Tyhmiä kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta

  • Viestiketjun aloittaja AJ
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18417
Ihan riittävä määrä nykyään hymiöitä, vois nykyisetkin hävittää kokonaan tai edes puolittaa.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491

Siis paneeko toi naurava hymiö takaapäin ja läpsii perseelle?
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Muutettuani tänne Pirkanmaalle olen kohdannut muutamia uusia murresanoja. Erikoisin on verbi mälvätä. Sille en ole nimittäin vielä keksinyt vastinetta yleiskielestä.

Mälvääminen on hyvin samankaltaista kuin lemppaaminen, mutta ero on siinä, että lempatessa tavaroita (tai vaikka ihmisiä) siirretään paikasta toiseen, kun taas mälvätessä osa samoista tavaroista siirretään takaisin paikkaan, jossa alunperinkin olivat.

Esimerkkejä:
-Trukkilavalla on tavaraa ja tarvitset alimmaisen tavaran, joudut siirtämään päällä olevat tavarat sivuun ja saatuasi tarvitsemasi esineen siirrät taas samat tavarat takaisin lavalle. Eli joudut mälväämään. Jos taas haet toisen lavan ja siirrät osan tai kaikki tavaroista siihen joudut lemppaamaan.
- Rekkakuskit joutuvat usein mälväämään kuormaa, jos asiakkaalle jätettävän tavaran edessä on muiden asiakkaiden tavaroita. Jos osa kuormasta siirretään toiseen autoon puhutaan taas lemppaamisesta.
- Matkalaukusta pitää saada alimmainen tavara pois. Jos sitä ei saa muuten kaivettua, joudutaan laukkua mälväämään. Jos tavarat eivät mahdu laukkuun lain, joudutaan ne lemppaamaan isompaan laukkuun.
- Korkeasta paperipinosta pitää saada alimmainen paperi. Mälväämiseksi menee.

Mälvääminen on poikkeuksetta ikävää puuhaa ja siitä puhuttaessa lauseeseen lisätään yleensä joutua-verbi ja kirosana ("vittu ku joutu taas mälväämään"). Googletuksen perusteella mälvääminen tarkoittaa jossain muualla ihan jotain muuta, mutta mikä on yleiskielen vastine kuvailemalleni mälväämiselle?
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös