Kokkausotsikko

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Kokeilin tanaan jotain uutta, omasta paasta...

Keitin ekaks vajaan pussillisen ruis-fusilleja, ladoin laakeaan uuninkestavaan astiaan (joka oli voideltu oliivioljylla). Sekaan sekoitus jossa oli ainakin (kuten sanottu, hihasta resepti):
- kuorittuja tomaatteja, sauvasekoittimella hienonnettu
- meksikolaista salsaa 1/3 purkista
- aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
- 1 kokonainen kynneton valkosipuli pieneksi silpuksi leikattuna (ei murskattuna)
- suhteellisen paljon basilikaa ja hiukka timjamia.
- suolaa tietty (myllysta)

Sekoitin tuon ja panin paalle mozzarellaa ja uuniin 225°C reilu 20 minsaa kunnes juusto ruskeaa.
Jos nuorempi lapsi ei ois ollut syomassa, oisin pannut myos oliiveja ja chilia (myllysta).

Tuota syotiin paistetun lohen kanssa. Tuosta tuli perheen uusi lemppariruoka, jopa vanhempi tytar ken ei pastasta valita, kysyi etta kai tuota riittaa huomisellekin... :eek:
Suosittelen. :thumbup:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tänään ajattelin laittaa lihapullia broilerinjauhelihasta. Sekaan tulee mm. murennettua fetaa. Huomenillaksi lupasin yrittää loihtia omatekoista iskenderiä. Pitäis vaan jostain saada hyvää kebab-lihaa. Ne tavan ruokakaupoissa pusseissa (siinä pizza"kinkku"suikaleiden vieressä olevat on ainakin ihan kelvottomia). Vinkkejä otetaan vastaan.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Pitäis vaan jostain saada hyvää kebab-lihaa. Ne tavan ruokakaupoissa pusseissa (siinä pizza"kinkku"suikaleiden vieressä olevat on ainakin ihan kelvottomia). Vinkkejä otetaan vastaan.
Koita valmistaa itse. Ite koitin kerran ja tota eise ihan putkeen menny mutta kyllä varmasti voitti noi kaupan valmiit jutut.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tais mennä jotakuinkin näin:

-1 kg jauhelihaa (nauta)
-puolikas pussi aromisuolaa
-1/2 dl mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan murekkeen tapainen köntti. Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa ja se on siinä.
Mulla tais tulla virhe siinä, etten jaksanut vaivata tota taikinaa tarpeeksi ja en saanut siitä tiukkaa pakettia kun sitä muotoilin murekkeen muotoiseksi. Olis tarkotus tässä joskus koittaa tota uudestaan mutta siten et vaivaan taikinaa oikeen perskeleesti ja sit niin piukkaan pakettiin se kun vaan ikinä saa.

Googleta vähän niin löytyy monen monta ohjetta.
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Mites kokeilit? Tiedän sit kokeilla eri tavalla :rolleyes:
Kotikepatin tärkein juttu on nimenomaan se, että saa sen j-lihamassan todella kiinteäksi sinne folioon. Me laitetaan aina tuplasetti sitä foliota. Ja sataan asteeseen useaksi tunniksi. Kepatista saa kätevästi leikattua ohuita siivuja kun pakastaa sen ensiksi.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Kiitokset kepappivinkkailijoille. Pikaguugletin ja vielä olis pari kysymystä. Oletteko käyttäneet pelkkää naudan jauhelihaa, vai jotain sekoituksia? Mietin, että jos laittas puolet sika-nautaa ja puolet naudan paistijauhelihaa. Pohdin tässä myös, että kannattaisko tuo tehdä jo tänään, ja sit laittaa pakastimeen huomiseen saakka? Vähän tiukille menee ton paisto+vetäytymisjan kanssa, jos huomenna töiden jälkeen alkaa väsäämään. (Koska ruoanhan pitää olla pöydässä, kun mies tulee töistä kotiin :wink:)

Hieman tuo aromisuolan käyttö epäilyttää, mutta kai se on kokeiltava, kun sitä jokaisessa löytämässäni reseptissäkin oli :doubtful:
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Kiitokset kepappivinkkailijoille. Pikaguugletin ja vielä olis pari kysymystä. Oletteko käyttäneet pelkkää naudan jauhelihaa, vai jotain sekoituksia? Mietin, että jos laittas puolet sika-nautaa ja puolet naudan paistijauhelihaa. Pohdin tässä myös, että kannattaisko tuo tehdä jo tänään, ja sit laittaa pakastimeen huomiseen saakka? Vähän tiukille menee ton paisto+vetäytymisjan kanssa, jos huomenna töiden jälkeen alkaa väsäämään. (Koska ruoanhan pitää olla pöydässä, kun mies tulee töistä kotiin :wink:)

Hieman tuo aromisuolan käyttö epäilyttää, mutta kai se on kokeiltava, kun sitä jokaisessa löytämässäni reseptissäkin oli :doubtful:
Mä voin illalla kysyä vaimolta ne mausteet, en nyt itse muista. Pelkkää nautaa on käytetty ja hyvää on. Kyytipojaksi sitten tietty paseeratusta tomaattimurskasta se kastike ja PARTAÄIJÄÄ!!!!! Felixin kepattikastike toimii myös hyvin. Muista SIPULIRENKAAT ja se ehkä tärkein: KAALISUIKALEET!!!
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Teukka vois tulla kertoon pollilla, miten kepappimöykky tehdään kotikonstein. Ja mitkä on ainekset. Se vitun erkki.
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Teukka vois tulla kertoon pollilla, miten kepappimöykky tehdään kotikonstein. Ja mitkä on ainekset. Se vitun erkki.
Joo mutta sen pitäisi tapahtua omassa 'leivotaan, leivotaan' -otsikossaan.
Jokos foorumin omat kotikasvattajat on vaihtaneet piparin- ja kaakaonvalmistusohjeensa?
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Huomenillaksi lupasin yrittää loihtia omatekoista iskenderiä. Pitäis vaan jostain saada hyvää kebab-lihaa. Ne tavan ruokakaupoissa pusseissa (siinä pizza"kinkku"suikaleiden vieressä olevat on ainakin ihan kelvottomia). Vinkkejä otetaan vastaan.
Itse olen tehnyt tätä akuuttiin kebab-nälkään.
Ei se nyt aivan samaa ole kuin moniosaajien laittamat, mutta välttää.
Lähinnä se kebab-tunnelma syntyy itselle oikeantyyppisestä riisistä, kastikkeista ja kaalista.

Micael voisi pienentää tuota looransa kuvaa, että vois tätäkin lukea, ilman monitorikaupassa käyntiä.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Nyt on mötkylä uunissa (vielä hetken). Vähän jännittää millasta siitä tulee... mutta vois sit huomenna käydä hakeen jotain pakastekepappia, jos toi on ihan katastrofi.

Tuli sit runnottua sekä vaaleaa että tummempaa lihaa ihan urakalla tänään, kun eka tein broilepyörykät ja sit ton keputin. Vaalealle toki hieman hellempi käsittely, mutta kepappi"taikinaa" veivasin pidempään. Ensin puristelin käsin noin 10 minsaa. Jo viiden minuutin kourimisen jälkeen lihan rakenne alkoi selvästi muuttua sileämmäksi. Sit otin vielä päristimen esiin ja päästelin taikinakoukkujen kanssa toiset kymmenen minuuttia. Lopuksi hellemmin käsin hetken, ja sit survoin sen mahdollisimman tiukalle rullalle folioon.

Tulipas kuvaus, sori :eek:
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Ensin puristelin käsin noin 10 minsaa. Jo viiden minuutin kourimisen jälkeen lihan rakenne alkoi selvästi muuttua sileämmäksi. Sit otin vielä päristimen esiin...
Asiayhteydestään irroitettuna sitaatti kuuluisi ennemminkin 'leivotaan, leivotaan' -otsikon alle... :D:D:D:D

Vaimo vahvisti mausteiden olleen juurikin nuo pippurisekoitus+aromisuola.
Ei voi mennä vikaan. Nam!
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net


Tosta saa loistavaa salaatinkastiketta, tota, sinappia ja sitruunanmehua sekaisin ni on hyvää :thumbup:

Meillä menee toi jugurttipurkki parissa päivässä. Sopii sellaisenaan vaikka lihan päälle.

Aika yhteensattuma kun itsekkin tein tänään kebabbia, raaka-aineina jauheliha, mustapippuri ja suola. Uuniin 100 asteeseen folioon käärittynä 3 tunniksi ja valmis oli. Loppu on jääkaapissa ja huomenna paistinpannun kauttaa lautaselle.
 
Ylös