Eduskuntavaalit 2011

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Jos eduskuntavaalit ovat samalla pääministerivaalit, on meillä aika helvetin hyvä kattaus tarjolla. Vai mitä sanotte ryhmäxtä Kiviniemi, Katainen, Urpilainen, Sinnemäki, Arhinmäki, Soini, Räsänen, Wallin, ... Kuka jäi ja menetinkä mitään?

Milenkiintoista että jokaisesta puolueesta ( ehkä pl. Persut) löytyy paljon parempia pääministeriehdokkaita.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Sinä kun ilmeisesti ymmärrät kyseisen gallup -tuloksen, niin voisit kertoa tuon selvän pääministerisuosikin nimen, joka kerää Niinistömäisen kannatuksen eli käytännösä lähes 50 % äänestäjistä taakseen. Urpilainen sanoi, ettei tällaista ehdokasta löydy ja sinä sanot Urpilaisen valehtelevan.
Lähinnä viittasin kohtiin

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ole huolestunut puolueensa alhaisista kannatuslukemista. Myöskään lauantaina julkaistu pääministeriehdokkaiden suosiota kartoittanut gallup ei oppositiojohtajaa heilauta.

...

Vaaleihin on vielä 120 päivää aikaa, ja olen hyvin luottavainen, lauantaina Joensuussa vieraillut Urpilainen kuittaa heikon tuloksen.
Olisi aika merkillistä, että hän ei oikeasti olisi huolestunut puolueen kannatuslukemista tai siitä, että häneen ei pääministerinä usko edes oman puolueen jäsenet. En millään myöskään jaksa uskoa, että hän on luottavainen tässä vaiheessa. Eli valheitahan sieltä tulee ja sinisilmäisimmät uskovat ne.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Jos eduskuntavaalit ovat samalla pääministerivaalit, on meillä aika helvetin hyvä kattaus tarjolla. Vai mitä sanotte ryhmäxtä Kiviniemi, Katainen, Urpilainen, Sinnemäki, Arhinmäki, Soini, Räsänen, Wallin, ... Kuka jäi ja menetinkä mitään?

Milenkiintoista että jokaisesta puolueesta ( ehkä pl. Persut) löytyy paljon parempia pääministeriehdokkaita.
Mitä hyviä ehdokkaita näillä kolmella pienpuolueella olisi?
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Vaikken itse samoilla linjoilla Päivi Räsäsen kanssa olekaan, vähän kyllä ihmettelen tuota Räsäseen kohdistunutta antipatian aaltoa, varsinkin kirkkoon kuuluvien taholta. Räsänenhän puhuu kristinuskoon kasvaneena ihmisenä vain siltä arvopohjalta kuin mitä Raamatussa opetetaan, ja vieläpä varsin oikeaoppisesti ja kiihkottomasti mielestäni. Enemmänkin siis hämmästelen niitä kirkkoon kuuluvia suomalaisia, jotka pillastuivat Räsäsen Raamatun oppien mukaisista kommenteista. Ihan kuin ne olisivat tulleet jollekin yllätyksenä.

Onhan se toki hyvä, että julkinen keskustelu esim. homojen oikeuksista aktivoi jokaisen keskustelua seuraavan muodostamaan oman kantansa kirkon ja uskonnon roolista yhteiskunnassa ja omassa elämässään.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Vaikken itse samoilla linjoilla Päivi Räsäsen kanssa olekaan, vähän kyllä ihmettelen tuota Räsäseen kohdistunutta antipatian aaltoa, varsinkin kirkkoon kuuluvien taholta. Räsänenhän puhuu kristinuskoon kasvaneena ihmisenä vain siltä arvopohjalta kuin mitä Raamatussa opetetaan, ja vieläpä varsin oikeaoppisesti ja kiihkottomasti mielestäni.
Räsänen on Luther -säätiön suuntaan kallellaan oleva viidesläinen ja edustaa näkemyksissään yhtä paljon kirkon päälinjaa kuin esim. vanhoillislestadiolaiset. Jokainen voi vapaasti tulkita jonkun näistä ev.lut. kirkon sisäisistä ja herätysliikkeistä siksi lopullisen totuuden omistajaksi, mutta kirkolliskokouksesta ei riittävää enemmistöä ko. näkemyksen taakse tule löytymään.

Räsäsen ryvettyminen on pitkälti varttijulkisuuden luoma illuusio. Asiasta kohistiin pari viikkoa, mutta nyt homma alkaa olla jo unohtunut ja tuskin mitään uutta kritiikkiaaltoa enää nähdään ennen eduskuntavaaleja. Kristillisdemokraattien kannalta Räsäsen kommenteilla oli ainakin lyhyellä aikavälillä myönteinen vaikutus, sillä puolue sai asiansa esille ja vaalikamppanian hyvään alkuun. Iso vaalivoitto edellyttäisi tosin sitä, että puolue nimenomaan irroittautuu viidesläisyydestä ja vapaista suunnista niin paljon, että lestadiolaiset voivat ajatella äänestävänsä Kd:tä Keskustan sijasta. Näillä näkymin edes vaalirahakohu ei riitä horjuttamaan Keskustan asemaa tuossa äänestäjäryhmässä, vaikka kristillisdemokraatit toisin toivovatkin.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Hetemäen verotyöryhmä julkaisi esityksensä.

Kuinka ollakkaan, niin poliitisella kentällä ei ehdotuksia sellaisinaan niellä, ja ne jotka jotenkin sopivat.. niin niistä vaaditaan lisäselvityksiä! Ne ovat kuitenkin aivan turhia, koska selvitykset eivät koskaan sovi kaikille. Vaikuttaa siltä, että yksikään politiikko ei halua olla talousasioissa edes lähelle rehellinen. Asiat vaietaan tai niitä vähätellään vain siksi, että pelätään oman puolueen kannatuksen laskua. Tällä mentaliteetilla olisi talvisota hävitty jo ensimmäisellä viikolla.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ei sitten Kataisen/Kokoomuksen/EK:n tilaama selvitys kelvannut edes hallituskumppanille.:D

Keskusta torjuu, kokoomus miettii

Kokoomuksen puheenjohtaja,
valtiovarainministeri Jyrki Katainen
kiitteli ryhmää perusteellisesta ja
huolellisesta työstä.

Kokoomus aikoo ottaa kantaa veroryhmän
esityksiin tammi-helmikuun vaihteessa.

Keskustan vero- ja taloustyöryhmän pj.
Mika Lintilä sanoi, että keskusta
irtisanoutuu esityksestä jyrkästi.
Kahden miljardin veronkevennyksiä
pidetään liian suurina.

Vihreiden mielestä raportti on
kokonaisesityksenä vastuuton, koska
veroja ehdotetaan lisättäväksi yhtä
paljon kuin laskettavaksi.
Esitystä moititaan epäsosiaaliseksi


SDP murehtii sitä, että linjaus vie
Suomea yhä enemmän tasaverotuksen
suuntaan. SDP vastustaa mittavia
veronkevennyksiä.

Perussuomalaisten pj. Timo Soini pitää
verotyöryhmän raporttia hallituksen
tilaustyönä, joka siirtäisi rasitusta
entistä enemmän suurelta rahalta
pienituloisten kontolle.


Vasemmistoliitto katsoo, että esitys
lisäisi tuloeroja ja rapauttaisi
palveluiden ja perusturvan rahoituksen.

Kristillisdemokraattien mielestä
esitykset ovat ongelma sosiaalisen
oikeudenmukaisuuden kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Ei sitten Kataisen/Kokoomuksen/EK:n tilaama selvitys kelvannut edes hallituskumppanille.:D
Kokoomus on vain yksi sosialistipuolue muiden joukossa. Katainenkin on lähtenyt kateuspopulismillaan samaan kelkkaan kuin Suomen kommunistinen puolue:
Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous 9.-10.6.07: Tulonjaon muuttaminen oikeudenmukaisemmaksi edellyttää lisäksi pääomaverotuksen kiristämistä ja varallisuusveron palauttamista suuromistajille.
http://www.skp.fi/ajankohtaista.php?juttu=979

Katainen väläyttää pääomaveron nostoa
Viimeksi päivitetty 17.11.2009 15:11

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan pääomavero on niiden verojen joukossa jota "liikutellaan" veroremontin yhteydessä.

- Minun mielestäni pääomaveroa voidaan nostaa. Sillä ei ole niinkään rahallista merkitystä, vaan se on lähinnä oikeudenmukaisuuskysymys, Katainen kommentoi pitämässään tiedotustilaisuudessa tiistaina.
http://dy.fi/r0a

Tuo Hetemäen työryhmän esityshän nostaisi rajusti monen yrittäjän verotusta. Mitäpä muutakaan nämä vihoviimeiset toisten rahoilla elävät Hetemäet ja muut sosialistivirkamiehet osaisivat kuin vaatia elättäjiltään lisää rahaa.

Tilitoimistot: Verotyöryhmä väheksyy yrittäjän riskiä
Tiistai 21.12.2010 klo 16:56 (päivitetty ti 17:35) 26 kommenttiaAA
Taloushallintoliiton mukaan verouudistusta pohtineen työryhmän ehdotuksissa väheksytään yritykseen sijoitetun oman pääoman riskiä.

Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen johtaman työryhmän ehdotuksessa yritykseen sijoitetulle omalle pääomalle laskettaisiin riskittömän valtiolainan korkoa vastaava tuotto eli niin sanottu normaalituotto. Tuolta osin omistajayrittäjän osinkoa verotettaisiin kuten kenen tahansa yksityishenkilön saamaa pääomatuloa, muilta osin ankarammin.

- Omaan yritykseen sijoittamista ei voida kuitenkaan pitää riskittömänä sijoituksena, eikä työryhmän ehdotusta onnistuneena, moittii Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi.

Hänen mukaansa ehdotettu osinkoverojärjestelmä asettaisi omaan yritykseen sijoittamisen verotuksellisesti epäedullisempaan asemaan vaihtoehtoiseen sijoituskohteeseen verrattuna. Muita yrittäjän riskisijoitusten tuottoja verotettaisiin 30 prosentin verolla, mutta omasta yrityksestä saatua osinkoa verotettaisiin laskennallisen normaalituoton ylittävältä osin aina ankarammin.

Taloushallintoliitto on taloushallinnon ulkoistuspalveluja tarjoavien auktorisoitujen ja valvottujen tilitoimistojen valtakunnallinen liitto.

Kauppalehti
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/27448&ext=rss

Tälläiset tapaukset tulevat yleistymään, jos tuon virkamiestyöryhmän äärivasemmistolaiset ehdotukset menevät läpi:

Yritysjohtaja pakeni veroja Australiaan - ja onnistui
Maanantai 02.11.2009 klo 13:25 (päivitetty ti 10:35)

Savcor -konsernin johtaja Hannu Savisalo listasi yrityksensä vuonna 2007 Australian pörssiin kannanottona kotimaiseen verotukseen.

– Australia ei peri ulkomailta tulevista osingoista veroja. Muutan sitten itsekin vaimoni ja kahden poikani kanssa Sydneyhin, Savisalo perusteli ratkaisuaan marraskuussa 2007.

Tänään maanantaina julkaistut viime vuoden kotimaan verotiedot kertovat, että Savisalon verosuunnittelu onnistui vähintäänkin kohtuullisesti.

Länsi Savo -lehden mukaan Savisalo oli viime vuonna Mikkelin suurin veronmaksaja. Hän sai vuoden aikana pääomatuloja lähes 1,24 miljoonaa euroa, josta verottaja otti päältä 30 prosenttia eli noin 370 000 euroa.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/27448&ext=rss

Viroonkin saa nykyään perustettua yrityksen muutamalla satasella:
http://www.liivikas.ee/?go=index&lang=fin
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tässä tulee lähes surulliseksi, kun lukee politiikkojen kommentteja verotyöryhmän tuloksista. Ei siksi etteikö niistä voi olla erimielinen, vaan siksi että kommentit perustuvat lähinnä ideologiaaan (~mielipiteeseen) - ei reaalimaailman tilanteeseen tai vaihtoehtoisiin laskelmiin.

Ja nämä veroasiat tulevat vielä olemaan helppoja verratuna siihen, että miten suomi aikoo katkaista velkakierteensä ja jopa maksaa velkaansa pois. Tästähän politiikot eivät halua lausua edes mielipidettään, saati sitten jotain ehdotuksia toimenpiteiksi. Eikä ihme, sillä ongelman mittakaava ja sen ratkaisuvaihtoehdot ovat sellaiset, että niistä ei selvitä juustohöylällä...

Voi olla, että tulemme näkemään vielä kolmen suuren hallituksen, jolloin kaikki saavat osansa ikävistä päätöksistä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Tässä tulee lähes surulliseksi, kun lukee politiikkojen kommentteja verotyöryhmän tuloksista. Ei siksi etteikö niistä voi olla erimielinen, vaan siksi että kommentit perustuvat lähinnä ideologiaaan (~mielipiteeseen) - ei reaalimaailman tilanteeseen tai vaihtoehtoisiin laskelmiin.

Ja nämä veroasiat tulevat vielä olemaan helppoja verratuna siihen, että miten suomi aikoo katkaista velkakierteensä ja jopa maksaa velkaansa pois. Tästähän politiikot eivät halua lausua edes mielipidettään, saati sitten jotain ehdotuksia toimenpiteiksi. Eikä ihme, sillä ongelman mittakaava ja sen ratkaisuvaihtoehdot ovat sellaiset, että niistä ei selvitä juustohöylällä...

Voi olla, että tulemme näkemään vielä kolmen suuren hallituksen, jolloin kaikki saavat osansa ikävistä päätöksistä.
Vai liittyisikö kaikki tuleviin vaaleihin. Siinä jos jotain Viinasen leikkuria väläyttäisi poliitikko, niin ei vaalikarja äänestäisi kopissa hänen sijastaan toista, joka lupaa jottei mitään tarvitse leikata ja jakovaraa löytyy lisääkin lisäämällä isotuloisten verotusta.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Käytännössä voi käydä niin, että kaikki isommat veromuutokset tyrmätään puolueiden taholta ennen vaaleja. Edellä mainitut vaalilupaukset unohtuvat hallituspuolueilta kuitenkin pakon edessä vuoden 2012 budjetin valmistelun yhteydessä. Se on käytännössä varmaa, että verotukseen tehdään isoja muutoksia ensi vaalikaudella.

Pientä toivoa puolueiden vaihtoehtolaskelmien ilmestymisestä on siihen asti, kunnes puolueiden talousohjelmat julkaistaan. Suurin osa puolueista on lupailut ohjelmajulkistusta helmikuun tienoille. Muutamassa viikossa 250 sivun raportin julkaisemisen jälkeen ei käytännössä mitään yksityiskohtaisia vaihtoehtolaskelmia pysty tekemään.
 

Enrique

Well-known member
Liittynyt
18.12.2002
Viestit
1913
Tässä tulee lähes surulliseksi, kun lukee politiikkojen kommentteja verotyöryhmän tuloksista. Ei siksi etteikö niistä voi olla erimielinen, vaan siksi että kommentit perustuvat lähinnä ideologiaaan (~mielipiteeseen) - ei reaalimaailman tilanteeseen tai vaihtoehtoisiin laskelmiin.
Monessa tapauksessa juurikin näin. On jännä, miten puolueet usein pitävät toistensa ehdottamia veroehdotuksia täysin kelvottomia, vaikka se oma ehdotus eroaisi kritisoidusta vain hyvinkin pieniltä osin. Valtionvelan lyhentäminen pitäisi olla isona osana budjettikeskusteluja, mutta eipäs ole. Surullista.

Päivi Räsäsen blogissa oli huvittavahko juttu näistä uskonnottomista joulujuhlista, joissa ei passaa laulaa kristillisiä virsiä. Seurauksena se, että muslimipojat laulavat "porsaita äidin oomme kaikki...". Possut ja muslimit ovat yleensä melko hyvää pataa toki keskenään :D
 

pendellstock

Well-known member
Liittynyt
19.11.2007
Viestit
2099
Suomessahan todettiin syksyllä olevan 10 kertaa enemmän virkamiehiä kuin muissa EU-maissa keskimäärin suhteutettuna väkilukuun.

Aidosti ikävää, ettei kukaan poliitikko ole vaalien pelossa uskaltanut esittää näkemyksiä tämän julkisen talouden paisumisen pystäyttämiseksi. Ilmeisesti pelkäävät, että liian moni saa tuottamattomasta julkisesta sektorista suoraan tai välillisesti palkkansa? Nuo palkathan ovat vain sisäisiä tulonsiirtoja yhteiskunnan sisällä instituutiolta toiselle, eivätkä sinänsä luo yhtään aitoa dynamiikkaa ja rahavirtaa yhteiskunnalle:thumbfh:

Virkamiehet ovat yhdessä kuorossa itkemässä yksityisen sektorin johtajien palkkatason perään tehokkaasti unohtaen unohtaen, että heidän suhteensa vallitsee yksi perusavanlaatuinen ero toimenkuvissa: yksityisellä puolella vallitsee tulosvastuu. Ei riitä, että leimaat kellokorttia työsopimuksessa mainitun minimimäärän kun pitäisi oikeasti kehittää ja vastata tekemisistään..

Ei näin pienellä verotettavien joukolla (varsinkin kun se on jo nyt verotettu kuiviin jopa kansainvälisen kilpailukyvyn uhalla= viittaan yritysten toimintaedellytyksiin Suomessa verrattuna muihin länsimaihin, puhumattakaan kehitysmaista) ole varaa tuollaisen, yhä vain kasvavan sosialismikoneiston pyörittämiseen. Tänä vuonna otettiin 17 miljardia velkaa, veikkaanpa että ensi vuonna otetaan railakkaasti lisää.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Hienosti pelaa taas kaikki muut Persujen pussiin. "Gallup-nostetta heille, niin saatte Soinin kaikkiin valitentteihin."

:rolleyes:
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Hienosti pelaa taas kaikki muut Persujen pussiin. "Gallup-nostetta heille, niin saatte Soinin kaikkiin valitentteihin."

:rolleyes:
MTV3 noin linjasi. YLE oli päinvastoin sitä mieltä, että galluppeja ei huomioida 3 suuren puolueen valinnassa. Se on sitten oma kysymyksensä, kumpi linja nostattaa enemmän Persujen kannatusta.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
YLE:n gallupissa silmille nousee ensimmäisenä se, että Keskusta on saanut kannatuksensa kannatuksen laskun pysähtymään ja demarit on menettänyt asemiaan. Viimeisimpiä galluppeja on tulkittu mediassa myös osoituksena PS:n suosion kasvun taittumisesta.

http://www.yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2010/12/kokoomus_suurin_sdp_alamaissa_2253488.html

Verkkouutiset laski jälleen puolueiden kannatuspaikkoja. Toiseksi suurimman puolueen paikasta käydään tiukkaa kisaa.

Verkkouutiset laski kyselytuloksen perusteella arvion kansanedustajapaikoista vaalipiireittäin. Uusi eduskunta näyttäisi tämän epävirallisen arvion mukaan tältä (muutos vaaleista 2007):

Kokoomus 48 (-2)
Keskusta 39 (-12)
SDP 39 (-6)
Perussuomalaiset 31 (+26)
Vihreät 16 (+1)
Vasemmistoliitto 15 (-2)
RKP 7 (-2)
KD 4 (-3)
(Ahvenanmaa 1)

Vaalien suuri mielenkiintoinen arvoitus ja muuttuja on perussuomalaiset. Jos huomioi myös esimerkiksi puolueen kannattajille mitatun muita heikomman äänestysvarmuuden ja ehdokasasettelun, voi arviota puolueen paikkamäärästä laskea ehkä 24-26:een.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=45702:verkkouutisten-paikka-arvio-naeyttaeisikoe-eduskunta-taeltae&catid=1:politiikka&Itemid=30
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Mielenkiintoiset numerot. Koska SDP rökäletappioi itsensä oppositioon viimeksi ja Keskusta näemmä nyt, niin tässähän voisi historiallisesti käydä niin, että hallituksessa ei ole "kahta kolmesta". Persut mukaan voittonsa ansiosta ja tutut apupuolueet. KOK+PS+Vihr.+RKP riittäisi enemmistöön Eduskunnassa.
 
Ylös