Pietari
HarjunHerra
Tosi törkee. :jaska::jaska:Soot julma ja raaka miäs, Juspani!![]()
Tosi törkee. :jaska::jaska:Soot julma ja raaka miäs, Juspani!![]()
Jatka ihmeessa kuvailua, noita on kiva katsella! :thumbup:Mylliksen perunat ja lihamureke sujahti juuri uuniin. Voipi olla, että roiskaisen kuvan myöhemmin. Hieman typerältä kyllä tuntuu kuvata omia ruokiaan, mutta mitä sitä ei tekisi päteäkseen nettiyhteisön edessä.
Herkulliselta näyttää niin mikäpäs siinä, vastaa vaan nälkäisten huutoon. Muistaakseni julkkiskokki Harri Syrjänenkin oli aikoinaan ensin, en tiedä ammattinimikettä, mutta sellaisessa hommassa jossa ruokaa kuvattiin lehtien kuvitukseen jne.Hieman typerältä kyllä tuntuu kuvata omia ruokiaan, mutta mitä sitä ei tekisi päteäkseen nettiyhteisön edessä.
Food stylistHerkulliselta näyttää niin mikäpäs siinä, vastaa vaan nälkäisten huutoon. Muistaakseni julkkiskokki Harri Syrjänenkin oli aikoinaan ensin, en tiedä ammattinimikettä, mutta sellaisessa hommassa jossa ruokaa kuvattiin lehtien kuvitukseen jne.
Ai että peura on hyvää! Oon melkein kateellinen! Isältä joskus saa peuranfilettä tuliaisiks, se on niiiiiin hyvää kyllä :ahem:Tuli ostettua puolikas peuraa, apaut 20kg lihaa. Paistit ja fileet meni pakkaseen yhtä paistia lukuunottamatta joka olis tarkoitus valmistaa huomenna. Oli pakko syödä kuormasta yks file. Leikkasin ohuiksi siivuiksi paistoin pannulla voissa päälle suolaa ja pippuria, aiai et oli hyvää.
Eräs Ikeasta ostettu muovinen paistinlaasta on aivan ehdoton jauhelihan paistossa. Eritoten se toimii hyvin vaivattomasti ja tehokkaasti sen klöntin hajottamisessa murusiksi. En vaihtaisi toiseksi.Mitkäs muuten on teidän suosikkivälineet ruoanlaitossa? Onko jotain ehdottomia tai sellasia mistä ette luopuisi?
Jepu, veitsenteroitin on ihan ehdoton. Mun keittiön veitset on aina terässä, ja inhottaa kylillä, jos joutuu nyrhimään tylsillä. Taitaapi olla kodin peruja tämäkin, että veitset pidetään terävinä. On ihan eri homma hommailla terävällä veitsellä kuin sohlata tylsällä.Veitsenteroittimet (puikko ja sellainen rullateroitin) on erittäin tarpeelliset. Jokaisen pöhkön keittiön veitsistä pitää olla siinä kunnossa, että voi leikata löysästä tomaatista millin siivun. Se vaatii lähes viikottaista sipaisua.
Kaks asiaa: Käyttö ja Rasvaus. Elikä kunnollinen kuuma-laardikäsittely heti alkuunsa, ja sit sitä pannua pitää käyttää. Se vaatii jonkun verran sisäänajoa ennen kuin alkaa olla "par'aimmillaan". Joka käytön jälkeen pesu vedellä harjan avulla, ja alkuunsa rasvaus kuummennuksen kera joka pesun jälkeen. Jonkin ajan kuluttua riittää pelkkä pesu ja kevyt silaus öljyä, ja sit lopulta aselviää pelkällä pesulla ja rasvailee sit tarvittaessa. Hemmottelen omaa pannuani noin kerran vuodessa kunnollisella silavakylvyssä, eli pyrin polttamaan siihen sianihraa.Meiltäin löytyy myös tuollainen mainitsemasi valurautapannu, mutta silti ruoat tulee tehtyä noilla sileämmillä. Valurautapannu hankittiin alunperin kun ajateltiin, että olisi lettujen paistossa ihan ehdoton, mutta olikin huono. Jäi sitten kaapin pohjalle.
No kokeile sitä käyttämätöntä pannuas pihveihin tai muuhun kokolihaan, niin jospa sillekin käyttötarkoitus löytyis :thumbup:Juu, nuo valupannun käyttön ja hoitoon liittyvät jutut on varsin tuttuja. Mökiltä kun löytyy sellainen metrin halkaisijaltaan oleva muurikka. Hankittu joskus 10 vuotta sitten, edelleen kuin uusi jokakeväisen sianihrauksen ja hellävaraisen mutta säännöllisen puhdistamisen ansiosta.
Samat ohjeet pätee toki pienempiinkin valuastioihin. Voikin käy hyvin rasvaukseen kun huolhtii että se on suolatonta.
Hyväkuntoinen valupaistoastia on vanhanakin syvänmusta kuin tuore piki.
Tuosta muurikasta se ajatus paremmista lätyistäkin lähti, mutta ei pitänyt paikkaansa keittiöpannulla.
No kokeile sitä käyttämätöntä pannuas pihveihin tai muuhun kokolihaan, niin jospa sillekin käyttötarkoitus löytyis :thumbup:
Nam, hyvän näköistä. *huuliaannuoleskelevahymiö*Mylliksen perunat syöty murekkeen kera ja oli ihan hyvää. Tuosta rosmariinista ei ollut oikein aavistustakaan paljonko pitää laittaa. Nyrkillinen meni tuoretta ja tuntui olevan sopiva.
![]()
Mitä sulla on tuossa murekkeessa? Näyttää hyvältä :thumbup:Mylliksen perunat syöty murekkeen kera ja oli ihan hyvää. Tuosta rosmariinista ei ollut oikein aavistustakaan paljonko pitää laittaa. Nyrkillinen meni tuoretta ja tuntui olevan sopiva.
![]()
Siinä oli juustoraastetta ja kourallinen hienonnettua persiliaa.Mitä sulla on tuossa murekkeessa? Näyttää hyvältä :thumbup: