Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Sinänsä huolestuttavia signaaleja - toivottavasti neuvotteluvääntöä vain. Olihan hetki sitten niin hymyilevää väkeä. Toivottavasti Heikki Kulta taas tapansa mukaan luotettavana saa jotakin uutta irti tilanteesta. Ainakin viimeiset tarinat on kovasti vieneet Kovalaista maciltä pois, joskin Kimin tilanne on uutisoinnin suhteen jäätynyt. Hamiltonkin tässä välissä ehti kehumaan Kimiä. Toisaalta, kun kerrottava näin yks´kaks loppuu ( rauhallista sopimussovittelua ) niin pressi kyllä laittaa mielikuvituksensa liikkeelle.
 

Pecca

Well-known member
Liittynyt
9.6.2009
Viestit
2004
Sijainti
Suomi
http://cid-a01a464bbc0e816c.skydrive.live.com/self.aspx/Japan GP 2009/09jap10krs116.jpg#resId/A01A464BBC0E816C!26572

Haug: "Joo,lewis tykkää heikistä niin paljon että me päätettiin antaa sen ajaa vielä ens kaudellakin."
Mistähän tuo kaveri on noita kuvia kalastellut. Aikamoinen määrä hienoja kuvia Kimistä viikonlopun ajalta.

Ehkä sillä Alonsolla oli jotain pontta sille, kun arveli ettei kannata liian innokkaasti Kimiä mäkille odotella???
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Tosiaan ja tosi hyviä kuvia - osa symbolisiakin jos niikseen. Kieltämättä Kimin ilme on hieman apeampi kuin Singaporessa jossa tuntui olevan niin hauskaa. En hae merkitystä kylläkään - voihan tuo olla vain väsymystäkin nyt kun kaikki menee omalla painolla uomissaan.

Ja mitä tulee tuohon Whitmarshin toteamukseen, etteivät odota Kimiä ( Iltalehti ) niin kyllä todellisuudessa viesti on paremminkin se, että mitään kiirettä ei ole ja nykyisille kuskeille annetaan työrauhaa ( toisin kuin Ferrari tekee ).

http://www.autotrader.co.uk/f1/story/0,,3213_5606525,00.html

....So while a return to the Woking-based team with whom Raikkonen spent four years from 2002 seems likely, Whitmarsh emphasised there is no urgency from McLaren to sign up the Finn.

"We're not waiting on Kimi, there are a number of options available to us," he said.

"Kimi is clearly available now, Heikki is very much part of this team, there's a vaguer possibility that Heikki will be driving for the team next year.

"We don't have to make those decisions right now, I think the right thing and the courteous thing to our drivers is to support them and see if we can get some results in the last races.

"I don't think there's any pressure on the team at the moment, there's a few things happening in the driver market. We don't want to divert the attention of the team by commenting on driver speculation.

"I don't sense we need to make a decision in the next week, two weeks, three weeks even beyond that."
 
Viimeksi muokattu:

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292

Pecca

Well-known member
Liittynyt
9.6.2009
Viestit
2004
Sijainti
Suomi
Lainasin tuosta lauselmastasi kuvaan vapaalla puolella.

Mikael, huomasin saman apeuden. Mutta ei näillä näytöillä kyllä apea pitäisi olla. Ellei potkut Ferrarilta sitten oikeasti kaivele.
 
Viimeksi muokattu:

Aqualizer

Hengityksenpidättäjä
Liittynyt
24.2.2005
Viestit
570
Sijainti
In the deep end
En tiedä kuinka hyvin tuo Martin Whitemarsun kommentti on sportti.comissa suomennettu, mutta voihan olla että McLaren ei oikeasti halua kertoa ensi kauden kuskeja vielä nyt kun tämä kausi on käynnissä. Hoitavat siten työrauhaa Heikille noilla kommenteilla. Toinen vaihtoehto on, että kulissien takana on tosiaan kova vääntö Kimin sopimuksesta ja tällainen "uhkailu" on vain neuvottelutaktiikkaa. Ja mitä tohon Räikkönen & Haug kuvaan tulee, niin siinähän Kimi vaan pyytää lupaa ajaa ensi kauden Jyväskylän Kerava-Custom-Ladalla ja Norbertti ottaa tämän henkilökohtaisena loukkauksena.
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Mielenkiintoinen väite, lähdettä tälle? Melkosen diilin ovat neuvotelleen noinkin tuoreelle kuskille.
James Allen kommentoi tuota aihetta että ainakaan Hamiltonin faijalla ei ole käytännössä mitään valtaa siihen kuka pojan tallikaverina ajaa. Eiköhän tossa ole vaan paljon kuumaa ilmaa näin tahallisen anglistisesti sanottuna :)
 

Feretti

Well-known member
Liittynyt
3.7.2007
Viestit
678
Lainasin tuosta lauselmastasi kuvaan vapaalla puolella.

Mikael, huomasin saman apeuden. Mutta ei näillä näytöillä kyllä apea pitäisi olla. Ellei potkut Ferrarilta sitten oikeasti kaivele.
Oiskohan mummin hautajaisilla jotain tekemistä apeuden kanssa...
 

klonkku

Banned
Liittynyt
18.11.2008
Viestit
418
Eikös Hamilton nimenomaan ole sanonu että kaipaa tallikavereiden välistä vääntöä. Tuskin sitäkään kiinnostaa kusettaa itteensä olevansa hyvä, vaan haluaa nimenomaa mitata paremmuutensa esimerkiksi Räikköstä vastaan.

Mitä ralliin tulee niin fordin ja citikan tehdaspaikat ovat varattuina, mutta Räikköselle riittäisi vallan hyvin esimerkiski citikan kakkostallin paikka, koska ei Räikkönen muutenkaan tappelis voitoista samantien.

Kakkostallin autoilla turha odotella voittoja, ei ole yhtä tehokkaita mitä tehdastallin autot, mutta kyllä sillä jo todistaa pomot että vauhtia riittää. Petter solberg on hyvä esimerkki ajelee jollain 4-5vuotta vanhalla wrc kipolla ja nytkin kisassa sijalla 4.

Kova luotto itsellä siihen että Kimi menestyisi myös rallissa, jyväskylässä jo todisti nopeutensa mm tallikaverinsa anton alenia rökitti välillä ek pätkillä, yleensä kun ajettii toiseen kertaan niin Kimi oli jo oman luokkansa kärki vauhdissa jättäen myös wrc auton kuskeja taaksensa. :ahem:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Jotenkin jää vaan paskan maku suuhun, jos espanjalaiset kampeavat isolla rahalla miehen ulos käytännössä koko sarjasta. Paljon menestystä ja hyvien suorituksienkin jälkeen ulos. Ottajia varmaan löytyy jämätalleista, mutta siellä ei kannata aikaa haaskata jos pelkästään voitto on mielessä. Näin oikeastaan vapaana olevista tallipaikoista vain McLaren, Brawn ja Renault ovat sellaisia vaihtoehtoja, joissa voisi kuvitella löytyvän tarpeeksi potentiaalia voittotaisteluun. Brawnin ensi kausikin saattaa olla vaikea, koska rahaa kaluston kehittämiseen ei liikoja ole ollut ja tämän kauden saa puristaa täysillä loppuun asti mestaruuksien voittamiseksi.

Toyota on ollut lähinnä kuljettajien uran päätepiste, negatiivisessa mielessä.

Mutta ralliura voi kyllä olla mielenkiintoinen jo siinäkin mielessä, että F1:n kärkikuljettajia on nähty äärimmäisen harvoin MM-sarjassa mukana. Taitaa Carlos Reutemann olla viimeinen esimerkki tällaisesta tapauksesta. Saattaa mm-rallin kiinnostus taas nousta jos saataisiin vielä lisää nimekkäitä kuskeja (Rossi?) viivalle. Mielellään Bossekin vielä takaisin tehdaskuljettajaksi.
 

-Sentteri-

Well-known member
Liittynyt
27.8.2009
Viestit
466
Mulla oli jo semmonen fiilis, että Kimi menis McLarenille, mutta nyt en olekaan enää niin varma siitä. Mutta jos sitä siirtoa ei tapahdu, niin kyllä mielenkiinto formuloita kohtaan romahtaa, kun ei noissa Heikin suorituksissa paljon hurraamista ole. Ainoa syy Heikin jatkoon mäkillä olisi varmaan joko se, että Hamilton ei halua Kimiä talliin tai sitten Mclaren vain yksinkertaisesti haluasi panostaa vain yhteen kuljettajaan, jolla se mestaruus tuotaisiin.
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
"Kimi is clearly available now, Heikki is very much part of this team, there's a vaguer possibility that Heikki will be driving for the team next year.
Mutta eikö Ferrarikin viimeiseen saakka puhunut siitä, että Kimi on osa tiimiä ja hänellä on sopimus? Kyllä uskon että menee Mäkkiin, tosin odotan sitä ihan virallista tiedotetta ensin.

Ensi kisoissa voidaan ehkä jo katsoa josko Kimi diilaa merkkimestaruuden 3. sijan McLarenille tarkoituksellisesti. Se voisi antaa tietynlaisen 'vahvistuksen' koska en usko että Kimi on niin 'tiimi-henkeä' täynnä kuin aikaisemmin. Omassa kolumnissa sanoi 'Kolme kisaa jäljellä Ferrarilla' ja mainitsi sen jälkeen Mersun ja McLarenin, hehkutti Suzukan voitolla jonka hän voitti Mersulla ;)

Sitten VAROITUS ;) Tässä uusimmat italiaanojen jutut tämän päivän kisan jälkeen:

Theundead:

Ensimmäinen kisan jälkeinen lähetys tuli juuri muutama minuutti sitten.

Alonso oli hyvin hyvin miellyttävä ja hymyili paljon.

Hän sanoi ettei hän ole lainkaan huolissaan testikiellosta, hän tarvitsee vain muutaman päivän tunteakseen olonsa mukavaksi Ferrarissa.

Hän puhui paljon Felipestä ja aina hyvää. Hän sanoi että he molemmat puhuvat italiaa ja se helpottaa heidän kommunikointiaan. Hän sanoi että he ovat molemmat latinoja ja että se on hyvä asia.

Studiossa näytettiin mitä Massan kanssa tapahtui Euroopan GP 2007 jälkeen ja häneltä kysyttiin josko heillä tulisi olemaan ongelmia keskenään. Alonso hymyili ja oli selvästi vaivaantunut. Hän lupasi ettei ongelmia tule olemaan, sanoi että Brasilian GP 2008 he olivat molemmat palkintokorokkeella ja olivat hyvin ystävällisiä toisilleen.

Hän sanoi että he saavat molemmat samanarvoisen kohtelun ja että hän tulee työskentelemään paljon tiimin puolesta. Hän ymmärtää että heidän on pakko voittaa koska Ferrarin on aina voitettava.

Hän teki jo lähtöä mutta päätti odottaa hetken koska he halusivat näyttää hänelle mitä ihmiset Maranellossa hänestä ajattelevat. Moni ylisti Alonsoa, toiset sanoivat etteivät he halunneet Räikkösen lähtevän. Sieltä kuva siirtyi museoon missä ihmisiä eri maista haastateltiin. Osa heistä kannatti vielä Schumia, sitten näytettiin kuva Schumista kokkaamassa italialaista ruokaa ja juontaja sanoi että jos Alonso haluaa viedä Schumin paikan tifosojen sydämissä hänen on myös opittava kokkaamaan italialaista ruokaa. Alonsoa näytettiin tämän videon aikana ja hän hymyili paljon.

Kun häneltä kysyttiin mitä hän ajatteli videosta, Alonso antoi yleisölle toisen setin hymyjä, vahvisti että hän tulee tekemään parhaansa voittaakseen ja ettei hän malta odottaa tammikuun ensimmäistä päivä jolloin hän pukeutuu punaisiin.

Carondomino:

Katson aina F1 Italian televisiosta huolimatta Gianfranco Mazzonista, näin kisan jälkilähetyksen ja ensimmäinen aisa mikä tuli mieleen oli 'tekopyhyys'.

Ohjelman juontaja, Federica Balestrieri, kertoi etteivät kaikki italialaiset fanit ole onnellisia siitä, että Alonso tulee Ferrarille (hän on oikeassa siinä) ja että he saivat runsaasti sähköpostia mikä tukee tätä. Hän luki yhden ääneen mutta heti kun saatiin yhteys Alonsoon hän kertoi että kaikki italalaiset ovat niiiiiiin onnellisia kun Alonso tulee Ferrarille.

He myös näyttivät muutamia katkelmia Alonson urasta ja kommenttaattori kertoi että Alonson ongelmat McLarenilla olivat vain ja ainoastaan Hamilton ja Dennisin syytä.
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Kiitti Nicole käännöksistä, mielenkiintoista luettavaa! Mistä olet saanut nuo tekstit, ovatko ne jonkun forumin jäsenten kirjoituksia?
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
...kommenttaattori kertoi että Alonson ongelmat McLarenilla olivat vain ja ainoastaan Hamilton ja Dennisin syytä.
Kyllä,

Hamilton oli liian nopea. Ja Dennis ei Ferrarilta varastettujen piirustusten ym. teknisen tiedon käyttöön oton avustamisesta huolimatta suostunut tekemään Alonsosta ykköskuskia. Lisäksi Dennis ei suostunut kiristettäväksi.
 

pekeke

Well-known member
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
136
Veikkaan myös että Kimin managerit vääntävät vielä kättä Mclarenin kanssa sopimusehdoista, jotka Kimi haluaisi täytettävän.

Voi olla kyse esim. rahasta, vapauksista, sopimuksen pituudesta, sponsorilisistä tms.
Hamiltonin vaikutusvaltaan asiassa en usko yhtään.

Jossain kohdassa on pakko antaa periksi, koska Kimi on silti tyhjän päällä tällä hetkellä kaikesta huolimatta.
Veikkaan silti että Mclarenia kiinnostaa Kimin tietty varmuus ja kokemus, jolla isoja määriä mm-pisteitä saataisiin ensi-vuonna paljon Heikkiä varmemmin tuotua tallille.

Kimi olisi varmin ratkaisu Mclarenin näkökulmasta, mutta Heikki ja esim. Kubica se toinen jos yhteisymmärrykseen ei päästä.
Sen takia Mclaren on saattanut jäädyttää tilanteen tai sitten haluaa vain antaa Heikille työrauhan, koska mies on selvästi aika herkkää laatua(mitenkään Heikkiä väheksymättä, mutta tällainen kuva on jäänyt itselleni).
 
Viimeksi muokattu:

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Ensi kisoissa voidaan ehkä jo katsoa josko Kimi diilaa merkkimestaruuden 3. sijan McLarenille tarkoituksellisesti. Se voisi antaa tietynlaisen 'vahvistuksen' koska en usko että Kimi on niin 'tiimi-henkeä' täynnä kuin aikaisemmin.
Et kai tosissasi noi usko? Jos Kimi "diilaa" merkkimestaruuden Mäkille, hän saattaa menettää kymmenien miljoonien eurojen tulot ja saada hyvinkin pitkän kilpailukiellon. Vitsihän toi oli, vai mitä?
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Et kai tosissasi noi usko? Jos Kimi "diilaa" merkkimestaruuden Mäkille, hän saattaa menettää kymmenien miljoonien eurojen tulot ja saada hyvinkin pitkän kilpailukiellon. Vitsihän toi oli, vai mitä?
Mistä FIA voisi langettaa kilpailukiellon tässä erittäin epätodennäköisessä skenaariossa?
 

Pobeda

Well-known member
Liittynyt
18.4.2008
Viestit
936
On jäänyt vastaamatta joillekin Kimin motivaatiotoikkiin kirjoittaneille, mutta nyt on pakko kirjoittaa. Luotan kuin vuoreen Kimin ammattiylpeyteen ja työmoraaliin, muuten hän ei olisi suosikkikuskini. Kimi ajaa ehdottomasti sen joukkueen etua kenen paidan vetää päälleen.
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
Kiitti Nicole käännöksistä, mielenkiintoista luettavaa! Mistä olet saanut nuo tekstit, ovatko ne jonkun forumin jäsenten kirjoituksia?
Eipä kestä, Nipsuhuuli ;)

Tekstit on yhdeltä isolta ulkomaiselta formula-foorumilta missä ei ole kovinkaan monta italiaanoa, en tiedä miksi - joko pysyttelevät italialaisilla foorumeilla tai sitten kielitaito ei riitä?

Nämä kaksi italialaista tifosoa kertovat miten Italiassa suhtaudutaan ja heiltä tulee kovaa kritiikkiä nimenomaan tästä ferrarin tempauksesta koska ovat eläneet vahvasti sitä 'vihaan Alonsoa' -kautta edellisinä vuosina. Alonso herjasi Ferraria ja Schumacheria ja sitten tuli vielä tämä vakoiluskandaali päälle ja vienee oman aikansa ennenkuin se unohtuu.

Jotkut tekstit on niin mielenkiintoisia että ajattelin ainakin osaa teistäkin kiinnostavan. Kyllä Kimppaa arvostetaan siellä sanoi sitten media tai LdM mitä tahansa.

Domi oli kehunut Kimiä tänään avoimesti italialaiselle RAI-kanavalle ja sitä pidetään hyvänä asiana. Alonson on pakko olla hiljaa, häntä vihataan jos hän kritisoi Kimi ja jos hän kehuu Kimiä niin häntä pidetään tekopyhänä. Eli oikeastaan Ferrari on ainoa joka voi kehua Kimiä.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös