Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Mua ei itseasiassa enää edes haittaa vaikka Kimi Ferrarilta lähtisikin johonkin muuhun talliin yhdellä ehdolla, Ferrari ei saa voittaa mestaruutta.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Sitähän se Kimi aiemmin toitotti, että haluaa päättää uransa Ferrarilla.
Tuohon aika moni seuraaja on kapsahtanut. Eikö tuollaiset puheet ole ihan normaaleja pr-juttuja. Jos Räikkönen Ferrari-pestinsä alkuvaiheessa olisi tuon sijaan sanonut vaikkapa että "ihan sama että miten pitkään Ferrarilla ajaa, löytyy niitä muitakin talleja tuleville kausille" niin olisihan se aika hölmö tapa hoitaa suhteita talliin päin.

Ei tuon mikään superuutinen pitäisi olla että F1-maailmassa kuviot muuttuvat tiuhaan erityisesti siitä syystä että rahalla asioita on muutettavissa.


Itsehän toivoisin että Räikkönen löytäisi tallin missä olisi auto ok ja Räikköselle selkeä ykköskuskin paikka. Tai sitten edes sellainen kohtelun osalta tasavertainen tallikaveri jonka autonkäyttäytymismaku olisi Räikkösen kanssa suht samansuuntainen.

Se on nyt nähty että miten käy kun joutuu tekemään jatkuvasti liian "kalliita" kompromisseja mitä Ferrarilla ollaan tehty.

Ellei Hamiltonille sopiva auto sovi Räikkösen käteen niin veikkaan että vuoden päästä tilanne on suht sama kuin mitä se Massan kanssa ajaessa on ollut, siis jos Räikkönen McLarenille menisi.

Parin matalasuhdannekauden jälkeen olisi taas aika näyttää että mistä se kana kusee.
 

Pobeda

Well-known member
Liittynyt
18.4.2008
Viestit
936
Mustakarin teksti "Kun voittaminen tyrehtyi, tallin sisällä alkoi yhden sun toisen naamalle ilmestyä mustia aurinkolaseja ja kun Kimi meni ohitse, katse käännettiin sivummalla." kuulostaa tosi pahalta. Olisiko tosiaan itse nähnyt? Schumi teki juuri kolmen vuoden jatkosopimuksen joten Ferrarin ikoni pyörii pikkuveljensä massan kanssa siellä myös ensi vuoden. Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä että Kimin on syytä häipyä tai tehdä Montezemololle selväksi miten tallissa toimitaan.
 

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Kimin pitäs mennä Monten puheille ilman että koputtaa oveen. Sisään meno tietysti nii että ovet (luultavasti pariovet monten toimistossa) repsahtaa seinää vasten. Sen jälkeen ku Monte kahtoo kotkan katseella tulijaa niin Kimin pitäis tempasta nyrkki keskelle pöytää ja mieluummin vielä lähemmäs Montee ja sanoo että nyt loppuu se v***uilu! Sitte pitäs ite heittää ehtoja pöytää: "selitäppä mitä tää alonso case nyt meinaa. Jos ei selitys onnistu nii mää lähen meneen, ja repäsenpä sitten parikytä milliä tuolt sun kaapista lähtiessä. Tuut huomenna kymmeneltä mun eteiseen selitysten kans jos haluut että jatkan tallis, illalla siis."
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Kimin pitäs mennä Monten puheille ilman että koputtaa oveen. Sisään meno tietysti nii että ovet (luultavasti pariovet monten toimistossa) repsahtaa seinää vasten. Sen jälkeen ku Monte kahtoo kotkan katseella tulijaa niin Kimin pitäis tempasta nyrkki keskelle pöytää ja mieluummin vielä lähemmäs Montee ja sanoo että nyt loppuu se v***uilu! Sitte pitäs ite heittää ehtoja pöytää: "selitäppä mitä tää alonso case nyt meinaa. Jos ei selitys onnistu nii mää lähen meneen, ja repäsenpä sitten parikytä milliä tuolt sun kaapista lähtiessä. Tuut huomenna kymmeneltä mun eteiseen selitysten kans jos haluut että jatkan tallis, illalla siis."
Loistava tapa polttaa sillat takanaan. Jos Alonsohuhu on totta, niin tuotahan Montezemolo nimenomaan haluaa. Että Kimi purkaa sopimuksen ja "lähtee meneen". Sen jälkeen on turha pyydellä niitä ensi vuoden palkkoja. Kimi on niihin oikeutettu vain, jos Ferrari on sopimuksen rikkova osapuoli. (Olettaen, että sopimus on molempia sitova, tietenkin.)
 
Viimeksi muokattu:

Eliteati

F1 fani
Liittynyt
4.3.2009
Viestit
6
Sijainti
Pääkaupunkiseutu
En ole varma, että onko tätä postattu vielä tänne, mutta laitan linkin kuitenkin. :)

http://www.crash.net/f1/news/152465/1/raikkonen_has_signed_2010_outline_agreement_with_mclaren.html

"Former Formula 1 World Champion Kimi Raikkonen 'has signed an outline agreement' to return to McLaren-Mercedes in 2010, sources have revealed – in a move that would free up a place at Ferrari for Fernando Alonso, and likely see Nico Rosberg jump ship from Williams to current world championship leaders Brawn GP."
 

jarno123

Well-known member
Liittynyt
3.4.2009
Viestit
290
Niih aika jännähän tuo olisi jos kimin mersu siirto toteutuisi. On se vaan jännä kaveri tuo Kimi. Siitä asti kun mies on ollut Formuloissa niin enemmän tai vähemmän ovat kuljettaja markkinat aina liikahdelleet miehen tekemien liikkeiden mukaan. Kovassa arvostuksessa täytyy kyllä kuljettajana olla miehen kun voi periaatteessa valita kahden kärki tallin välillä kummassa ajaa Ferrarilla vai Mclarenilla. Toivottavasti jos Kimi astuu mäcin puikkoihin niin taustaporukat ovat vääntäneet miehelle kunnon sopimuksen jossa vaaditaan täysin tasapuolista kohtelua mclarenin suunnalta,kokemusta kovan luokan sopimusten teosta robertsonin miehillä varmasti on. Kuljettaja kaksikkonahan Kimi ja Lewis olisi kyllä aika kova.

Aloin tuossa miettimään että onko Kimi tehnyt Ferrarille pikku källit, kun Ferrari on alkanut purkamaan Kimin sopimusta pois niin silloinhan ei ole viellä tiedetty että Massa tulee loukaantumaan vakavasti. Sitten kun Massa on loukkaantunut on Ferrari alkanut pyydellä Kimiä takaisin ensikaudeksi ja perumaan puheitaan sopimuksen purkamisesta, johon Kimi on vaan tuumannnut vastauksena kirjoittamalla sopimuksen McLarenin kanssa ja jättänyt Ferrarin pulaan koska se on halunnut miehestä ennen aikaisesti eroon.

Alonson asema on mielenkiintoinen jos mies pääsisi Ferrarille, miestähän on hehkutettu niin pitkään ja kauon super kuljettajana nimen omaan Ferrarille että jos mies ei heti ala voittamaaan kisoja niin jo alkaa kyllä kova puukotus. Alonsolla tulee kyllä olemaan aivan saatanan kovat paineet Ferrarilla kuinkahan mies kestää niitä, hänenhän pitää voittaa melkein joka kisa että tifosot ovat tyytyväisiä. Ja kun miestä on tässä pari kolme vuotta markkinoitu jumalana niin mieheltähän odotetaan aivan käsittämättömiä tuloksia. Eli onnea vaan sinne penkille Fernando sitä tulet varmasti tarvitsemaan.

Ehkä Kimin tapauksessa ruoho ei ollutkaan vihreämpää aidan toisella puolella.
 
Viimeksi muokattu:

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24275
Sijainti
lappeen Ranta
No Ferrarilla tuli mestaruus ekalla yrittämällä kun McLarenilla ei tullut yhtään viiden kauden aikana.
Ja mukavampi varmaan oli kyseisellä kaudella ajaa mestaruus Ferrarilla kuin sen kopiolla. Juu, tiedetään, ei se silleen ihan just kopio ollut, mutta muuten meni hiukan epärehellisen puolelle homma.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Eipä ole kovin helppoa miettiessä miten tuossa on mahdollisesti käynyt tai käy.

Eihän Kimikään voi sopimustaan purkaa ilman sanktioita sen enempää kuin Ferrarikaan. Ja toisaalta, kun Kimi ei itkeskele kohtaloaan julkisuudessa, niin ei tiedä onko tuossa yhteiselossa Kimin kannalta ollut kuinka paljon tuskaa.

Todennäköisin skenario asiasta on, että liikahdus on tapahtunut ja manageri & talli on hionut irtaantumista sovussa. Ferrari vain Massan ja Piquet -cesien myötä on ollut onnettoman päättämättömässä tilassa.

Toisaalta, kyllähän Kimikin on selvittänyt miten siirto onnistuu, jos kerran kehyssopimus Macille on tehty. Paljonko Mac maksaa Ferkulle jne. Saattaapa Santanderkin olla sopuisasti mukana kun kerran molempia talleja tukee.

Se on myös ollut selvää, että jotkut voimat ovat tallissa liputtaneet Massan suuntaan - ikään kuin Kimin lyöminen olisi se meriiteistä kaikkein suurin. Ja tavallaan onkin. Mikäpä olisi Massan mainetta parempi nostamaan kuin lyödä Kimi. Aivan kuitenkaan tämä ei ole onnistunut, ei edes palvellut tallia ja välillä Kimikin on ollut totaalisen väsynyt taistelemaan muiden tallien lisäksi omaansa vastaan.

Mutta, yksi on - tai kaksi asiaa - joita on vaikea näin vain median kuluttajana itselleen selvittää. Miksi tallissa ei ole ollut selkärankaa katkaista Massan tuki siltä osin jos se on Kimiltä poissa tai edes suunnata sitä toisin? Olisivat saaneet McLareninkin niin arvostaman talentin hyödykseen. No - selkärangattomat italiaanot puikoissa osin selittää tämän, kertoohan siitä toki se Schuminkin muumio joka varikkoalueella haahuilee.

Toinen on miksi Alonso Kimin tilalle. Mitä Alonso tekisi samoilla eväillä paremmin. Tähän lienee osin vastaus se, että Alonso ei suostu ajamaan Kimin kanssa ( viisasta ). Ja Alonso haluaa ykköskohtelun. Kimin virhe varmaan olikin, että hän ajatteli hoitavansa ykköskuskin asemansa ajamalla. No - sehän ei tässä tallissa kulttuuriin istu ja Massan takana oleva sisäpiiri ( Schumi & team, Massa, Todt jr ja auktoriteetiton tallipäällikkö ) sai tilaisuutensa heittää hiekkaa kapuloihin.

Ja sitten vielä ihan puhtaasti veikkaus. Ei toki pahansuopa mutta mielestäni todennäköisin. Massa ei palaa entiselleen. Lisäksi Alonso saa niin pitkään tästä etumatkaa, ettei paluu siksikään ole helppoa. Vaara kyllä on, että Massa saa puolestaan niin paljon sympatiaa, että Alonso tulee ajetuksi yleisön suhteessa ja osan tallin toimesta nurkkaan. Toivonpa, että juuri niin käy. Saadaan seurata Draamaa oikein isolla deellä.

Ja kun kerran toiveita rupesin esittelemään. Hamilton ja Kimi voisivat kaveerata ihan unicef-kelpoisesti ja kiusallaan ( Ferrarin suuntaan ) voittaa kisoja vuoronperään.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Menee kyllä maku Ferrarista jos ne antavat Kimille kenkää jonkun Alonson saapumisen takia.:thumbfh:
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Ihan mielenkiintoisia kuvioita täällä pyöritellään. Kimin ongelma Ferrarilla on selvästikin ollut se ettei auto ole sopinut aina hanskaan. Nyt se sopii, mutta sekään ei ihan riitä tasapäiseen voittotaisteluun. Kimin kannalta olennaisin kysymys lienee se, että pystyykö/haluaako Ferrari tarjota ensi kaudella hänelle tehdyn auton? Tuntuu jotenkin käsittämättömältä että noin kallista kuskia on varaa pitää eräänlaisena kakkosmiehenä.

Siirto McLarenille olisi mun mielestä ihan virkistävää vaihtelua. Ferrari on selvästikin katsottu kortti, eikä siellä tunnu olevan halua antaa Kimille 100% tukea. Mäkkärillä olisi vastassa A&L Hamilton. Kimillä on toisaalta varmastikin vielä omat "faninsa" tallin sisällä, joten vaihto sinne ei olisi niin suuri hyppy tuntemattomaan. McLarenilla selvästi ymmärrettiin millaisen auton Kimi halusi, ja toivottavasti sellainen pystyttäisiin myös antamaan. Kantona kaskessa lienee vaan Hamiltonit. Tuskin ainakaan Anthony olisi ihan avosylin ottamassa Kimiä talliin. Riitaa Kimi tuskin omalla asenteellaan saisi aikaan, mutta auton kehityksessä olisi varmaan suurin kädenvääntö kahden nopean kuskin välillä.

Eli oma mielipiteeni on että McLaren 2010: Räikkönen-Hamilton, ja nimenomaan tuossa järjestyksessä :D
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Luulenpa, että Hamiltonin ja Räikkösen autojen tuottaminen samasta "pakasta" ei ole niinkään ongelma kuin mitä Massan kanssa on ollut. Vaikka Hamilton repiikin renkaitaan, ei hän aliohjaavalla ajele. Siitä piiru maltillisemmaksi niin Kimi saa haluamansa tarkan ohjauksen. (mutua)

Enkä minä vielä ole täysin mielessäni hylännyt sitäkään vaihtoehtoa asioiden kuluksi, että se olikin Kimi kun pisti siirtotunnustelut käyntiin kyllästyttyään Ferrarin tumpelointiin ja vastakarvaan. Ehkä siihen jopa löytyi yhteinen sävel Alonson halutessa tilalle Santandereineen. Mutta sitten homma meni vaikeaksi kun Massa sai jousesta päähänsä. Toisaalta Kimi hieman vapautui ja sai hiottua vanhaan kottikärryyn haluamansa säädöt - mikä sekään ei helpottanut Ferrarin päätöksiä.

Muistettakoon, että Kimi halusi nähdä ja kokea Ferrarin. Robertson on ollut paljon luontevammin McLarenin ja muiden brittien vesissä. Ehkä tämä jälkimmäinen kanta rupesi Kimillä itselläänkin painamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Niin no kuskien ajotyylit on mulle hiukan hämärän peitossa. Hamilton vissiin ajaa varsin aggressiivisesti. Ainoat jutut mitä on Kimistä jääneet mieleen koskee juurikin hellää ajotyyliä ja vaikeuksia renkaiden lämmittämisessä.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Luulenpa, että Hamiltonin ja Räikkösen autojen tuottaminen samasta "pakasta" ei ole niinkään ongelma kuin mitä Massan kanssa on ollut.
No, näin minäkin luulen, mutta jätin kirjoittamatta koska arvelin, että painoarvo olisi sillä kommentillani ollut aika pieni.

Jos homma menisi pieleen McLarenilla, niin luulisin pystyväni tarvittaessa tässä vaiheessa nimeämään kommentoijia täältä, jotka ovat ensimmäisenä Hamiltonia lellikkipojuudesta piikittelemässä ;).

Tuo Massa ja jousi -toistelu sinulta hieman kyllästyttää. Muistan kun kirjoitit koskettavan jutun (Rakkaani, älä lähde vielä tjsp. oli sen otsikko Varikolla) Häkkisestä. Siitä tuntui huokuvan ymmärrys siitä, että miten elämä on kovin paljon muutakin kuin kilpa-autoilua. Nyt sitten toisen ihmisen loukkaantuessa pahasti tunnut vastaavantyyppisessä tilanteessa lähinnä vain irvailevan reiästä päässä :(.
 
Viimeksi muokattu:

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Hamiltonin ja Alonson säädöt oli kaukana toisistaan. Samoin on Kimin ja Alonson ajotyylit. Tästä voi kyllä seurata sekin, että Massa ja Alonso löytää näissä asioissa yhteisen sävelen. Tärkeintä kuitenkin, että McLaren tietää mitä Kimi haluaa.

Toinen puoltava seikka on, Macin ja heidän massiivisen koneistonsa filosofia tehdä auto tarkan analyyttisesti tekniseen ja numeeriseen dataan nojaten. Macillä on kuin kliininen laboratorio Ferrarin pitäessä edelleen karrikoidusti sanoen vanhaa öljyntahraista tallimentaliteettiä yllä. Ferkku nojasi vuosikymmenet testaukseen ja näin auton hiomiseen, jolloin nykyisillä testimäärillä auton varioiminen ei näytä onnistuvan.
 
Viimeksi muokattu:

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Tuo Massa ja jousi -toistelu sinulta hieman kyllästyttää. Muistan kun kirjoitit koskettavan jutun (Rakkaani, älä lähde vielä tjsp. oli sen otsikko Varikolla) Häkkisestä. Siitä tuntui huokuvan ymmärrys siitä, että miten elämä on kovin paljon muutakin kuin kilpa-autoilua. Nyt sitten toisen ihmisen loukkaantuessa pahasti tunnut vastaavantyyppisessä tilanteessa lähinnä vain irvailevan reiästä päässä :(.
No sorry. Taitaa ärsytys paistaa läpi kun Massalla näitä paapojia riittää - se ei tietenkään saisi syrjäyttää inhimillistä empatiaa asiassa. En vain todellakaan diggaa Massaa + että hän on etäinen. Taitaa myös yllättää, että näistä turinoista jollekulle syntyy kokonaiskuva. Häkkinen kun kävi tuonelan rajalla, niin olihan se kokolailla vakavampi kooma ja vain sekunneista kiinni henkikin ensiavun suhteen. Häkkinen oli ymmärrettävästi myös nöyränä elämän edessä, kun taas Massa tapansa mukaan kerää uhoa paikatakseen epävarmuuttaan.

Mutta oikeassa olet, kiitos. Täytyy skarpata asiassa.
ja Massalle kylläkin toivon ehdottomasti hyvää, perheenisänä ja aviomiehenä etenkin. Ja taitaa sitä nöyryyttäkin tuossa tragediassa mukaan tarttua.

ps en minä ole mikään Massaa arvostelemaan. Tämä nyt vain on tätä kun hän on julkimo ja urheilustara.
 
Viimeksi muokattu:

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Mua ei itseasiassa enää edes haittaa vaikka Kimi Ferrarilta lähtisikin johonkin muuhun talliin yhdellä ehdolla, Ferrari ei saa voittaa mestaruutta.
Kimin pitäisikin laittaa Ferrarille kaksi ehtoa jotta suostuu lähtemään kesken sopimuskauden:

1) maksetaan täysi liksa sopimuksen mukaan

2) Ferrari ei saa voittaa mestaruutta enää ikinä (voittaminen siis kielletään sopimuksella)

Katsotaan suostuuko Monte!
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kimin pitäisikin laittaa Ferrarille kaksi ehtoa jotta suostuu lähtemään kesken sopimuskauden:

1) maksetaan täysi liksa sopimuksen mukaan

2) Ferrari ei saa voittaa mestaruutta enää ikinä (voittaminen siis kielletään sopimuksella)

Katsotaan suostuuko Monte!
Yleisesti ottaen, tietämättä sopimuksen ksityiskohtia, Ferrari on sopimuksella palkannut Räikkösen. Riippumatta siitä ajaako hän vai ei Ferrari joutuu maksamaan sovitun palkan. Räikkönen ei voi ajaa toisessa tallissa ilman Ferrarin suostumusta sopimuksen ollessa voimassa, riippumatta siitä antaako Ferrari kuskin paikan vai ei.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös