi jäädä kiinni toisaalla epäonnistuneen asevarkauden (ilma-ase) jälkeen. Kaksi lehtimieheksi naamioitunutta poliisia taltutti Järvenpään kaappausyrityksessään. Järvenpää antoi julkilausuman myöhemmin jonka mukaan kaappaus oli omistettu "kaikille mielisairaaloiden suljettujen osastojen potilaille".
Ja tämän sivun lopussa on tuosta kaappauksesta ja hypnoottis-magneettisesta katseesta lisää juttua ja kuvia:

Kokeillakseen starttipistoolin tehoa pelottajana he päättivät ryöstää muuan ohikulkijan. Se epäonnistui. Paremman aseen hankintayrityskin päättyi surkeasti: Aalto joutui poliisilaitokselle, joten Järvenpään oli kaapattava kone yksin. ‘ – Arvasinhan minä, ettei starttipistooliin kukaan usko’, sanoi Aalto, kun kuuli, miten hänen kaverilleen oli käynyt.”

Ehkä koneen kaappausyritys olisi onnistunut paremmin, jos Aalto olisi päässyt mukaan. Hän kun oli harjoitellut operaatiota varten varsin epätavallista kovan luokan kaappausmenetelmää, “hypnoottis-magneettista katsetta”. Sen avulla lentohenkilökunnan ja matkustajien olisi pitänyt olla helposti käsiteltävissä.


:eek:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kai Aalto näyttää hieman yhdeltä edesmenneeltä nuoruuden ystävältä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Sain katsottua lentokonekaappari-dokkarin. Olipas rehellisen oloinen äijä. Olispa ehkä saanut jäädä tekemättä se elokuva. Todennäköisesti jätän katsomatta, kun se joskus telkkarista tulee.

Tuo ohjelma löytyy nyt Yle areenasta.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Newsroomin ekan jakson uusinta TV1 klo 22.50. Suosittelen kernaasti. En muista, että olisin yhtä koukuttavaa ja vetävää pilottijaksoa katsonut aikoihin. Ekat kymmenen minuuttia ja koukussa! HBOn laatukamaa.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Newsroomin ekan jakson uusinta TV1 klo 22.50. Suosittelen kernaasti. En muista, että olisin yhtä koukuttavaa ja vetävää pilottijaksoa katsonut aikoihin. Ekat kymmenen minuuttia ja koukussa! HBOn laatukamaa.
Aaron Sorkin on midas. West Wing, Studio 60, Newsroom... Sorkinilla on kyky nivoa yhteen viihteellisyys, henkilöhahmot ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Newsroomia katellessa tulee välillä sellanen tunne, että poliittisten mielipiteiden esille tuonti on tärkeämpää kuin itse tarina. Pidemmän päälle rasittavaa.

Toikin aiheeseen sen verran, että aion tässä ihan heti (puoliltaöin) katella Life's Too Shortin spesiaalijakson BBC2:lta, mikäli HDPlayer suostuu yhteistyöhön.
 
Viimeksi muokattu:

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
En oo ite kattonut, aion kyllä, mutta koska ollaan moottoriurheiluforum, niin kiinnostaahan tämä kaikkia jo olestusarvoisesti.

http://areena.yle.fi/tv/1843247

Huimapäiset insinöörit rakentavat formula-autoa Gazassa. Tavoitteena on osallistua Silverstonen kisaan. Matka Englantiin on dramaattinen, ja kilpakumppanien kohtaaminen jännittää. Ohjaus: Johan Eriksson.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24280
Sijainti
lappeen Ranta
Teemalta tänään klo 23:15
Bill Hicks, jumalaton rääväsuu (12)

Dokumentti vihaisesta amerikkalaisesta stand up -koomikosta, joka kuoli 1994 vain 32-vuotiaana. Mustaa huumoria viljelleen Hicksin fanijoukko kasvaa jatkuvasti. (American: The Bill Hicks Story, USA 2009)
Sitten kun tuo on katsottu niin voi siirtyä youtubeen, josta löytyy kivasti miehen materiaalia.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Haa! (*Ilpo*)

Superihanat Märät Säpikkäät palaa toisen tuotantokauden jaksoilla sunnuntaina TV2 klo 22.05! Mahtavaa!

Esimaistiaisia tässä!
 
Ylös