Minkähälainen kuski olis Gaston Mazzagane jos sillä olis taito ajaa F1:iä nopeasti?Saati sitten jos osaisi puhua mekaanikoille tunteistaan. Lie ohittaisi kaikki muut kierroksella jo kolmatta kierrosta aloittaessaan.
Minkähälainen kuski olis Gaston Mazzagane jos sillä olis taito ajaa F1:iä nopeasti?Saati sitten jos osaisi puhua mekaanikoille tunteistaan. Lie ohittaisi kaikki muut kierroksella jo kolmatta kierrosta aloittaessaan.
Eipä Kiminkään saldoa Ferrarilla viimeisen kahden kauden aikana nähty. Kumma kun tuota Kimin taitoa ei sitten Ferrarilla arvostettu. McLarenin inssien ja Alonson kommentteja molempiin suuntiin en lähtisi arvioimaan, kun tietää tuon vuoden tilanteen.Ei McLarenin inssit kovin ylistävästi Alonson vuoropuhelusta heidän kanssaan kertoneet. Paremminkin siitä sai kuvan, että määrä oli häiritsevän suuri mutta myös epäselkeä. Ja taas Kimistä puhuivat aivan päinvastaista: palaute oli yksinkertaisen selkeää ja toimivaa. Kimi toisinsanoen ymmärsi auton käytöstä hyvin eikä joutunut runoilemaan asioita kertoessaan. Alonson saldo Renaultilla ei tue myös lainkaan tätä hedelmällisen vuoropuhelun kuvaa. Se paras keskusteluyhteys taisi olla Briatoreen eikä liittynyt teknisiin yksityiskohtiin.
Kimi Räikkönen ei ole tuossa suhteessa mikään poikkeus, tuollainen (tosi)asioiden julkituominen kuuluu italialaiseen kulttuuriin. Suomalaiset ja brittiläiset vaan ovat hys hys joka tilanteessa. Tuo Schumin siirtyminen Mersun PR-henkilöksi uran jälkeen kuulostaa minusta lähes naurettavalta. Mies ajaisi yhden pari kautta Mersulla ja sitten PR-lähettilääksi. Varsinkin huonoilla suorituksilla uskomaton suunnitelma. Eiköhän kaikki miellä edelleen Schumin Ferrarin mieheksi ja sitä käsitystä ei edes pari kautta pysty muuttamaan. Montezemolo lienee tästä hiukan katkera Schumille, koska ei pysty enää käyttämään markkinoinissa niin paljon Schumacheria.Säälittäväksi on menneet Monten sanailut. Pidin miestä vielä about puoli vuotta sitten Kimin tukijana tallissa (kun kerta Kimin sinne hankkikin, vaikka Todt ja Schumi vastusti, nyt väittää päinvastaista), mutta kuluneen vuoden aikana mennyt täysin maku. Erittäin typerää kiukuttelua ja sanailua viikko toisensa perään, Schumikin saa jo osansa. Täysin ala-arvoista touhua näitä huippukuskeja kohtaan, jotka ovat tehneet loistavaa jälkeä tiimin eteen, Kimi vieläpä vaikeissa olosuhteissa. Eikä kumpikaan ole Ferraria ja Montea morkannut, olleet asiallisia ja lojaaleja. En voi käsittää.
Montezemolo ja Domenicali ovat hankkineet ikuiset vihani ylleen, toivottavasti Ferrari hankkiutuu miehistä pian eroon ja vaihtaa samalla kuskitkin, vaikka Vetteliin ja Bianchiin. Sitten voi taas olla täysillä Ferrarin takana, ensi vuonna saisivat sukeltaa niin pääsisi näistä nuljaskoista eroon ja uutta nousua rakentelemaan. Hyi helvetti sentään.
Montezemolo ja Domenicali ovat hankkineet ikuiset vihani ylleen
Kiitos. Eipä se varmaan juuri heitä hetkauta, mutta mistä sitä koskaan tietää.
Tuo oli perin hauskasti sanottu, vähääkään vihaasi vähättelemättä.
Niin, nuo Montezemolon jutun todenperäisyydet ovat tietty aina vähän kyseenalaisia. Eiköhän jokainen suomalainen mies muutu aika paljon vilkkaammaksi muutaman kupin jälkeen
Tuo oli perin hauskasti sanottu, vähääkään vihaasi vähättelemättä.
Se voi hyvinkin olla, että Montezemolon kaltaisen sepottajan on lopultakin ollut vaikeaa ymmärtää säästöliekillä sähköttävän suomalaisen sielunliikkeitä. Kyse voi tosiaan olla kulttuurieroista. Toisilla kädet heiluu kuin tuulimylly kovassa puhurissa ja suu papattaa kaiken aikaa, ei väliä, vaikka tulisikin sekä puuta että heinää suurimman osan aikaa, kun taas joku itse asiaan keskittyvä fennougri lausahtaa tarpeen tullen sanan jos välillä toisenkin, mutta enimmäkseen asiaa. Toisaalta, kun ryhdytään juhlimaan, yhtäkkiä sama rauhallisen oloinen jannu muuttuukin varsinaiseksi riehkaajaksi ja käy Schumin kanssa painisille kaljatuopista.
Montezemololta jää siinä kohtaa monte auki
Tämä ajatus, että Monte halusi Kimin ja Todt/Schumi vastustivat, juontuu ilmeisesti siihen yhteen pitkään artikkeliin jonka joku brittitoimittaja kirjoitti (nimi ei tule mieleen nyt). Tarinahan on melko uskottava ja hyvin kirjoitettu (viihdyttävä), mutta silti pitkälti toimittajan omaa spekulointia. Koska kilpailevaa selitystä tapahtumien kululle ei vuosikausiin ollut, alkoi tämä tarina elää "totuutena" useallakin foorumilla, eli fanien keskuudessa. Nämä viime aikojen käänteet antaa ymmärtää että todellisuus olikin juuri päinvastainen, eli että Todt ja kumppanit halusivat Kimin, kun taas Domenicali (joka ei tuolloin asiaa voinut päättää) halusi Alonson. Kimi sai Ferrarilla tukea niin kauan kuin Todt oli ruorissa, eli 2007. Siihen se sitten loppui. Siitä eteenpäin alettiin järjestelemään Kimin lähtöä, kaikenlaista dissausta, jne. Kuitenkin ne insinöörit Ferrarilla jotka Kimin kanssa tekivät töitä (lähinnä tarkoitan Dyeria ja Stellaa joilta on saatu kommentteja) arvostivat Kimiä, toisin kuin tallin johto. Politikoinniksi meni siis. Olen myös lukenut Dyerin ja Stellan kommenttien rivien välistä, ettei vaihdos Alonsoon ole mikään juhlan aihe, jos asia lievästi ilmaistaan.Säälittäväksi on menneet Monten sanailut. Pidin miestä vielä about puoli vuotta sitten Kimin tukijana tallissa (kun kerta Kimin sinne hankkikin, vaikka Todt ja Schumi vastusti, nyt väittää päinvastaista),
yllättävän valmis olet kuitenkin arvioimaan kommentteja Kimistä, kun tiedetään parin viimeisen vuoden tilanne ( Santanderin rahat olivat jo puhuneet ). Eikä Macin insinöörien ja Alonson väliset puheet olleet mitenkään Alonsosta riippumattomia vaan nimenomaan Alonson toimien saldoa. Se, että Alonso mokaa - ei suo hänelle suojaa arvioinneilta, edes oman tiimin osalta. Eikös tuo lojalisuus, rehellisyys ja vastuunkanto ole juuri osa tuota edellä arvioitua tiimityötä josta Alonsoa on kehuttu - nyt Monten suulla.Eipä Kiminkään saldoa Ferrarilla viimeisen kahden kauden aikana nähty. Kumma kun tuota Kimin taitoa ei sitten Ferrarilla arvostettu. McLarenin inssien ja Alonson kommentteja molempiin suuntiin en lähtisi arvioimaan, kun tietää tuon vuoden tilanteen.
olisin valmis olemaan Calvinin kanssa jokseenkin samaa mieltä. Myös Todt / Kimi keskustelujen kuvissa näkyvä kehonkieli tukisi tätä suhdetta suht läheiseksi.Tämä ajatus, että Monte halusi Kimin ja Todt/Schumi vastustivat, juontuu ilmeisesti siihen yhteen pitkään artikkeliin jonka joku brittitoimittaja kirjoitti (nimi ei tule mieleen nyt). Tarinahan on melko uskottava ja hyvin kirjoitettu (viihdyttävä), mutta silti pitkälti toimittajan omaa spekulointia. Koska kilpailevaa selitystä tapahtumien kululle ei vuosikausiin ollut, alkoi tämä tarina elää "totuutena" useallakin foorumilla, eli fanien keskuudessa. Nämä viime aikojen käänteet antaa ymmärtää että todellisuus olikin juuri päinvastainen, eli että Todt ja kumppanit halusivat Kimin, kun taas Domenicali (joka ei tuolloin asiaa voinut päättää) halusi Alonson. Kimi sai Ferrarilla tukea niin kauan kuin Todt oli ruorissa, eli 2007. Siihen se sitten loppui. Siitä eteenpäin alettiin järjestelemään Kimin lähtöä, kaikenlaista dissausta, jne. Kuitenkin ne insinöörit Ferrarilla jotka Kimin kanssa tekivät töitä (lähinnä tarkoitan Dyeria ja Stellaa joilta on saatu kommentteja) arvostivat Kimiä, toisin kuin tallin johto. Politikoinniksi meni siis. Olen myös lukenut Dyerin ja Stellan kommenttien rivien välistä, ettei vaihdos Alonsoon ole mikään juhlan aihe, jos asia lievästi ilmaistaan.
Koko ajanhan tuo oli selvää että kaudeksi 2007 Monte olisi halunnut Alonson jota ei saanutkaan sillon, Todt puolestaan halusi Räikkösen ketä oli kehunut jonkun verran vuosien varrella ja Todt sai näin haluamansa kuskin Ferrarille silloin. Tuon Domenicali:n haluista en ollut sillon tietoinen mutta hänkin näköjään olisi "Alonson" halunnut. Itselleni on ollut vuoden 06 lopusta lähtien oikeestaan päivän selvää että Alonso ajaisi jossain vaiheessa urallaan Ferraria ja niin siinä kävikin.Nämä viime aikojen käänteet antaa ymmärtää että todellisuus olikin juuri päinvastainen, eli että Todt ja kumppanit halusivat Kimin, kun taas Domenicali (joka ei tuolloin asiaa voinut päättää) halusi Alonson. Kimi sai Ferrarilla tukea niin kauan kuin Todt oli ruorissa, eli 2007. Siihen se sitten loppui. Siitä eteenpäin alettiin järjestelemään Kimin lähtöä, kaikenlaista dissausta, jne.
no sinäkös se lehdistöllekin vihjaisit"Itselleni on ollut vuoden 06 lopusta lähtien oikeestaan päivän selvää että Alonso ajaisi jossain vaiheessa urallaan Ferraria ja niin siinä kävikin.
"No mutta tuohan nyt on täysin eri asia"Eikös tuo lojalisuus, rehellisyys ja vastuunkanto ole juuri osa tuota edellä arvioitua tiimityötä josta Alonsoa on kehuttu - nyt Monten suulla.
No tuo parin vuoden heitto oli "vastaus", kun pistit Alonsosta samaa. Ei se niin mustavalkoista ole, mitä ulospäin näyttää. Meidän on erittäin vaikea nähdä tiimin sisälle. Kiminkin ajosuoritukset ovat voineet heiketä, kun tallin tuki on ollut puutteellinen. Me emme sitä tiedä tai näe, mutta nämä on oletuksia. Tällä viittaan niin Alonson McLaren kauteen ja samalla myös Renaultilla vietettyihin aikoihin. Kimuranttista sanon minä.yllättävän valmis olet kuitenkin arvioimaan kommentteja Kimistä, kun tiedetään parin viimeisen vuoden tilanne ( Santanderin rahat olivat jo puhuneet ). Eikä Macin insinöörien ja Alonson väliset puheet olleet mitenkään Alonsosta riippumattomia vaan nimenomaan Alonson toimien saldoa. Se, että Alonso mokaa - ei suo hänelle suojaa arvioinneilta, edes oman tiimin osalta. Eikös tuo lojalisuus, rehellisyys ja vastuunkanto ole juuri osa tuota edellä arvioitua tiimityötä josta Alonsoa on kehuttu - nyt Monten suulla.
En minä laittanut Alonsosta samaa, vaan sanoin ettei McLarenin tiimin lausunnot olleet mitenkään mairittelevia Alonson suhteen. Se, että Alonson välit hänen kiristäessä tallinsa päällikköä, ei mielestäni ole mikään irrallinen ilmiö vaan kuuluu myös kategoriaan tiimityö. Eikä mikään Renaultillakaan tue väitteitä, että Alonson tiimityön laatu olisi erityisen laadukasta - päinvastoin.No tuo parin vuoden heitto oli "vastaus", kun pistit Alonsosta samaa. Ei se niin mustavalkoista ole, mitä ulospäin näyttää. Meidän on erittäin vaikea nähdä tiimin sisälle. Kiminkin ajosuoritukset ovat voineet heiketä, kun tallin tuki on ollut puutteellinen. Me emme sitä tiedä tai näe, mutta nämä on oletuksia. Tällä viittaan niin Alonson McLaren kauteen ja samalla myös Renaultilla vietettyihin aikoihin. Kimuranttista sanon minä.
Molen kyllä eri mieltä, ainakin lopun päinvastoin on liioittelua. Teflonson on parhaimmillaan väitetty nauttineen liki Schumimaista arvostusta tallin väen keskuudessa, ja onpa hänen väitetty laittaneen itsensä likoon tiimityön suhteen McLarenillakin alkuvaiheessa.Eikä mikään Renaultillakaan tue väitteitä, että Alonson tiimityön laatu olisi erityisen laadukasta - päinvastoin.
Kumma kun minun silmiin ei ole sattunut sellaista väitettä, että Alonson autokehitystaitoja olisivat insinööritkin haukkuneet, paitsi nyt sinun kirjoittamana. Tiimityö on myös muutakin kuin pelkkää auton kehitystä. Tallin henkilökunnan kanssa on tultava toimeen. Alonsolla oli ongelmia Ron Denniksen johtamassa organisaatiossa, mutta siellä on ollut muillakin ongelmia. Kimikään ei ole juuri kehunut sitä työskentely-ympäristöä.En minä laittanut Alonsosta samaa, vaan sanoin ettei McLarenin tiimin lausunnot olleet mitenkään mairittelevia Alonson suhteen. Se, että Alonson välit hänen kiristäessä tallinsa päällikköä, ei mielestäni ole mikään irrallinen ilmiö vaan kuuluu myös kategoriaan tiimityö. Eikä mikään Renaultillakaan tue väitteitä, että Alonson tiimityön laatu olisi erityisen laadukasta - päinvastoin.
Sen sijaan Kimistä on puhuttu varsin mairittelevasti kummankin suuren tallin teknikoiden toimesta. Macillä myös auto kehittyi Kimin aikana eikä saldo Ferrarillakaan huono ollut vaikka 08 vuosi sitä rengaspulmineen värittääkin.
Väitän siis, että Alonson autonkehitystaidot ovat silkkaa hypetystä ja ne myös uppoavat vähemmän kriittiseen median kuluttajakuntaan. Sen jälkeen niistä puhuvat muutkin ja vot - markkinointiosasto on siis hoitanut hommansa. Se taatusti on Alonson kunniaksi sanottava.
Se voi hyvinkin olla, että Montezemolon kaltaisen sepottajan on lopultakin ollut vaikeaa ymmärtää säästöliekillä sähköttävän suomalaisen sielunliikkeitä. Kyse voi tosiaan olla kulttuurieroista. Toisilla kädet heiluu kuin tuulimylly kovassa puhurissa ja suu papattaa kaiken aikaa, ei väliä, vaikka tulisikin sekä puuta että heinää suurimman osan aikaa, kun taas joku itse asiaan keskittyvä fennougri lausahtaa tarpeen tullen sanan jos välillä toisenkin, mutta enimmäkseen asiaa. Toisaalta, kun ryhdytään juhlimaan, yhtäkkiä sama rauhallisen oloinen jannu muuttuukin varsinaiseksi riehkaajaksi ja käy Schumin kanssa painisille kaljatuopista.
Montezemololta jää siinä kohtaa monte auki