Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
niin, Kimin tulevaisuudesta...

Kubican lausunto ei tarkoita ralliin siirtymistä kokonaan, voihan yksittäisiä kisoja ajella ja silti olla F1:ssä mukana (kuten tänäkin vuonna)

McLaren & Kovalainen? Hankala uskoa että siellä haluttaisiin Heikin jatkavan, kesästä asti on julkisesti jo "vaadittu" Heikiltä parempi kisatuloksia, nyt viimesessä parissa kisassa ei oo menny kisat eikä aika-ajotkaan enää hyvin...

Toyotalle siirtymistä en usko, siellä ei ole tiimi siinä kunnossa että kiinnostaisi Kimiä, samoin Renaultin kanssa...

BMW:lle, FI:lle tai Williamsille tuskin menee, niiden ensi kausi on niin arvoitus...

Mitä jää jäljelle? Brawn, Red Bull ja McLaren...
Brawnia en usko (IMHO), sinne tod.näk. menee ainakin Rosberg, ja ihme on jos ei Buttonia pidetä mukana (riippuu rahastakin tietty)
Red BUllilla on paikat täynnä, mutta soppareitahan ostellaan aina tarpeen mukaan ;)
Siellä varmasti kiehtoisi Adrian Newey ja tämän kauden hyvät tulokset, Vettel jatkaa varmasti, mutta Webberin pois potkimista en yhtään pitäisi outona, kuitenkin sen verran ailahtelevaa on sen miehen ajo ollut...
McLaren kuitenkin lienee se järkevin vaihtoehto, Kovalainen palannee Renaultille (ellei sitten kiinnostu Toyotasta itse) ja paikka Kimin paluulle on auki...
Kimi saattaa tulla suht halvalla palkalla kuitenkin Mäcille, ja nyt kun Mercedes-yhteistyökin alkaa hieman hiipumaan, niin saattaisi se rallin ajaminenkin onnistua kenties...

Rosberg tuskin haluaa Hamiltonin kaveriksi, Rosberg ei ole edes GP-voittaja, ja sitä myöten tuskin on helppoa saada tasavertaista kohtelua Hämyn aisaparina...
Kimin status maailmanmestarina ja ex-McLaren kuskina saattaisi tuottaa miehelle tasavertaisen kohtelun, tai ainakin toivon niin...
Näin ollen Rosbergin lienee parempi mennä Brawnille Mersun rahojen kera, ja Kimin palata "kotiin"...
 

Saara

Faster Than You
Liittynyt
27.3.2008
Viestit
1215
Yllättävän kauan kyllä kestää, jotenkin oletin että sopimus saataisiin heti ilmoitettua. Alkaa jo vähän hermostuttaa.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Yllättävän kauan kyllä kestää, jotenkin oletin että sopimus saataisiin heti ilmoitettua. Alkaa jo vähän hermostuttaa.
Toivotaan, että kaikki on suhteellisen selvää jo. Silloinhan kiire on poissa. Valitsevat vain ajankohdan jolloin julkisuus on suurin ja tämähän palvelee sitä nosteellaan: kaikki spekuloivat ja pohtivat tilannetta ja kuskimarkkinat on jäässä. Ja esimerkiksi kauden lopussa voisi olla kiva ryöstää julkisuutta kruunattavalta mestaruudelta pyytämällä toimittajat McLarenin tiedotustilaisuuteen.

Enkös hienosti vakuuta - yritän ainakin itse uskoa.
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
Yllättävän kauan kyllä kestää, jotenkin oletin että sopimus saataisiin heti ilmoitettua. Alkaa jo vähän hermostuttaa.
Ei vielä kannata. Ferrarin julkistus tuli suhteellisen myöhään viikolla, McLaren saa lisää palstatilaa julkistaessaan sopparit eri aikaan...
Kyllä se sieltä vielä tulee! :thumbup:
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
James Allenilta kysyttiin blogissaan Kimistä( Massan testiä koskeva juttu)

James do you know whether KR’s move to McLaren is now 100% certain?
[Reply]

James Allen Reply:
October 4th, 2009 at 2:32 pm

Not 100% certain. He’s put a price to them and they are talking about it

[Reply]
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
On tämäkin kun saa tällaisista varoitella.:rolleyes:

Loistavia pätkiä!:thumbup: Kiitos. Kiinnostaa ehdottomasti kaikki oman pesän ulkopuoleltakin. Toivottavasti jaksat tehdä noita jatkossakin.
Yritän minimoida näitä juttuja mutta erityisesti tämä yksi italiaano, Theundead, ei ole mikään eilisen teeren poika, osaa kirjoittaa asiallisesti ja hiljentää monta suuta kertaheitolla, erityisesti muunmaalaisia jotka ovat tietävinään tasan tarkkaan miksi Kimi sai potkut (lue: huonot suoritukset).

Vielä tämän haluaisin laittaa tänne koska jollakin kierolla tavalla näen siinä logiikkaa, en tiedä teistä sitten, mitä ajattelette:

Theundead:
Ongelmana on että useat tifosot eivät halua Alonsoa Ferrarille ja haluavat Kimi ajavan Ferrarilla 2010 koska Alonso ei voisi tehdä mitään mitä Kimi ei kykenisi tekemään. He ajattelevat Alonsoa Ferraria vastaan hyökkäävänä ja näkevät Kimissä miten lojaali ja rehellinen hän on - he haluavat suomalaisen. Kun heille alkoi selvitä että Ferrari suosii Massaa he halusivat suomalaisen ENTISTÄ ENEMMÄN.

Kimi ja Alonso: Molemmat taistelevat huonolla autolla. Molemmat ovat voittajia. Testauskysymys on hyödytön testauskiellon takia.

Eli mitä Alonso voisi tuoda Ferrarille mitä Kimi ei voisi?

Minä voin ymmärtää syyt miksi Alonso palkattiin mutta tifosona olen oikeutettu teeskentelemään että kyseessä on muutakin kuin raha.

Kimin sopimus olisi loppunut 2010. Jos he olisivat antaneet Kimin voittaa 2010 ja sitten heivata hänet olisi se ollut Ferrarin kannalta noloa. Heidän oli pakko jatkaa sopimusta mutta Kimi sanoi että hän saattaisi lopettaa F1-uransa vuonna 2011. Joten Kimi ei näyttänyt kuskilta johon voisi perustaa tulevaisuutta ajatellen.

PR'n näkökulmasta katsottuna Kimi ei ehkä ole se paras kundi. F1 pitäisi olla urheilua, ei mainostamista... mutta todellisuus on että joku myy aina paremmin tavaraa kuin toiset.

Ferrarilla oli vahva kuski saatavilla, Alonso, joka voi ajaa enemmän tai vähemmän yhtä lujaa kuin Kimi ja heillä on mahdollisuus palkata hänet 2010 ja unohtaa että Kimi on maailmanmestari ja lähtee formuloista.

Ferrari palkkaa Alonson. Ok, minä ymmärrän tämän.

Kuten sanoin minulla on oikeus teeskennellä että tähän liittyi muutakin kuin raha. Sopimuksia ei vain mennä purkamaan. Ei yksinkertaisesti palkata sellaista kuskia joka on hyökännyt sinua vastaan, erityisesti jos sinun on hänen takiaan annettava potkut sellaiselle joka on ollut niin lojaali, rehellinen ja ammattimainen.

Minä ymmärrän siirron mutta en hyväksy sitä. Me tiedämme että Alonso on hyvä kuski ja hän on voittaja.

Mutta moni tifosi kokee että Ferrari kohteli Kimiä huonosti eivätkä he pidä siitä mitä he tekivät hänelle. Sen takia uskon että Ferrari tekee kaikkensa jotta kansa rakastaisi Alonsoa. Pyytävät Schumia ylistämään Alonsoa, kertovat hänelle että hänen on oltava erittäin mukava televisiossa, kertovat toimittajille että he kannattaisivat Alonsoa.

Ferrari tietää ettei moni tifosi pitänyt tästä siirrosta mutta he aikovat tehdä parhaansa esitelläkseen Alonson korrektilla tavalla.
_____________________

Eli tavallaan alan nyt itsekin näkemään asiat Ferrarin kannalta. Miltä näyttäisi jos Kimi voittaisi maailmanmestaruuden 2009 ja 2010 ja sitten ilmoitettaisi että Alonso ottaa Kimin paikan? Sinänsä, mikäli siinä on mitään totuuden häivää, on voinut hyvin olla mahdollista että Kimin ei ole edes haluttu voittavan tänä vuonna mutta sitten Massan onnettomuus sekoitti pakan. Normaalilla logiikaalla Massa olisi tehnyt tilaa Alonsolle, etenkin tässä vaiheessa kun mies on sairaslomalla. Kyllä on osattu hoitaa homma mahdollisimman huonosti koska nythän Kimi lähtee tyylillä eikä sillä tavalla että Ferrari voisi perustella potkut huonojen suoritusten takia.

Ja parasta tässä on vielä se että auton kehitys on lopetettu Silverstonen jälkeen mutta silti Kimi saa siitä irti enemmän kuin pitäisi :D

Joten oli suunnitelma sitten mikä tahansa, Alonsohan tiesi jo tulevansa Ferrarille vuonna 2010 aikoja sitten, luultavasti jo viime vuonna, niin se ei ihan mennyt putkeen - Ferrarin julkisuuskuvaa ajatellen.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3794
Se vielä puuttuisi, että JOS Massa ei ole vielä kunnossa ensi kauden alkuun, Ferrari pyytäisi Kimiä takaisin.

Olettaen ettei hän ole vielä sopimusta tehnyt muuhun talliin :p

Ei vaan, jos ihan "tosimielellä" noita huhuja ynm. koittaa arvioida, niin kyllä se vahvasti siltä näyttää, että ensi kaudella Kimi Mäcillä vetelee.

Saas nähdä, vielä en 100 % laskisi itsekkään.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Älä nyt Nicole hyvä yritä yhtään minimoida vaan lisää näitä - ja kiitos. Jos joku näistä räksyttää niin tullaan sitten joukolla taaksesi että ymmärrät kuinka juuri pienillä rakeillä se kuono käy tiheimmin.
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13753
On kyllä ihan uskottavaa tuo tuossa Nicolen viestissä, oli tänäänkin hyvä 5 pisteen suoritus Kimiltä.
 

Juzo

Well-known member
Liittynyt
20.2.2005
Viestit
906
Sijainti
Taipalsaari
Suurin ongelma tuolle Räikkösen McLaren-sopimukselle on varmaankin palkka. McLaren tuskin haluaa maksaa enempää palkkaa Räikköselle kuin Hamiltonille ja se tarkoittaa kyllä Räikkösen vuosipalkan pienentymistä selvästi Ferrari-ajoista. McLarenin kannalta tilanne on siinä mielessä hyvä, ettei Räikköstä välttämättä tarvita, mutta Kimi taas tarvitsee McLarenia, jos haluaa kilpailukykyisen auton. Eli nyt todellakin mitataan Kimin motivaatiota. Vaihtoehtona on lähteä Hamiltonin tallikaveriksi palkanalennuksella tai sitten uran lopetus Ferrarilta saadun jättipotin kanssa.
 

Polar

Well-known member
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
757
Ei vaan, jos ihan "tosimielellä" noita huhuja ynm. koittaa arvioida, niin kyllä se vahvasti siltä näyttää, että ensi kaudella Kimi Mäcillä vetelee.

Saas nähdä, vielä en 100 % laskisi itsekkään.

Toivottavasti Kimi ylipäätään jatkaa F1-uraansa, viimeisistä Whitmarshin kommenteista voisi päätellä, ettei Kimi ole menossa Macille. Kimihän kyllä on sanonut, että on liian nuori jäämään eläkkeelle ajohommista, mutta sehän ei tarkoita välttämättä jatkoa F1:ssä. Pahoin pelkään, että Kimi keskittyy rallihommiin ensivuonna.Olisihan se aikamoinen pettymys, vaikka ralli ihan ok laji onkin.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Toivottavasti Kimi ylipäätään jatkaa F1-uraansa, viimeisistä Whitmarshin kommenteista voisi päätellä, ettei Kimi ole menossa Macille. Kimihän kyllä on sanonut, että on liian nuori jäämään eläkkeelle ajohommista, mutta sehän ei tarkoita välttämättä jatkoa F1:ssä. Pahoin pelkään, että Kimi keskittyy rallihommiin ensivuonna.Olisihan se aikamoinen pettymys, vaikka ralli ihan ok laji onkin.
Muistelen sinun toivoneen tämän kauden aikana useampaankin otteeseen sitä, että Räikkönen olisi lopettanut mestaruusvuoden jälkeen :).
 

Kimika_

Well-known member
Liittynyt
23.10.2006
Viestit
1028
Sijainti
Larkwater
Kiitokset Nicolelle, mielenkiintoisia tekstejä.

Saavat Ferrarilla vähän nenilleen ja miettimisen aihetta, kun Kimi vetelee palkintopallille ja sen tuntumaan autolla, jolla pitäisi olla kaukana podiumsijoituksista. Ainakin, kun vertaa tallitovereihin. Fisichellakin ollut aika kuutamolla, vaikka sitä on yleisesti pidetty suht hyvänä kuskina.

Spassa Force India oli Ferraria kaiken järjen mukaan nopeampi ja jos se oli Fisin taso Spassa, niin mihin Kimi olisi pystynyt siellä, allaan sama auto kuin Fisillä. Ylivoimaiseen voittoon.:D

Kyllä tulee Alonsolle vaikeaa Ferrarilla, jos ei heti ala kulkea hyvin. Sen verran suuret paineet on lastattu selkään italialaismedialta ja vähän muualtakin, että tulosta on melkein tultava heti. Ainakin kunnon sota italialais-ja espanjalaislehdistön välillä, kun toinen syyttää kuskia ja toinen autoa.

kiitti ja moi
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13753
Spassa Force India oli Ferraria kaiken järjen mukaan nopeampi ja jos se oli Fisin taso Spassa, niin mihin Kimi olisi pystynyt siellä, allaan sama auto kuin Fisillä. Ylivoimaiseen voittoon.:D
No tuskin (tai ei välttämättä), olihan Fisi joskus Alonsoakin nopeampi, ja tämä oletettavasti on suunnilleen Kimin tasoinen noin niinkuin pitkässä juoksussa. Spa nyt vain oli Fisille hyvä viikonloppu.
 

Raibe

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
68
En usko, että palkka on ongelma. Kimi tehnee tuloksiin olennaisesti sidoksissa olevan sopimuksen tyyliin: pohja palkka 12 miljoonaa, ekasta voitoista 1-5 miljoona lisää per voitto, seuraavista voitoista 1,5 miljoonaa per voitto. Maailman mestaruudesta vaikka 2 miljoonaa siihen päälle. Olen melko varma tästä.

Kimmeli on niin selkästi tuonut esiin, että ajetaan vain maailmanmestaruudesta, että vaihtoehdot siis lienevät Brawn, McLaren ja Red Bull. Alkaa jotenkin jopa tuntua loogiselta, että Kimi saattaisi ajalle vaikka Brawnilla. Muilla talleilla, kun on jo 1-kuskit.

Se voipi olla, että tämä paletti on todellakin edelleen auki kaikkien osalta. Eihän sitä tiedä vaikka esisopimukset olisi kaikilla olemassa siten, että ne astuvat voimaan 1.11.2009, jos kuski ei tee muualle sopimusta tai muuta vastaavaa.

Eli tarkoitan tällä sitä, että Kimillä on sopimus McLarenin kanssa joka astuu voimaan esim 1.11.2009 (Sopimus alkaa varsinaisesti vasta kauden jälkeen, mutta sinetöityy siis tuolloin), ellei Kimi valitse jotain muuta. Samoin Kimi voi neuvotella tällä hetkellä Brawnin kanssa, että saako haluamansa sopparin 1-kuskiksi sinne ja takaraja voi olla esim. tämä kuukausi. Nico joutuu luultavasti odottelemaan nimenomaan Kimiä. Nappi vääntää itse omasta palkastaan ja saanee siksi lähteä. Rubensin asema sinetöityy Nicon jälkeen. Heikille jää jotain käteen, mutta Heikki ei tietäne sitä itsekään. Heidfield lienee vähän Heikin kaltaisessa asemassa.

Perinteisesti tämän paletin järjestys on ykkösissä ollut se, että huippukuskit valitsevat keskenään ensin huipputallien 1-kuskit. Tämän jälkeen huipputallit valkkaavat 2-kuskit ja keskikastin tallit ottavat 1-kuskinsa. Loput murut jää jaettavaksi ikäloppujen ja sekä muiden kanssa.

Eli Kimin asema lienee vahva, näin veikkaisin. Hän on kuitenkin kuski, joka on osoittanut pystyvänsä voittamaan maailmanmestaruuden ja ajamaan kalustolla kun kalustolla kovaa, kunhan se sopii lapaseen.

Kimi on toisaalta niin muuli äijä, että voi ryypiskellä Ferrarin motorhomessa appelsiinimehua ja räkiä kattoon koko loppukauden ja päättää vastan sitten, en tietää. Pidän silti itse melko varmana, että Kimin sopimus on tosiaan McLarenille tehty ja se astuu voimaan jonain tiettynä päivänä, jos Kimi ei sitä peru siihen mennessä. Tämän takia McLaren ilmoittaa, että kuskivalintoja ei ole tehty ja pitäähän se paikkansa, Kimi ei ole valinnut vielä McLarenia :ahem:
 

2Lman

Well-known member
Liittynyt
13.2.2000
Viestit
500
Sijainti
Jarvenpaa
Kimin ajaminen Mäkillä voisi olla estetty Mäkin ja Ferrarin yhteisen sponsorin, Santanderin toimesta. Tai Ferrarin maksama Kimin 2010 palkka.

Vettel saattaisi voida siirtyä Mäkille ja Kimi RedBulliin?
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös