Kokkausotsikko

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Keep it simple.

Siivuttelin tuossa juustopatonkia ja siivujen päälle peperonisiivuja. Hyvää. Kyllä teki kauppansa.

Mainittakoon tässä yhteydessä, notta nyt peperoni oli kestomakkaraa, ei palkopippuria.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kotitekoista, sitkasta ohrarieskaa, juustoa, hk-sinistä ja tujaus sinappia. Osui ja upposi. :ahem:
 

Örfil

Guest
Eilen kokattua intiaruokaa syödään myös tänään. Kormaa. Tein lisukkeeksi juustotäytteisiä naan-leipiä ja ne maistuu tänään entistä paremmilta.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Näin elintarvikealan ihmisenä pidän hieman provoavana tuota juttua, varsinkin huutomerkit tekstin joukossa antavan ylireagoivan vaikutuksen.
Oma kantani natriumglutamaattia kohtaan on kuitenkin kielteinen.
Natriumglutamaatilla voidaan suht helposti houkuttella esiin vaikkapa umami-makukokemus, joka jättää suuhun "tätä-täytyy-saada-lisää"-tunteen. Moni lienee törmännyt vaikkapa chipsipussin avattuaan tuohon "näiden syömistä ei voi lopettaa" fiilikseen. Natriumglutamaatti ikäänkuin lisää ruoan omaa makua.

Umami on maku siinä missä makea, suolainen hapan ja karvas. Umami lienee kuitenkin valtaosalle tuntematon ja ainakin vaikeammin tunnistettava perusmaku kuin nuo mainitut neljä muuta.

Umami sana tulee japanin kielestä ja se tarkoittaa "hyvää" tai "herkullista". Tätä makua ei ole onneksi pakko aina ravistaa purkista synteettisenä jauheena, vaan sitä on myös luontaisesti monissa raaka-aineissa.
Umamin makua voi lähteä metsästämään vaikkapa roquefort- ja parmanjuustoista. Maku säilyy hyvin kuivattaessa esimerkiksi sieniä tai vihanneksia. Siksi monesta ruoasta saadaankin helposti herkullista, kun siihen lisätään kuivattuja sieniä. Tomaatit, herneet ja saksanpähkinät sisältävät myös luontaista glutamaattia, joka voi johdatella umamin jäljille.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tänään muksun pyynnöstä kanankoipia. Laitan vuokaan sekaan oliiveja ja tomaatteja, ja teen seuraksi risoton tyylisen keitoksen. Eli riisin sekaan pieneksi hakattua, kuullotettua sipulia, paprikaa ja porkkanaa.

Huomenna jotain paistia ja uunijuureksia.

Löysin ihanan rosmariinipuskan kaupasta männä viikolla, ja sitä menee nyt sit mausteeksi sekä kanalle että lihalle.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Makkaransopan tekoon. Sen surullisenkuuluisan.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään muksun pyynnöstä kanankoipia. Laitan vuokaan sekaan oliiveja ja tomaatteja, ja teen seuraksi risoton tyylisen keitoksen. Eli riisin sekaan pieneksi hakattua, kuullotettua sipulia, paprikaa ja porkkanaa.
Helppoo ja hyvää!
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tein ylijääneistä pitsanpäällisistä pastakastikkeen:

-kindkusuikaleita
-salamisuikaleita
-shalottishipulia
-valkohomejuustoa
-emmentaljuustoraastetta
-mustapippurirouhetta
-kevyt&pasku

Hyvin maistui kaikille...
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kauheeta kyhätä soppaa menetetty pillu mielessä.:(
Onneks on tänään tiedossa toisaalta piparia. Tai siis jos ei oo varattu mulle "kuuntelijan" -osaa. Pelkästään siis. Kuuntelukin kun kantaa monesti hedelmää vaikka ilman taka-ajatuksia korvana oliskin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Onneks on tänään tiedossa toisaalta piparia. Tai siis jos ei oo varattu mulle "kuuntelijan" -osaa. Pelkästään siis. Kuuntelukin kun kantaa monesti hedelmää vaikka ilman taka-ajatuksia kovana oliskin.
Varman päälle Viagrat!
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Keitätkö riisin 'pelkässä' vedessä vai heitätkö sekaan kananliemikuution?
Tein tuon sillai, että ensin kuullotin kasvissilpun (yksi sipuli, yksi paprika ja kaksi porkkanaa) oliiviöljyssä, sitten lisäsin sekaan riisit (arboriota). Hetken päästä nestettä ja teelusikallinen fondia (natriumglutamaatitonta :eek: ). Lisäilin sit nestettä pienissä erissä sitä mukaan, kun riisi sitä imi. Mausteeksi lisäksi persiljaa, timjamia ja oreganoa ja pikkasen suolaa. Hyvää tuli.
 
Ylös