Kokkausotsikko

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Mylliksen perunat ja lihamureke sujahti juuri uuniin. Voipi olla, että roiskaisen kuvan myöhemmin. Hieman typerältä kyllä tuntuu kuvata omia ruokiaan, mutta mitä sitä ei tekisi päteäkseen nettiyhteisön edessä.
Jatka ihmeessa kuvailua, noita on kiva katsella! :thumbup:

Harmittaa, kun on monta päivää mennyt sairastaessa, eikä ole jaksanut kokkailla. Jospa sitä viikonlopuksi jo toipuisi kokkauskuntoon.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Mylliksen perunat syöty murekkeen kera ja oli ihan hyvää. Tuosta rosmariinista ei ollut oikein aavistustakaan paljonko pitää laittaa. Nyrkillinen meni tuoretta ja tuntui olevan sopiva.

 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Hieman typerältä kyllä tuntuu kuvata omia ruokiaan, mutta mitä sitä ei tekisi päteäkseen nettiyhteisön edessä.
Herkulliselta näyttää niin mikäpäs siinä, vastaa vaan nälkäisten huutoon. Muistaakseni julkkiskokki Harri Syrjänenkin oli aikoinaan ensin, en tiedä ammattinimikettä, mutta sellaisessa hommassa jossa ruokaa kuvattiin lehtien kuvitukseen jne.
 

Makkonen

Guest
Herkulliselta näyttää niin mikäpäs siinä, vastaa vaan nälkäisten huutoon. Muistaakseni julkkiskokki Harri Syrjänenkin oli aikoinaan ensin, en tiedä ammattinimikettä, mutta sellaisessa hommassa jossa ruokaa kuvattiin lehtien kuvitukseen jne.
Food stylist
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tuli ostettua puolikas peuraa, apaut 20kg lihaa. Paistit ja fileet meni pakkaseen yhtä paistia lukuunottamatta joka olis tarkoitus valmistaa huomenna. Oli pakko syödä kuormasta yks file. Leikkasin ohuiksi siivuiksi paistoin pannulla voissa päälle suolaa ja pippuria, aiai et oli hyvää.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tuli ostettua puolikas peuraa, apaut 20kg lihaa. Paistit ja fileet meni pakkaseen yhtä paistia lukuunottamatta joka olis tarkoitus valmistaa huomenna. Oli pakko syödä kuormasta yks file. Leikkasin ohuiksi siivuiksi paistoin pannulla voissa päälle suolaa ja pippuria, aiai et oli hyvää.
Ai että peura on hyvää! Oon melkein kateellinen! Isältä joskus saa peuranfilettä tuliaisiks, se on niiiiiin hyvää kyllä :ahem:

Mitkäs muuten on teidän suosikkivälineet ruoanlaitossa? Onko jotain ehdottomia tai sellasia mistä ette luopuisi?

Itsellä on tietty suosikkilastat ja kauhat, joita tulee käytettyä enemmän kuin muita, mutta yksi on ehdottomasti ylitse muiden: VALURAUTAPANNU. Eikä oo mikään hifistelymalli, vaan maksoi muistaakseni euron cittarin poistokorissa. Painava kuin mikä, ja käsiteltävä pannulappujen kanssa, mutta lihan/kanan ruskistamiseen ja pihvien paistamiseen aivan ykkönen! :thumbup: No, toinen on sit varmaankin Tefalin paistinpannut muuhun käyttöön. En enää suostu ostaan muita, ne on parsoja. Kestävät vuosikausia uudenveroisina, ellei itse kämmää polttamalla pintaa.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Meillä on pari valurautapannua, toiseen oon suunnitellu tässä joskus tekeväni pitkän varren, että pääsee paistamaan leivinuunissa hiilloksen päällä ruokia. Tosin tuo juttu on vasta ajatuksen asteella mutta pitäs toteuttaa ehdottomasti.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Mitkäs muuten on teidän suosikkivälineet ruoanlaitossa? Onko jotain ehdottomia tai sellasia mistä ette luopuisi?
Eräs Ikeasta ostettu muovinen paistinlaasta on aivan ehdoton jauhelihan paistossa. Eritoten se toimii hyvin vaivattomasti ja tehokkaasti sen klöntin hajottamisessa murusiksi. En vaihtaisi toiseksi.

Tuo meidän isokokoisin paistinpannu on lapsiperheelle varsin tarpeellinen ja käyttökelpoinen kapine. Taitaa olla pohjan halkaisija 32 cm. En vaihtaisi.

Veitsenteroittimet (puikko ja sellainen rullateroitin) on erittäin tarpeelliset. Jokaisen pöhkön keittiön veitsistä pitää olla siinä kunnossa, että voi leikata löysästä tomaatista millin siivun. Se vaatii lähes viikottaista sipaisua.

Lisäksi eräs wanha, puukahvainen ja kulunut, mutta minulla ikäni kulkenut pikkuveitsi on parsempi kuin mikään uudemmista. Sopii mainiosti hedelmäveitseksi ja pikkuhommien yleisveitseksi. En tiedä miksi se onkin niin hemmetin hyvä. Sopii hiehosti käteen, lienee ergonomiakysymys.

Meiltäin löytyy myös tuollainen mainitsemasi valurautapannu, mutta silti ruoat tulee tehtyä noilla sileämmillä. Valurautapannu hankittiin alunperin kun ajateltiin, että olisi lettujen paistossa ihan ehdoton, mutta olikin huono. Jäi sitten kaapin pohjalle.
 
Viimeksi muokattu:

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Veitsenteroittimet (puikko ja sellainen rullateroitin) on erittäin tarpeelliset. Jokaisen pöhkön keittiön veitsistä pitää olla siinä kunnossa, että voi leikata löysästä tomaatista millin siivun. Se vaatii lähes viikottaista sipaisua.
Jepu, veitsenteroitin on ihan ehdoton. Mun keittiön veitset on aina terässä, ja inhottaa kylillä, jos joutuu nyrhimään tylsillä. Taitaapi olla kodin peruja tämäkin, että veitset pidetään terävinä. On ihan eri homma hommailla terävällä veitsellä kuin sohlata tylsällä.

Meiltäin löytyy myös tuollainen mainitsemasi valurautapannu, mutta silti ruoat tulee tehtyä noilla sileämmillä. Valurautapannu hankittiin alunperin kun ajateltiin, että olisi lettujen paistossa ihan ehdoton, mutta olikin huono. Jäi sitten kaapin pohjalle.
Kaks asiaa: Käyttö ja Rasvaus. Elikä kunnollinen kuuma-laardikäsittely heti alkuunsa, ja sit sitä pannua pitää käyttää. Se vaatii jonkun verran sisäänajoa ennen kuin alkaa olla "par'aimmillaan". Joka käytön jälkeen pesu vedellä harjan avulla, ja alkuunsa rasvaus kuummennuksen kera joka pesun jälkeen. Jonkin ajan kuluttua riittää pelkkä pesu ja kevyt silaus öljyä, ja sit lopulta aselviää pelkällä pesulla ja rasvailee sit tarvittaessa. Hemmottelen omaa pannuani noin kerran vuodessa kunnollisella silavakylvyssä, eli pyrin polttamaan siihen sianihraa.

Lettuihin en tuota käyttäis, mutta kokolihan ruskistukseen se on aivan ehdoton. Tulee niin nättiä pintaa että! Ja teflonilla ei saa niin hyviä pihvejä koskaan kuin valuraudalla. Jauhelihat yms mössöt menee sen sijaan aina teflonille.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Juu, nuo valupannun käyttön ja hoitoon liittyvät jutut on varsin tuttuja. Mökiltä kun löytyy sellainen metrin halkaisijaltaan oleva muurikka. Hankittu joskus 10 vuotta sitten, edelleen kuin uusi jokakeväisen sianihrauksen ja hellävaraisen mutta säännöllisen puhdistamisen ansiosta.
Samat ohjeet pätee toki pienempiinkin valuastioihin. Voikin käy hyvin rasvaukseen kun huolhtii että se on suolatonta.

Hyväkuntoinen valupaistoastia on vanhanakin syvänmusta kuin tuore piki.
Tuosta muurikasta se ajatus paremmista lätyistäkin lähti, mutta ei pitänyt paikkaansa keittiöpannulla.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Juu, nuo valupannun käyttön ja hoitoon liittyvät jutut on varsin tuttuja. Mökiltä kun löytyy sellainen metrin halkaisijaltaan oleva muurikka. Hankittu joskus 10 vuotta sitten, edelleen kuin uusi jokakeväisen sianihrauksen ja hellävaraisen mutta säännöllisen puhdistamisen ansiosta.
Samat ohjeet pätee toki pienempiinkin valuastioihin. Voikin käy hyvin rasvaukseen kun huolhtii että se on suolatonta.

Hyväkuntoinen valupaistoastia on vanhanakin syvänmusta kuin tuore piki.
Tuosta muurikasta se ajatus paremmista lätyistäkin lähti, mutta ei pitänyt paikkaansa keittiöpannulla.
No kokeile sitä käyttämätöntä pannuas pihveihin tai muuhun kokolihaan, niin jospa sillekin käyttötarkoitus löytyis :thumbup:
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Noniin, nyt meni paloiteltu peuran file uuniin apaut 150 astetta, seuraksi se sai suolaa, mustapipputia, juureksia, sipulia, lihaliemikuution sekä vettä. Antaapi sen muhia siellä kannen alla kaikessa rauhassa kolmesta neljään tuntia. Vielä en tiedä mitä sen kans tarjois mutta katotaan mitä sitä keksii.
 

Kakkosnilkki

Well-known member
Liittynyt
9.1.2009
Viestit
130
Mylliksen perunat syöty murekkeen kera ja oli ihan hyvää. Tuosta rosmariinista ei ollut oikein aavistustakaan paljonko pitää laittaa. Nyrkillinen meni tuoretta ja tuntui olevan sopiva.

Nam, hyvän näköistä. *huuliaannuoleskelevahymiö*

Oot sä jusban hyvä kokki!
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Mylliksen perunat syöty murekkeen kera ja oli ihan hyvää. Tuosta rosmariinista ei ollut oikein aavistustakaan paljonko pitää laittaa. Nyrkillinen meni tuoretta ja tuntui olevan sopiva.

Mitä sulla on tuossa murekkeessa? Näyttää hyvältä :thumbup:
 

Banaani

In stereo where available
Liittynyt
29.3.2006
Viestit
5232
Sijainti
Manse
Olen jo pitkään tehnyt hyvin samanlaisia pottuja kun nämä "Mylliksen perunat". Oliiviöljy ja mausteet (chilijauhe, pippurisekoitus, aromisuola, oregano) vaan rasian pohjalle. Viipaleet sinne ja kunnon ravistus, pellille ja uuniin. Mausteita olen laitellut sen mukaan mitä sattuu löytymään, paprikajauhekin on ihan hyvä potuille.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu


Tosta saa loistavaa salaatinkastiketta, tota, sinappia ja sitruunanmehua sekaisin ni on hyvää :thumbup:
 
Ylös