Kokkausotsikko

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tarkoituksena olisi tehdä lammaskaalia tähän tapaan. Lihana on kyllä vähän luisempaa settiä.
Kaali keittomuodossa. :yuck::yuck::yuck::yuck::yuck::thumbdown:thumbdown:nope::nope:

Minen oo ruokien suhteen nirso, mutta...kaali...keitettynä.... Jestas sentään, mitä ihmiset suuhunsa laittavat!
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Mulla on jääkaapissa iso kaali. Vinkkejä sen jalostamisesta hyväksi ruuaksi otetaan vastaan tässä tojckissa. Muita mahdollisia ainosesiä saan kaupasta.

Kiitos vinkeistä.


ps. Kaalikääryleitä en ala väsäämään.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Mulla on jääkaapissa iso kaali. Vinkkejä sen jalostamisesta hyväksi ruuaksi otetaan vastaan tässä tojckissa. Muita mahdollisia ainosesiä saan kaupasta.

Kiitos vinkeistä.


ps. Kaalikääryleitä en ala väsäämään.
Kaalilaatikko. Ainoa syötävä ruoka, mitä kaalista voi tehdä.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Mulla on jääkaapissa iso kaali. Vinkkejä sen jalostamisesta hyväksi ruuaksi otetaan vastaan tässä tojckissa. Muita mahdollisia ainosesiä saan kaupasta.

Kiitos vinkeistä.
Raastettuna kebab-lautasen reunalle. ;)

Ihmekeitto. Ei tarvitse ajatella linjoja, sitä kun saa syödä niin paljon kuin napa naukuu.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään lämpiää leivinuuni ja yöksi karjalanpaisti paistumaan :ahem:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Kaalikeitto! Siis lammas-kaalikeitto!

Normitavaraa.
Superia siitä saa, kun
- ottaa lihoille pannulla värin
- freesaa kaalin ennen keittämistä
- freesaa valkosipulin ennen keittoon lisäämistä
- freesaa, saa tulla väriäkin, sipulin ennen keittoon lisäämistä
- oliiviöljyssä kaikki tietysti
Ja muuten perusohjeilla, mutta:
- lisää sopivasti fariinisokeria tai siirappia
- chilillä kärki, ei liikaa, vain terävyys
- worcestershiresaucea hiukka
- lampaan lisäksi possun savuluita
-piitkä keittoaika, miedolla lämmöllä, juuri ja juuri saa neste liikkua

Yrteiksi provencen settiä. Tuoretta persiljaa.

Tee saavillinen ja pakkaseen. Kurkoa.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mitä nopeaa, vaivatonta ja hyvää näin perjantaina kuuluis kokata? Kauppaan pitäisi sunnata ja pää lyö aivan tyhjää.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Mitä nopeaa, vaivatonta ja hyvää näin perjantaina kuuluis kokata? Kauppaan pitäisi sunnata ja pää lyö aivan tyhjää.
Ota broilerinrintapaloja. Paista voi-hunaja-rakuuna seoksessa, sitten kippaat creme frechiä tai smetanaa sekaan, jonkun verran rouhittua mustapippuria sekaan.

Kaveriksi riisiä ja pannulla puolikkaina paistettuja tomaatteja.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Ota broilerinrintapaloja. Paista voi-hunaja-rakuuna seoksessa, sitten kippaat creme frechiä tai smetanaa sekaan, jonkun verran rouhittua mustapippuria sekaan.

Kaveriksi riisiä ja pannulla puolikkaina paistettuja tomaatteja.
Hehe =) Puhe oli helposta, ostin ranskalaisia ja hk:n sinistä. Gourmet.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Mitä nopeaa, vaivatonta ja hyvää näin perjantaina kuuluis kokata? Kauppaan pitäisi sunnata ja pää lyö aivan tyhjää.
Banaanikermapiiras luonnollisesti!

Tossa nopeampi resepti jossa vähän oiottu mutkia suoriksi, mutta ihan hyvää tulee tälläkin (ja sulla oli tuo helppousvaatimus tuossa):

Yhdistä jauhot suola kulhossa.Ripottele voi kasvisrasvan päälle.Murusta seos sormilla.Pirskota jääkylmää vettä yhteen kohtaan kerralaan,sekoita haarukalla.Lisää loput vedestä vähän kerralaan ja samalla sekoita,jotta taikina kostuisi tasaisesti.Älä lisää liikaa vettä,vain sen verran että taikina pysyy kiinteänä.Tee taikinasta pallonmuotoinen.Siirrä taikina ison kelmunpalan päälle ja painele varovaisesti 4-5 kertaa.Tasoita taikina levyksi,kääri hyvin ja anna olla jääkaapissa 30 -40 minuttia tai yön yli.Ota lämpenemään huoneenlämpöön ennen kaulintaa.Voitele 22cm:n piirasvuoka.Ota taikina pois kelmusta ja laita se jauhotetulle leivinpöydälle.Kauli taikinaa keskeltä reunoille päin,käännä vähän väliä.jotta sittä tulisi pyöreä.Taikinan tulisi olla muutaman millin paksuinen.Pyöritä taikina kaulimen ympärille ja kuori se sitten takaisin piirasvuokaan.Leikaa liiat taikinat pois reunoilta,mutta jätä 2,5 cm:n vara.Taita reunat ylöspäin ja poimuta ne.Pistele pohja haarukalla ja laita puoleksi tunniksi jääkappiin.Esilämmitä uuni 180 asteiseksi.Paista taikinapohja ja laita syrjään odottamaan.Täyte:sekoita sokeri,maissintärkkelys ja suola täytettä varten isossa,paksupohjaisessa kattilassa.Vatkaa vähitellen joukoon kermamaito tai kerma ja maito ja sekoita hyvin.Kuumenna kiehuvaksi melko korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen.Keitä minuutin verran,sekoita välillä.Ota kattila pois liedeltä ja vähennä lämpöä melko alhaiseksi.Lisää vatkatut keltuaiset kuumaan maitoon vähän kerrassaan hyvin vatkaten,niin että ne sekoittuvat hyvin.Pane kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen,kunnes seos alkaa saostua ja kiehua.Ota pois liedeltä ja sekoita joukoon vanilija ja voi tai margariini.kaada seos suureen kulhoon ja laita täyteen päälle kelmu,se estää kuoren mudostumisen pintaan.Jäähdytä,laita jääkappiin noin tunniksi,kunnes seos alkaa hieman kiintyä.Vatkaa kerma ja sokeri.käytä sokeria sen verran,että kermasta tulee vain hieman makeaa.Sekoita puolet kermavaahdosta täyteeseen.Viipaloi banaanit ja peitä piirakkataikinan pohja noi puolella banaaninviipaleista,laita tarvittaessa päälekäinkin.Kaada täyte päälle ja tasoita se.Pyöräytä loput banaaninviipaleet sitruunanmehussa ja asettele ne piiraan päälle.Lusikoi tai pursota loput kermasta piiraan reunoille.Pidä noin 2 tuntia jääkapissa ennen tarjoilua.

Kaapistasi pitäis iisisti löytyä seuraavat perusemneet :

5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
180 g suolatonta voita
3 rkl talousmargariinia
4-6 rkl jääkylmää vettä
kasvisöljyä voiteluun


täyte:
1 1/4 dl sokeria
reilu½ dl maissintärkkelystä
1/4 tl suolaa
3 1/4 dl kermamaitoa tai vispikermaa
2 ½ dl maitoa
3 keltuaista (vatkataan hyvin)
2 tl vanilijasokeria
1 rkl voita tai margariinia
2 ½ dl kuohu-tai vispikermaa
2-4 rkl hienoa sokeria
2 keskikokoista kypsää banaania
sitruunamehua
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Banaanikermapiiras luonnollisesti!

Tossa nopeampi resepti jossa vähän oiottu mutkia suoriksi, mutta ihan hyvää tulee tälläkin (ja sulla oli tuo helppousvaatimus tuossa):

Yhdistä jauhot suola kulhossa.Ripottele voi kasvisrasvan päälle.Murusta seos sormilla.Pirskota jääkylmää vettä yhteen kohtaan kerralaan,sekoita haarukalla.Lisää loput vedestä vähän kerralaan ja samalla sekoita,jotta taikina kostuisi tasaisesti.Älä lisää liikaa vettä,vain sen verran että taikina pysyy kiinteänä.Tee taikinasta pallonmuotoinen.Siirrä taikina ison kelmunpalan päälle ja painele varovaisesti 4-5 kertaa.Tasoita taikina levyksi,kääri hyvin ja anna olla jääkaapissa 30 -40 minuttia tai yön yli.Ota lämpenemään huoneenlämpöön ennen kaulintaa.Voitele 22cm:n piirasvuoka.Ota taikina pois kelmusta ja laita se jauhotetulle leivinpöydälle.Kauli taikinaa keskeltä reunoille päin,käännä vähän väliä.jotta sittä tulisi pyöreä.Taikinan tulisi olla muutaman millin paksuinen.Pyöritä taikina kaulimen ympärille ja kuori se sitten takaisin piirasvuokaan.Leikaa liiat taikinat pois reunoilta,mutta jätä 2,5 cm:n vara.Taita reunat ylöspäin ja poimuta ne.Pistele pohja haarukalla ja laita puoleksi tunniksi jääkappiin.Esilämmitä uuni 180 asteiseksi.Paista taikinapohja ja laita syrjään odottamaan.Täyte:sekoita sokeri,maissintärkkelys ja suola täytettä varten isossa,paksupohjaisessa kattilassa.Vatkaa vähitellen joukoon kermamaito tai kerma ja maito ja sekoita hyvin.Kuumenna kiehuvaksi melko korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen.Keitä minuutin verran,sekoita välillä.Ota kattila pois liedeltä ja vähennä lämpöä melko alhaiseksi.Lisää vatkatut keltuaiset kuumaan maitoon vähän kerrassaan hyvin vatkaten,niin että ne sekoittuvat hyvin.Pane kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen,kunnes seos alkaa saostua ja kiehua.Ota pois liedeltä ja sekoita joukoon vanilija ja voi tai margariini.kaada seos suureen kulhoon ja laita täyteen päälle kelmu,se estää kuoren mudostumisen pintaan.Jäähdytä,laita jääkappiin noin tunniksi,kunnes seos alkaa hieman kiintyä.Vatkaa kerma ja sokeri.käytä sokeria sen verran,että kermasta tulee vain hieman makeaa.Sekoita puolet kermavaahdosta täyteeseen.Viipaloi banaanit ja peitä piirakkataikinan pohja noi puolella banaaninviipaleista,laita tarvittaessa päälekäinkin.Kaada täyte päälle ja tasoita se.Pyöräytä loput banaaninviipaleet sitruunanmehussa ja asettele ne piiraan päälle.Lusikoi tai pursota loput kermasta piiraan reunoille.Pidä noin 2 tuntia jääkapissa ennen tarjoilua.

Kaapistasi pitäis iisisti löytyä seuraavat perusemneet :

5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
180 g suolatonta voita
3 rkl talousmargariinia
4-6 rkl jääkylmää vettä
kasvisöljyä voiteluun


täyte:
1 1/4 dl sokeria
reilu½ dl maissintärkkelystä
1/4 tl suolaa
3 1/4 dl kermamaitoa tai vispikermaa
2 ½ dl maitoa
3 keltuaista (vatkataan hyvin)
2 tl vanilijasokeria
1 rkl voita tai margariinia
2 ½ dl kuohu-tai vispikermaa
2-4 rkl hienoa sokeria
2 keskikokoista kypsää banaania
sitruunamehua
Banoffee tuntuis olevan kauhee hitti nyt just. Ei siin mitään, parempi toi ku korianteri.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Tää on muuten oikeesti yksi niistä otsikoista joista meikäsetä tajuaa melkein yhtä paljon kuin spallaatioreaktioista mutta vain melkein.
Freesaaminen? Banoffee? Timjami? Ootte te mestareita.
 
Ylös