Formulamatkalle

  • Viestiketjun aloittaja Ide
  • Aloituspäivämäärä

Juggis

Well-known member
Liittynyt
29.1.2008
Viestit
244
Sijainti
Espoo
Luinkin vasta nyt nuo vastaukset viime kesän viestiini :D Tuli joo huomattua, että Unkarissa edes Hungaroringilla olut ei maksanut mitään. Omat eväät olivat perjantaina mukana, sittemmin ei. Oletus tosiaan oli, että ollaan festarihinnoissa, mutta ei tosiaan kannata vaivautua kantamaan olutta mukana. Safkakaan ei hirveitä maksanut (kannattaa kokeilla niitä hodareita joissa on HK:n sinisen kokoinen wursti välissä).

Homma toimi ensikertalaisen näkökulmasta todella hyvin. Kuljin perjantaista sunnuntaihin F1 -bussilla. Pieni kävelyhän siinä tulee, mutta liikunta on hyvästä :cool: Lisäksi tunnelma oli todella hyvä. Ukkoskuuro muodostui aika-ajojen aikana ainoastaan juuri Hungaroringin laaksoon ja sitä vettä tulikin ihan huolella. Sadeviitta kannattaa varata mukaan (pahimman sateen ohi istuin toki olut teltassa höpötellen Verstappen fanien kanssa). Kavereita löytyi kyllä vaikka olinkin pe ja la yksin liikenteessä. Sunnuntaina tuli tuttuja muutenkin paikalle. Jäätiin vielä kisan jälkeen odottamaan pahimman ruuhkan ohi menoa vanhemman suomalaisherran kanssa olutta naukkaillen. Siitä sitten Budapestin keskustaan ja aamulla ei ollut maailman freessein olo :cool:

Tekisi mieli lähteä tänä vuonna uudestaan samaan paikkaan. Mietin itsekin kyllä Saksaa ja Barcelonaa. Katsotaan nyt. Toisaalta kaukokisakin voisi olla ok.
 

Formunaattor

Well-known member
Liittynyt
8.4.2014
Viestit
593
Onko kukaan ollut Monzan pääruoan päässä jarrupaikoilla? Kannattaako olla radan sisä- vai ulkopuolen katsomossa?
Monzahan muuttuu täksi vuodeksi aika paljon. Ensimmäinen shikaani häviää kokonaan ja ensimmäinen mutka tulee sinne nykyisen Curva Granden sisäpuolelle.
Ai niin. Pitää kaivaa ratakartta framille.
Muistaakseni tosin ne ensimmäisen shikaanin kohdalla olevat katsomot siirtyvät sen uuden ensimmäisen shikaanin luo, eli toisaalta se katsomokokemus on varmaan aika sama. Varikkoa ei tosin näe.
 

ÖÖ.

Well-known member
Liittynyt
2.3.2006
Viestit
688
Kesälomalla Lontooseen ja nyt voisi samalla vihdoin toteuttaa sen haaveen F1 kisasta. Joten kysymys kuuluu, onko täällä Silverstonessa kävijöitä?
Hotelli on Lontoossa, ja sieltä olisi tarkoitus ajella autolla sunnuntaina kisapaikalle. Paljonko varata aikaa ruuhkien takia, entä mihin muuhun varautua?
Samantyyppinen kysymys olis täälläkin tosin pelkän sunnuntain käymistä en suosittele kenellekkään, näkee todella vähän aikaa autoja. Oletko jo saanut suunnitelmat kuntoon?

Ilmeisesti autolla paikalle pyrkivälle on vaihtoehtoina:
-Parkkeeraus radan parkkipaikoille kovaan hintaan tyyliin 65 £
-Park & ride: ei vielä tietoa ja jotain huonojankin kokemuksia luin. Saakohan tuolla bussit ajaa jotain ohituskaistaa etteivät seiso ruuhkassa?
-Kouluparkit + 15 min kävely. Ei vielä tarkempaa tietoa.
 

Joel Hallikainen

Muusikko
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
4248
Olisi tarkoitus mennä Unkarin GP:hen ja mietityttää radalle liikkuminen, saako taxeja helposti keskustasta ja kuinka kalliita, pääseekö busseilla?
 

eikka91

Well-known member
Liittynyt
5.10.2016
Viestit
73
Sijainti
KS
Unkarin Gphn pääsee keskustasta Busseilla, jotka ovat erikseen merkitty F1 postereilla tuulilasiin ( kannattaa lyöttäytyä kaupungilla Formula tiimi -paitaa kantavien peesiin niin et varmasti eksy ja pääset pysäkille). Niitä lähtee tiuhasti ennen päivän ajo aikoja, n 30 min välein jopa useammin. Bussi ei pääse ihan radan lähelle, joten kävelyä tulee kilometri pari, jossa kyllä pidetään huolta ettei ilman oluella käyntiä jatketa matkaa ;)

Todella hyvä liikumis muoto kisoihin siis Bussi, ainakin jos vähän rennomalla meiningillä ja ei aikataulu paina päälle.

Paikanpäällä pääsee myös aika edullisesti tsekkaamaan kopterilla maisemat ja radan yläilmoista.

Taksilla pääsee myös kätevästi, takseja todella paljon. Hintoja vaan kannattaa aina "kilpailuttaa", jotkut saattavat pyytää "vähän" ylimääräistäkin.
Olisikohan ollut viime kesänä noin 25-35e taksi Hungaroringiltä - keskustaan.

Vittu kuulostipa myyntipuheelta.. Emmää tiiä, mä meen ainakin ens kesänä..
 

Teppo2v

New member
Liittynyt
24.1.2017
Viestit
2
Me oltiin Bakussa viime vuonna. Pääkatsomossa joka oli helvetin kallis. Muistaakseni yli 500€. Ihan jees paikka mutta siellä on sen jälkeen kattamaton katsomo ennen ensimmäistä mutkaa mikä näytti hyvältä.
No liput tuli hommattua Azneft katsomosta, eiköhän siltä näe myös autojen pörinää. Hinta loppuviimein ratkaisi tämän asian.
Kaikkineensa reissu on kustantanut n.700€(liput+hotelli+lennot). Kyllä näille viikonloppureissuille näyttää hintaa kertyvän.
 

ir1

Active member
Liittynyt
27.2.2016
Viestit
42
Sijainti
Espoo
Kolme viikkoa roadtripillä Honshūn alueella 2016. Osaka-Suzuka F1 -Nara-Tokio-Nagano-Jigokudani Yaen-Koen- Kamikōchi-Kioto-Osaka. Yövyttiin kisaviikonloppuna Nagoyassa ja kuljettiin edestakas matkat junalla mutta autollakin olisi hyvin päässyt kulkemaan kun maksullista parkkitilaa oli perillä järjestetty aivan tarpeeksi (tätä ei tiedetty, yritettiin kyllä selvittää, ja junaliput viikonlopuksi piti hankkia kuitenkin ajoissa, torstaina). Matkan edetessä autolle piti olla parkkimahdollisuus, mikä rajoitti hieman valintaa hotellien suhteen. Moottoritiemaksut, tietullit korkeat. Ruuhkassa ei oikeastaan ajettu muulloin kuin Tokioon tultaessa. Navikointi ei tuottanut ongelmia, puhelinnumerolla pääsi hyvin perille. Mukava matka. Ruoka todella hyvää!
 

öö ruz

Speed for ever
Liittynyt
28.12.2002
Viestit
4296
Ei riittänyt sitten tälle kaudelle 1 kisa. Monacon lisäksi pitää mennä (taas) Unkariinkin. Pitäähän sitä kaikkien aikojen Suomalaiskautta juhlistaa.
 

Untamedi

Member
Liittynyt
28.2.2017
Viestit
13
Terveisiä sateisesta Melbournesta, sain airbnb kämpän tästä radan läheltä edullisesti, kaikki muu maksaakin sitte sen edestä. Viimenen pari pvää on sadellu, mutta huomisesta eteenpäin näyttää poutaa. Tänään keli todella viileä (18C tällähetkellä), heti kun aurinko paistaa, nousee lämpötila 30C pintaan. Vkonlopulle sateen mahdollisuus. Millään ei malttas odottaa huomiseen, et pääsee alueelle väijyyn paikkoja. Itsellä on general admission liput (153€/4pv), onko vinkkejä hyvistä katselu paikoista,tai paikoista mihin kerääntyy muitakin sinivalkosia kannattajia? (=
 
Viimeksi muokattu:

Joel Hallikainen

Muusikko
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
4248
Onko Hungaroringillä jonkin näköistä narikkaa jonne voi jättää matkalaukun? Onko kentällä paljon taxeja/busseja lentokentälle? Kisan jälkee lento lähtee about 4 tunnin päästä, onko ruuhkat kuinka pahoja että pääseekö ajoissa lennolle?
 

eikka91

Well-known member
Liittynyt
5.10.2016
Viestit
73
Sijainti
KS
Onko Hungaroringillä jonkin näköistä narikkaa jonne voi jättää matkalaukun? Onko kentällä paljon taxeja/busseja lentokentälle? Kisan jälkee lento lähtee about 4 tunnin päästä, onko ruuhkat kuinka pahoja että pääseekö ajoissa lennolle?
Radalta takseja saatavilla todella hyvin. Kannattaa olla hereillä ja siirtyä siihen pääsisäänkäynti -suoralle missä kaikki kojut ennen varsinaista Kilpailu-katsomo aluetta, sieltä vilisee takseja kyllä paljon ja jos hyvä lykky käy niin kannattaa koittaa varata taksi etukäteen. Pikkusella ekstralla saa helposti kyytejä. Tai sitten bussilla keskustaan ja sieltä taksilla kentälle. Mutta siellä on todella paljon muutakin suomalaista väkeä, että kannattaa kysellä kimppakyytejä ja huudella. Yksin siellä ei taravii pohojalaisena olla :D

Narikasta en osaa kyllä sanoa... Mielestäni kyllä (?) Mutta jos olette viikonloppu reissulla tai päivän niin eikai reppua kummasempaa tarvitse ollakkaan ja sen saa kyllä mukaan alueelle.
 

Henekka

New member
Liittynyt
2.5.2017
Viestit
3
Ensimmäistä kertaa pitäisi lähteä formuloita seuraamaan viikon päästä Barcelonaan ja heinäkuussa Itävaltaan. Kaikenlainen hyvä tietää ja vinkit Barcelona gp:stä on tervetulleita. Itävallan gp on valmismatka niin se taitaa mennä aika näppärästi oppaan mukana :D Barcelonassa on pelouse liput että hyvän paikan saa harjoituksissa suunnitella aika-ajoja ja kisaa varten! Kuinkahan omien juomien, tuolien ja kannatuslippujen sääntö nykyään menee?
 

oppipoika

Member
Liittynyt
1.3.2017
Viestit
6
Moro, Onko Barceloonaan hyviä katsomo ehdotuksia? Suoran päähän? Vai näkeekö seisomalipulla niin hyvin, että kannattaa säästää?
 

Koiruus

Well-known member
Liittynyt
17.9.2009
Viestit
973
Sijainti
Tampere
Ei enää ikinä Barcelonaan, rata-alueella ei myyty alkoholia ollenkaan.
 
Ylös