Oletko ostanut röhnää?

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Kyl toi jotain palvi- tai korppukinkkua on. Jos pinnassa korppujauhe, ni sit korppukinkku, muutoin palvikinkku.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Sammypiru sanoi:
Kyl toi jotain palvi- tai korppukinkkua on. Jos pinnassa korppujauhe, ni sit korppukinkku, muutoin palvikinkku.
En tiä, mutta oikea palvikinkkua saa aika harvoin. Se vetinen ja ylisuolainen paska mitä monissa valmispakkauksissa myydään palvikinkkuna ei oo kunnon palvikinkkua nähnytkään.
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Sammypiru sanoi:
Kyl toi jotain palvi- tai korppukinkkua on. Jos pinnassa korppujauhe, ni sit korppukinkku, muutoin palvikinkku.
Joo, oikeen tunnistettu. Perniön Lihan palvaamon palvikinkkua tosiaan. Ihan erilaista kuin ns. massatuotteet. Jopa röhnänä.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Runar ja Kyllikki sanoi:
Joo, oikeen tunnistettu. Perniön Lihan palvaamon palvikinkkua tosiaan. Ihan erilaista kuin ns. massatuotteet. Jopa röhnänä.
Paikallisia pienpalvaamoja kannattaa käyttää jos mahdollista. Täällä on pari, joissa saa palvilihan tyhjiöpakkaukseenkin. Muutama kilo hirveä, lammasta ja poroa on palvattu vuosittain. Lihahan pitää tollaseen vissiin viedä itse, taitaa olle joku elintarvikemääräys tms.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Tuolta ku lukee miten liha palvataan aidossa savusaunassa tai jotain, niin tulee mieleen, että mistä se ylikypsä aromi siihen lihaan tulee.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa.

Knoukkari sanoi:
Paikallisia pienpalvaamoja kannattaa käyttää jos mahdollista. Täällä on pari, joissa saa palvilihan tyhjiöpakkaukseenkin. Muutama kilo hirveä, lammasta ja poroa on palvattu vuosittain. Lihahan pitää tollaseen vissiin viedä itse, taitaa olle joku elintarvikemääräys tms.
Aivan oikein. Tuo Kivikylän kotipalvaamo, jonka Sammypiru mainitsee postauksessaan on hyvä esimerkki toimivasta pienpalvaamosta. Olen sinne vienyt usean kinkun ja kalkkunan palvattavaksi. Hyvää on aina ollut. Kivikylän kotipalvaamo osti takavuosina Huittisista jonkun lihajalostusfirman, ja silloin pelättiin, että tuotteiden taso alkaa laskea. Turha oli pelko. Yllättävän hyvin on tuotteidensa taso pysynyt hyvänä.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Il Tempo Gigante sanoi:
Aivan oikein. Tuo Kivikylän kotipalvaamo, jonka Sammypiru mainitsee postauksessaan on hyvä esimerkki toimivasta pienpalvaamosta. Olen sinne vienyt usean kinkun ja kalkkunan palvattavaksi. Hyvää on aina ollut. Kivikylän kotipalvaamo osti takavuosina Huittisista jonkun lihajalostusfirman, ja silloin pelättiin, että tuotteiden taso alkaa laskea. Turha oli pelko. Yllättävän hyvin on tuotteidensa taso pysynyt hyvänä.
Juur laajensivat ja ottavat tai ovat juuri ottaneet uutta tilaa käyttöönsä. Sopivasti tossa 150 metrin päässä toi paikka.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa.

Il Tempo Gigante sanoi:
Olen ostanut. Lihajaloste Korpela käyttää moisesta tuotteesta nimeä 'rikkosiivu'.
Jumaliste. Kaksi viikkoa olen mennyt reipasta ravia pitkin kaupunkia etsimässä, ennen kuin tärppäsi. Korpelakin vaihtui siinä hässäkässä Vatajaksi. On, on, on tämäkin...
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Itse lihanjalostajalta lähtöisin olevia röhniä en ole ostanut enkä kaupassa huomannut, mutta köyhänä opiskelijana (80-luvun puolivälissä siis) tuli joskus kyseltyä lähikaupoista makkaranpäitä, jotka olisivat päätyneet lihatiskiltä roskiin. Pizzatäytteeksi ne kelpasivat kuitenkin mainiosti.

Samaten kaupan raakkaamat salaatinlehdet ym. ulkonäkövaurioiset vihannekset tuli pyydettyä kanin muonaksi.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Makeisosastolla röhnäpussi on kaatissäkki. Erona vaan täyshinta. Ideahan on mainio. Säkkiin voi tunkea kaikki epämuodostuneet mellit ja muut kurpat. Sehän kuuluu olla perseestä ko se on kato kaatissäkki.
 

Örfil

Guest
Nenästä tulee töfnää ja navasta nöftää, mutta röhnä on ihan uusi tuttavuus. Liekö joku Forssalainen perinneruoka?!?
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Myydäänkö tätä 'röhnää' ja sitten näitä 'rikkosiivuja' ihmis- vai eläinhyllyssä?
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Aivan oikein. Tuo Kivikylän kotipalvaamo, jonka Sammypiru mainitsee postauksessaan on hyvä esimerkki toimivasta pienpalvaamosta. Olen sinne vienyt usean kinkun ja kalkkunan palvattavaksi. Hyvää on aina ollut. Kivikylän kotipalvaamo osti takavuosina Huittisista jonkun lihajalostusfirman, ja silloin pelättiin, että tuotteiden taso alkaa laskea. Turha oli pelko. Yllättävän hyvin on tuotteidensa taso pysynyt hyvänä.
HK Ruokatalo Oy on ostanut vähemmistöosakkuuden Kivikylästä. Harmillista.
 
Ylös