Ralliuutisia.

henkka_ok

penkkapelle
Liittynyt
24.9.2008
Viestit
1372
Sijainti
Etelä-Pirkanmaa
Niin ajetaan joo, mutta kun SM-sarjan parasta antia on nykyisin N-ryhmän pelit, niin kiinnostavuus kerroin on kovin matala. Yksi (Lapin) Äs-kakstonnari ei vielä asioita mainittavasti paranna. Joskus takavuosina Bastilla ja Bossella ja Saarenpään Esalla ja muutamalla muulla oli kansallisella tasollakin (hyvin liki) sellaista kalustoa, joilla ajettiin myös MM-sarjassa. Kiinnostavuus oli ihan toista luokkaa. WRC autoillahan ei kait saa (kiitos tästäkin FIA) ajaa kansallisella tasolla, mutta jos nyt edes olis S2000 ja S1600 kalustoa sellaiset reiluun kymmenkunta kärkiautoo....
Noista edellämainituista ei muuten ykskään oo SM-ralli. Sonkajärvellä on Historic Trophy, Nurmijärvi ja Kemi on kyläkisoja, Lapualla rallispecial.

Luojan kiitos rallin viehätys ei vieläkään ole siinä, kellä on kallein kalusto. Pikemminkin siinä, missä on tasaväkisimmät kisat.
 

cesar

Well-known member
Liittynyt
21.10.2009
Viestit
1262
Toivoa sopii että ajasivat jonkun ek:n siirtymälläkin jo pelkästään kuskien mielenterveyden vuoksi, mitä olen ymmärtänyt niin ei ole matka-ajossa maailman mukavin auto ajaa tuollainen wrc. Päijänteen itäpuolihan sopis kuvaan niinkuin viime vuonna. Jos tuosta yhtään voi aikataulua päätellä niin lahden ek:t ajettaneen iltapäivän / illan puolella joten pohjoiseen siirryttäessä voisi olla jopa mahkut että palattaisiin pimeässä ajettavien erikoiskokeiden aikaan jyskälässäkin.
Tästä voi tehdä jo jotain reittipäätelmiä. Eli torstain ohjelma mahdollisesti Jokimaa + pari erikoiskoetta Lahden alueelle/Päijänteen itäpuolella. Perjantai + lauantai sitten Jyväskylä-Jämsä-Tampere välillä. Mahdollisesti tietty Jyväskylä-Hankasalmi tuohon.
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2963
Huikeaa. Lahdessa ravirataa ja Jyväskylässä ravirataa (käsittääkseni Laajarissa ei tänä vuonna ajeta vaan taas Killerillä). Vieläköhän saataisiin vaikkapa harjun kentälle yksi rinkula EK? :rolleyes:
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1521
Sijainti
Porvoo
Toivoa sopii että ajasivat jonkun ek:n siirtymälläkin jo pelkästään kuskien mielenterveyden vuoksi,
Niinhän sitä toivoa sopis, mut pelkään pahaa, että ohjelmassa on (kuten tuossa uutisessakin mainittiin) yksi EK, esim. Hyväneula lyhyenä ja sitten Jokimaa ja sitten vaan kohti Jyväskylää... Eli että torstaina ajettaisiin vaan kaksi pätkää! Yleensä kun tapana on ollu lopettaa päivät super EK:hin. :(
 

AWD

Well-known member
Liittynyt
4.10.2011
Viestit
109
Tuli kesällä ajettua Koivukehä kesällä läpi ja voin sanoa että se näytti maailman tylsimmältä rallitieltä. Ei nypyn nyppyä
 

AWD

Well-known member
Liittynyt
4.10.2011
Viestit
109
No en... Mut esim. Keski-Suomen pätkiin ero on ku yöllä ja päivällä
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
FIA confident of agreeing new international TV deal for WRC this week..

"Tuuliviiri yllä talon katon.."


FIA:n viesti MM-rallijärjestäjille viikko-pari sitten: "Hoitakaa itse omat TV-diilinne tänä vuonna"

FIA:n viesti MM-rallijärjestäjille tällä viikolla: "Lopettakaa omien TV-diilien järkkääminen"


The FIA is confident that it will nail down international television coverage for the World Rally Championship this week.

Following the loss of North One Sport as promoter and the subsequent collapse of talks with Eurosport, there had been grave concerns for footage from this year's series. Eurosport agreed a deal with the organisers of the Monte Carlo Rally and Finnish firm Filmworks did the same with last week's Rally Sweden.

The ideal scenario is the central distribution and sales of television coverage of the whole WRC. It's known that a deal had been made with ITV4 for more comprehensive coverage of WRC in 2012 and it's this kind of deal that the FIA is hoping it can achieve again for this season. Individual events have now been told to stop working with local broadcasters.
...
WRC Commission president Jarmo Mahonen told AUTOSPORT: "The television should be okay. I can't go to details, but we are working to the plans to have central distribution - we should come out with these plans in the next few days.
...
http://www.autosport.com/news/report.php/id/97514
 
Viimeksi muokattu:

mikkov

Well-known member
Liittynyt
27.9.2011
Viestit
721
Mahtokohan tämä samainen henkilö "pitkävyö" viedä myös ralliradion entisten toimittajien mediapassit?
Colin Clark teki viralliselle wrc.com sivustolle videoita rallin aikana, joten tilanne on enemminkin päin vastoin.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
Mikäli Mähösen tämänaamuisista mörinöistä radiosta otti selkoa niin edelleenkin promoottoriasiaa ollaan skippaamassa tämän vuoden osalta, mutta TV-levitykseen liittyvät asiat FIA olisi ottamassa itse hoidettavakseen. Mutta eipä sekään ole varmaa ennen kuin fat belly sings.


EDIT:

Neuvotteluista huolimatta kansainvälinen autoliitto FIA ei ole löytänyt uutta promoottoria hoitamaan MM-rallin markkinointia. AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen ei usko MM-rallin promoottoriongelmien pikaiseen ratkeamiseen.

- Luulen, että meidän on hankala saada ketään promoottoria tippumaan nyt taivaasta tälle kaudelle, Mahonen sanoo.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallikomissiossakin toimiva Mahonen kertoo, että FIA:ssa on paiskittu promoottoriongelmien keskellä jopa 15-tuntisia työpäiviä.

- Olihan se kaikille vaikea tilanne kun tämä tapahtui viikko ennen sarjan alkua. Kyllä tässä on tuota lakipuolta tullut opittua.

Mahonen valittelee, että televisiointiyhteistyö ei onnistunut Eurosportin kanssa.

- Valitettavasti emme löytäneet toisiamme.

MM-sarjan promoottori North One Sports ajautui talousvaikeuksiin kauden alla. FIA purki promoottorisopimuksen, koska yhtiö ei ollut täyttänyt sopimusvelvoitteitaan. Ruotsin rallin televisiointi kaatui rallien järjestäjän harteille.

- Se oli heille epäonnista, mutta he pystyivät vielä hyödyntämään kansainvälisiä tv-oikeuksia. He saivat tv-tuotannon kevyesti maksettua niistä tulevilla tuotoilla.

Mahonen on tyytyväinen, että Suomen MM-ralli palaa kokonaan takaisin Keski-Suomeen.

- Uskon, että tänä vuonna taas kun päästään tavallaan palaamaan hyväksikoettuun konseptiin ja tuodaan muun muassa Ouninpohja takaisin, että eiköhän me pyritä räjäyttämään tämä promootiopankki. Ouninpohja toimii näyteikkunana maailmalla, Mahonen sanoo.

Mahosen mukaan varsinkin autonvalmistajat arvostavat Ouninpohjan paluuta.

YLE Keski-Suomi

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2012/02/rallipomo_mahonen_promoottoreja_ei_tipu_taivaasta_3260992.html
 
Viimeksi muokattu:

mikkov

Well-known member
Liittynyt
27.9.2011
Viestit
721
Ken Blockin kaluston kuluvan kauden väritys (ja kalenteri) esitellään tänään.

:cool::D
Julkistus onkin siirtynyt täksi illaksi.

Tänä vuonna Block aikoo ilmeisesti keskittyä enemmån Amerikan markkinoihin. Ainakin Global RallyCross sarja pitäisi olla ohjelmassa. GRC:sta on kehkeytymässä ihan mielenkiintoinen sarja, mukana pitåisi olla mm. Marcus Grönholm ja joitakin ERC:n huippuja kuten Isachssen, Tanner Foust ja Liam Doran. Dodgen on mainittu olevan myös mukana.

Ojelmassa on kait myös gymkhana show tapahtumia. Saa nähdä onko mukana yhtään WRC-rallia, jollain tapaa toivoisi että olisi Suomessa kisaamassa. Jonkun Rally America kisan voisi käydä ajamassa ihan vain sen vuoksi, että Blockin auto on käsittääkseni M-Sportin rakentama WRC-Fiesta, mutta kaksilitraisella moottorilla.
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2963
Ainakin hehkutti jossain jo aikoja sitten X-Gamesin olevan tänä vuonna eri viikonloppuna kuin Suomen MM-ralli. Luulisi ainakin Meksikon (DC ja Monster molemmat kilpailun sponsoreita ilmeisesti edelleenkin), Suomen, Saksan ja Englannin rallit käyvän ajamassa, mutta mistäpä sitä tietää..


Laiha on Blockin WRC kausi.. Meksiko, Uusi-Seelanti ja Suomi, mutta tuossahan se tärkein jo mukana onkin. :alppu:



http://youtu.be/32Op8mUVJvc
 
Viimeksi muokattu:
Ylös