Sebastian Vettel-kaikkien aikojen sensaatio?

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Vääristellä totuutta :D Jep jep, faktaa on se, että jokaiselle kärkikuskille tällä kaudella on sattunut suurinpiirtein saman verran omia virheitä. Lukuunottamatta Alonsoa joka virheiden määrässä omassa luokassaan. Se mikä tekee eron Sebin ja muiden välillä on se, että valitettavasti myös muut ovat joutuneet kärsimään hieman Sebin virheestä.
Voisko tästä ehkä jotenkin sitten niinkun päätellä, että Sebastianilla on vaikeuksia juuri niissä tilanteissa, kun muita on lähellä? :eek:

Alonso on tehnyt virheitä ihmeen paljon tällä kaudella, mutta ei se hirveesti ole kenenkään päälle ajellut nyt tai ennenkään. Alonsolle leimallinen virhe on että auto lähtee totaalisesti lapasesta ja menee palasiksi.
 

Montana

Well-known member
Liittynyt
11.7.2010
Viestit
552
Vettelihän olisi todennäköisesti edelleen voittanut jo monta kisaa lisää tällä kaudella kaluston kestäessä, ja näin ollen johtaisi sarjaa.
Jossittelu on maailman ehkä turhimpia asioita mitä tiedän. Jos jos jos niin olisi käynnyt. Plaaplaaplaa. Mitä sitä hyödättää enää jauhaa samaa purkkaa joka maistuu päivä tolkulla on pahemmalta? Kai olet kokeillut in vivo miltä purkka maistuu 3 päivän jauhannan jälkeen.
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8744
Sijainti
Vantaa
Alonso on tehnyt virheitä ihmeen paljon tällä kaudella, mutta ei se hirveesti ole kenenkään päälle ajellut nyt tai ennenkään. Alonsolle leimallinen virhe on että auto lähtee totaalisesti lapasesta ja menee palasiksi.
Minusta Alonso ja Kimi ovat samantyylisiä, pilaavat ainoastaan oman kisansa. Hamilton, Vettel ja Webber tekevät hallaa myös kanssakilpailijoille. Ainakin minulle on syntynyt sellainen mielikuva, voin olla väärässäkin.
 

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
4167
Minusta Alonso ja Kimi ovat samantyylisiä, pilaavat ainoastaan oman kisansa. Hamilton, Vettel ja Webber tekevät hallaa myös kanssakilpailijoille. Ainakin minulle on syntynyt sellainen mielikuva, voin olla väärässäkin.
Eikös se Kimi tullut kerran sieltä tunnelista napaten Sutilin mukaansa. Alonso kanssa klikannut kyllä kanssakilpailijoitaan siinä missä Hamiltoninkin. Eli aika ympäripyöreä tuo sinun mielipiteesi.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Voi kai sen noinkin ajatella, mutta Vettel on oikeastaan koko uransa ollut vähän altis tällaisille tapahtumille. Mielestäni on ihan aiheellista kysyä, että jos hän on aina siellä missä tapahtuu, olisiko syy hänessä itsessään. Voi asian kääntää myös niin päin, että seitsemästä paalupaikasta Vettel on hukannut kuusi ja neljässä tapauksessa voidaan hyvin kysyä, miksi hän joutui ongelmiin.
Bahrainissa hävis tehot, paalulta starttas ja kierrokselle 33 asti kulki vielä kohtuullisesti. Ei mitään vikaa itse kuljettajan suorituksessa.

Australiassa meni jarrut kierroksella 25. Siihen käytännössä johti kisaa, eikä tehnyt virheen virhettö.

Malesiassa starttas kolmannelta paikalta ja startissa kärkeen ja voittoon. Hieno ja virheetön suoritus.

Kiinassa Alonso otti varaslähdön, jolla pääsi kuittaamaan kärkeen. Sen jälkeen sade muutti kärkitilanteet arpapeliksi. Tämän lisäksi Hamilton yritti työntää Vettelin varikolla seinään. Vettel ei varsinaisesti tehnyt mitään virheitä ja oli enemmänkin kärsijä tilanteissa tahattomasti. 6 sija lohdutukseksi.

Espanjassa Vettel lähti kakkossijalta ja antoi Markin vetää rauhassa kärkeen haastamatta yli-innokkaasti. Piti kakkossijansa varikolle asti, mikä ei kovin nopeasti sujunut, ja hävisi siellä sijoituksen Lewisille. Loppukisasta meni taas jarrut mutta sai tuotua auton kuitenkin kolmantena maaliin, vaikka talli pyyti keskeyttämään jarruvian vuoksi. Jälleen kerran Vettel ei tehnyt mitään väärin, ei innokkaita hyökkäyksiä, kiilauksia. Ainut oli riskipeli olla toteelematta keskeytyspyyntöä, jonka ansiosta on edelleen MM-taistossa mukana.

Monacossa Vettel pääsi starttaamaan kolmospaikalta, ja nappasi heti startissa Kubucalta kakkospaikan. Köröttelyä maaliin ilma sen kummempaa draamaa. Kisan jälkeen talli kertoo, että Vettelin auton pohja on ollut edellisestä kisasta lähtien viallinen ja seuraavaan kisaan Seb saa uuden kärryn.

Turkki taas oli mitä oli. itse olen sitä mieltä, että talli enemmän tai vähemmän antoi käskyn Markille, päästää nopeampi Seb ohi. Mark vastasi omalla peräänantamattomalla Aussi tavallaan olla sen enempää kiilaamatta mutta eipä kyllä antanut tilaakaan saatikka pyrki edes itse oikeaoppiselle ajolinjalle. Jonka seurauksena Vettel keskeytti ja Mark sai tyytyä kolmossijaan. Luultavasti menettivät kaksoisvoiton tällä tapahtumalla. Syyllisen saa jokainen valita itse mut olkoon tämä vaikka yksi näistä Vettelin tuhottoman useista virheistä tällä kaudella. Sellanen huomio, että tässä kisassa Seb lähti sijalta kolme.

Kanadassa sijalta kaksi lopulta sijalle 4. Johtokierroksia tuli huimat 7. RB:n taktiikat olivat hieman heikonlaisia. Ei varsinaisesti ollut jakoja McLarenin, eikä edes Ferrarin vauhtiin kyseisellä radalla. Vettel ei oikeastaan virheitä tehnyt, ellei sellaiseksi lasketa tallin kanssa tekemää omituista rengasratkaisua. RB:t lähti kovilla liikkeelle mutt tulivat kuitenkin samantien varikolle ku muutkin, jotka olivat pehmeillä. Siinä vaiheessa molemmat RB miehet tippuivat muiden kärkimiesten taakse ja siellä pysyivätkin loppukisan ajan. Makisimi kyseisestä kisasta oli neljäs sija.

Valencia paalulta voittoon. Täällä tais startin jälkeisessä mutkassa Hamilton tuupata eturenkaalla Vetteliä takarenkaaseen. Ei millään muotoa edellä ajavan vika/virhe.

Briteissä paalulta lähti ja maaliin tuli sijalla 7. Täällä tuli etusiipiepisodi ja kakkoskuski komentit. Jälleen kerran Vettelillä ei ollut osaa eikä arpaa sijoituksen huonontumiseen. Startissa Lewis vetäisi etusiivellään Sebin takakumiin viillon ja sehän oli sit siinä. Hieno nousu kuitenkin takaisin pisteille. Startti oli tosin huono, jolloin Webber meni ohi, että ihan ansaittu voitto Markille. En näe tässäkään millään tapaa Vetteliä syyllisenä renkaan rikkoutumiselle tai paalun vaihtumisenä noinkin huonoon sijoitukseen.

Saksa olikin sitten Ferrarin pelleilyareena. Paalulta "lähti" Seb mut meinasi sammuttaa auton startissa ja näin molemmat Ferrarit meni ohi. Ei sinänsä näkyvää omaa virhettä Sebiltä, ellei sit törkkinyt nappeja jotenkin väärin suurissa paineissaan, kun ei tunnu niitä kestävän? Kolmossija oli lopulta parasta mitä pystyi saamaan, koskapa Ferrarin vauhtiin ei RB kyennyt vastaamaan muutenkaan koko kisan aikana.

Unkari. Paalulta kärkeen ja sit tuli turva-autoepisodi varikkokäyntien jälkeen. Mark ei käynyt varikolla ja järjesti itsensä loistavilla kierroksilla kärkeen. Vettelin jäädessä Alonso taakse. Turva-autoepisodi oli kokonaisuudessaan vähän koko tallin virhe. Toki Vetteliä voidaan syyttää siitä, että olisi koko ajan pitänyt roikkua Webberin perässä.

Spassa nelossijalta startti ja lopulta epäonnistunut ohitusyritys, joka voidaan laittaa toki Vettelin syyksi mutta lieventävin asiahaaroin. Liukkaus ja downforcen heikkeneminen ja Buttonin kostean radan huomioiminen toivat Vettelin liian lähelle ja lopulta kylkeen. Enkä sano, että tuossa kohtaa Buttonilla oli mitään syytä tapahtuneeseen.

Italiassa kuutosijalta neljänneks, pienellä riskitaktiikalla. RB ei vaan istunut kyseiselle radalle.

Tuosta voi muistutuksen vuoks jokainen tehdä sit omat päätelmät. Minä en näe, että paalulta lähdettäessä olisi juurikaan syitä Sebissä :eek:
 

formulastara

Well-known member
Liittynyt
30.3.1999
Viestit
5691
Sijainti
hki finland
Misa1:n ansiokkaan summauksen jalkeen Sebastianin voi mielestani nostaa moraaliselle karkipaikalle tassa vaiheessa kautta.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Vettel vaikuttaa erittäin kovalta katurataspesialistilta. Red Bull sopii täydellisesti Singaporeen, jäljellä sen jälkeen vielä Korea ja Abu Dhabi. Emiraateista Sebillä on jo voitto viime vuodelta. Tällä kaudella kakkossija Monacosta ja voitto Valenciasta. Vaikka Webber yltäisi kakkoseksi lopuilla katuradoilla (olettaen Vettelin voittavan), on ero muutamaa pistettä vaille kurottu umpeen. Japanista Vettelillä on voitto viime kaudelta ja Brasiliassa voitti Webber, eli jännä nähdä, mitä näissä vaa'ankieliosakilpailuissa tapahtuu.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Eikös se Kimi tullut kerran sieltä tunnelista napaten Sutilin mukaansa.
Kun ajaa yli 150 kisaa ja yhden kerran ajautuu jonkun päälle, voidaan sanoa että poikkeus vahvistaa säännön. Silloinkaan ei kyseessä ollut ohitusyritys, vaan ihan puhdas hallinnan menetys omia aikojaan. Taitavat kisakuskit erottuvat siitä etteivät kolistele ohittaessaan tai tullessaan ohitetuksi. Buttonit, Räikköset, Alonsot...

Buttoni ja Räikkönen tulivat formuloihin aika kokemattomina ja olivat alottelijoina aika helppoja ohitettavia. Kokematon on Vettelikin, mutta sillä on mennyt yliyrittämiseksi.
 

Montana

Well-known member
Liittynyt
11.7.2010
Viestit
552
Ja missä mä jossittelen? Jos olisit Hannah Montana, niin antaisin pisteet söpöilystä. :D
Misa1:n ansiokkaan summauksen jalkeen Sebastianin voi mielestani nostaa moraaliselle karkipaikalle tassa vaiheessa kautta.
Moraalisesti kärjessä. Eikö tämä viittaa siihen, että jos ei olisi käynnyt sitä tai tätä niin voisi olla sillä sijalla. Olkoot vaikka kuinka moraalinen voittaja niin tuolla perusteella voisin sanoa esim Alonsoakin moraaliseksi mm voittaja nimeksi. "Jos ei olisi mokannut ja sitä kisaa."
Tai esim Hamilton 2007...

Toki jos kiven kovaan tulet vastaamaan, että puhun paskaa niin ok.
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Eikös tämä vääntö nyt ole vähän turhaa. Jokainen kuski tekee virheitä. Olihan Häkkisen Mikakin aikanaan vähän altis osumille. Kilpailukieltoakin tuli, kun kolasi puolet porukasta pihalle Hocken ekassa mutkassa. Sittemmin kypsyi kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Eikös tämä vääntö nyt ole vähän turhaa. Jokainen kuski tekee virheitä. Olihan Häkkisen Mikakin aikanaan vähän altis osumille. Kilpailukieltoakin tuli, kun kolasi puolet porukasta pihalle Hocken ekassa mutkassa. Sittemmin kypsyi kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi.
Tuo on täysin totta kyllä.

Schumillakin oli kausi 1992 kypsähköä ajoa, mutta 1993 virheiden määrä yhtäkkiä kasvoi. Sitten 1994 ei pysäyttäjää enää löytynyt...
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Moraalisesti kärjessä. Eikö tämä viittaa siihen, että jos ei olisi käynnyt sitä tai tätä niin voisi olla sillä sijalla. Olkoot vaikka kuinka moraalinen voittaja niin tuolla perusteella voisin sanoa esim Alonsoakin moraaliseksi mm voittaja nimeksi. "Jos ei olisi mokannut ja sitä kisaa."
Tai esim Hamilton 2007...

Toki jos kiven kovaan tulet vastaamaan, että puhun paskaa niin ok.
Ei ilmeisesti leikkaa mut ei se haittaa, kyllä se siitä :thumbup:

Eihän tuossa minun tekstissä (joka oli muuten typoja täynnä, pahoittelut siitä) ollut tarkoitus mitenkään jossitella tilannetta. Siinä oli kertaus miten on kausi mennyt Vettelin osalta ja sillä oli tarkoitus kertoa lähinnä se, ettei paalulta lähdettäessä Seb ole varsinaisesti itse tuhonnut kisaansa juuri kertaakaan.

Ja siis mikä helvetin Alonso vertaus? Teeppä samanlainen listaus(mielellään ilman typoja :p) Alonsosta, niin tuskin kukaan saa siitä sellaista kuvaa, että joo, kyllä, Alonsohan voisi olla moraalinen mestari. Erona siis pistemenetys per kisa oma virhe versus kalusto ongelma tai vastaava.

Alonson pistemenetykset johtuvat pääosin omista virheistä ja osin kalustosta. Vettelillä huomattavasti suuremmalla kädellä pisteet ovat menneet kaluston temppuiluun.

Täytyy todeta, että mitäpä pointtia olis hirveesti muuten edes keskustella, jos jossittelulle ei annettais sijaa? Jos se tehdään tyylillä, niin se on enemmänkin niinku vanha whisky tai viini. Purkan jauhaminen on tylsää mut jos fiilistelee hieman jossittelemalla sillon tällön esim Irwinin tai jonku muun kans Schumi-Häkä ajoista, niin sehän ei ole vanhan purkan jauhamista.

Se on muuten huvittavaa, ettei kukaan tunnu muistavan esim tuota ku Hamilton viilti Vettelin kumin paskaks ja siinä meni se kisa Sebiltä mut ei Lewisiltä. Mut se toki muistetaan, että Seb yritti ja ohitti Markin, joka ei antanut tilaa, jonka seurauksena Sebin kisa meni pilalle, kun taas Mark menetti luultavasti vain yhden sijoituksen :rolleyes:

Markin suoritus kyseisessä tapahtumassa on pienesti verrattavissa tilanteeseen jossa Vettel tulee kiihdytyskaistaa pitkin moottoritielle ja Mark ajaa tiukasti oikeaa kaistaa antamatta tilaa moottoritielle tulevalle Sebille. Ihan laillistahan se on ku rinnakkain siihen tullaan mutta aika jurpoja ne on jotka siinä junnaa vaikka vasemmalla kaistalla on selkeästi tilaa. :jaska:
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13751
Ihan laillistahan se on ku rinnakkain siihen tullaan mutta aika jurpoja ne on jotka siinä junnaa vaikka vasemmalla kaistalla on selkeästi tilaa. :jaska:
Aijai taas tätä :D Poliisi voi vaikka sakottaa jos väistää vasemmalle. Eli en väistäisi vaan olisin sitten kai sakkoja haluamaton jurpo. En silti myöskään vain ajaisi edelläolevasta puolen sekunnin päässä asenteella "minun eteeni et tule".
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Aijai taas tätä :D Poliisi voi vaikka sakottaa jos väistää vasemmalle. Eli en väistäisi vaan olisin sitten kai sakkoja haluamaton jurpo. En silti myöskään vain ajaisi edelläolevasta puolen sekunnin päässä asenteella "minun eteeni et tule".
Itseasiassa oikeestaan enemmän tarkoitan esim. kolmostien pätkää keskustasta kehä kolmoselle asti. Siinä on 80 rajoitus ja osa liittymistä on varustettu kerrassaan onnettomilla kiihdytyskaistoilla. Sieltä on hankala vetää osassa kohtaa ylämäkeen ja kiihdyttää 80 vauhtiin ja todeta, että jep, sehän on pysähdyttävä kiihdytyskaistan päähän ku tilaa ei tehdä. Ei ole itselle näin käynyt mut muijalle on ja aika moneen kertaan olen nähnyt useankin tyypin odottelevan vuoroaan. Ja onpa muuten parikin lainvalvoja tuttavaa, jotka ovat samaa mieltä asiasta.

Mut kuten todettu, vertaus kuva osuu siinä, että laillista sitä on vetää tietä suoraan. Vaikkakin järkevämpää olisi siirtyä sivuun.

Heh, aijaa taas tätä :D voivoi ku jotku jaksaa olla suorastaan huvittavia ja jyrkkiä mut ei siinä :eek:
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13751
Heh, aijaa taas tätä :D voivoi ku jotku jaksaa olla suorastaan huvittavia ja jyrkkiä mut ei siinä :eek:
Jep juurikin tätä kun näytit yleistävän. Myöhemmin laitoin omaa tarkennustasi vasta :) Mut hei, viikonloppuja :alppu:
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
...
Mut se toki muistetaan, että Seb yritti ja ohitti Markin, joka ei antanut tilaa, jonka seurauksena Sebin kisa meni pilalle, kun taas Mark menetti luultavasti vain yhden sijoituksen :rolleyes:
Voi vielä hyvinkin käydä niin, että Webber menettää maailmanmestaruuden sen verran pienellä piste-erolla, että jos olisi jäänyt tuo aikaisempi yhden sijan menetys menettämättä niin mestaruus oliskin tullut omaan taskuun. Silloin saattaa käydä mielessä, että ei olisi ehkä kannattanut ajaa sitä suoraa ajolinjaa, joka ei sinänsä ollut mitenkään sääntöjen vastainen.

Ja ettei mene täysin off-topikiksi niin mainittakoon, että on toi Vettel kyllä edelleen aikalailla Herman's Hermits -laulaja Peter Noonen näköinen:
Näytä liitetiedosto 13221
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös