Eduskuntavaalit 2011

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Perussuomalaisten kannatuksen nousu näyttää antavan puolueelle yhden paikan Pohjois-Karjalan vaalipiiristä. Toki vaaleihin on sen verran aikaa, että tilanne ehtii vielä muuttua. Eteenpäin ollaan kuitenkin kiistatta menossa ja ehdokasasettelulle ei parempaa piristysruisketta voisi PS Pohjois-Karjalan vaalipiirin osalta toivoa.

Kokoomuksen osalta vaaliliitto KD:n kanssa näyttää onnistuvan nappiin. Vihreiden suurempi kannatus ei riitä takaamaan paikkaa, kun Kd tuo kokoomusehdokkaan taakse ne ratkaisevat lisääänet. Periaatteessa Kd voi toki olla se puolue, jonka ehdokas paikan nappaa, mutta epätodennäköiseltä tuollainen skenaario vaikuttaa.


http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=31680:vaalisokki-viimeksi-28-nyt-142-prosentin-kannatus&catid=1:politiikka&Itemid=3
Puolueiden kannatuksissa on mitattu suuria muutoksia Pohjois-Karjalassa.
Karjalainen-lehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus Pohjois-Karjalassa on 14,2 prosenttia. Eduskuntavaaleissa 2007 he saivat vaalipiirissä 2,8 prosenttia.

Keskustan kannatus olisi nyt 29,5 (2007: 35,7), SDP:n 27,1 (31,6), Kokoomuksen 10,3 (11,8) ja vihreiden 12,4 (11,7) prosenttia. Kokoomus on vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa, joille mitattiin 3,5 prosentin kannatus.

Pohjois-Karjalasta valitaan vain kuusi kansanedustajaa. Verkkouutisten analyysin mukaan perussuomalaiset saisivat yhden paikoista.

Viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisilla oli Pohjois-Karjalassa vain kaksi ehdokasta, joista toinen oli äsken edesmennyt ex-ministeri Urpo Leppänen.

Kyselytuloksella keskusta menettää yhden nykyisestä kolmesta paikastaan perussuomalaisille, SDP säilyttää kaksi paikkaa ja kokoomus/kd säilyttää paikan.

Vaalipiirin viimeinen läpimenijä olisi SDP:n toinen kansanedustaja. Viimeistä paikkaa kärkkyy vihreiden ykkösnimi, joka kuitenkin jäisi tällä tuloksella rannalle.

Vihreät halusivat SDP:n kanssa vaaliliittoon Pohjois-Karjalassa, mutta SDP ei lähde vaaliliittoihin. Uuden kyselytuloksen tuloksen perusteella vaaliliitto ei olisi auttanut kumpaakaan perussuomalaisten nousun vuoksi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
En ole seurannut mitä Cronberg meinaa.. Jos mukaan lähtee, niin olisi taas TOP-10:ssä suhteellisesti eniten ääniä saaneen joukossa koko Suomessa..ja jäisi silti rannalle. En kyllä keksi mistä sitten vetäviä ehdokkaita PS saisi, kun ainakin kunnanvaltuutetut tuntuvat olevan kauttaaltaan kylähulluja..no kansa saa sellaiset edustajat, mitkä ansaitsee, mitäs äänestivät.

En ole lehteä lukenut, niin tiedä sitten miten Vasurit ym kannatustaan kehittäneet. Tässä muutos viime eduskuntavaaleista:
Koodi:
Puolue		2007	Nyt	Erotus
Keskusta	35,7	29,5	-6,2
SDP		31,6	27,1	-4,5
Kokoomus	11,8	10,3	-1,5
PS		2,8	14,2	11,4
Vihreät		11,7	12,4	0,7
Kristilliset	3	3,5	0,5
Meinasin vertailla kunnallisvaaleihin..mutta täällä on tuo Cronberg aika tehokkaasti ääniharavana eduskuntavaaleissa, niin vääristää kunnallisvaalien tulosta.
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mitkä on ekat vaalit, joissa kaavailtu uusi systeemi tulee käyttöön ja vaaliliitot kielletän samalla?
wikipedia sanoi:
Hallintoneuvos Lauri Tarastin johtama vaalilakityöryhmä pohti Suomen eduskuntavaalien uudistamista 2008. Pääosin puoluesihteereistä muodostunut työryhmä ei saanut aikaiseksi yksimielistä esitystä. Työryhmän enemmistö esitti, että koko maa olisi yhtenä vaalialueena, valtakunnallinen äänikynnys olisi 3,5 % ja piirikohtainen äänikynnys 12 %. Esitykseen sisältyi myös vaaliliittojen kieltäminen. SDP ja RKP vastustivat mallia. Perussuomalaiset halusivat matalamman äänikynnyksen. Toukokuussa 2009 hallitus sopi kolmen prosentin valtakunnallisesta äänikynnyksestä ja hylkäsi vaalipiirikohtaisen äänikynnyksen. Kaikkien aikojen merkittävin eduskuntavaalien vaalitavan muutos tullee voimaan ennen vuoden 2015 vaaleja.
En ainakaan muista lukeneeni, jotta tuota oltaisiin millään tapaa lyöty lukkoon..
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Hallitus on päätöksen vaalilain muuttamisesta tehnyt ja hallituksen esitys tulee eduskunnalle vielä tämän vuoden aikana.

http://www.om.fi/Etusivu/Valmisteilla/Lakihankkeet/Valtiosaanto/1189657073371

Vaalialuetoimikunta jätti mietintönsä 24.4.2008. Oikeusministeriö on järjestänyt toimikunnan ehdotuksesta lausuntokierroksen ja hankkeesta on neuvoteltu hallituksen piirissä. Hallituksen esitys vaalialueuudistuksesta on tarkoitus antaa vuoden 2010 valtiopäiville.

Hallitusohjelman mukaan eduskuntavaalien vaalijärjestelmäuudistuksen tulee olla voimassa viimeistään vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Vaaliajankohtien muutokset voisivat tulla voimaan eduskuntavaaleissa vuonna 2011 ja presidentinvaalissa vuonna 2012.
Hallituksen esityskin on jo julkaistu:
http://www.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline; filename=HE vaalialue 2010 AJ.pdf&SSURIsscontext=Satellite Server&blobwhere=1266333902057&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf
 

Rusina

Lux Aeterna
Liittynyt
12.1.2004
Viestit
5082
Sijainti
Hyvinkää
Ministeriö on näemmä antanut esityksen missä pakkoruotsin asemaa pönkitetään ennestään (pakkoruotsi alkaisi jo 6. luokalla). Haluavat näemmä väen väkisin perussuomalaisille murskavoittoa..
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Ministeriö on näemmä antanut esityksen missä pakkoruotsin asemaa pönkitetään ennestään (pakkoruotsi alkaisi jo 6. luokalla).
Kuulostaa ihan järkeenkäyvältä. Samaan aikaan pitäisi säästää rahaa ja palkata ala-asteellekkin ruotsin opettajat ja hankkia materiaalit, vain yhden vuoden opiskeluja varten.

Toivottavasti esitys vähentäisi jotain turhaa pakkoruotsin tieltä pois. Vaikka engnalti tai äidinkieli joutaisi vähemmälle huomiolle.
 

Rusina

Lux Aeterna
Liittynyt
12.1.2004
Viestit
5082
Sijainti
Hyvinkää
Kokoomuksen puoluevaltuusto päätti kannattaa esitystä missä:
1. Toisen kotimaisen kielen pakollisuus poistuisi
2. Nykymuotoinen tunnustuksellinen uskonnonopetus poistuisi koulusta ja tilalle tulisi neutraali uskontotieto

Katainen kuitenkin jo ehti kertoa, ettei puoluevaltuuston päätös johda mihinkään linjamuutoksiin..sellainen puoluediktatuuri sielläkin.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Kattelimpa taas tuota Suomi Areenaa, muuten oli ihan ok keskustelu, mutta Urpilainen halusi kyllä jatkuvasti puhua päälle :nope:
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Perussuomalaiset eivät jätä epäselväksi, että he tavoittelevat suurta vaalivoittoa. Soini puhuu paikkamäärän kolminkertaistamisesta. Tuollaisella paikkamäärällä PS epäilemättä voisi osallistua hallitusneuvotteluihin 2 ministerinpaikan vaatimuksella ja kilpailisi vihreiden ja rkp:n kanssa kolmannen pyörän paikasta hallituksessa.

Puheiden perusteella kannatusta haetaan sekä demareista että keskustasta sekä arvokonservatiivisista kokoomuslaisista. Demarien entinen jyrä Putkonen siirtyi tänään PS:n palkatuksi työntekijäksi "puolustamaan suomalaisia tehdastyöläisiä", jotka nykyinen "vihreään valheeseen" perustusva demarien politiikka on sivuuttanut.

http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/08/perussuomalaiset_haluavat_jopa_kolminkertaistaa_eduskuntapaikkansa_-_putkonen_mukaan_vaalityohon_1903481.html
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Linkitetääs tämä tänne.

Puolueista ei saa enää tolkkua

Kesän aikana puolueet ovat määritelleet itsensä uudestaan niin, ettei puoluekentästä tahdo enää millään saada tolkkua.

Perussuomalaiset julistautui työväenpuolueeksi, ja vastapainoksi vasemmistoliitto julistautui yrittäjien puolueeksi. Keskusta sentään julistautui vain uudeksi keskustaksi.

Jo ennestään meillä on ollut työväenpuolue kokoomus. Tosin viime aikoina se on maalannut itseään vihreäksi.

Keskustavasemmistolaisen uuden Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen taas vältteli retoriikassaan työväki-sanaa aina viime toukokuun puoluekokoukseen asti. Muuten Sdp:n politiikka lähestyy kovaa vauhtia perussuomalaisia.

Pakkaa sekoitti vielä Hakaniemen rottweiler, Metalliliiton entinen viestintäpäällikkö Matti Putkonen. Hän sai tarpeekseen Sdp:n viherhöpertelystä ja loikkasi perussuomalaisiin. Tapahtuma sai koko kesän mittavimman poliittisen julkisuuden.

Jos oli kuunnellut Putkosen viimeaikaisia arvioita Sdp:stä, loikka ei yllättänyt.

Entinen kollegani oli pannut merkille Putkosen hoikistuneen olemuksen ja pohti, onko mies mahtanut heittäytyä raivoraittiiksi. Yhtäkkinen raitistuminen saa nimittäin tekemään muitakin hölmöyksiä.

Putkonen ei silti aio asettua perussuomalaisten ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Hän tulisi varmasti valituksi Uudeltamaalta, jo pelkästään Timo Soinin äänten turvin.

Putkonen on tyypillinen perussuomalainen siinä mielessä, että hän on riitaantunut vanhan puolueensa kanssa. Ei ole monta perussuomalaista, joka olisi ollut vain perussuomalaisten tai sen edeltäjän Smp:n jäsen.

Putkosen loikka tuskin saa työväkeä siirtämään sankoin joukon ääniään demareilta perussuomalaisille. Ne, jotka äänensä siirtävät, toimivat näin todennäköisesti Putkosesta huolimatta. Mutta heitä on paljon.

Perussuomalaisten vaikutus maan asioihin näkyy ensi kevään vaaleissa ainakin siten, että puolue pudottaa hallituskuvioista joko Sdp:n tai keskustan. Sen verran merkittävästi ääniä näyttäisi siirtyvän.

Perussuomalaiset syönee myös vasemmistoliiton kannatusta. Siitä Paavo Arhinmäki saa syyttää itseään. Tosin ay-vasemmistoliittolaiset ovat voineet puolueessa huonosti jo Suvi-Anne Siimeksen puheenjohtaja-ajoista.

Kommunistit olivat kovan työmiehen maineessa. Kyse oli ammattiylpeydestä ja luokkatietoisuudesta: lahtaria ei haluttu päästää vinoilemaan huonosti tehdystä työstä. Kova työnteko oli samalla köyhän työmiehen ainoa tapa pysyä kiinni leivän syrjässä.

Arhinmäen vasemmistoliitto kantaa toki huolta prekariaatin oloista, mutta perinteinen työmies on hylätty. Tilalle on otettu vaatimus toimeentulotuen korottamisesta niin, että se kävisi jo kansalaispalkasta.

Teollisuuden toimintaedellytyksien parantamista, kuten halpaa energiaa eli ydinvoimaa, Arhinmäki vastustaa.

Eipä siis ole ihme, että vasemmistoliiton puoluekokoukseen eksynyt entinen kommunistikirvesmies luulee tulleensa elämäntapaintiaanien tapaamiseen. Ja tämä ei ole vitsi.

Entäs vihreät sitten? Istuvat hallituksessa, joka päätti antaa luvan uusien ydinvoimaloiden rakentamiseen – ei vain yhden vaan kahden. Puoluetta johtava Anni Sinnemäki puhuu lämpimästi talouskasvun kiihdyttämisen puolesta. Enpä ole tähän asti kuullut moista keneltäkään vihreältä: talouskasvu on käsittääkseni ollut vihreiden mielestä paha asia, joka tuhoaa maapallon.

Oikeusministeri Tuija Brax julmistelee, että jos Sipoonkorven kansallispuistoa ei perusteta laajimmassa ehdotetussa muodossa, nykyinen hallitus jää historiaan kaikkien aikojen ympäristövihamielisimpänä hallituksena. Siis hallitus, jossa vihreät istuvat eivätkä suostu lähtemään.

Ennen vihreät kahlitsivat itsensä puihin, nykyään ministerintuoleihin.

Jos siis haluaa äänestää työväenpuoluetta, pitää äänestää kokoomusta tai perussuomalaisia. Vihreiden arvojen kannattaja äänestää kokoomusta, Sdp:tä, keskustaa tai vasemmistoliittoa.

Eero Lehden ja muiden Suomen yrittäjien poliittinen koti onkin vasemmistoliitto, ja muuten vain kovan kasvupolitiikan kannattajien sietäisi äänestää vihreitä. Jos taas on EU- ja ulkomaalaiskriittinen, onkin äänestettävä Sdp:tä.

Ota näistä sitten selvää.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mutta mistä löytää todellakin ne ehdokkaat, joita äänestää? Soini ei kuitenkaan joka piirissä ehdolla...ja lopuissa niitä samoja kylähulluja, joista mainitsin, kun P-K:n alueella oli gallupissa saanut 3. suurimman sijan...
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Mutta mistä löytää todellakin ne ehdokkaat, joita äänestää? Soini ei kuitenkaan joka piirissä ehdolla...ja lopuissa niitä samoja kylähulluja, joista mainitsin, kun P-K:n alueella oli gallupissa saanut 3. suurimman sijan...
Puit sanoiksi kaiken oleellisen.

Gurua ja Jeesusta ei voi äänestää kaikkialla :)

Tämä lienee jopa Persujen heikkous vaaleissa.
 

pendellstock

Well-known member
Liittynyt
19.11.2007
Viestit
2099
Kaikki kolme suurta ovat samaa huttua, yleistä populismipolitiikkaa jossa syleillään mukamas kaikkia ja silti ei tehdä mitään. Eikä uskalleta sanoa mitään suoraan mistään.

Kommarien kirjat on sekaisin, ovat jymähtäneet taistolaisuuteen ja vihreät ottaisivat 100 miljardia lisää velkaa, että saadaan syleiltyä pienen Suomen veronmaksajien varoin koko maailmaa ja se hampun viljely lailliseksi oujee.

Ei ole vaikea olla fakiiri ja ennustaa, että PS tulee olemaan vaalien ylivoimainen ykköstykki kasvuluvuissa. Kansalle alkaa riittämään nämä uutiset:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maahanmuuttovirasto+ruuhkautunut+somalialaisten+kasvattilapsihakemuksista+/1135259707578

Samalla maa ottaa miljarditolkulla tosiaan velkaa (josta muuten 4 miljardia otetaan, että voidaan maksaa Nallen parjaamaa kehitystukea)..

Isot puolueet purevat itseään nilkkaan kun eivät uskalla sanoa ääneen, että isoja ongelmia on. Kansa ne ongelmat näkee ja Soini uskaltaa sanoa ääneen= siksi Soini tulee tekemään historiaa vaaleissa!
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
No eipä Persujenkaan linja kauhean selkeä ole. Lähinnä vastustetaan siirtolaisia ja syytetään EU:ta. Miten esim. eläkeongelma ratkastaan, tai miten valtion velkaantuminen pysäytetään. Nuo on persujen vastaukset, mutta ei kyllä kauhean todelliset.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
No eipä Persujenkaan linja kauhean selkeä ole. Lähinnä vastustetaan siirtolaisia ja syytetään EU:ta. Miten esim. eläkeongelma ratkastaan, tai miten valtion velkaantuminen pysäytetään. Nuo on persujen vastaukset, mutta ei kyllä kauhean todelliset.
Ei niillä tarvikaan olla mitään ratkaisuja, niitä tarvitsee vasta siinä vaiheessa kun todellisuudessakin pitää päättää asioista.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Perussuomalaisilla ei ole mitään varsinaista ohjelmaa. Seuraavasta selviää Persujen arvot:

http://www.perussuomalaiset.fi/arvomaailmamme

Jos tuota listaa katsoo niin on helppo havaita, että suomalaisessa puoluekentässä Persut ovat kaikkein lähimpänä Vasemmistoliittoa.

Mielenkiintoista on myös se, että puolueen arvojen joukosta ei löydy juurikaan niitä asioita joiden ansiosta puolue on julkisuudessa kannatusta niittänyt.

Persuja eivät siis kannata ne vähäosaiset joille puolue virallisen ohjelmansa puitteissa lupaa kaikkea hyvää. Tämä kyseinen "markkinasegmentti" äänestää Vasemmistoliittoa.

No ketkä sitten Persuja äänestävät:

- Maahanmuuttovastaiset ja rasistit
- Sellaiset jotka eivät tunne puolueen oikeaa ohjelmaa
- Sellaiset jotka haluavat protestoida nykyistä hallitusta vastaan
- Sellaiset jotka eivät tiedä, että Persut on todellisuudessa vasemmistopuolue
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
No ketkä sitten Persuja äänestävät:

- Maahanmuuttovastaiset ja rasistit
- Sellaiset jotka eivät tunne puolueen oikeaa ohjelmaa
- Sellaiset jotka haluavat protestoida nykyistä hallitusta vastaan
- Sellaiset jotka eivät tiedä, että Persut on todellisuudessa vasemmistopuolue
Tuolla listalla vaalivoitto on lähes varma. Varsinkin kun lisätään siihen Timo Soinin kannattajat. Monille riittää se, että kunnon jätkä kertoo asioiden oikean laidan.
 
Ylös