azly
Well-known member
- Liittynyt
- 21.1.2009
- Viestit
- 1443
erikoiset on puolikarkeiden ja karkeiden välimalli.Erikoisvehnäjauhot taitaa just olla niitä hienoja. Anni-Helenat ja sellaset. Kannattaa tarkistaa pussin kyljestä.
erikoiset on puolikarkeiden ja karkeiden välimalli.Erikoisvehnäjauhot taitaa just olla niitä hienoja. Anni-Helenat ja sellaset. Kannattaa tarkistaa pussin kyljestä.
Ookoo! Sivistin itseäni täällä ja tulin siihen tulokseen, että äiti ja mummo käyttänee noita talousvehnäjauhoja sitten leipiin.erikoiset on puolikarkeiden ja karkeiden välimalli.
Tuorehiiva kehiin. Sitten ohrajauhoa puolet ja puolet rouhevehnäistä. Tulee rapeita rieskoja. Makua saat kun leivot piimään- paitsi että niitä ei kohoteta.seuraavan leivän kanssa teen seuraavat muutokset:
-herättelen kuivahiivan veden ja sokerin kanssa ennen jauhoihin sotkemista
-vaivaan ahkerammin
-huolehdin paremmin lämpötilasta kohotuksen aikana
-lisään hitusen suolaa
huomenna uusiks!
Erittäin hyviä pointteja.seuraavan leivän kanssa teen seuraavat muutokset:
-herättelen kuivahiivan veden ja sokerin kanssa ennen jauhoihin sotkemista
-vaivaan ahkerammin
-huolehdin paremmin lämpötilasta kohotuksen aikana
-lisään hitusen suolaa
huomenna uusiks!
näin oon itekki aina ajatellu. nyt kun on enempi omaa aikaa ni ajattelin että perhana, tehään sit tätä: :jaska: harjotus tekee mestarin. pitäsköhän harjotella simulaattorissa niinku joku toinen mestari...Itse en leivo, koska sen on oikeesti niin tarkkaa puuhaa jos haluaa todella hyvää. Leipomot osaavat paremmin. Ruoanlaiton kanssa on toinen juttu. Sitä ei osaa ravintolat paremmin.
Vaivaaminen tuo sitkeyttä. Itse sekoitan ainekset niin lyhyesti kuin mahdollista, jos pitäis piirakka tai korvapuusteja tehdä. Sitkeän taikinan kauliminen on ikävää hommaa.Suola tuo taikinaan sitkon.
Vaivaaminen ja nostatus tuo kuohkeuden.
Broidi lahetti ton mulle joskus meilitse, hekotin aaneen...
Valmista tuli.Pullaa tulossa. Roiskaisempa myöhemmin kuvan, jos onnistuvat.
Oi, olisiko mitenkään mahdollista saada rieskan resepti sinulta, Knoukkari?Leivoin juuri kaks pellillistä rieskoja, eka pellillinen uunissa. Aika käy pitkäksi flunssapäivinä... tosipuheessa pk-seudulta ei saa mun makuun tarpeeksi sitkasta ja kovaa rieskaa.
Ruisleivän teko onkin jo toinen juttu. Kerran tein juuren itse ja koko rappu lemusi. Liian kovaa hommaa. Ja kun kaupoista saa erinomaisia ruisleipiä. Esimerkiksi Samsaran ruisvuoka, siitä ei leipä paljoakaan parane.
Oletko ikuna leiponu näkkileipää?Leivoin juuri kaks pellillistä rieskoja, eka pellillinen uunissa. Aika käy pitkäksi flunssapäivinä... tosipuheessa pk-seudulta ei saa mun makuun tarpeeksi sitkasta ja kovaa rieskaa.
Ruisleivän teko onkin jo toinen juttu. Kerran tein juuren itse ja koko rappu lemusi. Liian kovaa hommaa. Ja kun kaupoista saa erinomaisia ruisleipiä. Esimerkiksi Samsaran ruisvuoka, siitä ei leipä paljoakaan parane.
No en. Mielessä kyllä on käynyt. Mutta epäilemättä on makuelämys tuore ja lämmin näkkäri. :ahem:Oletko ikuna leiponu näkkileipää?