Leivonta

azly

Well-known member
Liittynyt
21.1.2009
Viestit
1443
seuraavan leivän kanssa teen seuraavat muutokset:
-herättelen kuivahiivan veden ja sokerin kanssa ennen jauhoihin sotkemista
-vaivaan ahkerammin
-huolehdin paremmin lämpötilasta kohotuksen aikana
-lisään hitusen suolaa

huomenna uusiks!
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
seuraavan leivän kanssa teen seuraavat muutokset:
-herättelen kuivahiivan veden ja sokerin kanssa ennen jauhoihin sotkemista
-vaivaan ahkerammin
-huolehdin paremmin lämpötilasta kohotuksen aikana
-lisään hitusen suolaa

huomenna uusiks!
Tuorehiiva kehiin. Sitten ohrajauhoa puolet ja puolet rouhevehnäistä. Tulee rapeita rieskoja. Makua saat kun leivot piimään- paitsi että niitä ei kohoteta.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
seuraavan leivän kanssa teen seuraavat muutokset:
-herättelen kuivahiivan veden ja sokerin kanssa ennen jauhoihin sotkemista
-vaivaan ahkerammin
-huolehdin paremmin lämpötilasta kohotuksen aikana
-lisään hitusen suolaa

huomenna uusiks!
Erittäin hyviä pointteja.

Useat leipomukset menee vituiks juuri suolan kanssa säännöstelyn takia. Suola tuo taikinaan sitkon.

Vaivaaminen ja nostatus tuo kuohkeuden.

Rapean kuoren saa moniin leipiin vesivoitelulla ja/tai heittämällä tippa vettä uunin pohjalle paiston aikana.

Itse en leivo, koska sen on oikeesti niin tarkkaa puuhaa jos haluaa todella hyvää. Leipomot osaavat paremmin. Ruoanlaiton kanssa on toinen juttu. Sitä ei osaa ravintolat paremmin.
 

azly

Well-known member
Liittynyt
21.1.2009
Viestit
1443
Itse en leivo, koska sen on oikeesti niin tarkkaa puuhaa jos haluaa todella hyvää. Leipomot osaavat paremmin. Ruoanlaiton kanssa on toinen juttu. Sitä ei osaa ravintolat paremmin.
näin oon itekki aina ajatellu. nyt kun on enempi omaa aikaa ni ajattelin että perhana, tehään sit tätä: :jaska: harjotus tekee mestarin. pitäsköhän harjotella simulaattorissa niinku joku toinen mestari...
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Suola tuo taikinaan sitkon.

Vaivaaminen ja nostatus tuo kuohkeuden.
Vaivaaminen tuo sitkeyttä. Itse sekoitan ainekset niin lyhyesti kuin mahdollista, jos pitäis piirakka tai korvapuusteja tehdä. Sitkeän taikinan kauliminen on ikävää hommaa.

Nostatus tietty tuo kuohkeutta. Ratkaisevaa onnistumisen kannalta on myöskin nesteen ja jauhojen suhde taikinassa. Eikä sitä voi desilitramitalla sanoa kun jauhoja on erilaisia.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Pullaa tulossa. Roiskaisempa myöhemmin kuvan, jos onnistuvat.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Täytyy varmaan viikonloppuna leipasta muutama Naan-leipä. Läpimänä menevät kyllä nopeasti suihin :ahem::ahem:
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Leivoin juuri kaks pellillistä rieskoja, eka pellillinen uunissa. Aika käy pitkäksi flunssapäivinä... tosipuheessa pk-seudulta ei saa mun makuun tarpeeksi sitkasta ja kovaa rieskaa.

Ruisleivän teko onkin jo toinen juttu. Kerran tein juuren itse ja koko rappu lemusi. Liian kovaa hommaa. Ja kun kaupoista saa erinomaisia ruisleipiä. Esimerkiksi Samsaran ruisvuoka, siitä ei leipä paljoakaan parane.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Nyt rupes tekemään mieli omenapiirakkaa, äkkiä kauppaan hakemaan omenoita, rasvaa ja vaniljakastiketta.
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
Leivoin juuri kaks pellillistä rieskoja, eka pellillinen uunissa. Aika käy pitkäksi flunssapäivinä... tosipuheessa pk-seudulta ei saa mun makuun tarpeeksi sitkasta ja kovaa rieskaa.

Ruisleivän teko onkin jo toinen juttu. Kerran tein juuren itse ja koko rappu lemusi. Liian kovaa hommaa. Ja kun kaupoista saa erinomaisia ruisleipiä. Esimerkiksi Samsaran ruisvuoka, siitä ei leipä paljoakaan parane.
Oi, olisiko mitenkään mahdollista saada rieskan resepti sinulta, Knoukkari?
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Leivoin juuri kaks pellillistä rieskoja, eka pellillinen uunissa. Aika käy pitkäksi flunssapäivinä... tosipuheessa pk-seudulta ei saa mun makuun tarpeeksi sitkasta ja kovaa rieskaa.

Ruisleivän teko onkin jo toinen juttu. Kerran tein juuren itse ja koko rappu lemusi. Liian kovaa hommaa. Ja kun kaupoista saa erinomaisia ruisleipiä. Esimerkiksi Samsaran ruisvuoka, siitä ei leipä paljoakaan parane.
Oletko ikuna leiponu näkkileipää?
 

Thyella

þýðingafræðingur
Liittynyt
28.3.2004
Viestit
3500
Sijainti
Ciutat Comtal
Taytekakku, mokkapalat ja omenapiirakka on mun bravuureja. Leipominen on kivaa, mutta mulla on ihan hirvea kammo vehnajauhoja, perunajauhoja ja tomusokeria kohtaan, ja kaikkein pahimpia on puiset kaulimet ja lastat! Toisia inhottaa ku joku raapii kynsilla liitutaulua, mutta ma en kertakaikkiaan kesta, jos pitaa vehnajauhosilla kasilla ruveta kaulimaan jotain. Hrrrr.

Taytekakkuja on kiva tehda, jonain paivana koitan voileipakakun vasaamista.
 

Thyella

þýðingafræðingur
Liittynyt
28.3.2004
Viestit
3500
Sijainti
Ciutat Comtal
Karjalanpiirakoita on kauhee ikava, niita jos uskaltais joskus tehda... oon vaan kuullu etta se ei oo kauheen helppoa hommaa se.
 
Ylös