Törni
Well-known member
- Liittynyt
- 5.11.2004
- Viestit
- 11306
Ja sinä toit?Tyypilliseen tapaasi et jälleenkään tuonut mitään uutta keskusteluun mukaan. Kunhan loksutat leukojasi.
Ja sinä toit?Tyypilliseen tapaasi et jälleenkään tuonut mitään uutta keskusteluun mukaan. Kunhan loksutat leukojasi.
Jälleen todistit aiemmanJa sinä toit?
Evoluutioteoria on koko nyky-yhteiskuntamme keskeisimpiä kulmakiviä. Darwinia suurempaa tiedemiestä ei vain voi nimetä. Darwinin merkitys nykyiselle hyvinvoinnillemme on täysin keskeinen. On vaikea kuvitella, että joku tälle ajatukselle järkevän vasta-argumentin voisi keksiä.Tormasin mielenkiintoisiin sivustoihin Darwinin teoriaan liittyen ja heti tuli mieleen haju ja hanen, yleinen, nakemyksensa etta hanen uskomuksensa ovat totuutta ja sen vastaiset henkilot ovat paastaan vialla. No, voihan nainkin olla , mutta laitan kuitenkin tanne kaksi sivustoa jossa tiedemiehet omilla nimillaan vastustavat nykypaivan kasitysta Darwinin teoriasta. Nama 2 sivustoa eivat pyri osoittamaan etta Intelligent Design on totta vaan ihan sita perustiedetta etta mikaan teoria ei ole aukoton (*krohom* Darwin ja IPCC) ja monet tutkijat ovat median ja myos tiedepiirien levittamaa "oikeata" nakemysta vastaan. Nama 2 sivustoa vastustavat Darwinin "yksinkertaista" nakemysta luonnonvalinnasta. Mita enemman ihmiset ymmartavat luonnon monimutkaisuudesta sita helpommin he tulevat skeptisiksi naita "yksikertaisia" totuus-teorioita kohtaan.
Eka sivusto on PhD tutkijoiden sivusto
Toinen sivusto on MD, eli laakareiden, sivusto
No, en rupea vaittelemaan itse evoluutioteoriasta, koska onhan tastakin taalla jo kinattu riittavasti. Taman viestin tarkoitus on vain nayttaa hajulle etta hanen 2 lemppari tiedetta, evoluutio (Darwin) ja ilmasto (IPCC), eivat sittenkaan ole niin musta-valkoisia kun haju olettaa.
Ensinnäkin hatunnosto Darwinille. Hän oli 1800-luvulla aikaansa edellä. Mutta kuinka paljon hän sitten loppujenlopuksi vaikuttaa meidän hyvinvointiimme? Sanoisin, että meidän hyvinvointiimme vaikuttaa kyllä Darwinia enemmän lääketieteen läpimurtojen keksijät. Esimerkiksi antibiootittien ja rokotteetteiden kehittelijät.Evoluutioteoria on koko nyky-yhteiskuntamme keskeisimpiä kulmakiviä. Darwinia suurempaa tiedemiestä ei vain voi nimetä. Darwinin merkitys nykyiselle hyvinvoinnillemme on täysin keskeinen. On vaikea kuvitella, että joku tälle ajatukselle järkevän vasta-argumentin voisi keksiä.
Meidän hyvinvointimme ei ole tämän keskusteluketjun aihe.Ensinnäkin hatunnosto Darwinille. Hän oli 1800-luvulla aikaansa edellä. Mutta kuinka paljon hän sitten loppujenlopuksi vaikuttaa meidän hyvinvointiimme? Sanoisin, että meidän hyvinvointiimme vaikuttaa kyllä Darwinia enemmän lääketieteen läpimurtojen keksijät. Esimerkiksi antibiootittien ja rokotteetteiden kehittelijät.
Paljon sanoja, vähän asiaa. Vahvistit kuitenkin käsitykseni, kiitos siitä. Juttu siis on juuri niin kuin sen ounastelinkin olevanTorni, nyt ymmarsit vaarin taman "tiedemiehen" pointin aivan taysin. Halusin vain pikkumaisen "tiedemiehen" huuhaa kirjoituksena osoittaa etta vallitsevaa konsensusta/dogmaa vastustavat monet tiedemiehet. Perati Darwinin oppia. Nama todelliset tiedemiehet kun myontavat sen etta meidan ihmisten tietamys tasta kaikesta ei ole taydellinen ja useat vallalla olevat teoriat ovat liian yksinkertaisia osoittamaan sita monimutkaista todellisuutta joka luonnossa vallitsee. Nailla todellisilla tiedemiehella ei ole tarjota "vaihtoehtoa" koska he myontavat etta semmoista ei ole olemassa nykytietamyksen tasolla. He vain toivovat etta heidan skeptisyydelle annetaan yhta paljon painoarvoa kuin konsensuksen/dogman edustajille ja etta myos rahvaalle tasta kerrotaan avoimesti. Myos mina, "tiedemies", toivon tata. Toivon sita eritoten ilmastotieteessa, jossa konsensusta/dogmaa toitotetaan hyvin monelta suunnalta. Tama taas kuuluu toisen toikin alle, joten ei siita enempaa.
Jos tiede saa edeta luonnollisesti ja estamatta niin muutaman vuosikymmenen paasta voi evoluutioteoria olla hyvinkin erillainen kuin nyt. Jos taas eriavia mielipiteita ja teorioita estetaan ja skeptisten tiedemiesten, ja myos naisten, aanta hiljennetaan niin tama ei edesauta tieteellista ymmarrysta. Avoin vuoropuhelu on tieteen peruspilari. Tama on minun, "tiedemiehen", pointti.
Valitettavasti en kykene vastaamaan sinun toivomukseesi referoitujen tutkimustulosten selvittamisessa. Olen kuitenkin vain "tiedemies". Ehka kun nykyinen projekti vahan hellittaa niin voin asiaan enemman paneutua. Evoluutioteoria on hyvin mielenkiintoinen ja omasta kirjahyllysta loytyy 3 Darwinin teosta. Hatunnosto hanelle ilman muuta kuuluu, mutta valitettavasti tiede on, ainakin uskon nain, mennyt eteenpain sitten H.M.S. Beaglen aikakauden.
Toivon etta tama "tiedemies" edes jossain viestissa edes vahan valaisi sisallon taustoja. Ei tassa toikissa, mutta ehka siella toisessa. En tata kuitenkaan joka viestin suhteen tehnyt ja kai siella oli virheitakin Tama "tiedemies" on kuitenkin vain ihminen, ihmisen heikkouksilla. Suurin heikkous taitaa olla etta tata "tiedemiesta" on vain yksi kopio ja yhdella kopiolla on rajalliset mahdollisuudet taytaa jokainen toivomus/vaatimus jokaista miellyttavalla tavalla. No, jatkan "tiedemies" juttujani kun taas aikaa ilmenee.
PS. Keta ilmastojutut kiinnostaa niin Watt's Up With Thatissa on ollut paljon mielenkiintoisia tiedejuttuja viimeaikoina. En valittevasti vain kykene ajallisesti niita kaikkia taalla kaantamaan. Olen kuitenkin bookmarkannut muutaman hyvin mielenkiintoisen jutun, mutta ne kuuluvat toiseen toikkiin ja toiseen aikaan :wink:
Jos vertaillaan kreationistien ja darwinlaisten "kiistanalaisempia" teorioita, niin kumpikohan mahtaa olla kiistanalaisempi. Se, että maapallo on 6000 vuoden ikäinen vai se, että makroevoluutio on iso joukko mikroevoluutioita pidemmällä aikajänteellä?! Kumpaakaan ei voi todistaa eli molemmat ovat yhtä uskottavia väitteitä, niinkö?!Tassa kysymyksessa kannattaa ottaa nakokulma etta kreatonismi ja darwinismi ovat tiedetta. Tarkastella niita tieteen nakokulmasta.
Nain ollen on 2 eri nakokulmaa. Myonnan etta mun tietoni ei ole mitenkaan hurja taman asian suhteen, mutta lueskelin eilen vahan lisaa asiasta. Ymmarrykseni mukaan darwinistit vaittavat etta macroevoluutiota ei ole olemassa vaan etta taysin eri elioryhmat, esim. kissat ja koirat ovat muodostuneet microevoluution kautta. Kreatonistit taas sanovat etta darwinistien vaite ei pida paikkaansa koska vaikka bakteereita on tutkittu yli vuosisata niin kukaan tutkija ei ole kyennyt osoittamaan etta edes yksisoluinen bakteeri olisi kehittynyt joksikin muuksi elioryhmaksi. Tahan taas darwinistit vastaavat etta esim. hyonteisissa on todistettu etta siiveton hyonteinen on muodostanut siivet ja etta tama todistaa etta microevoluutiolla bakteeri kykenee kehittymaan ihmiseksi, kunhan vaan annetaan riittavasti aikaa sen tapahtumiseen, ja kay tsaka.
Ymmarran kreatonistien vaitteen. Evoluutioteoriassa on todella iso musta aukko siina tarkeimmassa kohdassa, eli uusien elioryhmien kehittymisessa. En kuitenkaan sulata 6000 vuoden maapallovaitetta. Naen kuitenkin etta darwinistit ovat turhan vihamielisia asian suhteen. He inttavat vastaan asiassa josta ei ole tieteellista todistusta, perustaen nakemyksensa uskoon, uskoon etta luonto on kaiken tehnyt vaikkei siita ole viela todistusta. Inttaminen ja haukkuminen ei ikina edista tiedetta, se ei ole tiedetta.
Nain ollen jumalan kadenjalki on ihan yhta hyva teoria evoluutiossa niin kauan kun tuo musta aukko sailyy. Itse sain kuvan etta darwinistien uskonto on luonnontiede, eika se uskoteoria ole yhtaan sen parempi kuin raamatun teoria. Kumpaakaan kun ei ole pystytty todistamaan.
Olen aika varma, että darwinistit muuttavat näkökantojaan, jos tiede osoittaa heidän/meidän olevan väärässä.Eiköhän tuo ole aivan selvä asia. ID-teoria on sovitettu kestämään uskonnollisia kysymyksiä. Juuri niitä vaikeita, minkä takia monet kyseenalaistavat evoluutioteorian yms.
Se mikä teki tuosta ID-liikkeestä eli Discovery Institutesta vaarallisen oli juuri nimeenoman se, että he haluavat pitkän tähtäimen suunnitelmissaan että kaikki tiede perustuisi ID-teoriaan. (jumalaan, uskomiseen). Tämä on suuri ongelma, jos tuo ID uskovaisten määrä nousee niin, että OIKEISTA TIEDEMIEHISTÄ ja NAISISTA tulee kerettiläisiä (jotka eivät saa rahoitusta ja joita ei lopulta enää kasva koska koulutusjärjestelmät perustuvat vapaata ajattelua rajoittavaan uskonnollisuuteen).
Tämä pointti eli "uskonasia" (ts. molemmat teoriat ovat uskon asioita...) on jo ollut mukana keskusteluissa. Samoin se, että darwinistit ovat uppiniskaisia jääräpäitä. :ahem: Minusta em. asiat ovat saivartelua/provakaatioita ja huomio keskustelussa kiinnittyy vääriin asioihin esim. juuri siihen mitä ensimmäisessä kommentissasi kritisoit: muiden arvostelemiseen ja jopa solvaamiseen. Oletin, että pystyisit vähän syvällisempään, kun kerran olet tiedemies.*huokaus*
Formu: Ei linkissa ole mitaan vikaa. Se on erittain hyva teoria lajien syntyyn. Valitettavasti sita ei ole kyetty tieteellisesti todistamaan. On hyvin mahdollista etta tama teoria on totta. Se on kuitenkin vain yksi teoria monien teorioiden joukossa, vaikkakin hyva sellainen. En kuitenkaan pida sita totena, vain yhtena teoriana. Koska myos kreatonistien teoria on vain teoria niin se on samassa kastissa edellisen kanssa. On ihan jokaisen oma mielipide kumpaa haluaa uskoa. Kuitenkin se on vain uskoa, ei sen enempaa. En nae jarkea kiistella uskosta.
----.
Uskoa on monenlaista. Perati ateistit uskovat johonkin. Omasta mielestani on aivan turhaa uskosta kiistella. Jokaisella kun on vahva usko omasta elamankatsomuksestaan, on se sitten Jumala, Gaia tai Oma Napa.