F1-uutisia

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Revolt

Lead Singer
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
3395
Kuten Marc G. totesi, ulosajo ei ollut täysin voittoa himoitsevan Kimin syytä. Kilpailu tulee jäämään historiaan kimi räikkösen lähes neljäntenä perättäisenä voittona Spasta, ainakin ei-lewis hamilton fanien , sekä suomalaisten jotka eivät inhoa suomalaiskuskeja-mielestä.
Höpö höpö. Vain voittajat muistetaan, niin se vain menee. Ei ole myöskään olemassa mitään lähes-voittoja. Toki voi uskotella itselleen ihan mitä haluaa mutta veikkaanpa että edes Kimi itse ei varmasti pidä Span kisaa minään lähes-voittona vaan yksinkertaisesti omaan virheeseen päättyneenä muuten hyvänä kisana.

Ulosajo oli 100% Kimin oma vika, siitä ei pääse yli eikä ympäri. En edes ymmärrä, miksi joku haluaisi jotain muuta väittää. Onko se nyt joku ihme, että kuski tekee virheen? Ei siellä kukaan ole täydellinen.

PS. En ole Hamilton-fani enkä inhoa suomalaiskuljettajia, päinvastoin.
 

Silk Cut Jaguar

Well-known member
Liittynyt
18.6.2007
Viestit
3532
"Kuten Marc G. totesi, ulosajo ei ollut täysin voittoa himoitsevan Kimin syytä." Tuota en kyllä purematta niele... Jos esim. Piquet yrittää pysyä Räikkösen vauhdissa ja ajaa ulos koska Renaultin pito ei mutkissa vaan ole samaa tasoa Ferrarin kanssa, niin eikö ulosajo ole kuitenkin silloin Nelssonin syy?
Mutta muistakaamme moottoriurheilun kirjoittamaton sääntö: kaikesta voi syyttää aina autoa. :rolleyes:

Gene tosiaan sanoi "Renkaiden pidon heikkeneminen lämpötilan laskettua selittää Kimin ulosajon" (linkki).

En itsekään ymmärrä tuota. Ehkä jotain olennaista kadonnut Maikkarin käännöksessä.
 

Silk Cut Jaguar

Well-known member
Liittynyt
18.6.2007
Viestit
3532
Briatore pohtii F1-uran lopettamista

Renault'n F1-tallin päällikkö Flavio Briatore saattaa lopettaa formula ykkösissä tähän kauteen.

- Olenko täällä ensi vuonna? En tiedä. Se on ongelmistani pienin. Jos kustannusten leikkaaminen onnistuu ja kaikki saadaan hallintaan, niin ehkä minua kiinnostaa jatkaa, mutta jos tilanne jatkuu nykyisellään, minua ei ehkä kiinnosta, Briatore pyöritteli F1-sarjan nettisivuilla.

Briatoren tallipäällikköuran huippuhetkiä ovat Michael Schumacherin Benetton-tallissa ajamat mestaruudet 1994 ja 1995 sekä Fernando Alonson Renault-tallissa ajamat mestaruudet 2005 ja 2006.

Briatore suhtautuu kriittisesti formula ykkösten nykytilanteeseen. Kustannusleikkauslupauksista huolimatta tallien budjetit paisuvat paisumistaan.

- Tällä hetkellä asiat menevät väärään suuntaan. Fanit eivät ole kiinnostuneita meidän jousituksestamme tai vaihdelaatikostamme. He haluavat nähdä hyvää kilvanajoa. Olemme antaneet liikaa valtaa ja rahaa insinööreille, mutta se on oma syymme. Ja tämänhetkinen tilanne on sitten sen lopputulos. Niillä ihmisellä, jotka käyttävät toisten rahoja, on taipumus käyttää rahaa avokätisesti. Meidän täytyy ymmärtää, että F1 liittyy talouselämään. Kyse ei ole jostain sellaisesta, mitä teemme keskenämme, Briatore jyrisi.

- Olen kymmenen vuoden ajan yrittänyt saada kustannusleikkauksia ja uskon, että jos niihin olisi ryhdytty 6-7 vuotta sitten, olisimme nyt paremmassa kunnossa. Unohdamme sen, että olemme mukana ajaaksemme kilpaa, emme keksiäksemme uusia tulevaisuuden teknologioita, Briatore jatkoi.

Viimeisin kallis uutuus on jarrutusenergian taltioimiseen ja uudelleenkäyttöön tarkoitettu KERS-laite, joka tulee F1-autoihin ensi kaudella.

- Minun mielestäni KERS olisi pitänyt kehittää yhdessä formula ykkösiä varten. Tällä hetkellä jokainen kehittää sitä erikseen. Se vie kustannukset korkealle, Briatore harmitteli.
-
 
Viimeksi muokattu:

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Ronnie Petersonin kuolemasta 30 vuotta.

Hyvä katsoa välillä näitä vanhoja klippejä niin muistaa että ajaminen oli ja on vaarallista.

http://www.youtube.com/watch?v=aHb8xHfs0e8

http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=1-1&ID=135745
Eipä ollut avun saannissa kehumista Monzan onnettomuudessa, eikä autojen turvallisuudessakaan :nope: MC sentään saatiin tuon traagisen onnettomuuden jälkeen starttirivistön perään.
http://www.motorsport-aktuell.com/formel-1/features/gedenken-an-einen-helden-6438.html
 

Mediaprofeetta

Well-known member
Liittynyt
6.3.2007
Viestit
3579
Sijainti
____________
Huhuja Räikkösen jatkosopimuksesta:

According to paddock speculation, the Finn is closing on a new two-year deal to keep racing with the Italian marque also in 2010 and 2011, but he seems to rule out playing 'number 2' for the final five races of this season.
http://www.f1complete.com/content/view/10152/900/

Jatkosopimuksesta ei olekaan vähään aikaan kuulunut juuri mitään. Tosin eipä tuo nyt varsinainen uutinen ole, mutta jos Räikkönen jatkaa hyviä otteitaan, niin huhut varmasti vaan yltyvät. Ja kyllä niissä varikkohuhuissa vaan tuppaa joskus olemaan vinha perä.
 

Hevimies

Hippaheikkien kuningas
Liittynyt
13.6.2005
Viestit
986
Sijainti
Savonlinna
Hamilton nälvii Räikköstä Span tapahtumista

Hamilton nälvii Räikköstä Span tapahtumista
11.09.2008 22:11

McLarenin Lewis Hamilton piikittelee kovin sanoin Ferrarin Kimi Räikköstä Span radalla ajetun Belgian GP:n tapahtumista.

Hamiltonin mielestä Räikkönen jarrutti liian aikaisin pääsuoran päässä toiseksi viimeisellä kierroksella tilanteessa, jossa Hamilton ohitti suomalaisen sateen kastelemalla radalla.

- Jos rohkeus ei riitä jarruttamaan myöhään, niin se on hänen ongelmansa, Hamilton nälvi Räikköstä.

- Tuollaisissa tilanteissa kuljettaja pystyy tuntemaan pidon ja viemään auton lähemmäs äärirajaa. Tiedän olevani hyvä sellaisissa olosuhteissa. Tunsin pidon häntä paremmin. Tiesin, mistä pitää ajaa. Ajoin eri paikoista kuin hän ja löysin pitoa, Hamilton jatkoi.

Belgian GP:n tuomariston mielestä Hamilton onnistui ohituksessaan, koska oli saanut etua oikaisemalla edellisen shikaanin. Hamilton sai oikaisustaan kisan jälkeen 25 sekunnin aikarangaistuksen.
PR-kuski vissiin tehokkaasti unohtanut ne itselle sattuneet "pikkuvirheet" :D:D
 

gin

Aikuisten leikisti
Liittynyt
17.3.2008
Viestit
580
Sijainti
JJ:n pelihousut
PR-kuski vissiin tehokkaasti unohtanut ne itselle sattuneet "pikkuvirheet" :D:D
Onko tää pito niinku sit joku psyykkinen asia tms? :confused: Mä oon kyllä käsittänyt, että se ois tekninen mut Lewis Senna varmaan ajaa pelkillä aisteillaan muutenkin... pito=rohkeuden ja fiiliksen summa. :D

khrmKiina07khrmNyrre07khrm

Ihme uhoa taas Hamiltonilta. Kai se Kimi sen verran osaa ajaa, että tietää missä menee oman autonsa pidon raja. Spassa meni lopulta ylioptimistiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Moss

melkein mestari
Liittynyt
27.1.2008
Viestit
1546
"Ajoin eri paikoista kuin hän ja löysin pitoa, Hamilton jatkoi."

Kuten esimerkiksi Bussipysäkin turva-alueelta. :thumbup:
 

Banaani

In stereo where available
Liittynyt
29.3.2006
Viestit
5232
Sijainti
Manse
Hyvä Hamilton. Uhoamisesta on enää pieni askel kohti hermojen pettämistä tyyliin 2007. :alppu:
 

kessel

Well-known member
Liittynyt
13.1.2001
Viestit
1575
Sijainti
Tampere
Jos rohkeus ei riitä jarruttamaan myöhään, niin se on hänen ongelmansa, Hamilton nälvi Räikköstä.
Harvoin Hamilton tällaisia kommentteja jakelee... Muttamutta, toisinaan myöhään jarruttaminen saattaa aiheuttaa muille ongelmia voisi Kimi kuitata...
 
Viimeksi muokattu:

gin

Aikuisten leikisti
Liittynyt
17.3.2008
Viestit
580
Sijainti
JJ:n pelihousut
Harvoin Hamilton tällaisia kommentteja jakelee... Muttamutta, toisinaan myöhään jarruttaminen on myös muiden ongelma voisi Kimi kuitata...
Hamilton oli kyl sit tosi rohkea yrittäessään aiemmin tällä kaudella ajaa Alonson läpi.

edit: mut kyse on kai siitä, etteivät muut uskalla ajaa yhtä rohkeasti.

Hienoa kuitenkin, että Lewis is feeling great ennen Monzaa :)
 
Viimeksi muokattu:

Finburger

Member
Liittynyt
6.4.2008
Viestit
13
Ja kaikkihan muistaa mitä tapahtui viimeksi kun Hamilton jarrutti (liian) myöhään Kanadassa...
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Jos ei Kimi, niin toivottavasti Massa voittaa mestaruuden. :ahem:

MM:stä Hamiltonilla vasta kusi päähän nousisikin.:nope:
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Hamilton nousi kyllä salmannopeasti inhokkilistani kärkeen ja kirkkaasti noilla lausunnoillaan. Aika lapsellisia noi kivesten kokoon viittaavat lausunnot.
 

talakem

Iltalehden toimitus
Liittynyt
4.3.2002
Viestit
3610
Hyvä Hamilton. Uhoamisesta on enää pieni askel kohti hermojen pettämistä tyyliin 2007. :alppu:
Jep, selvästi on tolaltaan... kaikki yhdestä haastattelusta.


the Briton claiming he feels "great"

"I felt pretty good, to be honest,"

"I felt it was always a driver's dream to win in Spa, and when you win in such amazing conditions and in such an exhilarating way - I was so excited. My heart was racing for those last few laps.

"I felt really satisfied with the job that I did.

"I came away from the circuit, for sure in a bit of disbelief –

Hamilton said he will continue to attack as usual in order to be crowned champion despite the penalty that cost him four points at Spa.

"I damn sure plan to make sure that it has no effect on it," he added.

"I feel great.

"Well, that's his driving, that's all," he said. "That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem! At the end of the day, in those situations it is the driver who can feel the grip more and put the car more on the edge.

"And I know I am great in those conditions. I felt the grip more than him, I knew where to place my car and I did place it in different positions to him and I found the grip."
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös