Banaanikermapiiras luonnollisesti!
Tossa nopeampi resepti jossa vähän oiottu mutkia suoriksi, mutta ihan hyvää tulee tälläkin (ja sulla oli tuo helppousvaatimus tuossa):
Yhdistä jauhot suola kulhossa.Ripottele voi kasvisrasvan päälle.Murusta seos sormilla.Pirskota jääkylmää vettä yhteen kohtaan kerralaan,sekoita haarukalla.Lisää loput vedestä vähän kerralaan ja samalla sekoita,jotta taikina kostuisi tasaisesti.Älä lisää liikaa vettä,vain sen verran että taikina pysyy kiinteänä.Tee taikinasta pallonmuotoinen.Siirrä taikina ison kelmunpalan päälle ja painele varovaisesti 4-5 kertaa.Tasoita taikina levyksi,kääri hyvin ja anna olla jääkaapissa 30 -40 minuttia tai yön yli.Ota lämpenemään huoneenlämpöön ennen kaulintaa.Voitele 22cm:n piirasvuoka.Ota taikina pois kelmusta ja laita se jauhotetulle leivinpöydälle.Kauli taikinaa keskeltä reunoille päin,käännä vähän väliä.jotta sittä tulisi pyöreä.Taikinan tulisi olla muutaman millin paksuinen.Pyöritä taikina kaulimen ympärille ja kuori se sitten takaisin piirasvuokaan.Leikaa liiat taikinat pois reunoilta,mutta jätä 2,5 cm:n vara.Taita reunat ylöspäin ja poimuta ne.Pistele pohja haarukalla ja laita puoleksi tunniksi jääkappiin.Esilämmitä uuni 180 asteiseksi.Paista taikinapohja ja laita syrjään odottamaan.Täyte:sekoita sokeri,maissintärkkelys ja suola täytettä varten isossa,paksupohjaisessa kattilassa.Vatkaa vähitellen joukoon kermamaito tai kerma ja maito ja sekoita hyvin.Kuumenna kiehuvaksi melko korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen.Keitä minuutin verran,sekoita välillä.Ota kattila pois liedeltä ja vähennä lämpöä melko alhaiseksi.Lisää vatkatut keltuaiset kuumaan maitoon vähän kerrassaan hyvin vatkaten,niin että ne sekoittuvat hyvin.Pane kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen,kunnes seos alkaa saostua ja kiehua.Ota pois liedeltä ja sekoita joukoon vanilija ja voi tai margariini.kaada seos suureen kulhoon ja laita täyteen päälle kelmu,se estää kuoren mudostumisen pintaan.Jäähdytä,laita jääkappiin noin tunniksi,kunnes seos alkaa hieman kiintyä.Vatkaa kerma ja sokeri.käytä sokeria sen verran,että kermasta tulee vain hieman makeaa.Sekoita puolet kermavaahdosta täyteeseen.Viipaloi banaanit ja peitä piirakkataikinan pohja noi puolella banaaninviipaleista,laita tarvittaessa päälekäinkin.Kaada täyte päälle ja tasoita se.Pyöräytä loput banaaninviipaleet sitruunanmehussa ja asettele ne piiraan päälle.Lusikoi tai pursota loput kermasta piiraan reunoille.Pidä noin 2 tuntia jääkapissa ennen tarjoilua.
Kaapistasi pitäis iisisti löytyä seuraavat perusemneet :
5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
180 g suolatonta voita
3 rkl talousmargariinia
4-6 rkl jääkylmää vettä
kasvisöljyä voiteluun
täyte:
1 1/4 dl sokeria
reilu½ dl maissintärkkelystä
1/4 tl suolaa
3 1/4 dl kermamaitoa tai vispikermaa
2 ½ dl maitoa
3 keltuaista (vatkataan hyvin)
2 tl vanilijasokeria
1 rkl voita tai margariinia
2 ½ dl kuohu-tai vispikermaa
2-4 rkl hienoa sokeria
2 keskikokoista kypsää banaania
sitruunamehua