Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Crosby-92

Well-known member
Liittynyt
13.11.2008
Viestit
848
Kiitoksia minunkin puolesta käännöksistä, hyvä lisä ehdottomasti tähän ketjuun.

Alonson puheille sen sijaan iso :thumbfh:. Härregod sentään mitä palturia se pulisee, olen pitänyt Alonsoa kohtuu fiksuna ja ovelana kaverina, mutta tälla tavalla kun kiistää ja selittelee asioita, epäilykset ja huhut vain voimistuvat. Massa, palauta Alonso maantasalle ja mieluiten samantien junttaa parin metrin syvyyteen. Massassakin on vikansa, mutta viimeinen vajaa vuosi on kääntänyt paljon mielipidettäni akselilla Alonso-Massa.

mikæl on asian ytimessä, kun ennustaa kesän tapahtumia. Ai ai, että huhuja taas alkaa pyöriä ja moni tallipaikka on jumissa Kimin takia. Varmaan jokainen vaisusti ajanut kuski kärkitalleissakin joutuu lehdistön hiostettavaksi, vaikka sopimusta olisi kuinka jäljellä: ''Onko Räikkönen tulossa tilallesi?''. Tätä samaa viikosta toiseen, onneksi voi itse ottaa huumorilla ja nauttia, kun Kimillä ei ole mitään pakottavaa tarvetta päästä takaisin. Tekee niin kuin hyvältä tuntuu.
 
Liittynyt
28.3.2007
Viestit
847
Kiitokset Nicolelle mainiosta tekstistä!

Nyt vain odottelemaan koska Flavio istuu siellä Lonson vierellä.

Mitä Kimiin tulee niin uskon että rallisirkus vie mukanaan eikä miestä Formuloissa enää näy. Rennompana näyttää siellä viihtyvän kun alkurumba laantuu.
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Tässä näitä mun kuveja rallista:







:ahem:
 

berra67

Well-known member
Liittynyt
11.2.2003
Viestit
923
Onhan tuo ilmiselvää että Alonso sekä kehittää, rakentaa ja testaa voittaja-autoja. Näkeehän se njo nyt että Alonso on kehittänyt ja rakentanut Ferrarille voittaja-auton kuukaudessa. On se vaan niin mahtava autonkehittäjä ja rakentaja tuo Alonso. :))


Alonson taidoista puhutaan koko ajan mutta en löytänyt netistä yhtäkään artikkelia missä inssit olisivat niistä puhuneet ja siksi kysynkin että kuka on puhunut näistä Alonson taidoista, Alonso itse, tiimipäälliköt vai insinöörit, ja olisiko kenelläkään laittaa linkkiä niihin artikkeleihin?

Ihan oikeasti, kysyn tosissani, haluan lukea mitä inssit ovat sanoneet Alonsosta koska Kimin inssit on ylistänyt Kimi ja silti häntä haukutaan milloin missäkin blogissa ja foorumeilla - siispä inssien kommentit Alonsosta täytyy hipoa taivaita :thumbup:

EDIT: Linkki Turrinin blogiin meni vähän vikaan, avaa vain yhden ikkunan, yritän uudestaan...
http://www.f1-forum.fi/vb/showthread.php?p=1431784#post1431784
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Moi Nicole & co

En voi sanoa paljoa Alonson artikkeleita selainneeni, mutta minun silmiini Alonson autonkehitys tai pitäisikö paremminkin sanoa yhteistyö teknisen väen kanssa auton kehittämiseksi - niin tätä puoltavat harvat tallien sisäiset lausunnot muistan vain lukeneeni muutaman tallipäällikön sanomana. Jo olemassa olevien hänen tallipäälliköittensä tai sopimuskuvioiden jälkeen tulevien. Sitten on tämä lehdistön propaganda erikseen joskin noista tallipäälliköiden lausunnoistakin ole ollut aistivinani samaa sävyä. Mutta eipä Renault voi viimeaikojen kehityksellä retostella ja McLarenillakin kävi kuinka kävi.
 
Viimeksi muokattu:

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Ehkä tilanne ei ihan mustavalkoinen ole tässäkään - etenkin jos ajattelee alku-uraa. Mutta itse olen kokenut tilanteen lähinnä tavanomaiseksi - ei missään nimessä tuon kaupallisesti järjestetyn hypetyksen veroisena. Mutta samanlaista legendaa Schumistakin rakennettiin vaikka ansiot oli tallissa ihan muualla. Onhan se kuskin rooli muutenkin lähinnä analysoijan - ei uusien innovaatioiden tarjoajan.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Alonson tilannetta ei oikein pääse vertaamaan Schumin aiempaan. Schumin mukana tuli hänelle uskollinen team joka oli sarallaan erityisen pätevä. Iso osa Schumin menestyksestä riippui heistä. Myös Ferrari oli Fian suhteen erityiasemassa. Alonsolla ei omia miehiä ole eikä Ferrarinkaan suhde Fiaan entinen - kai. Todtista nyt ei vielä tiedä.

En siis sanoisi, että Alonso Schumin konseptia kopio - joskin Ferrari päättämättömyyttään kaipailee vahvoja vuosiaan ja yhden miehen strategiaansa. Siinä kyse on kuitenkin enemmän nykyisen johdon kyvyttömyydestä.

Alonso puolestaan rakentaa menestystään kylläkin sikäli Schumin tavoin, että ensimmäiseksi pyrkii pelaamaan itsensä etuoikeutettuun asemaan tallikaveriinsa nähden. Etenkin jos kaveri on iskukykyinen. Mutta päinvastoin kuin Schmilla jolle asema taattiin jopa sopimuksilla niin Alonso joutuu käyttämään niin julkisuuskuvaa kuin sponsorien tukeakin saadakseen tuon aseman. Eväät eivät kuitenkaan ole vähäiset kun puhutaan Santanderin rahoista ja espanjalaismediasta. Briatore puuttuu nyt rinnalta mutta Ferrarijohdon politiikka on vielä näkemättä. No mitään räikeäätuskin nähdään Massan kotimarkkinoidenkin tähden.

Sen sijaan, että autonkehitystaidot Alonson osalta ovat eittämättä vain myyttiä - ihan Schumin tapaan ( joka tosin oli työfriikki ja sikäli ei ainakaan säästellyt aikaansa eikä teknikkoja ). Niin ajotaidot kuitenkin Alonson suhteen ovat saaneet vahvistuksensa tallien henkilökunnalta. Tähän puoleen uskon jo helpommin. Mutta vaikka Schumi hössäsi tekniikan parissa saattoi sekin olla kehityksen suhteen enemmän näennäistä. Etu tuli silloin testausmäärästä sekä erittäin lahjakkaasta teamistä. Ja Schumin omistautuminen palveli paitsi testimäärää niin myös myytin rakentelua - tekniset innovaatiot tulivat teamiltä. Ei Todt/Brawn turhaan sanoneet, että Schumin itsetunto oli alituisen pönkityksen tarpeessa.

Itse odotan kuinka käy - kun Alonson itsetunnossa ei ole ainakaan vähyyden vikaa - että jos Alonso joutuu käyttämään Santanderia vipunaan saadakseen tahtonsa läpi. Esimerkiksi auton säätöjen tai ylipäätään asioihin suhteessa Massan haluihin. Meneekö asiat kylmästi Ferrarin toimesta Alonson haluamalla tavalla vai tuleeko kahden leirin jakoa edes ajoittain Alonson ottaessa tallipäälliköiden päätösvaltaa sponsorikortilla itselleen.

Liekö nämä brassit erityisen hyviä kakkoskuskeja mutta niin hieman pelkään tapahtuvaksi. Massa kokee alkukauden hankaluuksia ja häntä tyynnytellään, että ensimmäinen loukkaantumisen jälkeinen vuosi ei voi ollakaan mikään mestaruusvuosi. Ja seuraavaksi onkin uuden sopparin vuoro ja Alonso vakiinnuttanut paikkansa Ferrarin toivona.

Massa toive on kriisiyttää tämä kehitys. Pitkittää tilanne tasapäisenä mahdollisimman pitkälle. Ja ajan kanssa liennyttää toiveita Alonso suhteen kääntäen katseitä siten myös itseensä.
 
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Aika kauas mennään Kimistä...mutta menköön. Kyllähän se on jo nähty että Fernandollakin alkaa puntti tutista kun vierelle istutetaan nopea tallikaveri. Hamiltonin kanssa pinna kiristyi ja oikeastaan kulminoitui siihen Unkarin aika-ajoissa tehtyyn viivyttelytemppuun. Tässä mielessä ihan Schumin kastissa. Ei häpeä tehdä omia temppujaan tallikaverin torpedoimiseksi. Varmasti palaa hihat jos Massa kyykyttää alkukaudesta. Kimiltähän ei vissiin koskaan kuultu mutinoita vaikka olisi Massalle hävinnytkin. Ja sama meni myös toisinpäin. En ole koskaan Massalta kuullut pahaa sanaa Kimistä. Se on se kahdenpuolinen kunnioitus mikä takaa tallisovun säilymisen. Ystävyksiä Massasta ja Kimistä ei saanut tekemälläkään, mutta heidän suhteensa oli hyvin ammattimainen, ihan niinkuin moottoriurheilun huipulla kuuluukin. Ei turhia selittelyjä, vaan keskitytään siihen omaan tekemiseen.
 

Alpertti

Well-known member
Liittynyt
17.3.2009
Viestit
519
Ja sitten huhumyllyihin, Kimin kohdalla se on jo alkanut :rolleyes:

Kimi Mersulle???

07/02/2010

Kimi Raikkonen on saattanut allekirjoittaa esisopimuksen Mercedeksen kanssa ajaakseen saksalaisessa tiimissä lähitulevaisuudessa.

Ranskalaisen uutistoimiston "Tomorrownewsf1.com'in mukaan Mercedes pelkää että Schumacher ei saavuta toivottuja tuloksia kolmen tulevan kauden aikana.

Tällöin Räikkönen olisi 'varalla' ja hän korvaisi Schumacherin välittömästi jos Schumacher ei saavuta hyviä tuloksia.

Huhut saivat lisää tulta alleen kun Steve Robertson, suomalaisen manageri, nähtiin Valencian varikolla aikaisemmin tällä viikolla.

Kimi neuvotteli Mersun kanssa joulukuussa mutta ei allekirjoittanut tiimin kanssa sopimusta. Tällä hetkellä entinen Ferrari-kuski valmistautuu kilpailemaan MM-rallissa Red Bull -tiimin kanssa.
http://www.portalf1.com/site/noticia.asp?id=13506
Olishan sekin meriitti, että Kimi syrjäyttäisi mestareista suurimman peräti kaksi kertaa. Siihen ei pysty edes Alonso! ;)
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
On se Kimi vaan paska :D Ei ole Heidistä Schumin varamieheksi ja Schumikin tuli kuvioihin vasta, kun sopimukset Kimin kanssa kariutuivat.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Hieman kärjistetysti sanoisin, että ei Kimi Massan kanssa tasavertaisena ajanut - niin merkillistä kuin se onkin. Ensimmäisenä vuonna oli altavastaajana, koska oli ensimmäistä vuotta tallissa. Ihan normaalia tosin - mutta pärjäsi aika hyvin.

Todt ulos, Santander-Alonso paperit sisään ja vuosi 08 ei ollutkaan enää ihan tasavertainen kuskeille. Alkoi kampanja saada Massasta mestari, Schuminkin veljensä tueksi ja autoon sen sellaisia muutoksia joista Kimi ei ongelmitta selvinnyt. 09 -vuosi sitten aloittaen umpisurkealla autolla, Alonson selvittyä Piquet keikasta hänen pestaamisensa aikaistaminen ja Massan loukkaantuminen, rahan säästäminen auton kehitys jäädyttäen ja Kimi kannattaa vaihtaa -kampanjan aloitus.

Eli summana vain ensimmäinen vuosi tasavertaisena kuskina. Toinen vuosi jo Massan suuntaan voimavarat käännettyina ja kolmas vuosi ei varsinaisesti loukkaantunutta tallikaveriaan vastaan mutta eipä Ferrari Kimin maineestakaan liioin huolta pitänyt todistellessaan ulos maksamisen ja Alonsoon vaihtamisen mielekkyyttä. Tässäkin 09-vuodessa kyse lähinnä heikkojen johtajien huonoista tiedotus- ja viestintätaidoista sekä sisäisen valtapelin tuomista ristiriidoista.
 
Viimeksi muokattu:

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Huhut saivat lisää tulta alleen kun Steve Robertson, suomalaisen manageri, nähtiin Valencian varikolla aikaisemmin tällä viikolla.
Robertsonissa sen verran pelimiehen vikaa, että saattaa vielä käydä kauden aikana näyttäytymässä kaikkien merkittävien tallien varikkopilttuissa ihan vain pakkaa sekoittaakseen, tai ihan vain huvikseen.
En malta odottaa Kimin innostunutta vastausta kun Latva-Piikkilä pääsee kysymään EK:n jälkeen rallin sijaan tulevasta Mercedeksen F1-sopimuksesta.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Aika hauska tuo Mersu-huhu - vaikka olisi ihan höttöä. Heidillekin tosi ikävä. Tästä Kimistä ja jäämiehen varjosta ei pääse ei edes unissaan eroon.

Pistää Schumillekin kutinaa ( tunnetusti hermonsa pitävä kaveri - heh ), kun sanotaan, että älä huoli - jos ajo ei onnistu niin pistetään se taas niskan syyksi ja Kimi on lupautunut tulemaan korvaajaksi. Edes Bernie ei keksisi moista tarinaa käsikirjoitukseksi.

Toisaalta voi siinä olla totta toinen puoli. Onko Kimin Santander-rahoissa aukko tulla kesken kauden mukaan. Vaikka ositus kalenterin mukaan. Onko Red Bull sopimuksissa yksisuuntainen kaneetti Formulapykälästä.

Aa - tää on hauskaa - ja se alkoi jo nyt:D
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Riittänee kun kirjoittaa Santandersille kirjeen:
"Ferrari suosii Felipeä, minut on jätetty yksin. Tahdon Mersulle."
Santander on pörssiyhtiö - olkoon Alonsolla vaikka koko johtokunnan keskinäisen seksiorgian video hallussaan niin raja se on tälläkin tarinalla ja korvaamattomuudella.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Santander on pörssiyhtiö - olkoon Alonsolla vaikka koko johtokunnan keskinäisen seksiorgian video hallussaan niin raja se on tälläkin tarinalla ja korvaamattomuudella.
Näin minäkin kuvittelin silloin kun Santander teki jättisopimuksen McLarenin kanssa ja Kulmis lähti sieltä heti ovet paukkuen. Venyy ja paukkuu, sanoi Santandersin mies kun Alonson sponsoritilin luottorajaa tarkasti. Alonso Mersulle 2011! Red Bullille 2012! Renaultille 2013.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös