Talvirenkaiden vaihtoilmoitukset

Totke

Psyykeenmurskaaja
Liittynyt
24.2.2007
Viestit
1787
Sijainti
Hämeenlinna
Käväsin tänään vaihtamassa äitin autoon. Hitsi vie kun olisi tajunnut/viitsinyt hommata tuon hallitunkin jo aiemmin, kävi vaihto kuin tyhjää vain verrattuna rimpulatunkkiin. :rolleyes:
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Torstaina vaihdatin kitkat alle. Tasapainotuksen kanssa maksoi 35€. Samalla jätin kesärenkaat sinne säilytykseen. Kausisäilytys maksaa 15€. Eipähän tarvi enää kanniskella edestakaisin niitä. :thumbup:
 

Timanfaya

Group Speed Devils
Liittynyt
15.5.2010
Viestit
1589
En ole vaihtanut vielä enkä vaihda!!! Kuulitteko!!! Ei perklet! Huomenna alkaa talvirajoitukset!! V! Kaikki ne pilaa!!!
 

Totke

Psyykeenmurskaaja
Liittynyt
24.2.2007
Viestit
1787
Sijainti
Hämeenlinna
Talvirenkaat mallia kitkat alla, joskin täysin samanlaisella pelillä jossa jo kitkat olivatkin sain ajella pari päivää. Kyseisessä yksilössä oli 2500km vähemmän mittarissa kuin omassa, eli 0. Semmonenkin kummajainen kuin viimasuoja uuden auton keulalla löytyy myös. Jänniä nää ekoihmeet.

Vaan omassani on nyt myös Webasto kaukosäädöllä asennettuna. :ahem:
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Tänään iltapäivällä iskivät huollossa kotimaiset piikkirenkaat alle.
Hyvin tuntuu pitävän gummin ja teräksen sinfonia asfaltilla ynnä vesisateessa.
Kotimaiset piikkirenkaat aluvanteilla tilasin toissaviikolla Pösön huoltoon ja ovat nyt Kuopiossa odottamassa hakemista tai allelaittoa. Jäivät kevätkesällä ostamatta...:frank::D Ihan tietoisesti tosin. Ois kai ne pari sataista halvemmakin jostain saanut, mutta kun alkoivat puhua valmistajan hyväksymistä malleista ja takuusta, niin menin yli siitä, mistä rima matalin ( ja tekee isomman loven kukkaroon). Sinällään fiksu varaosamies, että oli tarkistanut auton ominaisuuset rekkarin peruseella... väitti, että autossa on rengaspainetunnistimet. Tiedä en, eivät ainakaan ole mitään virkkaneet 4;n kuukauteen... ENkä kaiten ruksinut moista vaihtoehtoa tilaukseen. Enkä ottanut nyt vielä kalliimpia vanteita, joissa olisi tunnistimet... Olisikohan nyt niin, että autossa on ko systeemi, kenties jopa noissa kesärenkaissa, mutta kun en ruksinut, niin ovat jostain setupista napsautteneet ko ominaisuden veks?!? Auto ei tullut tehtaalta, vaan "pikana" Suomen varastosta....

Toiseen pirssiin vaihdoin eilen, nekin kotimaiset piikkirenkaat, mallinumeroltaan 3 pykälää pienemmät. Kolme - eiku neljä- talvea ajetut. Turhan leveät, 225/50, ovat, keskeltä kuluneet selkeästi enemmän. Ennen kai oli merkki siitä, että liian kovat rengaspaineet, jos keskeltä kuluvat enemmän. Tuskin taitaa päteä enää noihin? Suositukset ovat 2.6 eteen ja 2.3 pienellä kuormalla taakse. Viime talvena laitoin 2.2 kaikkiin, nyt eteen 2.4 ja taakse 2.2. Eiköhän nuo pyöri noinkin....
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Ei kannata tuijotella pelkästään kalenteria :wink:

Saattaa olla aika liukkaat kelit loppuviikosta tai sitten ei.
Käytän kalenteria niin renkaanvaihdoissa kuin risteysajossakin. ;)

Ei ole tullut liukkaita täällä, mutta tänään vaihdoin koska yksi kesärenkaista alkoi vuotaa siihen juuttuneen naulan takia.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Ennen kai oli merkki siitä, että liian kovat rengaspaineet, jos keskeltä kuluvat enemmän. Tuskin taitaa päteä enää noihin?
Ei päde nykyisiin vyörenkaisiin. Eli menee päinvastoin eli todennäköisesti olet ajanut liian matalilla paineilla. Mulla on auton suositukset 2,1 ja 2,2 mutta rengasliikkeessä/huoltamolla/tee se itse -taitajilta olen antanut itseni ymmärtää että 2,5 ja 2,6 pitää olla painetta.
Mutta tossa tottakai vaikuttaa autonkin ikä ja millasia renkaita siihen aikaan on tehty.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Jos on yli- tai alipainetta rengas kuluu keskeltä. Jostakin syystä.

Itse ajan 2,5 paineilla kun en tykkää siitä, että auto huojuu.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Ens tiistaiksi olisi aika, kun ei aiemmin saanut. Toivottavasti etelään ei tule tänään tai maanantaina khylmä tai ainakaan jhäätä.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Vaihdettu.

Ja perkele. Oikeassa eturenkaassa viiden sentin oksan pätkä, kera juurta myöden renkaassa sisällä olevan orapihlajan piikin :mad_old::mad_old:.

Olihan se kiva, että oli viime viikolla pihatalkoot, missä niitä saatanan aitoija leikattiin. Ja tietysti myös parkkipaikan viereltä :jaska::jaska:. Pilkkopimeessä viikolla :nope:

No, rengas mukaan ja huoltikselle, mistä tyly vastaus. Sorry, ei pysty paikkaamaan, kun se on tuossa sivussa, eli meni uuden hankinnaksi :mad_old:

Olihan sillä jo tietysti yksi kesä ajettu, mutta kuitenkin :(
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Eilen leijaili Oulussa lumihiutaleita ja mittarin lukema oli hyvin lähellä nollaa.

Tänä aamuna on Kainuussa syksyisen tuulinen sadesää. Jos muutaman asteen viilenee, on odotettavissa liukkaat kelit. Viime vuonna renkaat on vaihdettu 11.10. Perinteisesti vaihto on tapahtunut ennen lokakuun loppua, koska sen jälkeen talvi voi yllättää pohjoisen eläjänkin. Parin viikon sisällä tapahtuu.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Michelinin slikseillä niin pitkään kuin laki sallii. Tuskinpa hirveitä pakkasia tulee ja suolaavat kuitenkin jos lunta tulee.
 

Örfil

Guest
Ei kehtaa vielä vaihtaa. Kyllä se täytynee taas ajoittaa ensimmäisen lumisateen saapumisen tuloiltaan, kuten viimeksikin. Onko se järkevää? Ei :ahem:
 
Ylös