Kokkausotsikko

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Juustoinen kasvisgratiini

Joku tämäkaltainen ohje oli joskus Juskaselta tai joltain, mutta muutaman kerran olen tehnyt tai vaimo tehnyt.

Keitä suolavedessä kukkakaalia ( josta tulee myöhemmin kakkakuulia...:eek: ), pieneksi pilkottuja porkkanoita ( vaikka paksun kolikon kokoisia ) voi toki myös käyttää kenties parsaa tai lanttua yms

Sivele pullasudilla matalahkoon vuokaan reunoille ja pohjaan öljyä, ettei tartu turhaan kiinni.
Kaalit ja muut vastaavat melko kypsät kasvikset lado pohjalle. Melko tiukkaan, ettei sulavat juustot aivan vapaasti sula pohjalle. Päälle kenties sopivan pieneksi pilkottua raavaspekonia, sopivasti ruoho tai yrttituorejuustoa + savuporosulatejuustoa + tavallista emmental tai pizzajuustoraastetta päälle. Musta Pekka-juustolla tai valkosipuliViolalla eli se Siskontyttö, vai mikä se oli, voi kanssa maustella. ja toki muitakin mausteita maun mukaan.

Folio päälle, ettei polta juustoa ja kuivata kasviksia. uunia sopivasti. Samaan uuniin vaikka merilohen pala perinteisillä mausteilla. Ja juustojuttu syötävä kerralla, ei ole minkään makuinen lämmitettynä. ja kylmää valkkaria isooooo lasi!:ahem:
 
Viimeksi muokattu:

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Niinhän se menee, että kun yksi tällä forumilla hyppää kaivoon, niin sitä muut perässä. Puhumattakaan mustikkajäätelöstä, pääkallosalmiakista, tai KEBAPISTA!!!



Pitihän sitä koittaa. Aivan ulkoaostetun veroista tuli. Tomaattikastikkeet jäi tekemäti, mutta pidänkin enemmän tuosta valkosipulisoosista. Makuhommat jää kyllä hieman vajaaksi ilman punaista kastiketta, joten ens kerralla sitten, tai huomenna lämmitettynä. Tänään, TÄNÄÄN!!

Tästä toikista ja tuolta otin mallia. Soosiresepti tuli sen turkkilaisjugurttifirman sivuilta.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Eilen tehtiin hyvää kanakeittoa suurinpiirtein tämän ohjeen mukaan. Mausteita tosin käytettiin vähän enemmän ja tuorejuustokin oli paprika-chili-maustettua.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Ruislimppu olis vähän niinkuin valmisteilla. Tuloksena todennäköisesti kova möykky jonka voin myydä tykinkuulaksi puolustusvoimistelijoille.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Ruislimppu olis vähän niinkuin valmisteilla. Tuloksena todennäköisesti kova möykky jonka voin myydä tykinkuulaksi puolustusvoimistelijoille.
Voisko joku pollata, että oliko burbin tarpeellista tehdä ruislimppu?

Itse tein lounaaksi kanaa ja salaattia. Salaatti tänään mallia hetelmä eli banaania, omenaa, oliiveja, raejuustoa, öljyä ja paprikaa. Kanan paistoin rapiaksi ja lopuksi ravistelin salaattiaineksenn mukaan.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Leivän päällä ei ainankaa paprika-chili maistu yhtään miltään. :nope:
Ei tullut sitä leivälle pistettyä, kun koko purkillinen meni kattilaan, mutta pinen maiston perusteella oli aika neutraalia.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Perustelin tänään itselleni jotenkin, että yksin ollessakin on parempi syödä kunnolla kuin miten sattuu. Siispä kokkailen pitkästä aikaa. Kanaa on hautumassa uunissa ja tomaattikastiketta hellalla.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tämmöstä tänään koitetaan:
http://www.herkuttele.com/reseptit/tom-yum-keitto

Sitruunaruohon varret saattaa olla semmosia, että mahdanko löytää... Kalakastiketta lienee saa valmiinakin purkitettuna.
Onnistuiko.

Kaikkia muita tarvikkeita löytyy ihan noista isoista marketeista, mutta noi sitruunaruohon varret voi olla vähän haastavampi.

Turustakin kyllä löytyy noita ns. erikoiskauppoja. Ainakin Brahenkadun alapäässä on joku itämainen kauppa (joskus oli parikin), mistä löytyy varmaan kaikki mitä tarvii.
 

Latyrx

Vaihtopenkin Eberi
Liittynyt
25.5.2008
Viestit
691
Sijainti
Mika Salon taikalasit
1. Ota pizza kaupan pakastealtaasta.
2. Vie se pakkaseen ja juo kaljaa.
3. Kun nälkä yllättää laita pizza uuniin.
4. Juo lisää kaljaa.
5. Ota pizza uunista ja nauti.

:alppu:
 
Ylös